Clubul Sportiv CFR Iaşi

Un nou record în contul lui “Johnny” Mihăilă

Tânărul popicar de la CFR Olimpia ACB a reuşit sâmbătă un nou record al arenei de la “Gara Mare” în întrecerea juniorilor * Cu o performanţă de 601 popice doborâte, internaţionalul de juniori Dan-Ioan Mihăilă şi-a egalat şi recordul deţinut în Liga Campionilor, în faţa campioanei Austriei, BSV Voith St. Pölten

În etapa a IV-a a Campionatului Naţional de popice pentru juniori, prima a returului, în Seria a III-a s-a înregistrat sâmbătă un nou record al arenei CFR Iaşi în întrecerile juvenile, performanţa de 601 popice doborâte fiind reuşită de internaţionalul Dan-Ioan “Johnny” Mihăilă, care a avut patru manşe de vis, de 151 p.d. – 167 p.d. – 142 p.d. – 141 p.d.
Component al primei echipe de juniori ieşene, Mihăilă a dovedit din nou că este unul dintre cei mai buni juniori ai României în acest moment şi merită cu prisosinţă să reprezinte ţara noastră în întrecerile internaţionale care vor urma în acest an. Mai mult chiar, cu 601 p.d., Mihăilă şi-a egalat recordul obţinut recent pe teren propriu în Liga Campionilor, în faţa adversarului direct Lukas Huber (BSV Voith St. Pölten), cel care, o săptămână mai târziu de la “înfrângerea” de la Iaşi a reuşit o performanţă excepţională de 701 p.d., un nou record al Austriei în întrecerea “U 23”.
Cel mai bun rezultat al oaspeţilor de la ICMRS Galaţi a fost reuşit de Alexandru-Petrişor Bălan, cu 534 popice doborâte, care a avut şi el o manşă excelentă, de 167 p.d. Sub conducerea arbitrului ieşean Gheorghe Zăgreanu, cele trei echipe aflate în întrecere au reuşit rezultate mulţumitoare la acest nou început de an, clasamentul rundei fiind următorul:
1. CFR Olimpia ACB I Iaşi (3.203 p.d.) – Marius Tescu 498, Marian Ailiesei 465, Paul-Ciprian Rohotin 533, Ion Cercel – 540, Ştefan Samson 566, Dan-Ioan Mihăilă 601. În afara concursului a mai evoluat Alexandru Pietrariu, care a reuşit 515 p.d.
2. ICMRS Galaţi (3.008 p.d.) – George-Răzvan Ţurcan 490, Costel Buruiană 469, George-Ionuţ Hânceanu 530, Florian Caraghin 492, Cătălin-Alin Roman 493, Alexandru-Petrişor Bălan 534.
3. CFR Olimpia ACB II Iaşi (2.923 p.d.) – Andrei-Florin Popa 469, Vlăduţ-Nicuşor Savin 468, Vlad-Vasile Ailiesei (14 ani!) 474, Dumitru Penciuc jr 521, Andrei-Cristinel Buzdugan 510, Alexandru Şoldan 481. În afara concursului a mai evoluat Marius-Mădălin Timofte (14 ani!), cu o reuşită de 454 p.d.
Cele două echipe ieşene de juniori sunt pregătite de antrenorii Ilie Băiaş şi Ioan Bişoc, iar cea din Galaţi de Jani Pletosu. După primele patru runde ale sezonului, clasamentul seriei a III-a se prezintă astfel: 1. CFR Olimpia ACB I Iaşi – 11 pct; 2. ICMRS Galaţi – 8 pct; 3. CFR Olimpia ACB II Iaşi – 5 pct. De remarcat că sâmbătă, la arena ceferistă moldavă, conducerea CS CFR Iaşi, reprezentată de ofiţerul de presă Dan Teodorescu şi de co-preşedintele secţiei de popice Vasile Ţidularu, alături de arbitrul internaţional Gheorghe Zăgreanu au oferit cadouri “dulci” tinerilor sărbătoriţi Paul-Ciprian Rohotin (CFR Olimpia ACB I Iaşi, care a schimbat prefixul şi a împlinit... 20 ani pe 14 ianuarie!) şi Cătălin-Alin Roman (ICMRS Galaţi, care duminică, pe 18 ianuarie ajunge... major, la 18 ani!).
