Clubul Sportiv CFR Iaşi

Bogdan Leonte spune "pas" turneului de la el de acasă!

În perioada 4-12 iulie, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui turneul „F 9” din cadrul Circuitului Internaţional al României, denumit „Trofeul Municipiului Iaşi”.

Ultima listă a principalilor participanţi, actualizată pe 23 iunie de către ITF, se prezintă astfel: 1.IONIŢĂ Victor (ROMÂNIA - 328 ATP - opţiunea de participare nr. 1); 2. MLENDEA Andrei (ROU - 459 - 1); 3. GRANOLLERS-PUJOL Gerard (ESP - 581 – 2); 4. COPIL Marius (ROU - 584 – 1); 5. SABĂU Răzvan (ROU - 623 – 1); 6. HAENLE Pirmin (GER - 651 – 5); 7. ALEKSEENKO Vadim (UKR - 687 – 1); 8. FOLIE Alexandre (BEL - 779 – 2); 9. TORRONI Giulio (ITA - 794 – 2); 10. VANDENBULCKE Yannick (BEL - 810 – 1); 11. PUŞCAŞU Paul-Mihai (ROU – 815 - 1); 12. MIRON Marcel-Ioan (ROU - 816 – 1); 13 LAZĂR Alexandru-Raul (ROU - 827 – 1); 14. AGAFONOV Aleksandr (UKR – 873 – 1); 15. ANIKANOV Ivan (UKR - 874 – 1); 16. FEAVER James (GBR – 878 – 2); 17. COMAN Robert (ROU - 895 – 1); 18. ALEKSEENKO Gleb (UKR - 897 – 1). Faţă de listele anterioare, doi jucători români s-au retras în ultimul moment de pe tabloul principal de “32” al probei de simplu, ei fiind Teodor-Dacian Crăciun (418 ATP) şi Bogdan-Victor Leonte (543 ATP). Ieşean de origine, Bogdan-Victor Leonte, care se pregăteşte de mai multe zile chiar la arenele CFR Iaşi a trebuit să facă acest pas înapoi din motive... financiare şi de contract, el fiind şi componentul unei echipe de tenis din Stuttgart (Germania), acolo unde va avea de disputat meciuri importante chiar pe durata turneului ieşean. “Bogdan a trebuit să se retragă de la turneul de la Iaşi, acolo unde el dorea să aibă o evoluţie foarte bună şi să câştige titlul la simplu, din motive personale sau mai bine zis din motive contractuale. Drept să spun, la mijloc sunt şi nişte bani pe care el îi câştigă jucând pentru clubul din Stuttgart. Dacă el câştiga, să spunem, turneul de la Iaşi lua în jur de 1.000 euro, dar în Germania el poate câştiga 6.000 euro!”, ne-a spus în această dimineaţă Sergiu Leonte, tatăl lui Bogdan şi unul dintre antrenorii şi managerii tânărului jucător ieşean de tenis, care a mai adăugat: “Fratele lui Bogdan, Ştefan, al doilea meu fiu, vrea să joace la turneul de la Iaşi. Dacă nu va primi un wild-card din partea organizatorilor, pentru tabloul principal, va trebui să joace în turneul de calificări şi sper să aibă succes în întrecerile de la arenele de tenis CFR Iaşi”.

Dan TEODORESCU

 

Octavian Bellu salută organizarea „Trofeului Municipiului Iaşi” de la arenele de tenis CFR

După cum se ştie, în perioada 4-12 iulie 2009, arena de tenis de la baza sportivă CFR Iaşi va găzdui turneul cu nr. 9 din cadrul Circuitului Internaţional al României, denumit “Trofeul Municipiului Iaşi”. Această competiţie este găzduită de noile arene de tenis de la baza sportivă CFR Iaşi pentru al doilea an consecutiv, competiţia în sine fiind însă la a şaptea ediţie în Iaşi.

