Clubul Sportiv CFR Iaşi

Medalii românești în cupele europene la popice

La Zagreb, în Croația, formația feminină Rapid Voința București a câștigat Cupa Europei, iar în Cupa NBC, echipa masculină Inter Petrila a dobândit medaliile de bronz

 În capitala Croația, la Zagreb, timp de 5 zile s-au desfășurat întrecerile Cupei Europei și Cupei NBC la popice, atât în competiția feminină, cât și în cea masculină. După locul 4 obținut în Cupa Europei de popicarii de la CFR Olimpia ACB Iași, echipa Rapid Voința București, condusă de antrenoarea Vasilica Pometcu a cucerit medaliile de aur în competiția feminină, după o întrecere plină de supans în finala cu gazdele de la KK Zagreb.

Continuare...

 

CFR Olimpia ACB Iași luptă pentru podiumul european

Federația Internațională de Popice-Bowling (secțiunea clasică) a programat la Zagreb, în capitala Croației, două cupe continentale, ele fiind Cupa Europei, pentru vicecampioanele naționale și Cupa NBC, pentru câștigătoarele cupelor naționale sau acolo unde nu se organizează astfel de competiții (ex: România), pentru ocupantele locurilor 3 în campionatele interne.

Continuare...

 

Benone Marcu, la un pas de Europenele de box de la Liverpool

Sâmbătă, la Focșani, a avut loc finala mică (pentru locurile 3-4) din cadrul Cupei Federației la box pe echipe/regiuni.

Cele două combatante au fost Moldova și Dobrogea, prima condusă din colțul ringului de antrenorul Relu Auraș, iar a doua de Ilie Dăscalu. La finalul disputei, Moldova a învins Dobrogea cu scorul de 23-17, după ce patru întâlniri nu s-au disputat din lipsă de adversari, câte doi de fiecare grupare.

Continuare...

 

Lansări spre Europa

  Echipele românești de popice se pregătesc pentru debutul în cupele europene, din intervalul 30 septembrie – 4 octombrie

 La Ritzing (Austria) și Zagreb (Croația) vor debuta cupele europene de popice, ele fiind Cupa Mondială, respectiv Cupa Europei și Cupa NBC. În Austria se vor întrece campioanele naționale din Europa, la competiția de la Ritzing fiind prezente și echipele românești CFR Cluj (la masculin, care anul trecut a reușit un loc 3 în Cupa NBC) și Romgaz Electro Tg. Mureș (la feminin). Ambele grupări doresc calificarea în turneul final de patru și o participare ulterioară în Liga Campionilor, acolo unde vor ajunge primele 7 clasate de la cea mai galonată competiție a momentului, Cupa Mondială. Lotul clujean este alcătuit din sportivii Cornel Popa, Grigore Blaga, Ion Figlea, Robert Merza, Petruț Mihălcioiu, Teodor Popa și juniorii Bogdan Dudaș și Sebastian Beșe. Antrenorul formației de pe Someș este Grigore Blaga. La feminin, Romgaz Electromureș Tg. Mureș, sub conducerea antrenorilor Șandor Sereș și Istvan Orosz, se prezintă cu un lot puternic de jucătoare, ele fiind Daniela Șopterean (ex-Muntean), Tilda Duka, Carmen Barabaș, Doina Baciu, Martina Emeșe, Ana Horvath și junioarele Laura Bungărdean și Alina Suciu. Alături de echipa mureșeană, mereu la datorie, se află și vicepreședinta clubului Electromureș, Matilda Antal.

Continuare...