Clubul Sportiv CFR Iaşi

Târgmureșencele și-au vândut scump pielea în fața celei mai galonate echipe din Europa

Sâmbătă a avut loc prima manșă din cadrul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la popice.

Cu ajutorul secretariatului NBC și a corespondentului nostru în Germania, Georg Barth, vă putem prezenta în continuare toate rezultate, cu mențiunea că singura echipă românească calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor a fost Romgaz Electromureș Tg. Mureș, după ce formația CFR Olimpia ACB Iași a fost eliminată în optimi de austriecii de la BSV Voith St. Pölten. În competiția feminină, sportivele de la “Romgaz” au evoluat în deplasare, împotriva galonatei KK Miroteks Celje (Slovenia), deținătoarea trofeelor în Liga Campionilor și Cupa Mondială. Putem spune că adversara elevelor antrenorilor mureșeni {andor Sereș și Istvan Orosz sunt la ora actuală o superputere în popicele feminine din Europa, dar “Romgaz” și-a vândut scump pielea la Celje, reușind două puncte de meci prin Tilda Duka și Anna Horvath, un deficit de numai 135 popice doborâte și un scor negativ de 7.5 – 16.5 la manșe câștigate, rezultate care ar putea fi “întoarse” în meciul retur, după o evoluție excelentă în propria arenă. De menționat că, după primele patru confruntări scorul era 2-2, iar slovencele s-au detașat doar în finalul disputei. La gazde, vedeta Barbara Fidel a revenit în jocul de sâmbătă după o perioadă mai lungă de accidentare și a fost una dintre cele mai bune lansatoare ale meciului, dar din păcate căpitanul echipei mureșene Daniela Șopterean are în continuare probleme medicale deosebite și nu a putut juca pe arena din Celje, de la oaspete lipsind și Martina Emeșe, care se pare că a abandonat și ea sportul de performanță tot din motive medicale. Mai mult chiar, “repatriată” recent de la ZTE-ZAEV Nöi TK Zalaegerszeg, Erika Fülöp nu are drept de joc pentru “Romgaz” în meciurile din Liga Campionilor, deoarece ea a evoluat deja în acest sezon în Cupa Europei, pentru vicecampioana Ungariei. În final, KK Miroteks Celje s-a impus în fața echipei Romgaz Electromureș Târgu Mureș cu scorul de 3.387 p.d. – 3.252 p.d. (6-2 la victorii directe), după următoarele rezultate individuale: Laura Bungărdean – 505 (0) , Tilda Duka – 582 (1), Carmen Barabas - 534 (0), Anna Horvath – 586 (1), Doina-Victorița Baciu – 562 (0), Iulia-Adela Ban (241) & Alina Suciu (242) – 483 (0).

Să mai remarcăm faptul că veterana Doina-Victorița Baciu (51 ani) și-a pierdut punctul de meci doar la 2 “bețe” în fața adversarei (562 p.d. – 564 p.d.), după 2-2 la manșe câștigate, iar la ultimul schimb “Romgaz” a suportat un handicap de 108 popice doborâte (483-591), tinerele Ban (20 ani) și Suciu (19 ani) neavând încă experiența necesară pentru un meci de Champions League!

