Clubul Sportiv CFR Iaşi

Schimbare de lider

Sâmbătă, în runda cu nr. 9 din cadrul Diviziei Naționale masculine de popice, arena CFR din Iași a găzduit marele derby dintre vicecampioana națională CFR Olimpia ACB Iași și campioana en-titre CFR Cluj, un duel care se repetă an de an în fruntea ierarhiei.

După un joc nerecomandat cardiacilor, ceferiștii ieșeni s-au impus în fața “colegilor” clujeni cu scorul de 3.389 p.d. – 3.337 p.d. (6-2 la victorii directe), dar totul s-a tranșat la ultimele bile ale ultimului schimb, acolo unde ieșenii Costică Ciurdea și Remus Antimirescu s-au impus în fața recormenului mondial Petruț Mihălcioiu, respectiv Teodor Popa. Să mai remarcăm victoria juniorului ieșean Ionuț Cercel în fața internaționalului de seniori Ioan Figlea, dar și rezultatul excelent reușit de clujeanul Robert Merza, cel care, cu 3-1 la manșe și cu o performanță de 603 popice doborâte s-a impus categoric în fața ieșeanului Iulian Gabriel Cucu, dar cu o “floare”... De la gazde s-a mai remarcat Marius Manea, care a câștigat clar, cu 4-0 la manșe și cu un rezultat superior, de 575 popice doborâte în fața internaționalului de juniori clujean Bogdan Dudaș, care a doborât doar 523 popice. Totuși, după patru sportivi prezenți în concurs, rezultatul la dispute directe era 2-2 și clujenii aveau în fața ieșenilor un plus de 3 p.d., care le-ar fi adus alte două puncte de meci la finalul disputei! În ultimul schimb, însă, ardelenii au au mai ținut pasul în fața moldovenilor și au piedut marele derby al sezonului, gazdele fiind încurajate frenetic de “fanii” locali, în frunte cu viceprimarul Romeo Olteanu, prezent permanent la marele confruntări de la arena de popice CFR Iași. În urma victoriei în fața clujenilor, ceferiștii ieșeni au urcat în fruntea clasamentului, cu 14 puncte, după 7 victorii și o singură înfrângere în acest sezon. În meciul de sâmbătă au punctat următorii lansatori:

- CFR Iași: Gyula Vereș - 553 p.d. (0 victorii directe), Marius Manea – 575 p.d. (1), Iulian Gabriel Cucu – 542 p.d. (0), Ion Cercel – 582 p.d. (1), Costică Ciurdea – 551 p.d. (1), Remus Antimirescu – 586 p.d. (1). Rezerve neutilizate: Dan Mihăilă și Mihai Gabriel Benghiac. Antrenor: Ilie Băiaș.

- CFR Cluj: Grigore Blaga – 557 p.d. (1), Bogdan Dudaș - 523 p.d. (0), Robert Merza – 603 p.d. (1), Ioan Figlea – 572 p.d. (0), Petruț Mihălcioiu – 541 p.d. (0), Teodor Popa – 541 p.d. (0). Rezerve neutilizate: Sebastian Beșe și Cornel Popa (care a împlinit 50 ani chiar în ziua partidei!). Antrenor: Grigore Blaga.

Într-un alt joc al etapei de sâmbătă, pe teren propriu, Inter Petrila a învins pe ICMRS Galați cu scorul de 3.427 p.d. – 3.032 p.d. (8-0 la victorii directe). De la formația din Valea Jiului, antrenată de Marcel Dobrică, toți sportivii și-au realizat punctele de meci, ei reușind următoarele punctaje: Virgil Dorin – 596 p.d., Marian Bălan – 593 p.d., Mănel Manea – 572 p.d., Leontin Popp – 572 p.d., Ioan Hordilă - 582 p.d., Marius Codarcea – 512 p.d. De la oaspeții de la Dunăre s-a evidențiat cadetul Daniel Pleșcan, cu 559 p.d., dar el a pierdut confruntarea directă cu Leontin Popp.