Până în prezent, mai multe oficialităţi ieşene şi de la nivel naţional, inclusiv marii tenismeni ai României Victor Hănescu şi Andrei Pavel au trimis mesaje de salut a competiţiei ieşene. Astăzi, 22 iunie, secretarul de stat în Ministerului Tineretului şi Sportului, binecunoscutul Octavian Bellu a ţinut să fie şi dumnealui alături de gazdele ieşene şi de clubul ceferist moldav, adresând următorul mesaj: „Tenisul românesc, de la Ilie Năstase încoace şi nu numai, a dispus de jucători valoroşi, mulţi dintre aceştia afirmându-şi valenţele încă de pe vremea junioratului, iar, în prezent, Turneele de tenis futures oferă o astfel de platformă pentru tinerii jucători. Pornit din iniţiativa lui Ion Ţiriac acest gen de concursuri a prins legături trainice în tenisul românesc, Trofeul Municipiului Iaşi înscriindu-se ca punct principal în Circuitul Internaţional de Tenis al României alături de celelalte oraşe gazdă. Eforturile organizatorice ale autorităţilor locale sunt demne de relevat, ieşenii dovedindu-se, ca de fiecare dată, gazde de cinci stele pentru acţiunile sportului, ceea ce înseamnă că participanţii la întrecerile de la noua arenă a Clubului Sportiv C.F.R. dispun de toate condiţiile pentru a-şi pune în valoare talentul şi pregătirea. Tuturor, mult succes!”.

Conform site-ului Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru jucătorii tineri (ITF), primii 18 înscrişi pe tabloul principal de simplu al turneului de la Iaşi, conform listei actualizate pe 22 iunie, sunt: 1. IONIŢĂ Victor (locul 328 ATP); 2. VANNI Luca (Italia, 358 ATP); 3. TORRESI Federico (Italia, 380 ATP); 4. CRĂCIUN Teodor-Dacian (418 ATP); 5. METENIER Pierre (Franţa, 419 ATP); 6. COLL-RIUDAVETS Ignacio (Spania, 440 ATP); 7. MLENDEA Andrei (459 ATP); 8. VIVANCO-GUZMAN Andoni (Spania, 514 ATP); 9. CLAR-ROSSELLO Pedro (Spania, 529 ATP); 10. LEONTE Bogdan-Victor (din Iaşi, 543 ATP); 11. JEBAVY Roman (Cehia, 544 ATP); 12. PAIRE Benoit (Franţa, 565 ATP); 13. GRANOLLERS-PUJOL Gerard (Spania, 581 ATP); 14. COPIL Marius (584 ATP); 15. BARDOCZKY Kornel (Ungaria, 591 ATP); 16. SABĂU Răzvan (623 ATP); 17. GIGOUNON Germain (Belgia, 639 ATP); 18. VOLANTE Matteo (Italia, 640 ATP).

Dan TEODORESCU

 

Participare internaţională la turneul de tenis pentru veterani

Timp de trei zile, în perioada 19-21 iunie, terenurile 3 şi 4 (denumite Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai) din cadrul arenelor de tenis ale clubului sportiv CFR Iaşi au găzduit întrecerile turneului “Victor Stoclosa” pentru veterani, cu participare internaţională.

Printre cei 58 de participanţi s-au aflat şi doi “stranieri” care au ajuns până în finalele turneului de simplu, ei fiind libanezul Ezzedine El Turk (care trăieşte de mai mulţi ani la Dorohoi, unde are o afacere în domeniul confecţiilor) şi moldoveanul din stânga Prutului Valeriu Mândru (FOTO), venit special din Chişinău pentru competiţia de la Iaşi. Veteranul “veteranilor” turneului de la arenele CFR a fost ieşeanul de 67 ani Radu Lazăr, care s-a impus în ultima categorie de vârstă a competiţiei, după o victorie clară în faţa arbitrului internaţional şi practicant al jocului de tenis, Dan Bosoiu. Finalele probei de simplu, programate duminică, pe 21 iunie, s-au încheiat cu următoarele rezultate:

Cat. +35 ani: Cristian Boncu (Bucureşti) – Valeriu Mândru (Chişinău – Rep. Moldova) 6-1, 7-5;

Cat. +45 ani: Ezzedine El Turk (Dorohoi, sportiv de origine libaneză, dar care de un an are şi cetăţenie română) – Ştefan Bălan (Vaslui) 7-5, 6-3;

Cat. +50 ani: Gheorghe Beraru (Suceava) – Dorin Zaharia (Iaşi) 6-1, 6-0;

Cat. +55 ani: Vasile Donisă (Vaslui) – Viorel Dumitriu (Iaşi) – retragere din motive medicale Dumitriu, cel care, în primul tur, l-a învins cu 6-3, 6-2 pe Eduard Spiţă, nimeni altul decât vicepreşedintele clubului sportiv CFR Iaşi;

Cat. +60 ani: Radu Lazăr (Iaşi) – Dan Bosoiu (Iaşi) 6-1, 6-1.

