Clubul Sportiv CFR Iaşi

Un junior la lotul de seniori!

Inca junior, popicarul Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iasi, 21 ani) a fost convocat la nationala de seniori a Romaniei, antrenata de Ilie Hosu. Dupa un cantonament la Hunedoara, Ionut Cercel va evolua in echipa Romaniei la Novi Sad, in meciul de pregatire impotriva Serbiei. Nu este prima convocare a lui Cercel la echipa de seniori a Romaniei, el debutind la nationala mare inca de la virsta de 18 ani! In luna mai, la Dettenheim (Germania), Romania va fi prezenta la Campionatul Mondial de popice pe echipe, la cadeti si seniori, in intrecerea masculina si feminina.
 

Micii tenismeni ceferiști obțin medalii la “Cupa Vrancart”

La Cupa Vrancart la tenis de câmp, micii sportivi de la CS CFR Iași au obținut recent două medalii, una de argint și alta de bronz, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion. Competiția s-a disputat pe terenurile de tenis din Onești, Dărmănești și Tg. Ocna, sponsorul principal (Vrancart) fiind însă din Adjud, iar clubul organizator a fost CS “Tema Sport” Onești. La categoria 10 ani fete, Nona Chiriac (CFR Iași) s-a clasat pe locul 2 și a obținut medalia de argint, după ce a pierdut finala competiției cu scorul de 2-6, 1-6 în fața lui Maria Romaniuc (Condor Piatra Neamț/ nr. 5 în ierarhia din România). În turneul similar băieților, Andrei Murgeanu (CFR Iași) a ajuns până în semifinale, unde a pierdut cu 5-7, 3-6 în fața lui Ioan Cristian Cosma (Tenis Club Focșani/ nr. 5 în Romania la cat. 10 ani), dar a obținut totuși medalia de bronz a întrecerii. Vedeta clubului ceferist ieșean, Alexandra Zmău (12 ani) a trebuit să fie retrasă din competiție de către antrenorul Vergil Aghion, după ce a contractat o puternică viroză respiratorie și a devenit indispobilă pentru competiția de tenis din urmă cu câteva zile.
 

Ultima rundă înaintea turneului final de la Tg. Mureș

Sambata, pe 7 martie, de la ora 10.30, arena CFR Iasi va gazdui ultima runda a sezonului regulat din cadrul Seriei a III-a a Diviziei Nationale de popice pentru juniori.

Sub conducerea arbitrului Gheorghe Zagreanu, se vor intrece echipele CFR Olimpia ACB I Iasi, CFR Olimpia ACB II Iasi si ICMRS Galati, primele doua fiind pregatite de cuplul Ilie Baias (principal) – Ioan Bisoc (secund), formatia de la Dunare fiind antrenata de Jani Pletosu. Gazdele iesene vor prezenta urmatoarele formatii probabile:

- CFR Olimpia ACB I: Marius Tescu, Ion Cercel, Paul Rohotin, Marian Ailiesei (Bogdan Mihai), Stefan Samson, Dan Mihaila;

- CFR Olimpia ACB II: Dumitru Penciuc jr, Vladut Savin, Andrei Buzdugan, Andrei Popa, Alexandru Soldan, Vladut Ailiesei.

Inaintea ultimei etape a sezonului regulat, clasamentul general se prezinta astfel: 1. CFR Olimpia ACB I Iasi – 14 pct; 2. ICMRS Galati – 10 pct; 3. CFR Olimpia ACB II Iasi – 6 pct. Echipele din Iasi si Galati sunt virtual calificate la turneul final, cu mentiunea ca formatia ieseana va participa la intrecerile de la Targu Mures, din perioada 2-5 aprilie, cu o selectionata a celor doua echipe prezente in competitie.

