Clubul Sportiv CFR Iaşi

Antrenament cu public pentru elevii lui Costică Ciurdea

Ultima etapă a sezonului regulat din Campionatul Naţional de popice pentru echipele de tineret (U 23) a programat duminică, 8 martie 2020, meciul KSE Tg. Secuiesc - CFR Olimpia ACB Iaşi 2605 p.d. - 2287 p.d. Sub conducerea arbitrului Iosif Fekete, din Tg. Mureş, meciul disputat pe cele două piste ale arenei din Tg. Secuiesc s-a încheiat cu victoria surprinzătoare a gazdelor, dar trebuie de menţionat faptul că unul dintre cei mai buni lansatori ieşeni, Ştefan Lincu, a evoluat doar o singură manşă, din motive medicale.
Au punctat următorii sportivi:
- KSE Târgu Secuiesc: David Elek - 465 p.d., Elekes Sandor (căpitanul echipei) - 457 p.d., Mihaly Ştefania - 432 p.d., Tamas Attila - 434 p.d., Gergely Szabolcs - 426 p.d., Vardo Kristof (187) & Kiss Florian (204) - 391 p.d.
- CFR Olimpia ACB Iaşi: Biţă Sebastian Andrei - 464 p.d., Ouatu Ştefan Valentin - 404 p.d., Seliman Andrei (căpitan de echipă) - 500 p.d., Tincu Alexandru - 444 p.d., Bejan Ioan Iulian - 346 p.d., Lincu Ştefan Claudiu (a jucat o singură manşă din cele patru programate) - 129 p.d.
După partidă, antrenorul ieşenilor, Costică Ciurdea, a menţionat: "Ne pregătim pentru turneul final de săptămâna viitoare, cu meciuri din campionat. Arena din Tg. Secuiesc, cu douar două piste de joc, este una grea şi le-am spus băieţilor să nu forţeze, noi fiind oricum calificaţi la ultima fază a competiţiei. Pe Lincu l-am scos din joc după numai o pistă pentru a nu risca cu el înaintea turneului final, el acuzând o uşoară febră musculară. Mergem la turneul final de la Ploieşti să obţinem o medalie, principalele noastre adversare la podium fiind CSM Tg. Mureş, Inter Petrilşa şi Sidururgica Hunedoara".
Turneul final pentru echipele masculine de popice tineret este programat la Ploieşti, în zilele de 14 şi 15 martie 2020. Să sperăm că turneul final de la Ploieşti să nu fie "virusat" de conducerea FR Popice, în urma unor decizii de ultimă oră, la nivel de ţară!
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (11 martie 2020): Toate competiţiile organizate în intervalul 11-31 martie 2020 din calendarul FR Popice se suspendă, ele fiind amânate pentru o dată ulterioară!

 

Ionela Atincăi a devenit instructor sportiv

Joi, 5 martie 2020,  la sediul Direcţiei Judetene pentru Sport şi Tineret din Iaşi a avut loc un eveniment special, deoarece halterofila Ionela Atincăi a primit carnetul de instructor sportiv in ramura de sport haltere.după cum ne-a informat antrenorul ceferist Dănuţ Fron. Domnul consilier Alexandru Cişman a înmânat carnetul de instructor sportiv elevei de la LPS Iaşi, Ionela Atincăi, care rămâne în continuare şi una dintre cele mai bune sportive a clubului CFR Iaşi.
Secţia de haltere de la CS CFR Iaşi se pregăteşte în acest moment pentru abordarea primelor faze competiţionale din cadrul Campionatelor Naţionale de profil, la diferite categorii de vârstă.
În altă orfine de idei, echipa de popice juniori CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea, va avea un ultim meci de campionat în deplasare, la KSE Tg. Secuiesc, iar săptămâna viitoare va participa la turneul final de la Ploieşti, cu şanse de a urca pe podium. Haide Iaşu' !!!
DAN TEODORESCU
 

Succese ieşene în Campionatele Naţionale de popice pentru juniori

În perioada 7-9 februarie 2020, la Petrila au avut loc Campionatele Naţionale de popice pentru juniori (U 18), la masculin şi feminin. În competiţie au participat şi doi sportivi talentaţi de la CFR Olimpia ACB Iaşi, coordonaţi de antrenorul Costică Ciurdea. În proba individual clasic, ceferistul ieşean Andrei Seliman, cu 534 p.d. a ocupat locul 3 şi a cucerit medalia de bronz, fiind la 2 "beţe" de medalia de argint şi la 10 de medalia de aur. Hunedoreanul Adrian Isăilă a devenit campion naţional.cu o performanţă de 544 p.d., iar pe locul 13 s-a clasat ieşeanul Alexandru Tincu, cu 496 p.d.
La tandem masculin, perechea Andrei Seliman - Alexandru Tincu (CFR Olimpia ACB Iaşi) s-a clasat pe locul 3 şi a cucerit medalia de bronz a probei.
La tandem mixt, perechea Andrei Seliman (CFR Olimpia ACB Iaşi) - Roxana Bordeianu (CSM Tg. Mureş) a cucerit medalia de aur, devenind astfel campioană naţională. Arbitrajul competiţiei de la Petrila a fost asigurat de antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi antrenorul echipei de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi. FR Popice a fost reprezentată de secretarul general, bucureşteanul Victor Stacojiu.
La finalul turneului, antrenorul ieşean Costică Ciurdea ne-a declarat: "Am cucerit trei medalii la Petrila, iar meriotul aparţine sportivilor noştri, care s-au pregătit bine pentru această competiţie!".
Să mai menţionăm că, în prima etapă a returului din cadrul Campionatului Naţional de popice pentru echipele de tineret, din 1 februarie 2020, pe teren propriu, CFR Olimpia ACB Iaşi a învins pe KSE Tg. Secuiesc cu scorul de 2936 p.d. - 2742 p.d. şi astfel gazdele sunt virtual calificate la turneul final de anul acesta.
Au punctat următorii sportivi lansatori:
- CFR Olimpia ACB Iaşi: Toma Cristian - 472 p.d., Seliman Andrei - 497, Bejan Iulian - 465, Tincu Alexandru - 512, Ouatu Ştefan - 470, Biţă Sebastian - 520. Antrenor: Costică Ciurdea.
- KSE Tg. Secuiesc: David Eric - 519 p.d., Kiss Florian - 429, Gergely Szabolcs - 450, Mihaly Ştefania (o fată care evoluează în competiţia masculină!) - 442, Tamas Attila - 452, Elekes Sandor - 450.
A artitrat ieşeanul Florin Ciolan, secondat de Iulian Gabriel Cucu.
În final, clubul CFR Iaşi transmite condoleanţe antrenorului Remus Antimirescu, pentru pierderea recentă a tatălui, fosul popicar Aurel Antimirescu, care a plecat în lumea umbrelor la doar 72 ani. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în linişte şi pace pe NEA AURICĂ !
DAN TEODORESCU

 

Haltere CFR Iaşi - Program competiţional pe 2020

 

 

FR Haltere a elaborat programul competiţional

 

pentru anul 2020, printre cluburile

 

participante fiind şi CFR Iaşi, sportivii noştri

 

fiind antrenaţi de dl. Dănuţ Fron. Succes

 

participanţilor ! Hai CFR Iaşi !