La finalul concursului de simplu am consemnat următoarele declaraţii:

Ezzedine El Turk: “La noi în Liban se joacă tenis, dar nu la un nivel aşa de ridicat cum este în România. Pentru mine jocul de tenis este o mare pasiune şi particip cu mare plăcere la concursurile de veterani din România, acolo unde mă simt ca acasă!”;

Valeriu Mândru: “Am venit special din Chişinău pentru acest turneu de la Iaşi, deşi în prezent graniţa dintre Republica Moldova şi România se trece destul de greu. Eu însă am noroc că posed viză specială pentru a practica sportul în România şi din această cauză îmi este mai uşor. Am pierdut astăzi finala de simplu de la Iaşi, dar sper să mă revanşez la dublu (NR-ceea ce s-a şi întîmplat!)”;

Radu Lazăr; “Chiar dacă am 67 de ani joc în continuare tenis, un sport care mă face mai sănătos şi mai tânăr!”.

Proba de dublu masculin, programată tot pe arenele CFR Iaşi, s-a disputat pe două categorii de vârstă, rezultatele din finale de duminică fiind următoarele:

Cat. sub 50 ani: El Turk & Mândru – Penelea & Creţu 6-3, 6-2;

Cat. peste 50 ani: Popa & Zaharia – Aghion & Chiriţă 6-4, 7-5.

De menţionat că directorul de concurs al turneului pentru veterani, înscris în calendarul FR Tenis, a fost antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, care a acordat ocupanţilor podiumurilor de premiere frumoase cupe şi diplome. “A fost un turneu ale căror premii le-am putut da doar din taxa de participare, care în probele de simplu a fost 40 lei. Poate la viitorul turneu să avem şi nişte sponsori care să ne ajute cu premii mai consistente. Totuşi, ideea noastră a fost să jucăm tenis timp de 3 zile şi să arătăm că el se poate practica la orice vârstă, spre binele nostru, cel al sportivilor veterani!”.

La începutul lunii viitoare, mai precis în intervalul 4-12 iulie, arenele de tenis CFR Iaşi va găzdui turneul “F 9” din cadrul Circuitului Internaţional de Tenis al României, denumit “Trofeul Municipiului Iaşi”.

Dan TEODORESCU

 

Ruxandra Dragomir şi Victor Hănescu salută organizarea unui nou turneu de tenis la arenele CFR

În perioada 4-12 iulie, arena de tenis de la baza sportivă CFR Iaşi va găzdui turneul cu nr. 9 din cadrul Circuitului Internaţional al României, denumit “Trofeul Municipiului Iaşi”.

Competiţia va debuta cu un turneu de calificări de pe tabloul de “64”, care va avea loc în zilele de 4, 5 şi 6 iulie, în ultima dintre ele urmând a avea loc şi tragerile la sorţi pentru tabloul principal de “32” la simplu şi “16” la dublu masculin. În perioada 7-12 iulie vor continua meciurile de pe cele două tablouri principale, finala la dublu fiind programată vineri, pe 10 iulie, iar cea la simplu duminică, pe 12 iulie, în ultima zi a turneului ieşean, organizat pentru al doilea an consecutiv de clubul sportiv CFR Iaşi şi pentru al şaptelea an de străvechea Capitală culturală şi spirituală a Moldovei. Referitor la disputarea acestui turneu futures la arena CFR Iaşi, preşedinta FR Tenis, binecunoscuta Ruxandra Dragomir, salută disputarea lui pe o bază sportivă adusă acum la standarde internaţionale şi într-un oraş în care sportul alb cunoaşte a largă amploare în ultimul timp. “Municipiul Iaşi se numără printre cele mai importante centre de tenis din România care a dezvoltat în ultimii ani tenisul de performanţă – şi nu numai – încununându-şi activitatea din sezonul de vară 2009 prin organizarea turneului apartenent Circuitului Internaţional de Tenis al Romaniei, “Trofeul Municipiului Iaţi”. Acest turneu poate fi considerat o rampă de lansare a tinerelor speranţe ale tenisului ieşean şi în general ale tenisului românesc, oferind deschiderea internaţională atât de necesară sportivilor noştri. Apreciez foarte mult eforturile depuse de Primăria Iaşi, de Fundaţia Sportul Ieşean şi de Clubului Sportiv CFR Iaşi care prin acest gen de activităţi sprijină şi promovează tenisul în România şi sunt foarte convinsă de succesul cooperării dintre organizatori şi Federaţia Româna de Tenis. Vă invit aşadar la o saptămână de tenis de performanţă de nivel internaţional într-o atmosferă de prietenie caracteristică oraşului dumneavoastră şi sper ca acest eveniment să vă depăşescă aşteptările din toate punctele de vedere. Vă aşteptăm cu drag!”, ne spune în mesajul domniei sale Ruxandra Dragomir, Preşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi unul dintre principalii organizatori ai turneului ieşean.