Tot sambata si tot in Seria a III-a, dar in competitia junioarelor, intrecerile vor avea loc la Galati, cu participarea echipelor Vointa I si Vointa II din localitate, plus CFR Olimpia ACB Iasi. Formatiile de la Dunare sunt antrenate de Elena Rosca, iar cea din Iasi de Cristina Pascu, arbitrul etapei fiind galateanul Dumitru Hrisovschi.

Oaspetele de la CFR Olimpia ACB Iasi vor prezenta urmatoarea formatie probabila: Estera-Madalina Acatrinei, Emanuela-Andreea Naum, Andreea-Ionela Ciocirlan, Irina Paiu (din Rep. Moldova), Elena-Mihaela Munteanu, Ana-Maria Raileanu. Rezervele echipei vor fi Otilia-Nicoleta Bazon, Loredana-Stefana Bunduc si Madalina Ivascu.

Dupa cinci runde, in clasamentul Seriei a III-a de la nivelul junioarelor conduce Vointa I Galati, cu 15 puncte, urmata de CFR Olimpia ACB Iasi – 10 puncte si Vointa II Galati – 5 puncte. Sportivele din Galati si Iasi sunt virtual calificate la turneul final de la Tirgu Mures, galatencele putand participa cu o selectionata alcatuita din cele doua grupari prezentate in competitie.

Celelalte turnee ale Diviziei Nationale de popice pentru juniori/ junioare vor avea loc tot la sfarsitul acestei saptamani, pe 7 martie, dupa cum urmeaza:

- Masculin: la Petrila (seria I – cu Inter Petrila, Siderurgica Hunedoara, Foresta HLV Talmaciu) si la Campia Turzii (seria a II-a – CFR Cluj & Industria Sarmei Campia Turzii, Electro Danerom Tg. Mures, UNIO Satu Mare);

- Feminin: la Târgu Mureș (seria I – SC Municipal Brasov, Romgaz Electro Tg. Mures, Gaz Metan Medias), la Fieni (Conpet Petrolul Ploiesti, Clubul Sportiv de Drept Privat Petrolul Baicoi, Rapid Vointa Bucuresti).

Dupa cum am mai mentionat, turneul final va avea loc la Targu Mures, in perioada 2-5 aprilie. Pe 2 si 3 aprilie se vor intrece cele sase echipe calificate din campionatul junioarelor, iar pe 4 si 5 aprilie se vor confrunta sase formatii de juniori, promovate dupa rezultatele obtinute la finele sezonului regulat.

Dan TEODORESCU
 

Am pierdut marele derby din Valea Jiului

Sâmbătă, în runda cu nr. 11 din competiția masculină de popice, în marele derby al etapei, pe teren propriu, Inter Petrila s-a impus destul de greu în fața formației CFR Olimpia ACB Iași, lidera campionatului, cu scorul de 3.523 p.d. – 3.443 p.d. (5-3 la victorii directe).

Înaintea ultimului schimb, jucătorii din Valea Jiului aveau un avantaj de 57 de “bețe”, la un scor de egalitate la victorii directe (2-2), iar în ultima manșă ei au beneficiat și de un sportiv în mare formă, internaționalul de seniori Virgil Dorin, cel care a reușit cel mai mare rezultat individual al disputei (621 p.d.) și practic a tranșat victoria gazdelor. La scorul de 3-3 la victorii directe, “interiștii” s-au impus în fața ceferiștilor ieșeni cu un plus de 80 de popice doborâte, care le-au adus alte două puncte de meci, decisive în obținerea victoriei! Să mai remarcăm că echipa din Valea Jiului a beneficiat și de alte două rezultate foarte bune obținute de internaționalul de juniori Marian Bălan (615 p.d.) și experimentatul Mănel Manea (602 p.d.), singurul popicar al moldovenilor care a trecut de bariera de 600 p.d. fiind Gyula Vereș (614 p.d.). Au punctat următorii lansatori:

- Inter Petrila: Mănel Manea 602 p.d. (1 victorie directă), Leontin Popp 567 (0), Marius Codarcea 573 (0), Marian Bălan 615 (1), Ioan Hordilă 545 (0), Virgil Dorin 621 (1). Rezerve neutilizate: Marcel Dobrică și Cristian Cimpoer. Antrenor: Marcel Dobrică.