Claudiu Boantă, rezultat de excepție în Liga Campionilor

 În competiția masculină din Champions League, România a avut 4 sportivi prezenți în joc, doi la campioana Ungariei și deținătoarea trofeului - Zalaegerszegi TK FMVaS (Claudiu Boantă, Zoltan-Flavius Feher) și alți doi la vicecampioana Germaniei - SKC Victoria Bamberg (Nicolae Lupu, Cosmin Crăciun). Dintre aceștia, românul Claudiu Boantă, care în luna februarie se pare că va primi și cetățenie ungară, dar la Mondialul din Germania din acest an va evolua în continuare pentru România, a avut o evoluție excelentă și a reușit un rezultat remarcabil, de 692 popice doborâte!!! Boantă a dobândind și punctul de meci pentru echipa sa, acolo unde al treilea român din lot, Dumitru Beșe, face “tușă” deoarece nu sunt admiși în joc decât doi “stranieri”. Pe viitor însă, după ce Claudiu va primi și cetățenia maghiară, Mitică Beșe ar putea juca și el în competițiile interne și internaționale, ca titular!!! Tot în contul “ZTK”, Zoltan-Flavius Feher a pierdut punctul de meci la manșe (1-3), chiar dacă a avut un rezultat superior, de 610 p.d., față de adversarul său, Bostjan Zvezic, cu doar 601 p.d. Pentru formația din Bamberg, ambii români și-au dobândit punctele de meci în fața unei echipe cu pretenții (KK Zadar), campionul mondial ploieșteanul Nicolae Lupu reușind 635 p.d., iar gălățeanul Cosmin Crăciun 631 p.d.

Rezultatele finale au fost următoarele: Zalaegerszegi TK FMVaS (Ungaria) - KK Konstruktor Maribor (Slovenia) 3.836 p.d. – 3.637 p.d. (6-2 la victorii directe), SKV Rot-Weiß Zerbst (Germania) - BSV Voith St. Pölten (Austria) 3.757 p.d. – 3.542 p.d. (7-1), Szegedi TE Gabonatransz (Ungaria) - KK Konikom Osijek (Croația) 3.683 p.d. – 3.558 p.d. (6.5-1.5), KK Zadar (Croația) - SKC Victoria Bamberg (Germania) 3.654 p.d. – 3.710 p.d. (2-6).

De menționat că echipa din St. Pölten (cea care a eliminat pe CFR Olimpia ACB Iași în optimile de finală) a avut o evoluție mai puțin convingătoare de data aceasta în fața campioanei Germaniei, singurul sportiv austriac care și-a câștigat punctul de meci fiind tânărul de 21 ani Philipp Vsetecka, cu 630 p.d., în fața adversarului direct Torsten Reiser (622 p.d.), după 2-2 la manșe!

Partidele retur din sferturile de finală din Champions League sunt programate pe 14 februarie 2009.

Dan TEODORESCU

 

Returul debutează pe malurile Dunării

Sâmbătă, 24 ianuarie, Divizia Națională de popice programează jocurilor etapei a VIII-a, prima a returului atât la masculin, cât și la feminin.

În întrecerea seniorilor se vor disputa partidele: Siderurgica Hunedoara – CFR Cluj (ora 10.00), ICMRS Galați – CFR Olimpia ACB Iași (de la ora 9.00, va arbitra ploieșteanul Florian Constantin, iar meciul se va disputa pe toate cele 6 piste ale arenei), Foresta HLV Tălmaciu – Inter Petrila (ora 9.00), iar Electromureș Danerom Tg. Mureș va sta. Din echipa ceferiștilor ieșeni va lipsi popicarul Alin Vreavu (dublu campion mondial la cadeți în urmă cu câțiva ani), care a revenit în acest retur la formația din Tălmaciu. În clasamentul turului conduc echipele din Petrila, Cluj și Iași, toate cu 10 puncte la activ, după 5 victorii și o singură înfrângere. În liga feminină de popice, tot sâmbătă sunt programate partidele: SC Municipal Brașov – Rapid Voința București (se joacă la Tg. Mureș, de la ora 13.00), Voința Galați – Conpet Petrolul Ploiești (de la ora 11.00), Gaz Metan Mediaș - CS DP Petrolul Băicoi (se joacă tot la Tg. Mureș, de la ora 10.00), iar campioana en-titre, Romgaz Electromureș Tg. Mureș va sta. La finalul turului formația din Tg. Mureș conducea în ierarhia la zi, cu 12 puncte, după 6 victorii consecutive. “Romgaz” se va odihni în campionatul intern din lipsă de adversară, dar tot sâmbătă, în deplasare, de la ora 14.00, ea va evolua în prima manșă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în deplasare, împotriva galonatei echipe KK Miroteks Celje (Slovenia).