Turneul junioarelor de la malurile Dunării
Tot sâmbătă, în etapa a IV-a a Campionatului Naţional de popice pentru junioare, întrecerea moldavă de tip turneu a avut loc la Galaţi, acolo unde au luptat pe pistele de concurs sportivele de la CS Voinţa I şi CS Voinţa II din localitate, alături de oaspetele de la CFR Olimpia ACB Iaşi, conduse de antrenoarea Cristina Pascu. Clasamentul rundei a fost următorul:
1. CS Voinţa I Galaţi – 2.948 p.d.: cel mai bun rezultat al turneului fiind reuşit de internaţionala de junioare Aneta Ifrim, cu 520 popice doborâte;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi – 2.761 p.d.: Estera Acatrinei 477, Ana Maria Răileanu & Andreea Ciocârlan 455, Loredana Bunduc 434, Otilia Bazon 448, Mihaela Munteanu 494 (selecţionată recent în lotul naţional de cadete al României), Emanuela Naum & Irina Paiu (venită din Rep. Moldova) 453;
3. CS Voinţa II Galaţi – 1.800 p.d. (au fost prezente doar 4 sportive în concurs).
De menţionat că delegaţia ieşeană a făcut deplasarea la Galaţi chiar în ziua partidei şi din cauza oboselii acumulate pe traseu acest lucru se pare că a afectat evoluţia sportivelor ceferiste moldave în arena de pe malurile Dunării.
După primele 4 etape ale sezonului, în clasamentul seriei a III-a din întrecerea junioarelor conduce CS Voinţa I Galaţi, cu 12 pct, urmată de CFR Olimpia ACB Iaşi – 8 pct şi CS Voinţa II Galaţi – 4 pct.
Următoarele etape-turneu vor avea loc la Galaţi (la juniori) şi Iaşi (la junioare), în data de 21 februarie 2009. Dar până atunci, tot la Galaţi, sâmbătă, pe 24 ianuarie, exact de “Ziua Unirii”, echipa ICMRS din localitate va întâlni pe CFR Olimpia ACB Iaşi, în prima etapă a returului din întrecerea seniorilor. La gazde, fostul internaţional de juniori Bogdan Crăciun (fratele lui Cosmin Crăciun, de la Victoria Bamberg) nu mai face parte din lotul gălăţean, după cum ne-a declarat antrenorul Jani Pletosu.
Remus Antimirescu, din nou la bowling
Să mai menţionăm că sâmbătă, pe 17 ianuarie, popicarul Cătălin-Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) a revenit şi pe pistele de bowling, obţinând un rezultat excelent pentru echipa sa, CFR Constanţa. Pe arena “City Mall” din Constanţa, gazdele de la Sport Palas din localitate au pierdut în faţa ceferiştilor de la malul Mării Negre cu scorul de 2-7 (la victorii directe), după 2-3 în întâlnirile directe şi 0-4 la popice doborâte. Maestrul sporturilor la bowling şi popice Cătălin-Remus Antimirescu (navetist de Medgidia pe două trasee, Constanţa - pentru bowling şi Iaşi – pentru popice), a reuşit să câştige punctul său de echipă şi a obţinut şi cea mai bună performanţă din concurs, cu 939 popice doborâte. În prima ligă din Campionatul Naţional de Bowling participă 10 echipe din Constanţa şi Bucureşti, împărţite în două serii de câte cinci formaţii fiecare.  
Dan TEODORESCU
 

Primele lansări din 2009!

