Clubul Sportiv CFR Iaşi

Cenaclul George Topîrceanu, într-un spectacol de neuitat la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

Înfiinţat în secolul trecut, mai precis în 1965 şi întrerupt o perioadă de timp după 1989, Cenaclul George Topîrceanu a revenit în actualitate la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă în acest secol, în debutul anului 2018. 
Primul spectacol oferit de noua "trupă" a cenacliştilor ieşeni, unii dintre ei fiind ceferişti, a avut loc în seara zilei de joi, 25 ianuarie 2018, în sala mare a clubului CFR Iaşi, de pe str. Râpa Galbenă nr. 12.
A fost o zi friguroasă afară, dar plină de căldură în sala mare de spectacole, acolo unde numerosul public ieşean a fost un partener ideal artiştilor de pe scenă. Simbioza "artist - spectator" a funcţionat la cote înalte, iar de multe ori atmosfera de la vestitul "Cenaclu Flacăra" a fost resimţită joi seara, la Clubul CFR Iaşi.
Într-un spectacol de muzică, poezie şi epigrame, denumit "Te salut, oraş romantic!" şi moderat de actorul George Marici, şi-au dat concursul tânăra interpretă de muzică populară Karla Ursu, poeţii şi epigramiştii Angela Pistol, Dan Teodorescu, Ştefan Boboc-Pungeşteanu, Mihai Batog-Bujeniţă, Cornel Văleanu şi Andrei Maftei, cât şi folkiştii Mihăiţă Cornea, Adrian Gegiuc şi Adi Bezna.  Un moment artistic inedit, din teatrul de marionete, a fost prezentat de Tudor Ostafie şi Mihai Afloarei, iar Paul Zamfir şi Emil Gnatenco au amintit publicului prezent câteva aspecte semnificative din istoria cenaclului George Topîrceanu şi a clubului CFR Iaşi.
Sonorizare şi luminile au fost asigurate de Laurenţiu Cocuz şi totul a fost la superlativ, cu aplauze furtunoase şi numeroase "bisuri" cerute de publicul spectacor ieşean avid de cultură de bună calitate.
La "şedinţa de analiză" de după spectacol, ceferistul Dan Teodorescu a propus că directorii George-Radu Pipa (Regionala CFR Infrastructură Iaşi) şi Constantin Axinia (Regionala CFR Călători) să devină membrii de onoare ai Cenaclului "George Topîrceanu", propunerea fiind acceptată imediat de colegi. Există şi ideea ca membrii Cenaclului George Topîrceanu să dea spectacole în trenurile de călători de pe raza Regionalei CFR Iaşi, asta în viitorul apropiat, dar până atunci, o nouă manifestare cu public la Clubul CFR Iaşi va avea loc de "Mărţişor" şi "Ziua Femeii", la începutul lunii martie 2018.
Totodată, membrii cenaclului George Topîrceanu se vor "da în spectacol" şi în ziua de vineri, 23 februarie 2018, de la ora 17.00, la Salonul Moldova de la parterul Hotelului Moldova Iaşi, acolo unde colegul Dan Teodorescu îşi va lansa cartea sa cu numărul 10 din ultimii doi ani şi jumătate - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", care va avea două volume de mare întindere, cu peste 1.100 pagini! Porţile Cenaclului George Topîrceanu rămân în continuare deschide tuturor iubitorilor de frumos din Iaşi şi zona Moldovei, de la cel mai mic la cel mai mare! (REDACŢIA)

 

"Hai să dăm mână cu mână" s-a cântat şi dansat în staţia CFR Iaşi!