Victor Hănescu nu uită începuturile sale în tenis

Între turneul de la Halle şi cel de la Wimbledon, care va debuta pe 22 iunie, Victor Hănescu, ajuns acum pe locul 29 ATP, la cea mai bună clasare din carieră, nu uită că a jucat şi el în turneele futures la început de carieră, de unde a făcut apoi saltul sprea marea performanţă internaţională. Cu multă amabilitate şi cu mult respect pentru organizatorii turneului de la arena CFR Iaşi, de peste puţine zile, Victor Hănescu trimite gazdelor ceferiste următorul mesaj de salut: “Ca să ajungi în primii 100 de jucători de tenis ai lumii sau chiar în primii 50, este bine să joci mai întâi în turnele FUTURES, acolo unde se poate face performanţă la început de carieră profesionistă. Acolo te rodezi în probele de simplu şi dublu, împotriva unor jucători tineri, de vârsta ta, şi poţi demonstra oricând că ai valoare. Am jucat şi eu în aceste turnee şi nu pot uita primele performanţe, care m-au îmbărbătat pentru a face pasul următor, în turneele ATP şi de “Grand Slam”, unde de poţi bate cu toate vedetele din tenisul mondial. România beneficiază de ani buni de aceste turnee FUTURES şi acest lucru face ca tinerii jucători de la noi din ţară să poată evolua împotriva unor adversari puternici, cu costuri minime, deoarece este mult mai uşor să joci la tine acasă, decât să fii “musafir” pe alte meridiane ale lumii! Pentru mine, Iaşul este un oraş important în “sportul alb” şi de aici au pornit multe valori ale tenisului românesc. Ultimul exemplu este Bogdan Leonte, care este un jucător bun pe terenurile de tenis din cadrul Circuitului Internaţional al României. În continuare, doresc clubului sportiv CFR Iaşi mult succes în organizarea, alături de Primăria locală şi Federaţia Română de Tenis, a turneului “F 9” denumit “Trofeul Municipiului Iaşi” din acest an, de la începutul lunii iulie, şi sunt sigur că fanii tenisului moldav vor ocupa până la refuz tribunele cochetei arene ceferiste. Dacă se va ivi un prilej favorabil, voi veni şi eu, cu mare plăcere, să joc tenis la arena CFR Iaşi, acolo unde există oameni inimoşi şi buni profesionişti în managementul sportiv. Sunt sigur că nu peste mult timp, vedeta clubului CFR Iaşi, tenismena Alexandra Zmău, noua campioană a României la categoria de vârstă 14 ani, va evolua şi ea în turneele FUTURES din România, pentru a face apoi pasul decisiv spre marea performanţă din cadrul competiţiilor profesioniste ale circuitului WTA. În final, urez succes tuturor participanţilor de la turneul FUTURES de la arena de tenis CFR, din străvechea Capitală a Moldovei!”.

Andrei Pavel a scris în cartea de onoare a clubului sportiv CFR Iaşi

Au mai adresat mesaje de salut referitoare la disputarea turneului de tenis denumit în acest an "Trofeul Municipiului Iaşi” prefectul Victorel Lupu, preşedintele CJ Constantin Simirad, vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei, primarul Gheorghe Nichita, viceprimarul Romeo Olteanu, directorul DSJ Iaşi Ciprian Paraschiv, vicepreşedintele FR Tenis Liviu Ursuleanu, care este şi preşedintele clubului bucureştean de tenis “Livone-Ilie Năstase”, la care se adaugă un alt mesaj lăsat în cartea de onoare al clubului ceferist ieşean de către binecunoscutul Andrei Pavel, care este şi căpitanul de echipă al României pentru Cupa Davis. În mapa oficială a turneului ieşean se găsesc şi cuvinte de întâmpinare a gazdelor de la clubul sportiv CFR Iaşi, exprimate prin preşedintele de onoare Sorin Flutur, preşedintele executiv George-Radu Pipa şi vicepreşedintele Eduard Spiţă.

Dan TEODORESCU