Cupa Tineretului a fost sâmbătă prima competiție care a deschis anul sportiv 2009 în popicele din România. Desfășurată la Câmpia Turzii, această etapă cu nr. 4 a competiției pentru cadeți și cadete s-a bucurat de participarea a 30 de sportivi, 10 în competiția masculină și 20 în cea feminină.

Însoțită de antrenorii Ioan Bișoc și Cristina Pascu, echipa CFR Olimpia ACB Iași a avut o comportare mulțumitoare la acest concurs juvenil, mai ales că pistele turnate și “canalizate” în decursul timpului nu au fost de prea mult ajutor oaspeților arenei, acolo unde formația CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii își dispută partidele de pe teren propriu. Cel mai bun rezultat al echipei ceferiste moldave a fost obținut de Ana Maria Răileanu FOTO (18 ani, elevă în clasa a XII-a la Liceul CFR Iași), care a reușit un rezultat de 528 popice doborâte în turneul fetelor. “Ana Maria este copilul meu de suflet. A început popicele cu mine de numai 10 luni și într-un timp extrem de scurt a urcat în ierarhia națională. Îi doresc să facă o carieră frumoasă în sportul popicelor și să prindă cât mai repede lotul național de junioare!”, ne-a declarat după competiția de sâmbătă, în direct de la Câmpia Turzii, antrenoarea ieșeană Cristina Pascu, care a mai menționat: “După 4 etape din Cupa Tineretului, o altă sportivă de la echipa noastră, Mihaela Munteanu, care are 17 ani și este elevă în clasa a XI-a tot la Liceul CFR Iași, se clasează pe locul 8 în ierarhia generală. În urma acestui loc, am fost anunțată sâmbătă, de către antrenoarea Constanța Constantin, că ea a fost selecționată în lotul național de cadete al României. Este și această convocare un lucru care face cinste clubului nostru și o realizare importantă pentru tânăra sportivă Mihaela Munteanu!”. Rezultatele rundei cu nr. 4 ardelene, de sâmbătă, au fost următoarele:

- Masculin:

1. Sebastian Beșe (CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii) – 552 p.d.; 2. Radu Erceanu (Siderurgica Hunedoara) – 523 p.d.; 3. Ionuț Racz (Inter Petrila) – 518 p.d.; ... 7. Andrei Popa (CFR Olimpia ACB Iași) – 484 p.d.; ... 9. Marius Tescu (CFR Olimpia ACB Iași) – 471 p.d.;

De remarcat că după 4 etape, ieșeanul Marius Tescu se clasează pe locul 5 la “general”, dar cu toate acestea el nu a fost convocat la lotul național de cadeți al României, condus de antrenorul clujean Grigore Blaga!

- Feminin:

1. Adina-Diana Neghină (Voința Galați) – 533 p.d.; 2. Ioana Manolache (SC Municipal Brașov) – 533 p.d. (cu un rezultat mai slab la “izolate”); 3. Oana Neghină (Voința Galați) – 532 p.d.; ... 5. Ana Maria Răileanu (CFR Olimpia ACB Iași) – 528 p.d.; ... 10. Mihaela Munteanu (CFR Olimpia ACB Iași) – 491 p.d.; ... 13. Emanuela Naum (CFR Olimpia ACB Iași) – 467 p.d.

De menționat că Ana Maria Răileanu a lipsit de la prima etapă de la Cupa Tineretului, cea de la Fieni și de aceea poziția ei în clasamentul general al competiției este una inferioară și neconformă cu realitatea!

Următoarele etape ale Cupei Tineretului la popice sunt programate în acest sezon la Galați (28 martie) și Petrila (21 aprilie). Până atunci însă, în perioada 1-9 februarie 2009, arena CFR Iași va găzdui un cantonament de pregătire al naționalelor de popice ale României de cadeți și cadete. “Acest cantonament de la Iași va fi organizat pe banii clubului nostru, deoarece vrem să facem aici, în străvechea capitală a Moldovei, un centru național de excelență pentru popicele juvenile”, ne-a declarat, în final, George-Radu Pipa, președintele Clubului Sportiv CFR Iași.

