Clubul Sportiv CFR Iaşi

Lansări spre Europa

  Echipele românești de popice se pregătesc pentru debutul în cupele europene, din intervalul 30 septembrie – 4 octombrie

 La Ritzing (Austria) și Zagreb (Croația) vor debuta cupele europene de popice, ele fiind Cupa Mondială, respectiv Cupa Europei și Cupa NBC. În Austria se vor întrece campioanele naționale din Europa, la competiția de la Ritzing fiind prezente și echipele românești CFR Cluj (la masculin, care anul trecut a reușit un loc 3 în Cupa NBC) și Romgaz Electro Tg. Mureș (la feminin). Ambele grupări doresc calificarea în turneul final de patru și o participare ulterioară în Liga Campionilor, acolo unde vor ajunge primele 7 clasate de la cea mai galonată competiție a momentului, Cupa Mondială. Lotul clujean este alcătuit din sportivii Cornel Popa, Grigore Blaga, Ion Figlea, Robert Merza, Petruț Mihălcioiu, Teodor Popa și juniorii Bogdan Dudaș și Sebastian Beșe. Antrenorul formației de pe Someș este Grigore Blaga. La feminin, Romgaz Electromureș Tg. Mureș, sub conducerea antrenorilor Șandor Sereș și Istvan Orosz, se prezintă cu un lot puternic de jucătoare, ele fiind Daniela Șopterean (ex-Muntean), Tilda Duka, Carmen Barabaș, Doina Baciu, Martina Emeșe, Ana Horvath și junioarele Laura Bungărdean și Alina Suciu. Alături de echipa mureșeană, mereu la datorie, se află și vicepreședinta clubului Electromureș, Matilda Antal.

Continuare...

 

Titlu naţional la fitness pentru “debutanta” Simona Ursache

La Rm. Vâlcea au avut loc sâmbătă întrecerile din cea de-a doua zi din cadrul Campionatelor Naţionale de fitness seniori şi senioare, bodyfitness şi bodybuilding classic pentru seniori. În concursul feminin de fitness, la categoria ^1.63 metri, debutantă în competiţia senioarelor, Simona Ursache (22 ani), de la clubul sportiv CFR Iaşi a dat marea lovitură a carierei şi a cucerit titlul naţional şi medalia de aur, devansându-le pe podium pe experimentatele Ana Maria Zvâncă (Farul Constanţa, locul 2, multiplă campioană naţională în anii anteriori) şi Lenuţa Slabu (CSU Oradea, locul 3).

Continuare...

 

Boxerii ceferişti ieşeni se afirmă la Cupa Lacu Roşu

Timp de două zile, pe 20 şi 21 septembrie, la Gheorghieni, în organizarea clubului Progym din localitate, a avut loc Cupa Lacu Roşu la box, la startul competiţiei fiind prezente peste zece cluburi din ţară, printre care şi CFR-CS{ Unirea Iaşi. Printre cei 60 de sportivi prezenţi la competiţia de la Gheorghieni, s-au aflat şi patru pugilişti ceferişti ieşeni, cei care au reuşit să urce cu toţii pe prima treaptă a podiumului de premiere, chiar dacă, la cat. 51 kg, Alexandru Marin nu a avut nici un adversar pe ring, cu toţii refuzând să boxeze în faţa unui boxer valoros, după cum ne-a declarat antrenorul ieşean Nicu Brânzei. Ceilalţi trei laureaţi ai clubului ceferist moldav au fost Benone Marcu (cat. 48 kg seniori), Tudor Marin (cat. 44 kg cadeţi) şi Gheorghe Jugan (cat. 42 kg cadeţi). “A fost o întrecere de bună valoare tehnică, în care boxerii pe care îi antrenez şi-au demonstrat din nou valoarea. Îmi pare rău că Alexandru Marin nu a avut adversar pe ring şi că organizatorii nu au reuşit să convingă pe nimeni să boxeze contra lui. Dar îmi pare foarte bine că Benone Marcu s-a remarcat din nou într-o competiţie puternică şi că el ar putea reprezenta România la viitoarele Europene de box de la Liverpool, dacă va fi şi selecţionat în lotul naţional!”, ne-a mai declarat antrenorul ieşean Nicu Brânzei, cel care s-a bucurat enorm de cadoul primit de la gazdele manifestării, o imensă... pălărie mexicană!
Dan TEODORESCU
 

Victorie de moral în contul popicarilor ieşeni

CFR Olimpia ACB Iaşi a învins liderul la zi al campionatului, Inter Petrila, cu scorul de 3.504 p.d. – 3.410 p.d. (5 - 3 la victorii directe)· în marele derby al rundei cu nr. 4 din cadrul Diviziei Naţionale masculine de popice

Continuare...