Clubul Sportiv CFR Iaşi

Patru popicari ieşeni selecţionaţi la lotul naţional de juniori

Conform faxului primit recent la sediul clubului sportiv CFR Iaşi, în perioada 23 august – 3 septembrie, va avea loc la Galaţi cantonamentul de pregătire centralizată pentru loturile naţionale de juniori şi junioare.

De la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi au fost nominalizaţi pentru acest cantonament de la malurile Dunării popicarii Ion Cercel, Dan Mihăilă şi Paul Rohotin (la juniori), respectiv Ana Maria Răileanu (la junioare). Tot la Galaţi, în perioada 27-30 august, vor avea loc cursurile de perfecţionare pentru antrenori, iar de la clubul ceferist ieşean au fost invitaţi Ilie Băiaş, Costică Ciurdea, Ioan Bişoc şi Cristina Pascu. În perioada următoare, popicarii antrenaţi de Ilie Băiaş vor efectua un cantonament centralizat în zona Iaşului, ei pregătindu-se pentru reluarea campionatului şi participarea la Cupa Mondială de la Budapesta, de la sfârşitul lunii septembrie. Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi, dublă campioană a României la popice la finele sezonului 2008-2009 (la juniori şi seniori) s-a înscris şi pentru participarea în Liga Campionilor, pentru al treilea an consecutiv. Pentru promovarea în Liga Campionilor, echipa ieşeană ar trebui însă să ocupe un loc în primele şapte clasate la finalul Cupei Mondiale din Ungaria, acolo unde vor fi prezente campioanele naţionale din toată Europa, principalele favorite la câştigarea trofeului fiind formaţiile campioane din Germania, Ungaria, Austria, Croaţia şi Serbia. Vor mai luptă pentru un loc în Liga Campionilor, echipele campioane din România (CFR Olimpia ACB Iaşi), Slovacia, Slovenia, Italia, Polonia, Macedonia, Franţa, Bosnia-Herţegovina, Suedia etc. Pentru sezonul viitor, campioana de la “Gara Mare” ieşeană ar putea rămâne însă fără doi popicari din lotul utilizat în campionatul trecut, ei fiind juniorul Paul Rohotin (solicitat cu împrumut pentru un sezon de Foresta HLV Tălmaciu, participantă în Cupa NBC) şi veteranul Costică Ciurdea, care are şi el oferte de transfer de la două echipe de popice din Austria.

Dan TEODORESCU

 

Alexandra Zmău, la fileul europenelor din Cehia

În perioada 20-27 iulie, la Pilsen, în Cehia, va avea loc Campionatul European de tenis pentru copii şi juniori, în întrecerea individuală.

La categoria de vârstă 14 ani, România va fi reprezentată de primii doi clasaţi la recentele Campionate Naţionale de la Cluj, cei patru sportivi fiind însoţiţi la competiţia cehă de antrenorii federali Vergil Aghion (CFR Iaşi) şi Diana Samungi (Dinamo Bucureşti). În întrecerea feminină vor fi prezente Michelle-Alexandra Zmău (de la CFR Iaşi, campioană naţională în acest an la 14 ani, chiar dacă ea are doar 13 ani!) şi Andreea Grădinaru (de la CSŞ Steaua Bucureşti, vicecampioana naţională). În întrecerea băieţilor, România va fi reprezentată de campionul naţional Andrei Apostol (Dinamo Bucureşti) şi vicecampionul naţional Artur Culicovschi (Dunărea Galaţi). Înainte de plecarea cu avionul spre Cehia, tehnicianul ceferist ieşean Vergil Aghion, care a devenit în ultima perioadă şi antrenor federal, ne-a declarat: „Va fi o competiţie grea, cu foarte mulţi jucători şi jucătoare de valoare. Noi nu avem o experienţă prea mare pe plan european şi în acest sens ne dorim doar o clasare în primii opt, deci să ajungem cu cât mai mulţi sportivi români în sferturile de finală. Sper ca eleva mea de la CFR Iaşi, Alexandra Zmău, să facă un turneu mare şi să obţină cât mai multe victorii”.

Dan TEODORESCU

 

Mulţumiri publice din partea sportivei Andreea Ciocârlan

La începutul acestei săptămâni, în familia sportivei Andreea Ciocârlan, care evoluează la echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, a pătruns o rază de lumină, cea a speranţei.

Ultimii bani pentru operaţia fratelui Gabriel-Ionuţ Ciocîrlan au fost strânşi, iar joi, pe 16 iulie, mama Mihaela îşi va însoţi fiul la Chişinău, acolo unde se speră într-o intervenţie chirurgicală reuşită, pentru ca tânărul de 15 ani, care merge acum doar în căruciorul cu rotile să devină un om normal.

Va reamintim că elevul Gabriel-Ionuţ Ciocârlan este paralizat de la vârsta de un 1 an, în urma unui tratament medical defectuos. “Mi-a povestit mama că atunci când fratele meu avea doar 1 an, o doctoriţă a spus că trebuie să facă un vaccin, deşi fratele meu era răcit şi nu avea voie să facă acest lucru. Mama i-a spus doctoriţei că fratele meu este răcit şi nu are voie să facă acel vaccin, dar acea persoana a spus că merge şi aşa... Şi aşa fratele meu a rămas înţepenit în pat, după acel vaccin! În decursul timpului, Gabriel a fost operat de 8 ori la Iaşi, acum poate să meargă în cârje prin casa, iar afară merge doar în căruţul de invalizi. Mă rog tot timpul la Dumnezeu ca fratele meu să devină un om normal şi să scape de cârje. Singura salvare este o operaţie pe care trebuie să o facă la Chişinău, în Republica Moldova şi care costă 1.850 euro, dar familia mea nu are atâţia bani, suntem destui de nevoiaşi...”, ne-a declarat cu mai mult timp în urmă sportiva ceferistă Andreea Ciocârlan, care a solicitat în acest caz ajutorul semenilor.