Miercuri, de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie 2018, la ora 12:18 fix, "Trenul Unirii", care face legătura dintre Bucureşti şi Iaşi, a sosit pe linia I a staţiei CFR Iaşi, în aplauzele mulţimii aflate pe peronul gării moldave. Miercuri, pe 24 ianuarie 2018, s-au împlinit 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza şi cu prilejul acestui eveniment istoric Compania CFR Călători a elaborat următorul comunicat: "Ceferişti, pasageri, membri ai Clubului Pasionaţilor Feroviari şi ai comunităţii de cicloturişti vor duce mesajul unităţii românilor din Bucureşti la Iaşi cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii". Ceea ce s-a şi întâmplat...
Plecat în zorii zilei din Gara Bucureşti Nord şi remorcat de o locomotivă "tricoloră", Trenul Unirii a fost aşteptat de localnici în staţiile Ploieşti Sud - Buzău - Focşani - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Bârnova - Iaşi, unde s-au organizat diferite manifestări omagiale. În staţia CFR Iaşi, oaspeţii din Capitală au dansat Hora Unirii cu cei prezenţi şi au ajuns apoi şi la marea manifestare din Piaţa Unirii.
Localnicii rămaşi în Staţia CFR Iaşi, printre ei fiind mulţi feroviari din cadrul Regionalelor CFR Infrastructură Iaşi şi CFR Călători Iaşi au asistat apoi, în sala de protocol a gării, la un reuşit spectacol muzical-artistic oferit de membrii Cenaclului George Topârceanu, reactivitat recent la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă. Într-o manifestare moderată de Paul Zamfir (directorul Clubului CFR Iaşi) s-au derulat momente artistice de mare intensitate patriotică, astfel:
- Muzică populară cu Maria Lincu, Eliana Agafiţei, Cosmin Petrişor Chelea.
- Recital muzical cu surorile Monica Vizitiu şi Elena Vizitiu, acompaniate la chitară de Teodor Munteanu.
- Recital actoricesc cu Emil Gnatenco.
- Recital poetic cu Vasile Vajoga.
- Recital de muzică folk cu Adrian Gegiuc, Adrian Bezna, Cezar Popescu.
- Recital la nai cu Dumitru Prisecaru, cel care, la finalul manifestării, a cântat Hora Unirii, iar cei prezenţi şi-au dat "mână cu mână" şi s-au prins în Hora Unirii.
Sonorizarea spectacolului a fost oferită de Laurenţiu Cocuz, iar în sală s-au mai aflat şi alţi membrii fondatori ai reînviatului Cenaclu George Topârceanu, precum Mihai Batog-Bujeniţă, Cornelia Ursu, George Marici şi Dan Teodorescu, ultimii doi fiind şi pe post de fotoreporteri.
Tot în rândul publicului s-au mai aflat inginerii George-Radu Pipa (Directorul Regionalei CFR Infrastructură Iaşi) şi Constantin Axinia (Directorul Regionalei CFR Călători Iaşi).
Joi, pe 25 ianuarie 2018, de la ora 17:30, sala mare a Clubului CFR Iaşi, de pe str. Râpa Galbenă nr. 12 va găzdui spectacolul "Te salut, oraş romantic!", oferit tot de membrii Cenaclului George Topârceanu, acolo unde intrarea publicului va fi liberă.
DAN TEODORESCU

 

Invitaţie la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă

 

Spectacolul cultural "Te salut, oraş

romantic", organizat de membrii cenaclului

George Topîrceanu, printre ei fiind şi

ceferişti, va avea loc joi, 25 ianuarie 2018,

la ora 17:30, la Clubul CFR Iaşi, de pe str.

Râpa Galbenă nr. 12. Intrarea liberă! Vă

aşteptăm cu mult drag!

(DAN TEODORESCU)

 

În februarie 2018: Dan Teodorescu îşi lansează a zecea carte, dedicată acum "Sportului Rege"!