Dan TEODORESCU
 

Tenismena Alexandra Zmău e noua campioană națională a probei de dublu

La București au avut loc Campionatele Naționale de tenis în sală pentru grupa de vârstă 14 ani, la fete și băieți.

Chiar dacă are doar... 12 ani, Alexandra Zmău (CFR Iași, antrenor: Vergil Aghion) a avut o evoluție de zile mari la turneul din Capitală, acolo unde a prins un sfert de finală în proba de simplu și a cucerit titlul de campioană la dublu fete, alături de Teodora Rotaru (TC AS Pitești). Tabloul principal al probei de simplu a numărat 32 de competitoare, dar în prealabil a fost și un turneu de calificare destul de numeros, de 24 sportive. În turul I (șaisprezecimi de finală), Alexandra Zmău a învins-o pe Alice Bănică (TC București, cap de serie nr. 6) cu scorul de 6-4, 7-5, iar în optimile de finală tenismena ieșeană a trecut de Andreea Păcuraru (Dinamo Brașov, care a câștigat calificările) cu scorul de 6-2, 6-1. În sferturile de finală, ieșeanca Alexandra Zmău a întâlnit-o pe tenismena de 1.87 metri înălțime la doar 14 ani, Ilinca Bercaru (CSM Onești, dar care se pregătește de mai mult timp în București, favorita nr. 3), în fața căreia a pierdut cu 7-5, 0-6, 2-6, după un meci extrem de spectaculos. Proba de simplu a revenit în final lui Andreea Grădinaru (Steaua București). Pe tabloul principal de “16” al probei de dublu fete, cuplul Alexandra Zmău (CFR Iași) – Teodora Rotaru (TC AS Pitești), favoritul nr. 4 al competiției a obținut 4 victorii consecutive, cucerind titlul național. Am consemnat următoarele rezultate:

- Optimi de finală: Alexandra Zmău (CFR Iași) / Teodora Rotaru (TC AS Pitești) – Anabela Betea (TC București) / Diana Vintilă (Dinamo București) 6-2, 6-1;

- Sferturi de finală: Alexandra Zmău (CFR Iași) / Teodora Rotaru (TC AS Pitești) -  Sabina Calancea (Dav & Sin Brașov) / Maria Corello (TC Enache) 6-3, 6-2;

- Semifinale: Alexandra Zmău (CFR Iași) / Teodora Rotaru (TC AS Pitești) – Cristina Adamescu (Sportul Studențesc București) / Alice Bănică (TC București, cap de serie nr. 1) 6-2, 6-2;

- Finala: Alexandra Zmău (CFR Iași) / Teodora Rotaru (TC AS Pitești) – Nicoleta Dascălu (TC AS Pitești) / Andreea Grădinaru (Steaua București, cap de serie nr. 3) 1-6, 7-5, 10-1.

În competiția masculină a tenismenilor de 14 ani s-a impus Andrei Apostol (Dinamo București) – la simplu și cuplul Andrei Apostol (Dinamo București) – Luca Tațomir (TC București) – la dublu băieți.

În primul tur de pe tabloul principal al probei de simplu, să menționăm că fostul ceferist ieșean Bogdan Apostol, în prezent la Coreco Iași, l-a învins pe George Prisăcaru (Giglio Iași) cu scorul de 6-2, 6-4, dar apoi s-a retras din competiție pe motive medicale!

“A fost un concurs extrem de puternic, iar Alexandra Zmău, chiar dacă a avut un handicap de vârstă de 2 ani față de colegele de întrecere, a dovedit că este un mare talent și la nivel național!”, ne-a declarat după competiția din Capitală antrenorul ieșean Vergil Aghion.

În continuare, Alexandra Zmău va participa la Cupa Unirii Dornafarm de la Focșani (29 ianuarie-1 februarie) și la ediția a 16-a a Cupei de iarnă ICMRS de la Galați (19-25 februarie). O altă mică vedetă a secției de tenis de câmp de la CS CFR Iași, Mădălina Zbranca (11 ani), însoțită de antrenorul Vergil Aghion, va participa la Campionatele Naționale de tenis în sală pentru vârsta de 12 ani, de la Brăila, din intervalul 31 ianuarie – 7 februarie 2009.

