Clubul Sportiv CFR Iaşi

Noi recorduri în contul CFR Olimpia ACB şi BSV Voith St. Pölten

Sâmbătă, în campionatul României, ieşenii au câştigat cu 3.200 p.d. – 0 p.d (8-0 la victorii directe) în faţa formaţiei CS Vulcan, prin neprezentarea adversarului

Într-o dispută în familie, dar cu public, popicarul ieşean Marius Manea a stabilit apoi şi un nou record al arenei moldave, cu 630 popice doborâte. După 6 etape, popicarii ieşeni conduc în ierarhia la zi, cu 10 puncte, după 5 victorii şi o înfrângere. Tot sâmbătă, dar în “1.Bundesliga” din Austria, în deplasare, BSV Voith St. Pölten s-a impus cu scorul de 3.770 p.d. – 3.593 p.d. (6-2 la victorii directe) în faţa gazdelor de la SK Wessely Dämmtechnik, stabilind cu acest prilej şi un nou record pe echipe al arenei “ASKO Sportkegelnzentrum NO-Süd” din Neunkirchen. Pentru oaspeţii din St. Pölten au punctat Martin Eder – 633 p.d. (1 victorie directă), Thomas Löscher – 639 (1), Mark Mojmir Bortek – 639 (1), Lukas Huber – 590 (0), Philipp Vsetecka – 634 (0) şi Radek Holakovsky – 635 (1). După 9 runde, cu 9 victorii din tot atâtea posibile, echipa din St. Pölten se află pe prima treaptă a clasamentului din prima ligă austriacă de popice, cu 18 puncte şi cu un scor excelent la victorii directe (65-7) şi manşe câştigate (155-61). Tot în Austria, dar în “2.Bundesliga Nord”, pe teren propriu, echipa 1.KSK Gem.Bed. Alutech Wiener Neustadt a învins pe SKV Viena cu scorul de 3.635 p.d. – 3.573 p.d. (6-2 la victorii directe). Cel mai bun jucător al gazdelor a fost ex-ieşeanul Ovidiu Şuhane, cu 646 p.d., care şi-a dobândit şi punctul de meci. Formaţia din Wiener Neustadt ocupă locul 4 în clasament, cu 12 puncte, după 6 victorii şi 3 înfrângeri. Pe prima treaptă se află echipa a doua de la BSV Voith St. Pölten, cu 14 puncte. Pe 22 noiembrie, în deplasare şi pe 6 decembrie, acasă, echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi va întâlni campioana Austriei, BSV Voith St. Pölten, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
Dan TEODORESCU

 

Vereș și Vreavu vor "lansa" pentru țară

Arena de popice cu șase piste din orașul Tomaszow Mazowiecki găzduiește sâmbătă patru întâlniri dintre lansatorii polonezi și cei români

Vor fi patru dispute între popicarii polonezi și cei români, la seniori, senioare, cadeți și cadete. Loturile cu sportivii români pentru aceste partide din Polonia nu-i cuprind și pe jucătorii care evoluează în Germania, Ungaria, Austria și Franța, ei fiind lăsați la echipele de club, pentru meciurile de campionat. Lipsesc și jucătoarele de la campioana Romgaz Electro Tg. Mureș, care se pregătesc pentru dubla întâlnire din Liga Campionilor, cu echipa KK Adria Ankaran, din Slovenia. De remarcat că de la formația ieșeană CFR Olimpia ACB, care sâmbătă are meci de campionat cu CS Vulcan pe teren propriu, de la ora 10.00, iar echipa moldavă se pregătește și ea pentru dubla întâlnire cu campioana Austria, BSV Voith St. Pölten, din Liga Campionilor, au fost totuși selecționați doi popicari la seniori, Alin Vreavu (25 ani) - FOTO și Gyula Vereș (40 ani). Componența loturilor României se prezintă astfel:

- Seniori: Ion Figlea, Robert Merza, Petruț Mihălcioiu și Grigore Blaga (toți de la CFR Cluj), Virgil Dorin și Ioan Hordilă (ambii de la Inter Petrila), Alin Vreavu și Gyula Vereș (ambii de la CFR Olimpia ACB Iași). Antrenor: Ilie Hosu.

- Senioare: Florentina Naghi, Elena Rusu, Alina Sanda și Camelia Matei (toate patru de la Conpet Petrolul Ploiești), Mirabela Preda și Daniela Noghi (ambele de la SC Municipal Brașov), Luminița Colonișteanu (Rapid Voința București), Monica Parhon (Gaz Metan Mediaș). Antrenor: {andor Sereș.