Meciul Foresta HLV Tălmaciu – Electromureș Danerom Tg. Mureș a fost amânat, iar Siderurgica Hunedoara a stat. 

În runda următoare, sâmbătă, pe 14 februarie, vor avea loc partidele Siderurgica Hunedoara - CFR Olimpia ACB Iași, CFR Cluj – Inter Petrila (un alt mare derby), ICMRS Galați – Electromureș Danerom Tg. Mureș, iar Foresta HLV Tălmaciu va sta.

- Clasamentul la zi în competiția masculină se prezinta astfel:

1. CFR Olimpia ACB Iași 8     7     0     1     49-15     14

2. Inter Petrila                       7     6     0     1     46-10     12

3. CFR Cluj & IS C.Turzii 8     6     0     2     48-16     12

4. Electro Tg. Mureș             6     2     0     4     19.5-28.5    4        

5. Foresta Tălmaciu (*)     6     3     0     3     18.5-29.5    4      

6. Siderurgica Hunedoara 7     1     0     6     12-44     2     

7. ICMRS Galați                    8     0     0     8     7-57      0      

(*) – Echipă penalizată cu 2 puncte pentru o neprezentare a echipei de juniori.

 

CFR Iași, cel mai bun club sportiv din Moldova pe 2008

 De menționat că tot sâmbătă, în Gala organizată de Radio Iași, președintele ceferist Radu Pipa a primit un premiu special din partea organizatorilor, clubul sportiv CFR Iași fiind declarat cel mai bun club sportiv din Moldova, pe anul 2008! A fost un nou succes de prestigiu al grupării moldave, după victoria echipei de popice în fața campionilor de la CFR Cluj, petrecută în aceeași zi.

“Romgaz” câștigă marele derby al competiției feminine

 Tot sâmbătă, dar în întrecerea feminină de popice, marele derby dintre campioana en-titre Romgaz Electromureș Tg. Mureș și vicecampioana națională Rapid Voința București a avut loc pe arena din Fieni, acolo unde giuleștencele își dispută partidele de pe teren propriu. Oaspetele de la “Romgaz” s-au impus în fața gazdelor de la Rapid cu scorul de 3.082 p.d. – 2.982 p.d. (7-1 la victorii directe) și așteaptă acum returul din Liga Campionilor cu KK Miroteks Celje (Slovenia), din 14 februarie, de la Tg. Mureș. Tot sâmbătă și tot la Fieni, în vedeta cuplajului, gazdele de la Conpet Petrolul Ploiești s-au impus categoric în fața echipei SC Municipal Brașov cu scorul de 3.164 p.d. – 2.852 p.d. (8-0 la victorii directe). Într-un alt joc al rundei cu nr. 9, în propria arenă, Petrolul Băicoi a învins pe Voința Galați cu un scor “fluviu”, de 3.148 p.d. – 2.542 p.d. (8-0 la victorii directe). Antrenoarea echipei de la Dunăre, Elena Roșca, s-a plâns totuși după meci de frigul din arena de la Băicoi, care a “rupt” elanul elevelor sale, dar gălățencele au realizat totuși rezultate individuale extrem de modeste, poate mai jos decât la cadete și junioare! A stat formația Gaz Metan Mediaș. În runda cu nr. 10, sunt programate partidele Electro Romgaz Tg. Mureș - Conpet Petrolul Ploiești (pe 11 februarie), Voința Galați – Gaz Metan Mediaș (pe 14 februarie), SC Municipal Brașov – Petrolul Băicoi (pe 15 februarie, la Tg. Mureș), iar Rapid Voința Galați va sta. 