Dan TEODORESCU
 

Un nou record în contul lui “Johnny” Mihăilă

Tânărul popicar de la CFR Olimpia ACB a reuşit sâmbătă un nou record al arenei de la “Gara Mare” în întrecerea juniorilor * Cu o performanţă de 601 popice doborâte, internaţionalul de juniori Dan-Ioan Mihăilă şi-a egalat şi recordul deţinut în Liga Campionilor, în faţa campioanei Austriei, BSV Voith St. Pölten

În etapa a IV-a a Campionatului Naţional de popice pentru juniori, prima a returului, în Seria a III-a s-a înregistrat sâmbătă un nou record al arenei CFR Iaşi în întrecerile juvenile, performanţa de 601 popice doborâte fiind reuşită de internaţionalul Dan-Ioan “Johnny” Mihăilă, care a avut patru manşe de vis, de 151 p.d. – 167 p.d. – 142 p.d. – 141 p.d.
Component al primei echipe de juniori ieşene, Mihăilă a dovedit din nou că este unul dintre cei mai buni juniori ai României în acest moment şi merită cu prisosinţă să reprezinte ţara noastră în întrecerile internaţionale care vor urma în acest an. Mai mult chiar, cu 601 p.d., Mihăilă şi-a egalat recordul obţinut recent pe teren propriu în Liga Campionilor, în faţa adversarului direct Lukas Huber (BSV Voith St. Pölten), cel care, o săptămână mai târziu de la “înfrângerea” de la Iaşi a reuşit o performanţă excepţională de 701 p.d., un nou record al Austriei în întrecerea “U 23”.
Cel mai bun rezultat al oaspeţilor de la ICMRS Galaţi a fost reuşit de Alexandru-Petrişor Bălan, cu 534 popice doborâte, care a avut şi el o manşă excelentă, de 167 p.d. Sub conducerea arbitrului ieşean Gheorghe Zăgreanu, cele trei echipe aflate în întrecere au reuşit rezultate mulţumitoare la acest nou început de an, clasamentul rundei fiind următorul:
1. CFR Olimpia ACB I Iaşi (3.203 p.d.) – Marius Tescu 498, Marian Ailiesei 465, Paul-Ciprian Rohotin 533, Ion Cercel – 540, Ştefan Samson 566, Dan-Ioan Mihăilă 601. În afara concursului a mai evoluat Alexandru Pietrariu, care a reuşit 515 p.d.
2. ICMRS Galaţi (3.008 p.d.) – George-Răzvan Ţurcan 490, Costel Buruiană 469, George-Ionuţ Hânceanu 530, Florian Caraghin 492, Cătălin-Alin Roman 493, Alexandru-Petrişor Bălan 534.
3. CFR Olimpia ACB II Iaşi (2.923 p.d.) – Andrei-Florin Popa 469, Vlăduţ-Nicuşor Savin 468, Vlad-Vasile Ailiesei (14 ani!) 474, Dumitru Penciuc jr 521, Andrei-Cristinel Buzdugan 510, Alexandru Şoldan 481. În afara concursului a mai evoluat Marius-Mădălin Timofte (14 ani!), cu o reuşită de 454 p.d.
Cele două echipe ieşene de juniori sunt pregătite de antrenorii Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc, iar cea din Galaţi de Jani Pletosu. După primele patru runde ale sezonului, clasamentul seriei a III-a se prezintă astfel: 1. CFR Olimpia ACB I Iaşi – 11 pct; 2. ICMRS Galaţi – 8 pct; 3. CFR Olimpia ACB II Iaşi – 5 pct. De remarcat că sâmbătă, la arena ceferistă moldavă, conducerea CS CFR Iaşi, reprezentată de ofiţerul de presă Dan Teodorescu şi de co-preşedintele secţiei de popice Vasile Ţidularu, alături de arbitrul internaţional Gheorghe Zăgreanu au oferit cadouri “dulci” tinerilor sărbătoriţi Paul-Ciprian Rohotin (CFR Olimpia ACB I Iaşi, care a schimbat prefixul şi a împlinit... 20 ani pe 14 ianuarie!) şi Cătălin-Alin Roman (ICMRS Galaţi, care duminică, pe 18 ianuarie ajunge... major, la 18 ani!).
