Clubul Sportiv CFR Iaşi

Benone Marcu, în preliminariile categoriei 48 kg la Europene

Pe 6 noiembrie au avut loc la Liverpool, în Anglia, deschiderea oficială, cântarul și tragerile la sorți din cadrul Campionatelor Europene de box pentru seniori

În cadrul categoriei 48 kg, printre cei 11 participanți se află și boxerul Benone Marcu, de la CFR-CSȘ Unirea Iași, singurul pugilist ieșean participant la competiția din Marea Britanie. Însoțit de antrenorul Nicu Brânzei, el a ajuns în Anglia cu “bani de împrumut” și cu ajutorul colegului Cristian Hodorogea, care domicilează de mai mulți ani în Anglia și participă la galele de box profesionist. În preliminariile cat. 48 kg, Benone Marcu va întâlni pe turcul Eerhat Pehlivan, câștigătorul din acest meci urmând a întâlni în sferturile de finală pe învingătorul dintre Alfonso Pinto (Italia) și Sergey Kazakov (Rusia). Al treilea meci din preliminarii este cel între Denys Shkarubo (Ucraina) și Lukasz Maszczyk (Polonia), câștigătorul lui urmând a se lupta în sferturi cu spaniolul Jose de la Nieve Linares. Celelalte două confruntări din sferturile de finală sunt Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia) și Anton Bekish Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria). Celelalte întâlniri ale pugiliștilor români la CE Liverpool, în urma tragerilor la sorți care au avut loc până la ora prânzului, sunt:

- cat. 54 kg (turul 2): Veronel Tarău (de la Pandurii Tg. Jiu) - Mateusz Mazik (Polonia);

- cat. 57 kg (turul 2): Bashir Hassan (Suedia) - Iulian Stan (Steaua București); 

- cat. 60 kg (preliminarii): Lyubomir Marjanovich (Serbia) -

Georgian Popescu (Petrom Petrolul Ploiești);

- cat. 64 kg (preliminarii): Dimitry Levin (Israel) – Ionuț Gheorghe (Farul Constanța).

Vor mai participa la competiția de la Liverpool pugiliștii Flavius Bia (cat. 69 kg, LPS Timişoara), Roland Gavril (cat. 75 kg, FCM Bacău), Constantin Bejenaru (cat. 81 kg, FCM Bacău) și Petrișor Gănănău (cat. 91 kg, Pandurii Tg Jiu).

Dan TEODORESCU
 

Alexandru Pietrariu, la primele performanțe din carieră

În ziua a doua din cadrul Campionatelor Naționale de popice pentru cadeți și cadete, competiție desfășurată la Tg. Mureș, turneul fetelor s-a încheiat cu victoria gălățencei Diana Neghină (la individual simplu) și localnicei Alina Suciu (la individual combinat, acolo unde s-au adunat rezultatele reușite ieri la perechi și azi la individual simplu)

În întrecerea cadeților, ieșeanul Alexandru Pietrariu (CFR Olimpia ACB) a fost una dintre revelațiile competiției, ocupând locul 2 la individual combinat și cucerind argintul probei, după ce ieri, împreună cu Bogdan Mihai, a cucerit bronzul la perechi pentru formația moldavă antrenată de Ilie Băiaș și Ioan Bișoc. Din păcate, în întrecerea de azi, de la individual simplu, Alex Petrariu a avut o hemoragie nazală la pista cu nr. 3 (apărută din senin) și a “bâlbâit” câteva bile, ratând astfel un nou mare succes, după ce, la jumătatea întrecerii era pe primul loc! Până la urmă el și-a revenit și a dus concursul la bun sfârșit, dar medalia cu nr. 3, poate cea de aur, nu a mai venit din motivele menționate anterior.

Clasamentele finale au fost următoarele:

- Individual simplu: 1. Ovidiu Crișan (Siderurgica Hunedoara) – 536 p.d.; 2. George Hânceanu (ICMRS Galați) – 535 p.d.; 3. Daniel Pleșcan (ICMRS Galați) – 534 p.d.;...7. Marius Tescu (CFR Olimpia ACB Iași) – 520 p.d.;... 10. Alexandru Pietrariu (CFR Olimpia ACB Iași) – 506 p.d.; ... 12. Bogdan Mihai (CFR Olimpia ACB Iași) – 502 p.d.; ... 17. Andrei Popa (CFR Olimpia ACB Iași) – 448 p.d.

- Individual combinat: 1. Daniel Pleșcan (ICMRS Galați) – 1.087 p.d. (553 ^ 534); 2. Alexandru Pietrariu (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.056 p.d. (550 ^ 506); 3. George Hânceanu (ICMRS Galați) – 1.054 p.d. (519 ^ 535); ... 10. Marius Tescu – 1033 p.d. (513 ^ 520); ... 14. Bogdan Mihai – 1.001 p.d. (499 ^ 502); ... 18. Andrei Popa – 945 p.d. (497 ^ 448).

