Clubul Sportiv CFR Iaşi

Ionuț Cercel, revelația turneului de la Galați

În Seria a III-a din cadrul Campionatelor Naționale de popice pentru juniori și junioare, echipele din Galați și Iași s-au deplasate sâmbătă “unele la altele”, băieții evoluând în arena de pe malurile Dunării, iar fetele în arena ceferistă din cartierul ieșean Alexandru cel Bun.

La Galați, pe primul loc al competiției masculine arbitrate de localnicul Dumitru Hrisovschi, s-a clasat CFR Olimpia ACB I Iași, cu 3.122 p.d., care a avut în Ionuț Cercel (616 popice doborâte) un lider de necontestat în etapa-turneu cu nr. 5. Pe locul 2 s-a clasat ICMRS Galați, cu 3.009 p.d., iar pe treapta a treia a venit CFR Olimpia ACB II Iași, cu 2.824 p.d.

Rezultatele individuale ale celor două formații ieșene, antrenate de cuplul Ilie Băiaș - Ioan Bișoc, au fost:

- CFR Olimpia ACB I: Marius Tescu - 494 p.d., Ion Cercel - 616 p.d., Paul Rohotin - 500 p.d., Marian Ailiesei - 431 p.d., Ștefan Samson – 526 p.d., Dan Mihăilă - 555 p.d.;

- CFR Olimpia ACB II: Dumitru Penciuc jr – 536 p.d., Vlăduț Savin (192) & Marius Timofte (221) – 413 p.d., Andrei Buzdugan – 499 p.d., Andrei Popa – 520 p.d., Alexandru Șoldan – 436 p.d., Vlăduț Ailiesei – 420 p.d.

De la gazdele gălățene, conduse de pe banca tehnică de antrenorul Jani Pletosu, s-au remarcat popicarii George Hânceanu și Alexandru Bălan, ambii cu 526 p.d. Înaintea ultimei etape a sezonului regulat, clasamentul general se prezintă astfel: 1. CFR Olimpia ACB I Iași – 14 pct; 2. ICMRS Galați – 10 pct; 3. CFR Olimpia ACB II Iași – 6 pct. Echipele din Iași și Galați sunt virtual calificate la turneul final, cu mențiunea că formația ieșeană va participa la întrecerile de la Târgu Mureș, din perioada 2-5 aprilie, cu o selecționată a celor două echipe prezente în competiție.

Gălățeanca Aneta Ifrim (FOTO) se remarcă la arena de la “Gara Mare”

Tot sâmbătă, în runda cu nr. 5 din competiția junioarelor, întrecerea din seria a III-a a fost găzduită de arena CFR Iași, sub arbitrajul localnicului Gheorghe Zăgreanu. Vedeta competiției de la “Gara Mare” a fost internaționala de junioare Aneta Ifrim, care a doborât pentru prima echipă din Galați un număr de 554 popice. Clasamentul rundei a fost următorul: 1. Voința I Galați – 3.045 p.d.; 2. CFR Olimpia ACB Iași – 2.948 p.d.; 3. Voința II Galați (prezentă la joc doar cu 5 sportive) – 2.302 p.d. Antrenoarele celor trei echipe au fost Cristina Pascu (Iași) și Elena Roșca (la cele două formații din Galați).

La CFR Olimpia ACB Iași, care a reușit un punctaj total superior față de etapele anterioare, au evoluat următoarele lansatoare: Estera-Mădălina Acatrinei – 519 p.d., Emanuela-Andreea Naum (212) & Otilia Nicoleta Bazon (218) – 430 p.d., Andreea-Ionela Ciocârlan – 487 p.d., Irina Paiu (din Rep. Moldova) – 487 p.d., Elena-Mihaela Munteanu – 508 p.d., Ana-Maria Răileanu – 517 p.d. În afară de concurs au mai lansat ieșencele Loredana-Ștefana Bunduc – 460 p.d. și Mădălina Ivașcu – 441 p.d.

Punctele liderului, Voința I Galați, au fost reușite de sportivele: Oana-Nicoleta Neghină - 523 p.d., Nicoleta Ceriu – 483 p.d., Gianina-Mihaela Dorobăț – 512 p.d., Andreea Maxim – 506 p.d., Carmen Neagu – 467 p.d., Aneta Ifrim – 554 p.d.

De la Voința II Galați s-a evidențiat Mihaela Botezatu, cu 503 p.d. De la echipa de la Dunăre a lipsit internaționala de cadete Diana Neghină, care a avut o problemă personală deosebită și nu a putut fi prezentă în concusul de la Iași. După cinci runde, în clasamentul Seriei a III-a la nivelul junioarelor conduce Voința I Galați, cu 15 puncte, urmată de CFR Olimpia ACB Iași – 10 puncte și Voința II Galați – 5 puncte. Ca și la băieți, junioarele din Galați și Iași sunt virtual calificate la turneul final de la Târgu Mureș, gălățencele putând participa cu o selecționată alcătuită din cele două grupări prezentate în competiție.