- Cadeți: Sebastian Beșe (CFR Cluj), Daniel Pleșcan și Alexandru Bălan (ambii de la ICMRS Galați), Ionuț Racz și Cristian Cimpoer (ambii de la Inter Petrila), Vlad Săbău (UNIO Satu Mare). Antrenor: Grigore Blaga.

- Cadete: Andreea-Gabriela Năstase (Conpet Petrolul Ploiești), Ioana Manolache, Adina-Cristina Sava și Bianca-Elena Bărdiță (toate de la SC Municipal Brașov), Alina-Diana Neghină și Oana-Nicoleta Neghină (Voința Galați). Antrenor: Constanța Constantin.

Duminică, pe 16 noiembrie, cele două naționale se vor întrece în probele de sprint. Conducerea delegației României pentru partidele amicale din Polonia va fi asigurată de vicepreședintele FR Popice-Bowling, clujeanul Mircea Bălaj și de bucureșteanul Constantin Neguțoiu, președintele Comisiei de competiții din cadrul FRPB. În Polonia va fi prezent și arbitrul internațional ieșean Gheorghe Zăgreanu.

Dan TEODORESCU
 

Benone Marcu, un vis spulberat la debut de Europene

Campionatele Europene de box de la Liverpool au programat duminică, pe 9 noiembrie, primele meciuri din cadrul categoriei 48 kg, acolo unde a fost prezent în competiție, din partea României, pugilistul clubului CFR-CSȘ Unirea Iași, Benone Marcu, însoțit în Anglia de antrenorul ieșean Nicu Brânzei

Din păcate, la debut într-un Campionat European al seniorilor, ieșeanul Benone Marcu a pierdut la puncte (scor: 1-4) în fața turcului Eerhat Pehlivan, după un meci “tacticizat” și în care s-au dat puțini pumni!

În celelalte meciuri din preliminarii am înregistrat rezultatele: Denys Shkarubo (Ucraina) bate la puncte cu scorul de 16-8 pe Lukasz Maszczyk (Polonia) și Sergey Kazakov (Rusia) bate la puncte cu scorul de 9-1 pe Alfonso Pinto (Italia).

Sferturile de finală ale cat. 48 kg programează confruntările Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia), Anton Bekish (Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria), Jose de la Nieve Linares (Spania) - Denys Shkarubo (Ucraina) și Eerhat Pehlivan (Turcia) - Sergey Kazakov (Rusia).

Oricum, chiar dacă îl învingea pe Eerhat Pehlivan, Benone Marcu avea o misiune imposibilă în sferturi, acolo unde l-ar fi întâlnit pe multiplul campion mondial Sergey Kazakov, din Rusia!

Dan TEODORESCU
 

Adversara "ceferiștilor" din Champions League nu are adversari în Austria

Pe 22 noiembrie, în deplasare și pe 6 decembrie, pe teren propriu, în optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice, CFR Olimpia ACB Iași va întâlni pe campioana Austriei, BSV Voith St. Pölten

În prima ligă din Austria, echipa din St. Pölten obține victorie după victorie, ultima fiind reușită sâmbătă, în etapa a 8-a din “1. Bundesliga”. În marele derby al rundei, pe “Voith Bahnen” din St. Pölten, gazdele întrecerii au învins pe SKC Sonnensee Ritzing cu scorul de 3.596 p.d. – 3.515 p.d. (7-1 la victorii directe). Punctele gazdelor de la BSV Voith St. Pölten, care ocupă locul 1 în clasamentul la zi, cu 16 puncte și cu un punctaveraj incredibil, de “59-5” la victorii directe, au fost reușite de popicarii Philipp Vsetecka -591 p.d. (1 victorie directă), Thomas Löscher – 604 (1), Lukas Huber – 532 (0), Martin Eder – 578 (1), Radek Holakovsky – 647 (1), Mark Mojmir Bortek – 644 (1). De la oaspeții din Ritzing s-a evidențiat sportivul Peter Bothazy, cu 615 popice doborâte, cel care a realizat singura victorie directă a echipei sale.

Tot în Austria, dar în “2. Bundesliga Nord”, în deplasare, 1.KSK Gembed. Alutech Wiener Neustadt (echipă la care evoluează ex-ieșeanul Ovidiu Șuhane) a învins pe KSK Union Orth/Donau cu scorul   cu scorul de 3.376 p.d. – 3.293 p.d. (5.5 – 2.5 la victorii directe). Formația lui Șuhane, care a evoluat în anii din urmă la CFR Iași și trăiește acum în Austria, cu soția și cei patru copii ai săi, având o firmă de construcții, dar fiind și vedeta echipei de popice din Wiener Neustadt, se clasează după 8 runde pe locul 4, cu 10 puncte, după 5 victorii și 3 înfrângeri.

Dan TEODORESCU