În intervalul 7-9 noiembrie, tot la Tg. Mureș vor avea loc întrecerile din cadrul Campionatelor Naționale pentru juniori și junioare, unde CFR Olimpia ACB Iași va arunca în luptă patru perechi: Ion Cercel – Dan Mihăilă, Dumitru Penciuc jr – Paul Rohotin și Ștefan Samson – Andrei Buzdugan, respectiv Loredana Bunduc - Ana Maria Răileanu. Probele de concurs sunt perechi, individual simplu, individual combinat și sprint. Antrenorii echipei ceferiste ieșene sunt Ilie Băiaș și Ioan Bișoc (la juniori) și respectiv Cristina Pascu (la junioare).

Dan TEODORESCU
 

Medalie de bronz pentru cadeții ieșeni

Au debutat la Târgu Mureș întrecerile Campionatului Naționale de popice pentru cadeți și cadete, la perechi, individual simplu și individual combinat

Miercuri, pe 5 noiembrie, în prima zi a competiției a avut loc proba de perechi, medaliatele concursului fiind următoarele echipe:

- Cadeți: 1. ICMRS Galați – 1.095 popice doborâte; 2. Siderurgica Hunedoara – 1.055 p.d.; 3. CFR Olimpia ACB Iași (Bogdan Mihai – 499 p.d. și Alexandru Petrariu – 550 p.d.) – 1.049 p.d. Pe locul 7 s-a clasat CFR Olimpia ACB II Iași (Marius Tescu – 513 p.d. și Andrei Popa – 497 p.d.), cu 1.010 p.d.

- Cadete: 1. SC Municipal Brașov – 1.069 p.d.; 2. Romgaz Electromureș Tg. Mureș - 1.043 p.d.; 3. Voința Galați – 1.004 p.d. Pe locul 8 s-a clasat debutanta CFR Olimpia ACB Iași (Mihaela Munteanu – 475 p.d. și Andreea Ciocârlan – 473 p.d.), cu 948 p.d.

Echipele ieșene de popice sunt antrenate de Ilie Băiaș și Ioan Bișoc (la băieți), respectiv Cristina Pascu (la fete).

Pe 6 noiembrie se desfășoară proba individuală, iar cumulând rezultatele de la perechi și individual simplu se vor acorda medalii și în proba de individual combinat. În proba de individual simplu sunt calificați primii 18 sportivi de la proba de perechi, printre ei fiind și toți cei patru cadeți ieșeni, iar la cadete doar Mihaela Munteanu. Cu o performanță de 550 popice doborâte, medaliatul de bronz în proba de perechi, ieșeanul Alexandru Petrariu, este pe locul 2 în întrecerea masculină la “combinat”, după gălățeanul Daniel Pleșcan, care are 553 p.d. “Fac popice de numai 2 ani și 2 luni și am învățat acest sport de la antrenorii Bișoc și Băiaș. Mulțumesc pentru sprijinul acordat în acest frumos sport și dedic medalia de bronz obținută acum tuturor colegilor de echipă!”, ne-a declarat la final Alex Petrariu, la prima sa mare performanță din carieră.

Dan TEODORESCU
 

Paul Rohotin, printre performerii lumii la popice

Tânărul popicar de numai 19 ani, Paul Rohotin, în prezent la vicecampioana României, CFR Olimpia ACB Iași, este nominalizat de către Federația Internațională de Popice-Bowling (secțiunea clasică) în lista cu cele mai bune performanțe mondiale din toate timpurile, dată publicității la începutul lunii noiembrie

La capitolul cadeți (jucători sub 18 ani), Paul Rohotin a realizat la Bozen (Italia), pe 26 mai 2006, o performanță de 206 p.d. în proba de sprint (1 x 40 bile), care este și în prezent a doua din toate timpurile, după cea reușită de Adnel Nuspahic (Bosnia-Herțegovina), la Kosice, pe 19 mai 2007, care a realizat atunci 226 p.d.

La junioare (sub 23 ani), România este pe locul 2 pe echipe, cu 3.326 p.d., performanță reușită la Nachod (Cehia), pe 16 mai 2005. La simplu (1 x 120 bile) pe locul 3 la junioare și pe locul 4 la senioare se află românca Cătălina Calaver, cu 621 p.d., rezultat reușit la Brașov, pe 19 mai 2004, dar care în prezent este retrasă din activitatea competițională. Tot în proba de simplu, cele mai bune performanțe mondiale aparțin sportivilor Kiss Norbert (Ungaria) – 694 p.d. (la seniori, la Kosice, pe 24 mai 2007, acolo unde românul Petruț Mihălcioiu a reușit și el 694 p.d., dar cu o zi mai târziu decât popicarul maghiar) și Rada Savic (Slovenia) – 667 p.d. (la senioare, la Bozen, pe 27 mai 2006). Pe echipe, conduc în topul mondial naționalele Germaniei, cu 3.945 p.d. (la seniori, la Kosice, pe 22 mai 2007) și 3.657 p.d. (la senioare, Kosice, 26 mai 2007).

Dan TEODORESCU