Clubul Sportiv CFR Iaşi

“Lupu din Carpați”, spaima popicarilor din întreaga lume!

În cadrul Campionatelor Mondiale de la Banja Luka, românul Nicolae Lupu a cucerit medalia de aur în cadrul probei individuale clasice * Virgil Dorin și Doina Baciu au obținut medalii de bronz, la sprint și respectiv combinat * În clasamentul pe națiuni, România a ocupat un onorant loc 4, din 15 țări participante, cu 113 puncte la activ

 

Sâmbătă seară, la arena de popice din Banja Luka a răsunat imnul României la finalul probei individuale clasice masculine. După o întrecere de zile mari, românul Nicolae Lupu, care evoluează de mai mulți ani pentru echipa germană Victoria Bamberg, a reușit să cucerească medalia de aur, după ce a câșigat cu 2.5 – 1.5 la manșe (623 p.d. – 620 p.d.) în fața slovenului Mitja Gornik. “Lupu’ din Carpați”, antrenat la lotul național de Ilie Hosu, a doborât 407 popice la “plin” și 216 popice la “izolat”, având o evoluție de mare rafinament în marea finală din Bosnia Herțegovina. În finala mică, cea pentru locurile 3-4, într-o dispută eminamente maghiară, Kiss Norbert (de la echipa campioană națională Szegedi Gabonatransz) l-a învins cu 4-0 la manșe (657 p.d. – 596 p.d.) pe adversarul său de la formația Zalaegerszegi TK FMVaS (echipă vicecampioană națională în Ungaria, dar care deține trofeul în Liga Campionilor), Farkas Sandor. În competiția feminină a probei individuale clasice, cele două finale de clasament au fost următoarele:

- Pentru locurile 3-4: Ursula Zimmermann (Germania) – Nevenka Jokovic (Serbia) 3-1 (620 p.d. – 552 p.d.);

- Pentru locurile 1-2: Corinna Kastner (Germania) - Livia Santo (Serbia) 3-1 (618 p.d. – 579 p.d.);

În proba masculină de sprint, ajuns până în semifinalele competiției, Virgil Dorin, de la clubul Inter Petrila, care duminică, 26 octombrie, își aniversează ziua de naștere (37 ani), a pierdut extrem de greu în fața talentatului jucător de numai 20 ani din Serbia, Vilmoș Zavarko, în confruntarea de baraj (Sudden Victory), cu 17 p.d. – 24 p.d., după 1-1 la manșe câștigate. În marea finală a probei, Kovacs Gabor (Ungaria) s-a impus în fața lui Vilmoș Zavarko cu 23 p.d. -16 p.d. la baraj, după 1-1 la manșe. Pierzătorii din semifinale, Virgil Dorin (România) și Jovan Calic (Serbia) au cucerit medaliile de bronz ale probei. 

În întrecerea feminină de sprint, în finala pentru medalia de aur am înregistrat rezultatul: Ursula Zimmermann (Germania) – Nevenka Jokovic (Serbia) 1-1 la manșe și 23 p.d. - 22 p.d. la baraj. Medaliile de bronz au revenit lansatoarelor Rada Savic (Slovenia) și Gabriela Kucharova (Slovacia).

În proba de tandem mixt, podiumul de premiere s-a prezentat astfel: 1. Serbia (Zorica Barac  – Vilmoș Zavarko); 2. Ungaria (Csongradi Gyöngyi – Karsai Laszlo); 3. Italia (Adele Ainhauser – Franz Höller) și Slovenia (Nada Savic – Mario Culibrk).

În proba combinat, care adună rezultatele de la individual clasic și sprint, clasamentele de prezintă astfel, cu mențiunea că românca de 51 ani Doina Baciu, de la Romgaz Electromureș Tg. Mureș (antrenor la echipă și lot: {andor Sereș), este pe ultima treaptă a podiumului în ierarhia sexului frumos, cucerind o binemeritată medalie de bronz:

- La feminin: 1. Zeljka Orehovec (Croația) – 847 p.d.; 2. Ursula Zimmermann (Germania) – 834 p.d.; 3. Doina Baciu (România) – 833 p.d. (623 popice doborâte la individual și alte 210 popice doborâte la sprint); ... 12. Daniela {opterean (România) – 799 p.d. (600 p.d. ^ 199 p.d.).

- La masculin: 1. Kiss Norbert (Ungaria) – 898 p.d.; 2. Vilmoș Zavarko (Serbia) – 895 p.d.; 3. Kovacs Gabor (Ungaria) – 889 p.d.; ... 15. Petruț Mihălcioiu (România) – 807 p.d. (622 p.d. ^ 185 p.d.); ... 19. Vasia Donos (jucător român, care a evoluat în anii din urmă pentru CFR Iași, dar care acum concurează pentru RC Strasbourg și naționala Franței) – 787 p.d. În clasamentul final pe națiuni, România a ocupat un onorant loc 4, din 15 țări participante la Mondialul de popice din Bosnia-Herțegovina, cu 113 puncte, după Serbia – 187 p.d., Ungaria – 162 pct și Germania – 152 pct, dar înaintea altor mari puteri în lumea popicelor din lume, precum Croația – 98 pct, Slovenia – 97 pct, Austria – 74 pct și Cehia – 63 pct.