Turneul junioarelor de la malurile Dunării
Tot sâmbătă, în etapa a IV-a a Campionatului Naţional de popice pentru junioare, întrecerea moldavă de tip turneu a avut loc la Galaţi, acolo unde au luptat pe pistele de concurs sportivele de la CS Voinţa I şi CS Voinţa II din localitate, alături de oaspetele de la CFR Olimpia ACB Iaşi, conduse de antrenoarea Cristina Pascu. Clasamentul rundei a fost următorul:
1. CS Voinţa I Galaţi – 2.948 p.d.: cel mai bun rezultat al turneului fiind reuşit de internaţionala de junioare Aneta Ifrim, cu 520 popice doborâte;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi – 2.761 p.d.: Estera Acatrinei 477, Ana Maria Răileanu & Andreea Ciocârlan 455, Loredana Bunduc 434, Otilia Bazon 448, Mihaela Munteanu 494 (selecţionată recent în lotul naţional de cadete al României), Emanuela Naum & Irina Paiu (venită din Rep. Moldova) 453;
3. CS Voinţa II Galaţi – 1.800 p.d. (au fost prezente doar 4 sportive în concurs).
De menţionat că delegaţia ieşeană a făcut deplasarea la Galaţi chiar în ziua partidei şi din cauza oboselii acumulate pe traseu acest lucru se pare că a afectat evoluţia sportivelor ceferiste moldave în arena de pe malurile Dunării.
După primele 4 etape ale sezonului, în clasamentul seriei a III-a din întrecerea junioarelor conduce CS Voinţa I Galaţi, cu 12 pct, urmată de CFR Olimpia ACB Iaşi – 8 pct şi CS Voinţa II Galaţi – 4 pct.
Următoarele etape-turneu vor avea loc la Galaţi (la juniori) şi Iaşi (la junioare), în data de 21 februarie 2009. Dar până atunci, tot la Galaţi, sâmbătă, pe 24 ianuarie, exact de “Ziua Unirii”, echipa ICMRS din localitate va întâlni pe CFR Olimpia ACB Iaşi, în prima etapă a returului din întrecerea seniorilor. La gazde, fostul internaţional de juniori Bogdan Crăciun (fratele lui Cosmin Crăciun, de la Victoria Bamberg) nu mai face parte din lotul gălăţean, după cum ne-a declarat antrenorul Jani Pletosu.
Remus Antimirescu, din nou la bowling
Să mai menţionăm că sâmbătă, pe 17 ianuarie, popicarul Cătălin-Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) a revenit şi pe pistele de bowling, obţinând un rezultat excelent pentru echipa sa, CFR Constanţa. Pe arena “City Mall” din Constanţa, gazdele de la Sport Palas din localitate au pierdut în faţa ceferiştilor de la malul Mării Negre cu scorul de 2-7 (la victorii directe), după 2-3 în întâlnirile directe şi 0-4 la popice doborâte. Maestrul sporturilor la bowling şi popice Cătălin-Remus Antimirescu (navetist de Medgidia pe două trasee, Constanţa - pentru bowling şi Iaşi – pentru popice), a reuşit să câştige punctul său de echipă şi a obţinut şi cea mai bună performanţă din concurs, cu 939 popice doborâte. În prima ligă din Campionatul Naţional de Bowling participă 10 echipe din Constanţa şi Bucureşti, împărţite în două serii de câte cinci formaţii fiecare.  
Dan TEODORESCU