Clubul Sportiv CFR Iaşi

Vereș și Vreavu vor "lansa" pentru țară

Arena de popice cu șase piste din orașul Tomaszow Mazowiecki găzduiește sâmbătă patru întâlniri dintre lansatorii polonezi și cei români

Vor fi patru dispute între popicarii polonezi și cei români, la seniori, senioare, cadeți și cadete. Loturile cu sportivii români pentru aceste partide din Polonia nu-i cuprind și pe jucătorii care evoluează în Germania, Ungaria, Austria și Franța, ei fiind lăsați la echipele de club, pentru meciurile de campionat. Lipsesc și jucătoarele de la campioana Romgaz Electro Tg. Mureș, care se pregătesc pentru dubla întâlnire din Liga Campionilor, cu echipa KK Adria Ankaran, din Slovenia. De remarcat că de la formația ieșeană CFR Olimpia ACB, care sâmbătă are meci de campionat cu CS Vulcan pe teren propriu, de la ora 10.00, iar echipa moldavă se pregătește și ea pentru dubla întâlnire cu campioana Austria, BSV Voith St. Pölten, din Liga Campionilor, au fost totuși selecționați doi popicari la seniori, Alin Vreavu (25 ani) - FOTO și Gyula Vereș (40 ani). Componența loturilor României se prezintă astfel:

- Seniori: Ion Figlea, Robert Merza, Petruț Mihălcioiu și Grigore Blaga (toți de la CFR Cluj), Virgil Dorin și Ioan Hordilă (ambii de la Inter Petrila), Alin Vreavu și Gyula Vereș (ambii de la CFR Olimpia ACB Iași). Antrenor: Ilie Hosu.

- Senioare: Florentina Naghi, Elena Rusu, Alina Sanda și Camelia Matei (toate patru de la Conpet Petrolul Ploiești), Mirabela Preda și Daniela Noghi (ambele de la SC Municipal Brașov), Luminița Colonișteanu (Rapid Voința București), Monica Parhon (Gaz Metan Mediaș). Antrenor: {andor Sereș.

- Cadeți: Sebastian Beșe (CFR Cluj), Daniel Pleșcan și Alexandru Bălan (ambii de la ICMRS Galați), Ionuț Racz și Cristian Cimpoer (ambii de la Inter Petrila), Vlad Săbău (UNIO Satu Mare). Antrenor: Grigore Blaga.

- Cadete: Andreea-Gabriela Năstase (Conpet Petrolul Ploiești), Ioana Manolache, Adina-Cristina Sava și Bianca-Elena Bărdiță (toate de la SC Municipal Brașov), Alina-Diana Neghină și Oana-Nicoleta Neghină (Voința Galați). Antrenor: Constanța Constantin.

Duminică, pe 16 noiembrie, cele două naționale se vor întrece în probele de sprint. Conducerea delegației României pentru partidele amicale din Polonia va fi asigurată de vicepreședintele FR Popice-Bowling, clujeanul Mircea Bălaj și de bucureșteanul Constantin Neguțoiu, președintele Comisiei de competiții din cadrul FRPB. În Polonia va fi prezent și arbitrul internațional ieșean Gheorghe Zăgreanu.

Dan TEODORESCU
 

Benone Marcu, un vis spulberat la debut de Europene

Campionatele Europene de box de la Liverpool au programat duminică, pe 9 noiembrie, primele meciuri din cadrul categoriei 48 kg, acolo unde a fost prezent în competiție, din partea României, pugilistul clubului CFR-CSȘ Unirea Iași, Benone Marcu, însoțit în Anglia de antrenorul ieșean Nicu Brânzei

Din păcate, la debut într-un Campionat European al seniorilor, ieșeanul Benone Marcu a pierdut la puncte (scor: 1-4) în fața turcului Eerhat Pehlivan, după un meci “tacticizat” și în care s-au dat puțini pumni!