În final, consilierul german de origine română Georg Barth, din cadrul Federației Internaționale de Popice-Bowling (secțiunea clasică) a apreciat rezultatele obținute de delegația țării noastre în Bosnia-Herțegovina, declarându-ne următoarele: “S-a terminat Campionatul Mondial de la Banja Luka și Nicolae lupu  (Wolf cum îi spun eu în limba germană) este campion  mondial!!! Mă bucur nespus și sincer pentru acest mare succes. Felicitările mele! România are iarăși un titlu mondial, dar cucerește acum și două medalii de bronz prin Doina Baciu și Dorin Virgil. Succesele obținute sunt oglinda valorii acestui sport în România. Sper din inimă că și mass-media din România va scrie și va relata acum mai detaliat despre aceste mari succese obținute de sportivii români”.

Dan TEODORESCU

 

Popicarul ieșean Ovidiu Șuhane se remarcă în Austria

În etapa a șasea din seria Nord din “2.Bundesliga” din Austria, echipa românului Ovidiu Șuhane, fost jucător la CFR Iași în anii din urmă, a evoluat în deplasare, în fața lui SSV Voith St. Pölten 2. Așadar, cu Șuhane cel mai bun popicar al oaspeților, care a avut o performanță de 616 p.d., echipa 1. KSK Gembed. Alutech Wienner Neustadt a fost învinsă cu scorul de 3.462 p.d. – 3.316 p.d. (6-2 la victorii directe) de către echipa a doua a formației campioane SSV Voith St. Pölten. În runda următoare, pe 1 noiembrie, într-un derby local programat pe teren propriu (Blaue Lagune, de la ora 16.00), 1.KSK Gembed. Alutech Wienner Neustadt va întâlni pe KV Kronlachner Wienner Neustadt. În prima ligă de popice din Austria (1. Bundesliga), viitoarea adversară a echipei CFR Olimpia ACB Iași în Liga Campionilor, formația campioană SSV Voith St. Pölten, a învins acasă pe SKC Bergfalken Koblach, cu scorul de 3.732 p.d. – 3.264 p.d. (8-0 la victorii directe). Cel mai bun lansator al gazdelor a fost Radek Holakovsky,cu 666 popice doborâte.

Dan TEODORESCU
 

Popice pentru cadeți și cadete la arena CFR Iași

A doua etapă din cadrul Cupei Tineretului la popice, pentru cadeți și cadete, va avea loc sâmbătă, 25 octombrie, la arena CFR Iași, începând cu ora 9.00.

 

Vor fi prezenți în competiția rezervată sportivilor născuți după data de 1 iulie 1990 un număr de 12 cadeți și 25 de cadete, iar în acest caz concursul ieșean va putea dura peste 10 ore, sub arbitrajul localnicului Gheorghe Zăgreanu. După prima rundă desfășurată săptămâna trecută, la Fieni, primii șase clasați sunt următorii sportivi:

- Masculin: 1. Alexandru Bălan (ICMRS Galați) – 526 popice doborâte; 2. Vlăduț Sabău (UNIO Satu Mare) – 509; 3. Cristian Cimpoier (Inter Petrila) – 506; 4. Sebastian Beșe (CFR Cluj) – 505; 5. Ionuț Racz (Inter Petrila) – 503; 6. Bogdan Mihai (CFR Olimpia ACB Iași) – 486. Pe locul 12 s-a clasat un alt popicar ieșean, Marius Tescu, cu doar 461 p.d.

- Feminin: 1. Oana Neghină (Voința Galați) – 525 popice doborâte; 2. Diana Neghină (Voința Galați) – 521; 3. Andreea Năstase (Conpet Petrolul Ploiești) – 493; 4. Adina Sava (SCM Brașov) – 484; 5. Gianina Dorobăț (Voința Galați) – 477; 6. Mihaela Munteanu (CFR Olimpia ACB Iași) – 475. Pe locul 18 s-a clasat o altă ieșeancă, Emanuela Naum, cu 425 p.d.

După cum ne declarau antrenorii ieșeni Ioan Bișoc și Cristina Pascu, echipa CFR Olimpia ACB va prezenta în concursul de pe teren propriu aceeași patru sportivi de la turneul de la Fieni (Bogdan Mihai, Marius Tescu, Mihaela Munteanu, Emanuela Naum), tehnicienii moldavi sperând ca măcar doi dintre ei (ex: Mihai și Munteanu) s-ar putea clasa la finalul celor două runde, după cumularea rezultatelor de la Fieni și Iași, în primele șase locuri, pentru a putea intra în vizorul FR Popice-Bowling în vederea meciului internațional de pe 15 noiembrie, dintre Polonia și România, valabil pentru popicarii de până la 18 ani. Conform regulamentului competiției, clubul organizator, CFR Iași, va oferi premii pentru primii trei clasați la etapa de sâmbătă, la cadeți și cadete. A treia rundă a Cupei Tineretului la popice este programată pe 13 decembrie, la Târgu Mureș.

Dan TEODORESCU
 

Popice non-stop la arena din Fieni

Timp de zece ore, arena din Fieni a găzduit sâmbătă prima etapă din Cupa Tineretului la popice pentru cadeți și cadete, competiție valabilă pentru sportivii născuți după 1 iulie 1990.

Continuare...