- Clasamentul la zi în campionatului feminin se prezintă astfel:

1. Romgaz Electro Tg. Mureș  7     7     0     0     48-8      14     

2. Rapid Vointa București                 8     5     0     3     39-25     10     

3. Conpet Petrolul Ploiești  8     5     0     3     39-25     10     

4. Gaz Metan Mediaș                         7     4     0     3     31-25     8     

5. CS DP Petrolul Băicoi    8     4     0     4     30-34     8     

6. Voința Galați                                   8     2     0     6     18-46     4     

7. SC Municipal Brașov                     8     0     0     8     11-53     0

 

Pregătiri la Iași pentru Mondialele din Germania

În intervalul 1-9 februarie, arena de popice CFR Iași va găzdui un cantonament de pregătire pentru loturile naționale de cadeți și cadete ale României. Tinerii noștri jucători fac acum un prim stagiu centralizat de pregătire pentru participarea la Campionatele Mondiale juvenile din luna mai, de la Dettenheim (Germania). Au fost selecționați în loturile naționale primii opt clasați de la competiția denumită “Cupa Tineretului”, acești sportivi fiind următorii:

- Cadeți: Sebastian Beșe (CFR Cluj), Vlad Sabău (UNIO Satu Mare), Ionuț Racz și Cristian Cimpoier (ambii de la Inter Petrila), Alexandru Bălan și Daniel Pleșcan (ambii de la ICMRS Galați), Marius Moldovan (Electromureș Danerom Tg. Mureș), Radu Erceanu (Siderurgica Hunedoara). Antrenor: Grigore Blaga (CFR Cluj).

- Cadete: Oana Neghină și Diana Neghină (ambele de la Voința Galați), Andreea Năstase (Conpet Petrolul Ploiești), Ana Maria Bălan, Ioana Manolache, Bianca Bărdiță și Adina Sava (toate patru de la SC Municipal Brașov), Mihaela Munteanu (CFR Olimpia ACB Iași). Antrenor: Constanța Constantin (Conpet Petrolul Ploiești, sora campionului mondial Nicolae Lupu, de la Victoria Bamberg – Germania).

În final, referitor la stagiul de pregătire de la Iași, antrenorul Grigore Blaga ne-a declarat: “Vrem să încercăm o cristalizare a loturilor de cadeți și cadete, în urma selecției făcute după mai multe etape de jocuri de la Cupa Tineretului. Vom mai avea alte cantonamente de pregătire la Hunedoara, un meci amical contra Serbiei, la Novi Sad și apoi vom opri câte cinci cadeți în loturile României, cu care vom participa la Campionatele Mondiale din luna mai, din Germania. Mulțumim gazdelor ieșene pentru faptul că ne ajută în realizarea cantonamentului de la arena CFR, o arenă adusă acum la standardele internaționale din lumea popicelor!”.

Dan TEODORESCU
 

Boxerii ceferiști participă la Cupa României

În intervalul 2-8 februarie, la Ploiești va avea loc Cupa României la box pentru juniori.

Sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, clubul de box CFR-CSȘ Unirea Iași va participa cu patru pugiliștii la competiția prahoveană, ei fiind Tudor Marin (FOTO), Ioan-Gheorghe Dumitrache, Bogdan Șoreanu și Tiberiu Vartolomeu. “Mergem să obținem medalii, favoriții noștri la un loc pe podium fiind Tudor Marin și Ioan-Gheorghe Dumitrache", ne-a declarat sâmbătă, înaintea plecării spre Ploiești, antrenorul ieșean Nicu Brânzei. De menționat că un alt boxer al clubului ceferist ieșean, Alexandru Marin (fratele mai mare al lui Tudor Marin), se află în pregătiri la Mangalia, în cadrul lotului național de tineret al României, condus de antrenorii Dorel Simion și Petre Mateescu. În luna februarie, ieșeanul Alexandru Marin va participa și la un turneu în Franța, împreună cu lotul național de tineret al țării noastre.