În celelalte meciuri din preliminarii am înregistrat rezultatele: Denys Shkarubo (Ucraina) bate la puncte cu scorul de 16-8 pe Lukasz Maszczyk (Polonia) și Sergey Kazakov (Rusia) bate la puncte cu scorul de 9-1 pe Alfonso Pinto (Italia).

Sferturile de finală ale cat. 48 kg programează confruntările Darran Langley (Anglia) - Hovanncs Danielyan (Armenia), Anton Bekish (Belarus) - Istvan Ungvari (Ungaria), Jose de la Nieve Linares (Spania) - Denys Shkarubo (Ucraina) și Eerhat Pehlivan (Turcia) - Sergey Kazakov (Rusia).

Oricum, chiar dacă îl învingea pe Eerhat Pehlivan, Benone Marcu avea o misiune imposibilă în sferturi, acolo unde l-ar fi întâlnit pe multiplul campion mondial Sergey Kazakov, din Rusia!

Dan TEODORESCU
 

Adversara "ceferiștilor" din Champions League nu are adversari în Austria

Pe 22 noiembrie, în deplasare și pe 6 decembrie, pe teren propriu, în optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice, CFR Olimpia ACB Iași va întâlni pe campioana Austriei, BSV Voith St. Pölten

În prima ligă din Austria, echipa din St. Pölten obține victorie după victorie, ultima fiind reușită sâmbătă, în etapa a 8-a din “1. Bundesliga”. În marele derby al rundei, pe “Voith Bahnen” din St. Pölten, gazdele întrecerii au învins pe SKC Sonnensee Ritzing cu scorul de 3.596 p.d. – 3.515 p.d. (7-1 la victorii directe). Punctele gazdelor de la BSV Voith St. Pölten, care ocupă locul 1 în clasamentul la zi, cu 16 puncte și cu un punctaveraj incredibil, de “59-5” la victorii directe, au fost reușite de popicarii Philipp Vsetecka -591 p.d. (1 victorie directă), Thomas Löscher – 604 (1), Lukas Huber – 532 (0), Martin Eder – 578 (1), Radek Holakovsky – 647 (1), Mark Mojmir Bortek – 644 (1). De la oaspeții din Ritzing s-a evidențiat sportivul Peter Bothazy, cu 615 popice doborâte, cel care a realizat singura victorie directă a echipei sale.

Tot în Austria, dar în “2. Bundesliga Nord”, în deplasare, 1.KSK Gembed. Alutech Wiener Neustadt (echipă la care evoluează ex-ieșeanul Ovidiu Șuhane) a învins pe KSK Union Orth/Donau cu scorul   cu scorul de 3.376 p.d. – 3.293 p.d. (5.5 – 2.5 la victorii directe). Formația lui Șuhane, care a evoluat în anii din urmă la CFR Iași și trăiește acum în Austria, cu soția și cei patru copii ai săi, având o firmă de construcții, dar fiind și vedeta echipei de popice din Wiener Neustadt, se clasează după 8 runde pe locul 4, cu 10 puncte, după 5 victorii și 3 înfrângeri.

Dan TEODORESCU
 

Dumitru Penciuc jr, triplu medaliat la Naționalele de juniori

Sub conducerea antrenorilor Ilie Băiaș și Ioan Bișoc (la masculin), respectiv Cristina-Mihaela Pascu (la feminin), popicarii de la CFR Olimpia ACB Iași au încheiat duminică, la Târgu Mureș, Campionatele Naționale pentru juniori și junioare, cu ultimele două probe de concurs, individual simplu și individual combinat

La aceste întreceri au fost calificați primii 18 sportivi și sportive în urma rezultatelor înregistrate vineri și sâmbătă în proba de perechi, acolo unde cuplul Dumitru Penciuc jr – Paul Rohotin a cucerit o binemeritată medalie de argint în întrecerea băieților. De la echipa ieșeană au fost prezenți în concursul de duminică, 9 noiembrie, lansatorii Dumitru Penciuc jr, Dan Mihăilă, Paul Rohotin și Ștefan Samson, respectiv Ana Maria Răileanu. 