În ziua de vineri, 23 februarie 2018, de la ora 17.00, la Salonul Moldova de la Hotelul Moldova din Iaşi, jurnalistul Dan Teodorescu, care este directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi, îşi va lansa cartea sa cu nr. 10 - "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" (2 volume, cu un total de peste 1.100 pagini), care este dedicată jocului de fotbal, futsal (fotbal în sală) şi celui de minifotbal, cu performanţe notabile pentru echipele ieşene şi pentru România, la nivel naţional şi internaţional. Un capitol special este dedicat manifestărilor culturale şi sportive la care a participat autorul, dar mai este acum şi un capitol care ne prezintă Asociaţia Presei Sportive din România, care la finele anului 2017 a împlinit 90 ani de existenţă. Capitolul "Reportaje fotografiate" pune pe tapet cronici şi imagini inedite cu echipa de fotbal Politehnica Iaşi, de-a lungul timpului, cele două volume fiind dedicate celor care au trudit în fotbalul din Dealul Copoului şi care acum şi-au făcut echipă acolo sus, în "ceruri", tot cu Vasile Ianul pe post de căpitan de formaţie!
Mai putem remarca faptul că jurnalistul ieşean Dan Teodorescu a editat în ultimii doi ani şi jumătate 10 cărţi, în 12 volume de mare întindere, deoarece două cărţi au câte două volume, toate lansate în public, în cadrul unor spectacole artistice şi sportive, îndelung apreciate de participanţii din lumea sportului şi culturii.
Referitor la cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare", prof. Adrian Ambrosie, preşedintele executiv al clubului de fotbal CSM Politehnica Iaşi menţionează următoarele:
"Auzim adesea: Povestea frumoasă a fotbalului ieşean rămâne doar în memoria celor care au făurit-o, eroii din Copou trăiesc din istoria pe care au scris-o, doar actorii de pe scena cea verde au auzit aplauzele suporterilor!
Nimic mai neadevarat! Poveştile, istoria, emoţiile aplauzelor conturează, de fapt, calea către viitorul la care visăm, sportivi şi suporteri, deopotrivă.
Însă, întotdeauna există un condei, care face ca toate acestea să nu treacă în uitare...
De data aceasta, condeiul s-a aflat în mâna jurnalistului ieşean Dan Teodorescu, cel care a ajuns, în decurs de numai doi ani şi jumătate, la cartea sa cu numărul nr. 10 - "FOTBALUL MIC ŞI FOTBALUL MARE", în care putem lectura evenimente sportive de mare interes din fotbal, futsal, minifotbal, dar şi aspecte semnificative din cultura ieşeană şi din activitatea Asociaţiei Presei Sportive din România, la 90 ani de existenţă.
Mai mult decât atât, cartea domnului Dan Teodorescu, care are două volume şi peste 1.100 pagini, plus o interesantă şi atractivă galerie foto din fotbalul ieşean, este scrisă în memoria vedetelor sportului cu balonul rotund din Dealul Copoului, care acum ne privesc din ceruri! Cu Vasile Ianul, din nou pe post de căpitan de echipă, alături de alţi "ÎNGERI" ai fotbalului ieşean de-a lungul timpului!
Jurnalistul ieşean Dan Teodorescu, care în 2017 a primit două premii la nivel naţional extrem de importante din partea Asociaţiei Presei Sportive din România, primul în amfiteatrul de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) din Bucureşti, iar al doilea pe marea scenă a Ateneului Român din Capitală, m-a cunoscut ca jucător, antrenor și acum ca Preşedinte Executiv la clubul de fotbal CSM Politehnica Iaşi. Şi m-a cunoscut bine şi întotdeauna a relatat în mass-media doar realitatea!           
Îi mulţumesc pentru acest lucru şi îi doresc succes pe mai departe, deoarece sportul ieşean are nevoie de cât mai multe cărţi editate de omul de presă şi scriitorul Dan Teodorescu
".
În prefaţa şi postfaţa cărţii se mai găsesc editorialele jurnaliştilor Mihai Ştirbu, Dan Dobrescu, Mihai Florin Pohoaţă, a fostului arbitru internaţional cu ecuson FIFA, Ionel Popa şi a fostului mare jucător de fotbal din Dealul Copoului, astăzi antrenor, Adi Cotan.
"Despre jurnalistul Dan Teodorescu, care editează acum cele două volume de mare întindere din cartea "Fotbalul Mic şi Fotbalul Mare" pot să spun că este un mare om de fotbal şi prin condeiul lui au trecut mulţi sportivi de valoare. Pot să mai spun că "NEA DAN" este un exemplu demn de urmat. Eu mă regăsesc în cartea de amintiri fotbalistice a lui "NEA DAN" şi mă încântă acest lucru, deoarece noi trăim şi din amintiri, iar aceste amintiri trebuie păstrate şi duse mai departe. Recomand cu mare căldură cartea de colecţie a domnului Dan Teodorescu, tuturor iubitorilor fotbalului ieşean şi românesc!", a mai menţionat Adi Cotan. (REDACŢIA)