Dan TEODORESCU
 

Penciuc jr. și Vereș, desemnați între cei mai buni 10 popicari români ai anului recent încheiat

Federația Română de Popice-Bowling a elaborat recent clasamentele pe 2008, în topul performerilor fiind cuprinși sportivii din campionatul intern, dar și lansatorii români care evoluează în străinătate. La secțiunea popice, pe primele locuri se clasează Doina Baciu (la feminin) și Virgil Dorin (la masculin), care au excelat la Campionatele Mondiale de la Banja Luka, cu remarca că “neamțul” Nicolae Lupu, campion mondial la individual, nu a prins decât treapta a doua a podiumului în ierarhia FRP-B. Topul laureaților pe 2008 se prezintă astfel:   
- Feminin:
1. Baciu Doina Victorița (CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș) – 2.550 pct; 2. Preda Mirabela (SC Municipal Brașov) – 1.240 pct; 3. Colonișteanu Luminița (CS Rapid Voința București) – 1.150 pct; 4. Duka Tilda (CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș) - 1.150 pct; 5. Văidăhăzan Ioana (CS Victoria Bamberg – Germania) – 1.100 pct; 6. Rusu Elena (Conpet Petrolul Ploiești) - 800 pct; 7. Naghi Florentina (Conpet Petrolul Ploiești) - 800 pct; 8. Răileanu Nina (Dreiflüsse Passau – Germania) - 800 pct; 9. Tofan Andreea (Voința Galați / Dreiflüsse Passau – Germania) - 800 pct; 10. Iordan Daniela (Rapid Voința București) - 750 pct; 11. Lăcătușu Daniela (Conpet Petrolul Ploiești) - 650 pct; 12. Gonciar Ioana (Rapid Voința București) - 650 pct.
- Masculin:
1. Dorin Virgil (Inter Petrila) – 2.000 pct; 2. Lupu Nicolae (Victoria Bamberg – Germania) – 1.500 pct; 3. Mihălcioiu Petruț (CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii) - 850 pct; 4. Manea Mănel (Inter Petrila) - 800 pct; 5. Dudaș Bogdan (CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii) - 750 pct; 6. Penciuc Dumitru jr FOTO (CFR Olimpia ACB Iași) - 750 pct; 7. Crăciun Cosmin (Victoria Bamberg – Germania) - 700 pct; 8. Kozma Lehel (Electromureș Danerom Tg. Mureș) - 700 pct; 9. Figlea Ioan (CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii) -  650 pct; 10. Vereș Gyula (CFR Olimpia ACB Iași) - 550 pct; 11. Blaga Grigore (CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii) - 450 pct; 12. Merza Robert (CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii) - 350 pct.
Să mai remarcăm că “zvonul” că sportivul Virgil Dorin va evolua din acest an la o echipă din Croația nu se confirmă în acest moment, surse din cadrul federației menționând că primul popicar al României pe 2008 va continua tot cu Inter Petrila!
* Clasamentele turului
La finalul turului din cadrul Diviziei Naționale de popice, întrecerea masculină este cea mai echilibrată, cu 3 echipe pe podium, Inter Petrila, CFR Cluj și CFR Olimpia ACB Iași, la egalitate de puncte (10). ~n competiția feminină se detașează Electro Romgaz Tg. Mureș, cu 12 puncte, singura echipă de popice neînvinsă până acum în campionatul intern.
Clasamentele turului se prezinta astfel:
- Masculin
1. Inter Petrila            6     5     0     1     38-10     10
2. CFR Cluj & IS C.Turzii 6     5     0     1     38-10     10
3. CFR Olimpia ACB Iași 6     5     0     1     35-13     10
4. Electro Tg. Mureș      6     2     0     4     19.5-28.5    4        
5. Foresta Tălmaciu (*)     6     3     0     3     18.5-29.5    4       
6. Siderurgica Hunedoara 6     1     0     5     12-36     2      
7. ICMRS Galați          6     0     0     6     7-41      0       
(*) – Echipă penalizată cu 2 puncte pentru o neprezentare a echipei de juniori.
- Feminin:
1. Romgaz Tg. Mureș     6     6     0     0     41-7      12      
2. Rapid Vointa București    6     4     0     2     31-17     8      
3. Conpet Petrolul Ploiești6     3     0     3     26-22     6      
4. Gaz Metan Mediaș     6     3     0     3     23-25     6      
5. CS DP Petrolul Baicoi    6     3     0     3     22-26     6      
6. Vointa Galați          6     2     0     4     15-33     4      
7. SC Municipal Brașov     6     0     0     6     10-38     0
Prima etapă a returului, cea cu numărul 8 al sezonului, este programată pe 24 ianuarie 2009 și programează partidele:
- Masculin: Siderurgica Hunedoara – CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii, ICMRS Galați – CFR Olimpia ACB Iași, Foresta HLV Tălmaciu – Inter Petrila. Va sta Electromureș Danerom Tg. Mureș, după ce echipa CS Vulcan a fost exclusă din campionat, după 3 neprezentări la meciurile din prima parte a sezonului.
- Feminin: SC Municipal Brașov – Rapid Voința București, Voința Galați – Conpet Petrolul Ploiești, Gaz Metan Mediaș - Clubul Sportiv de Drept Privat Petrolul Băicoi. Va sta Romgaz Electromureș Târgu Mureș.
Tot pe 24 ianuarie, având “liber” în campionatul intern, Romgaz Electro Tg. Mureș va evolua în turul sferturilor de finală din Liga Campionilor, în deplasare, împotriva galonatei KK Miroteks Celje (Slovenia), deținătoarea trofeului.
În întrecerea masculină din cadrul Diviziei Naționale, internaționalul Alin Vreavu va reveni din retur la Foresta HLV Tălmaciu, actuala sa echipă, CFR Olimpia ACB Iași, fiind de acord cu acest transfer.
Dan TEODORESCU
 