Evoluând la cote înalte, Dumitru Penciuc jr a cucerit alte două medalii la turneul final de la Târgu Mureș, pe cea de aur la individual simplu și pe cea de argint la individual combinat. În plus, Dan Mihăilă a cucerit și el o medalie de argint la individual simplu, după o evoluție foarte bună în proba de duminică și a ratat una de bronz, la “combinat”, la doar un “băț”! Clasamentele finale în întrecerea masculină au fost următoarele:

- Individual simplu: 1. Dumitru Penciuc jr (CFR Olimpia ACB Iași) – 586 p.d.; 2. Dan Mihăilă (CFR Olimpia ACB Iași) – 564 p.d.; 3. Sebastian Beșe (CFR Cluj) – 561 p.d.; ... 5. Paul Rohotin (CFR Olimpia ACB Iași) – 551 p.d.; ... 7. Ștefan Samson (CFR Olimpia ACB Iași) – 537 p.d.

- Individual combinat: 1. Kozma Lehel (Electro Danerom Tg. Mureș) – 1.151 p.d.; 2. Dumitru Penciuc jr (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.132 p.d.; 3. Sebastian Beșe (CFR Cluj) – 1.109 p.d.; 4. Dan Mihăilă (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.108 p.d.; 5. Paul Rohotin (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.098 p.d.; ... 7. Ștefan Samson (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.071 p.d.

Per total competiție, la perechi, individual simplu și individual combinat, juniorii ieșeni au cucerit patru medalii, una de aur și trei de argint, vedeta echipei fiind Dumitru Penciuc jr, care în acest an a avut reușite și pe plan profesional, devenind student la Facultatea de Construcții din Iași, la secția cu predarea în engleză, limbă pe care o vorbește fluent!

În competiția feminină, clasamentele pentru medalii s-au prezentat astfel:

- Individual simplu: 1. Mirabela Preda (SC Municipal Brașov) – 562 p.d.; 2. Florentina Naghi (Conpet Petrolul Ploiești) – 552 p.d.; 3. Laura Bungărdean (Romgaz Electro Tg. Mureș) – 533 p.d.; ... 13. Ana Maria Răileanu (CFR Olimpia ACB Iași) – 503 p.d.

- Individual combinat: 1. Mirabela Preda (SC Municipal Brașov) – 1.102 p.d.; 2. Florentina Naghi (Conpet Petrolul Ploiești) – 1.098 p.d.; 3. Monica Parhon (Gaz Metan Mediaș) – 1.076 p.d.; ... 15. Ana Maria Răileanu (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.009 p.d. (506 ^ 503).

De menționat că ieșeanca Ana Maria Răileanu, la doar 18 ani, practică popicele de numai 6 luni, ea fiind debutantă într-o competiție la nivel național și o sportivă de perspectivă!

Popicari de argint la CFR Olimpia ACB

Sâmbătă s-au finalizat la Târgu Mureș întrecerile probei de perechi din cadrul Campionatului Național de popice pentru juniori și junioare. Titlurile au revenit sportivilor de la Electromureș Danerom Tg. Mureș (la băieți) și Gaz Metan Mediaș (la fete), care joacă etapele de campionat pe arena mureșeană și deci s-au simțit ca acasă. De la CFR Olimpia ACB Iași, cuplul Dumitru Penciuc jr – Paul Rohotin a obținut o binemeritată medalie de argint, după o evoluție bună a celor doi popicari. Din păcate, jucând împreună cu Dan Mihăilă și formând cu acesta un cuplul care putea să se impună la Târgu Mureș și să obțină chiar titlul național, ieșeanul Ion Cercel a evoluat modest, el reușind la perechi doar 510 popice doborâte, ducând “echipajul” ieșean în afara podiumului. Mai mult chiar, Ion Cercel a pierdut la baraj și în primul tur al probei de sprint, în fața lui Marian Bălan (Inter Petrila), cel care i-a devenit “naș“ în ultima perioadă și în fața căreia pierde cam de fiecare dată! Podiumurile celor două întreceri în proba de perechi s-a prezentat astfel:

- Juniori: 1. Kozma Lehel – Boer Laszlo (Electro Danerom Tg. Mureș) – 1.149 p.d. (599 ^ 550); 2. Dumitru Penciuc jr – Paul Rohotin (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.093 p.d. (546 ^ 547); 3. Vlăduț }oca – Vlad Sabău (UNIO Satu Mare) – 1.090 p.d. (564 ^ 526); ... 6. Ion Cercel – Dan Mihăilă (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.054 p.d. (510 ^ 544); ... 8. Ștefan Samson – Andrei Buzdugan (CFR Olimpia ACB Iași) – 1.041 p.d. (534 ^ 507).

- Junioare: 1. Anca Vancea – Monica Parhon (Gaz Metan Mediaș) – 1.077 p.d. (507 ^ 570); 2. Florentina Naghi – Elena Rusu (Conpet Petrolul Ploiești) – 1.064 p.d. (546 ^ 518); 3. Oana Darie – Gabriela Ciorăscu (Rapid Voința București) – 1.061 p.d. (530 ^ 531); ... 14. Ana Maria Răileanu – Loredana Bunduc (CFR Olimpia ACB Iași) – 933 p.d. (506 ^ 427).

La întrecerile de vineri și sâmbătă au participat 16 perechi la juniori șu tot atâtea la junioare, fapt care l-a făcut pe secretarul general al FR Popice-Bowling, Costin Novac, să exclame: “Nu ne așteptam să fie atâta concurență, dar acest lucru ne bucură și înseamnă că sportul popicelor din România are viitorul asigurat. Au fost reușite și câteva rezultate foarte bune, aici, la Târgu Mureș, deci concursul a avut și un nivel calitativ ridicat. Ne așteaptă pe viitor patru confruntări cu Polonia, în deplasare, la cadeți, cadete, seniori și senioare, pe 15 noiembrie. La seniori, în lotul național al României au fost selecționați și doi sportivi de la CFR Olimpia ACB Iași, ei fiind Gyula Vereș și Alin Vreavu. La meciurile din Polonia va mai fi prezent și arbitrul internațional ieșean Gheorghe Zăgreanu”.

Confruntări “1 la 1” în proba de sprint

 Ziua de sâmbătă a încheiat festivalul popicelor de la Târgu Mureș cu proba de sprint, acolo unde s-a jucat în sistem eliminatoriu, “1 la 1”, cu 40 de bile lansate de fiecare sportiv. Clasamentele finale au fost următoarele:

- Juniori (8 sportivi la start, deoarece s-a permis doar un singur concurent de la fiecare echipă): 1. Marius Dumitrescu (Foresta HLV Tălmaciu); 2. Marian Bălan (Inter Petrila); 3. Florian Nan (UNIO Satu Mare) și Flavius Banga (Siderurgica Hunedoara). În primul tur, Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iași) a pierdut după 1-1 la manșe câștigate, dar 11 p.d. – 18 p.d. la baraj (Sudden Victory), după 3 bile lansate suplimentar pentru departajarea sportivilor.

- Junioare (7 sportive la start): 1. Florentina Naghi (Conpet Petrolul Ploiești); 2. Laura Bungărdean (Romgaz Electro Tg. Mureș); 3. Oana Neghină (Voința Galați) și Oana Darie (Rapid Voința București). În turul I, Ana Maria Răileanu (CFR Olimpia ACB Iași) a pierdut cu 0-2 la manșe în fața campioanei din Ploiești, Florentina Naghi.

  Dan TEODORESCU