Ultima etapă a sezonului regulat de popice este programată pe 7 martie 2009. Juniorii se vor reuni la Iași, iar junioarele la Galați.

Dan TEODORESCU

 

 

Benone Marcu a pierdut finala Cupei României

În prezenţa a circa 2.000 spectatori, Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit joi seara finalele Cupei României la box pentru seniori, principalul organizator al acestei competiţii fiind localnicul Vasile Câtea, vicepreşedintele FR Box.

La gala finală a asistat şi preşedintele FR Box, Rudel Obreja. Din cele 11 meciuri programate s-au disputat zece, suceveanul Andrei Bejenariu absentând de la finala cat. 54 kg, din motive medicale. Rezultatele au fost următoarele:

- Cat. 48 kg:Marius Hondaru (Metrorex Bucureşti) bate la puncte (decizie: 7-4) pe Benone Marcu (CFR Iaşi);

- Cat. 51 kg:Horaţiu Crăciun (CSM Sibiu) bate la puncte (14-4) pe Mihai Baboi (Dinamo Bucureşti);

- Cat. 54 kg:Iulius Poczo (Dinamo Bucureşti) bate prin neprezentarea adversarului Andrei Bejenariu (CSM Flor Construct Suceava);

- Cat. 57 kg:Iulian Stan (BC Dobre-Steaua Bucureşti) bate la puncte (15-12) pe Vasile Sandu (Petrom Petrolul Ploieşti);

- Cat. 60 kg:Gabriel Podaşcă (BC Bute Galaţi) bate la puncte (12-7) pe Cătălin Sandu (SCM Bacău);

- Cat. 64 kg:Traian Lupu (Gladiatorul FGM Iaşi) bate la puncte (22-10) pe Florentin Niculescu (Farul Constanţa);

- Cat. 69 kg:Georgian Popescu (Petrom Petrolul Ploieşti) bate la puncte (8-1) pe Flavius Biea (Banatul Timişoara);

- Cat. 75 kg:Ronald Gavril (SCM Bacău) bate prin RSC în repriza 1 pe Cristian Irimia (BC Arad/Armătura Zalău);

- Cat. 81 kg:Constantin Bejenaru (SCM Bacău) bate prin abandon în repriza 1 pe Tiberiu Porcoi (Petrom Petrolul Ploieşti);

- Cat. 91 kg:Petrişor Gănănău (Pandurii Tg. Jiu) bate la puncte (19-2) pe Adrian Popuţea (BC Arad-CSM Zalău);

- Cat. +91 kg:Răzvan Cojanu (Dinamo Bucureşti) bate prin RSC repriza 1 pe George Dinu (CSM Buzău).

La finalul galei, ceferistul ieşean Benone Marcu (FOTO), antrenat de Nicu Brânzei, care a fost învins după un meci extrem de strâns chiar în deschiderea galei, în cadrul categoriei 48 kg, a declarat: “Eu am făcut box, iar adversarul meu a făcut lupte. Arbitrii l-au dat câştigător pe Marius Hondaru (FOTO), după nişte procedee din cadrul luptelor. Aştept meciul următor, poate va veni şi timpul meu!”. Să mai remarcăm şi faptul că singurul ieşean care a cucerit trofeul pus în joc, la categoria 64 kg, Traian Lupu, la doar 21 ani, a boxat foarte curajos, în stilul boxului profesionist, apreciind faptul că la gala finală s-a luptat pe ring fără cască de protecţie. El a fost asistat la colţul ringului de fostul campion român Ovidiu Bobârnat, care a boxat în anii din urmă şi pentru Cipru în competiţiile internaţionale. “E mult mai greu acum, în colţul ringului, ca antrenor. De multe ori îmi venea să intru pe ring şi să boxez şi eu!”, ne-a mai spus tânărul antrenor ieşean de box Ovidiu Bobârnat.  

Dan TEODORESCU

 

Doi ceferişti vor boxa la Sala Polivalentă pentru Cupa României

Sala Polivalenta ieseana gazduieste in intervalul 16-19 februarie Cupa Romaniei la box pentru seniori.

Dupa cum ne-a informat in aceasta dimineata antrenorul Nicu Branzei (CFR-CSS Unirea Iasi), la competitie participa 82 de pugilisti din toata tara. In prima zi (luni) sunt programate 20 meciuri, iar in a doua zi a competitiei (marti) vor fi 18 meciuri. Miercuri sunt programate semifinalele turneului (22 meciuri), iar joi vor fi finalele Cupei Romaniei, la 11 categorii de greutate. Per total vor fi 71 de meciuri. De luni si pana miercuri, galele pugilistice de la Iasi vor debuta la ora 16.30, iar joi finalele vor incepe la ora 17.00 si vor fi transmise pe micul ecran, la TVR Iasi si TVR 3. Luni, pe 16 februarie, in sferturile de finala ale cat. 54 kg, ieseanul Vasile Cristescu (CFR-CSS Unirea) va avea un meci dificil in fata lui Andrei Bejenariu (CSM Flor Construct Suceava), iar miercuri, pe 18 februarie, in semifinalele cat. 48 kg, ceferistul iesean Benone Marcu il va intalni pe Erol Hasan (Farul Constanta). Dupa spusele specialistilor, inclusiv a vicepresedintelui FR Box, ieseanul Vasile Catea, boxerul Benone Marcu este favoritul categoriei 48 kg, antrenorul Nicu Branzei declarandu-ne si el ca elevul sau are toate premizele sa cucereasca trofeul pus in joc.