Cupa Tineretului se mută la Câmpia Turzii

Dupa Fieni, Iasi si Tg.Mures, Cupa Tineretului la popice pentru cadeti si cadete se muta sambata, pe 10 ianuarie 2009, la Campia Turzii, acolo unde CFR Cluj isi disputa partidele pe teren propriu. Formatia CFR Olimpia ACB Iasi va participa cu 6 lansatori la acest prim eveniment sportiv din 2009, ei fiind Marius Tescu, Andrei Popa si Bogdan Mihai (la baieti), respectiv Mihaela Munteanu, Emanuela Naum si Ana Maria Raileanu (la fete). Echipajul iesean va fi condus de antrenorii Ioan Bisoc si Cristina Pascu. O saptamana mai tirziu, pe 17 ianuarie, va avea loc prima etapa a returului din cadrul Diviziei Nationale pentru juniori si junioare. Popicarii ieseni de la cele doua echipe CFR Olimpia ACB (I si II) vor evolua pe teren propriu, in intrecere cu ICMRS Galati, iar fetele de la CFR Olimpia ACB Iasi vor evolua la Galati, in intrecere cu cele doua formatii Vointa (I si II) de la malurile Dunarii. Pe 24 ianuarie 2009, in prima etapa a returului din cadrul
Diviziei Nationale de seniori, in deplasare, CFR Olimpia ACB Iasi se va confrunta cu ICRMS Galati. In runda a doua a returului, pe teren propriu, pe 31 ianuarie, in marele derby al sezonului, vicecampioana CFR Olimpia ACB Iasi va intalni pe campioana nationala CFR Cluj. Din formatia ieseana se pare ca va lipsi internationalul Alin Vreavu, care doreste sa revina acasa, la Foresta HLV Talmaciu.
Dan TEODORESCU