De menţionat că, în conformitate cu fişa medicală elaborată de Dr. Marcel Platon, Gabriel Ionuţ Ciocârlan suferă de Diplegie spastică, fiindu-i recomandat tratamentul chirurgical prin metoda “Miofibrotomia subcutanată pe etape după metoda prof. Ulzibat” or. Tula, medicii specialişti operând în Republica Moldova, la clinica GineSource din Chişinău.

Prin efortul colectivul al oamenilor de bine din Iaşi şi din Bucureşti, în sfârşit această sumă de 1.850 euro a putut fi strânsă şi operaţia va fi efectuată vineri, pe 17 iulie, la Chişinău. Va urma apoi o perioadă mai lungă de recuperare, dar toată lumea este optimistă şi speră în ajutorul medicilor, dar şi în cel al divinităţii.

“Ultima sută de euro am primit-o de la doi tineri, care au citit despre cazul fratelui mei în presa ieşeană (NR - e vorba de codiatianul Bună Ziua Iaşi). Nu-i cunosc şi nici nu ştiu de fapt cine sunt. S-au întâlnit cu mama mea în Pd. Roş şi i-au dat banii. Cu aceşti bani am putut să completez suma de 1.850 euro şi mama îl va însoţi pe fratele meu la operaţia de la Chişinău. Să sperăm că totul va fi bine, iar Gabriel-Ionuţ se va reface în timp şi va deveni un om normal. Vreau să mulţumesc public tuturor celor care m-au ajutat cu donaţii pentru salvarea fratelui meu şi familia mea le rămâne veşnic recunoscătoare. Mulţumesc frumos şi Doamne ajută!”, ne-a declarat astăzi, pe 14 iulie, cu mult optimism în suflet sportiva Andreea Ciocârlan, cea care acum munceşte si în timpul vacanţei pentru un ban în plus în folosul familiei sale şi care este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida (fostul Liceu Energetic) din Iaşi.

Pentru informaţii ulterioare şi complete, telefoanele de contact ale familiei Ciocârlan sunt 0232.296028 - acasă, la blocul de lângă gara Ciurea, 0752.432181 - sportiva Andreea Ciocârlan sau 0756.804600 - mama Mihaela Sturza, care şi-a reluat numele de domnişoară după divorţul de soţul ei, dar care şi-a păstrat copiii lângă dânsa.

Dan TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Alexandru Marin va boxa la Europenele din Polonia

În perioada 14-23 august, oraşul polonez Szczecin va găzdui Campionatele Europene de box pentru tineret, acolo unde va fi prezentă şi delegaţia României, antrenorul principal al lotului tricolor fiind Constantin Foia.

Pe durata a 4 reprize a câte 2 minute fiecare, cu o pauză de un minut între ele, se va boxa la 11 categorii de greutate, acestea fiind 48 kg, 51 kg, 54 kg, 57 kg, 60 kg, 64 kg, 69 kg, 75 kg, 81 kg, 91 kg, +91  kg. Vor boxa în Polonia sportivii născuţi în anii 1991 şi 1992.
Reprezentantul României la cat. 54 kg va fi Alexandru Marin, de la clubul sportiv CFR Iaşi, antrenat de Nicu Brânzei. El şi-a câştigat acest drept în urma recentei victorii împotriva ploieşteanului Alexandru Gheorghe, în cantonamentul de la Mangalia, într-un meci de selecţie. Pe post de sparing-partener pentru componenţii lotului de tineret a fost prezent în cantonamentul de la Mangalia un alt boxer ceferist ieşean, Vasile Craiu, la categoria 51 kg. “Alexandru Marin şi-a câştigat dreptul de a merge la Europenele din Polonia, unde sper că va avea o comportare excelentă, el fiind un mare talent la doar 17 ani. Vasile Craiu rămâne şi el în viziunea lotului naţional, pentru viitoarele competiţii, după cum mi-a spus antrenorul coordonator Valentin Vrânceanu”, a menţionat antrenorul Nicu Brânzei, aflat zilele trecute pe post de spectator la turneul de tenis Trofeul Municipiului Iaşi, alături de pugiliştii săi, fraţii Alexandru şi Tudor Marin.
În altă ordine de idei, să menţionăm că boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi vor participa în perioada 27 iulie – 2 august la Campionatele Naţionale de box pentru seniori, care vor fi găzduite de municipiul Arad. Însoţiţi de antrenorul Nicu Brânzei, vor face deplasarea la competiţia de la Arad ceferiştii Benone Marcu (cat. 48 kg), Vasile Cristescu (cat. 54 kg) şi Cristi-Ionuţ Buhan (cat. 91 kg). “Sper că la Arad, Benone Marcu să redevină campionul României şi să mai cucerim un loc pe podium”, ne-a mai declarat antrenorul ieşean Nicu Brânzei.
Dan TEODORESCU