Dan TEODORESCU
 

Mare derby ceferist la arena ieșeană de popice

In etapa a doua a returului din cadrul Diviziei Nationale de popice, sambata, pe 31 ianuarie, de la ora 10.00, arena CFR Iasi va gazdui marele derby al competitiei masculine dintre vicecampioana nationala CFR Olimpia ACB Iasi si campioana en-titre CFR Cluj.

Cele doua echipe conduc in ierarhia la zi cu 12 puncte, echipa clujeana avind insa un punctaj mai bun la victorii directe in fata moldovilor. Intr-un meci arbitrat de ploiesteanul Cristian Visan, loturile de jucatori ale celor doua combatante pentru marele derby de sambata se prezinta astfel:
- CFR Iasi (antrenor: Ilie Baias): Remus Antimirescu, Costica Ciurdea, Marius Manea, Gyula Veres, Dan Mihaila, Florin Opinca, Iulian Gabriel Cucu, Mihai Gabriel Benghiac, Ion Cercel. Lipseste Paul Rohotin, care are unele probleme medicale si a devenit indisponibil.
- CFR Cluj (antrenor: Grigore Blaga): Cornel Popa, Grigore Blaga, Ioan Figlea, Sebastian Bese, Petrut Mihalcioiu, Teodor Popa, Bogdan Dudas, Robert Merza.
In runda precedenta, ambele echipe s-au impus in deplasare, iesenii invingand la Galati cu 8-0 (la victorii directe), iar clujenii inpunandu-se cu acelasi scor la Hunedoara.
Tot sambata se va disputa meciul Inter Petrila - ICMRS Galati, iar partida Foresta HLV Talmaciu - Electro Danerom Tg. Mures a fost amanata la cererea gazdelor, care nu au definitivat inca reamenajarea arenei. Va sta Siderurgica Hunedoara.
In campionatul feminin, tot pe 31 ianuarie se vor juca partidele: Petrolul Baicoi - Vointa Galati, Conpet Petrolul Ploiesti - SC Municipal Brasov, Rapid Vointa Bucuresti - Romgaz Electro Tg. Mures (marele derby), iar Gaz Metan Medias va sta. Echipa din Ploiesti si Rapid isi disputa meciurile de pe teren propriu pe arena din Fieni. In clasament conduce Romgaz Electro Tg. Mures, cu 12 puncte, din tot atatea posibile.

 

Antimirescu și compania și-au umilit adversarii la Galați

Sâmbătă, de Ziua Unirii, Divizia Națională de popice a programat jocurilor etapei a VIII-a, prima a returului, atât în competiția masculină, cât și în cea feminin.

Din păcate, în întrecerea băieților, partida de la Tălmaciu, dintre Foresta HLV din localitate și Inter Petrila a fost amânată la cererea gazdelor, care nu au finalizat nici până acum amenajarea arenei și nu au terminat montarea aparaturii electronice. “Am amânat primele două etape din acest retur din cauză că nu s-au putut finaliza amenajările din cadrul popicăriei, pe care sperăm să le putem încheia în cel mult 10 zile”, ne-a declarat sâmbătă sportivul Alin Vreavu, care a revenit în acest retur acasă, la Tălmaciu, după o perioadă de joc la vicecampioana CFR Olimpia ACB Iași.

În meciul de la Galați, ICMRS din localitate s-a înclinat în fața ceferiștilor ieșeni, elevii lui Ilie Băiaș impunându-se pe malurile Dunării cu scorul de 3.344 p.d. – 3.005 p.d. (8-0 la victorii directe). Au punctat următorii lansatori:

- ICMRS Galați (antrenor: Jani Pletosu): George Hânceanu 528 p.d. (0 victorii directe), Mihai Petroianu 512 (0), Cătălin Roman 498 (0), Ionuț Necula 466 (0), Maricel Tărbuc 513 (0), Alexandru Bălan 488 (0).