- CFR Olimpia ACB Iași: Marius Manea 565 p.d. (0 victorii directe), Ion Cercel 570 (1), Gyula Vereș 614 (1), Dan Mihăilă 550 (0), Remus Antimirescu 581 (1), Costică Ciurdea 563 (0). Rezerve neutilizate: Iulian Gabriel Cucu și Mihai Gabriel Benghiac. Antrenor: Ilie Băiaș.

După partidă, antrenorul gazdelor, Marcel Dobrică ne-a declarat: “A fost un meci dificil, într-o dispută de forțe egale. Tot timpul jocurile cu echipa ieșeană sunt dificile pentru noi”. În replică, unul dintre experimentații popicari ieșeni, Costică Ciurdea, ne-a spus: “Suntem supărați, se putea mai mult! Să sperăm că ne vom revanșa la turneul final!”.

Tot sâmbătă, într-un alt joc al etapei, în deplasare, CFR Cluj a învins pe Electromureș Danerom Tg. Mureș cu scorul de 3.470 p.d. – 3.230 p.d. (6-2 la victorii directe). Cei mai buni lansatori ai partidei au fost: Iosef Fekete 576 p.d., Laszlo Nagy 561 p.d. și Lehel Kozma 560 p.d. (de la gazde), respectiv Petruț Mihălcioiu 589 p.d., Grigore Blaga 584 p.d. și Sebastian Beșe 575 p.d. (de la oaspeți). “Am câștigat pe merit și am doborât recordul arenei cu 8 bețe!”, ne-a declarat la finalul jocului antrenorul-jucător clujean Grigore Blaga (care este și antrenorul lotului de cadeți al României), care a mai adăugat: “Mă bucură și rezultatul obținut de internaționalul de cadeți Sebastian Beșe, este un semn bun pentru naționala noastră în perspectiva viitorului Campionat Mondial din Germania, din luna mai, dar și pentru viitorul meci de pregătire contra Serbiei, din luna martie, de la Novi Sad”.  

În ultimul meci al rundei, Foresta HLV Tălmaciu a revenit în propria arenă (renovată și unde se joacă din nou pe 4 piste) și a învins pe Siderurgica Hunedoara cu scorul de

2.964 p.d. – 2.728 p.d. (7-1 la victorii directe). La finalul disputei, jucătorul gazdelor Alin Vreavu (525 p.d. și 1 punct de meci, care a evoluat în tur la CFR Olimpia ACB Iași) ne-a declarat: “Arena noastră este una grea, nu putem realiza pe ea rezultate prea mari, până pistele nu se mai așează...”. A stat în etapa de sâmbătă formația ICMRS Galați. Runda viitoare, cea cu nr. 12, din 21 martie, programează partidele: Siderurgica Hunedoara – Inter Petrila, CFR Olimpia ACB Iași – Electromureș Danerom Tg. Mureș, Foresta HLV Tălmaciu – ICMRS Galați, iar CFR Cluj va sta. 

Clasament

1. CFR Olimpia ACB Iași         10     8     0     2     60-20     16

2. Inter Petrila                        8     7     0     1     51-13     14

3. CFR Cluj                  9     7     0     2     54-18     14

4. Foresta HLV Tălmaciu (*)   7     4     0     3     25.5-30.5    6      

5. Electromures Tg. Mureș    8     3     0     5     27.5-36.5    6       

6. Siderurgica Hunedoara     9     1     0     8     13-59     2     

7. ICMRS Galați                    9     0     0     9     9-63      0      

(*) – Echipă penalizată cu 2 puncte pentru o neprezentare a echipei de juniori.

Dan TEODORESCU