Dan TEODORESCU

 

Două medalii de bronz pentru boxerii ceferişti

În intervalul 3-7 februarie, la Ploieşti s-a desfăşurat Cupa României la box pentru juniori, clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi particând la competiţie cu trei pugilişti, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei.

Din păcate, Tudor Marin, cel mai galonat boxer ceferist ieşean prezent în concurs, la categoria 48 kg, nu a fost pus de organizatori pe lista capilor de serie, deşi este medaliat la Naţionalele de juniori, picând în acest fel pe un culoar extrem de greu. După ce în optimile de finală, Tudor Marin l-a “spulberat” prin abandon pe un sportiv de la Constructorul Hunedoara, în sferturile de finală el a fost învins la puncte de Ioan Pingoci (CS Stelică Prahova Ploieşti), câştigătorul categoriei, care boxa şi pe teren propriu. În schimb, ceferiştii Ioan-Gheorghe Dumitrache (cat. 57 kg) şi Tiberiu Vartolomeu (cat. 66 kg) au cucerit medaliile de bronz ale competiţiei, după ce au ajuns până în semifinalele “Cupei României”. În penultimul act al turneului, Ioan-Gheorghe  Dumitrache a fost învins de Mihai Chirilă (Crişul Oradea), după ce în sferturile de finală boxerul ieşean câştigase tot puncte în faţa lui Constantin Ifrim (Constructorul Hunedoara). Celălalt sportiv ceferist ieşean medaliat cu bronz, Tiberiu Vartolomeu, a fost învins în semifinale de către Alexandru Mihai (Farul Constanţa), după ce în sferturi nu a avut adversar. De remarcat că, în cadrul categoriei 70 kg, ieşeanul de la CS Gladiatorul, Dumitru Călin, antrenat de Dumitru Agavriloaie şi Constantin Dreer a câştigat trofeul pus în joc! Cei 13 câştigători ai Cupei României în întrecerea juvenilă de la Ploieşti au fost următorii: Ioan Giurgiu (cat. 46 kg, de la Voinţa Cluj), Ioan Pingoci (cat. 48 kg, CS Stelică Prahova Ploieşti), Ioan Băluţă (cat. 50 kg, Midia Năvodari-Constanţa), Nicolae-Adrian Mates (cat. 52 kg, Constructorul Hunedoara), Iulian Buciuc (cat. 54 kg, Dinamo Bucureşti), Alexandru Cuciureanu (cat. 57 kg, CSM Brăila), Ciprian Florea (cat. 60 kg, Dinamo Bucureşti), Marin Iordache (cat. 63 kg, Steaua Bucureşti), Nicu Manea (cat. 66 kg, Petrolul Ploieşti), Dumitru Călin (cat. 70 kg, CS Gladiatorul Iaşi), Denis Chiriţă (cat. 75 kg, Farul Constanţa), Dragoş Cocoş (cat. 80 kg, Petrolul Ploieşti), Marin Preda (cat. 86 kg, Petrolul Ploieşti).
La finalul competiţiei, antrenorul ceferist ieşean, Nicu Brânzei, ne-a declarat: “Am obţinut două medalii de bronz la Cupa României de la Ploieşti, iar dacă Tudor Marin era pus pe lista capilor de serie cu siguranţă ajungea în finala categoriei. În orice caz, antrenorului coordonator Valentin Vrânceanu i-a plăcut stilul de box al lui Tudor Marin şi a spus că îl va chema şi pe el la taberele de pregătire pentru tinerii boxeri, din perioada următoare. Tot din păcate, accidentându-se la un antrenament, nu l-am putut folosi în întrecerea de la categoria 80 kg, pe Bogdan Şoreanu, care avea şi el şanse la o medalie, dar l-am dus la Ploieşti, pentru unele meciuri de pregătire, în afara concursului, pe Vasile Craiu, un alt boxer talentat de la clubul nostru. Una peste alta, sunt mulţumit de evoluţia elevilor mei la Cupa României de la Ploieşti, dar mai avem mult de muncă pe viitor şi la capitolul pregătire fizică şi la şedintele tehnico-tactice”. De menţionat că doi boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Benone Marcu (cat. 48 kg) şi Vasile Cristescu (cat. 54 kg) vor participa în intervalul 16-22 februarie, la Cupa României de seniori, de la Iaşi. Apoi, în perioada 26 aprilie – 3 mai, boxerii ceferişti ieşeni vor reveni la Ploieşti, pentru a participa la Campionatele Naţionale pentru juniori, acolo unde se speră că Tudor Marin va urca pe podiumul competiţiei, luându-şi astfel revanşa faţa de ratarea unei medalii la Cupa României.
Dan TEODORESCU