- CFR Olimpia ACB Iași (antrenor: Ilie Băiaș): Marius Manea 567 p.d. (1 victorie directă), Ion Cercel 556 (1), Iulian Gabriel Cucu 563 (1), Florin Opincă 561 (1), Costică Ciurdea 525 (1), Remus Antimirescu 572 (1). Rezerve neutilizate: Paul Rohotin și Mihai Gabriel Benghiac.

În ultimul joc al rundei de sâmbătă, în deplasare, campioana en-titre CFR Cluj a învins pe Siderurgica Hunedoara cu scorul de 3.359 p.d. – 2.931 p.d. (8-0 la victorii directe). Oaspeții au punctat prin lansatorii: Ioan Figlea 573 p.d. (1 victorie directă), Grigore Blaga 547 (1), Teodor Popa 525 (1), Robert Merza 559 (1), Bogdan Dudaș 533 (1) și Petruț Mihălcioiu 622 (1). Din lotul pregătit de antrenorul-jucător Grigore Blaga au mai făcut parte “rezervele” Cornel Popa și Sebastian Beșe, altădată titulari de drept! De la hunedoreni s-a evidențiat tânărul Bela Dobodi, cu 514 p.d. Echipa Electromureș Danerom Tg. Mureș nu a evoluat din lipsă de adversară.

În runda următoare, sâmbătă, pe 31 ianuarie, vor avea loc partidele CFR Olimpia ACB Iași – CFR Cluj (marele derby, care va fi arbitrat de ploieșteanul Cristian Vișan și va debuta la ora 10.00 la arena CFR Iași) și Inter Petrila – ICMRS Galați. Meciul Foresta HLV Tălmaciu – Electromureș Danerom Tg. Mureș a fost amânat, iar Siderurgica Hunedoara va sta.

În întrecerea feminină, Conpet Petrolul Ploiești s-a impus destul de greu la Galați, în fața Voinței din localitate, cu scorul de 3.072 p.d. – 3.022 p.d. (5-3 la victorii directe). În celelalte două jocuri ale rundei, disputate pe arena din Tg. Mureș, acolo unde echipele din Mediaș și Brașov își dispută și ele meciurile de pe teren propriu, am consemnat rezultatele: Gaz Metan Mediaș - Clubul Sportiv de Drept Privat Petrolul Băicoi 3.230 p.d. – 3.117 p.d. (8-0 la victorii directe) și SC Municipal Brașov – Rapid Voința București 3.091 p.d. – 3.298 p.d. (1-7 la victorii directe). A stat în campionatul intern Romgaz Electromureș Tg. Mureș, care a evoluat de fapt sâmbătă în Slovenia, în meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în fața puternicii echipe Miroteks Celje.

Dan TEODORESCU

Clasamentele la zi se prezinta astfel:

- Masculin

1. CFR Cluj & IS C.Turzii 7     6     0     1     46-10     12

2. CFR Olimpia ACB Iași 7     6     0     1     43-13     12

3. Inter Petrila                       6     5     0     1     38-10     10

4. Electro Tg. Mureș            6     2     0     4     19.5-28.5    4       

5. Foresta Tălmaciu (*)     6     3     0     3     18.5-29.5    4      

6. Siderurgica Hunedoara 7     1     0     6     12-44     2     

7. ICMRS Galați                    7     0     0     7     7-49      0      

(*) – Echipă penalizată cu 2 puncte pentru o neprezentare a echipei de juniori.

- Feminin:

1. Romgaz Electro Tg. Mureș  6     6     0     0     41-7      12     

2. Rapid Vointa București                 7     5     0     2     38-18     10     

3. Gaz Metan Mediaș                         7     4     0     3     31-25     8     

4. Conpet Petrolul Ploiești  7     4     0     3     31-25     8     

5. CS DP Petrolul Băicoi    7     3     0     4     22-34     6     

6. Voința Galați                                   7     2     0     5     18-38     4     

7. SC Municipal Brașov                     7     0     0     7     11-45     0