Clubul Sportiv CFR Iaşi

Etapa gazdelor

Runda cu nr. 6 din cadrul Diviziei Naționale masculine de popice a programat patru întâlniri, una dintre ele, cea de la Iași, având loc în devans, pe motive de cupe europene.

În cele patru meciuri programate gazdele s-au impus pe linie la capitolul “victorii directe”, după următoarele rezultate: Siderurgica Hunedoara – ICMRS Galați 8-0, CFR Cluj – Foresta Tălmaciu 7-1, CFR Olimpia ACB Iași – CS Vulcan 8-0 (neprezentare) și Inter Petrila – Electromureș Danerom Tg. Mureș 7-1. În etapa viitoare, ultima a turului, pe 6 decembrie se vor juca partidele Electromureș Danerom Tg. Mureș - Siderurgica Hunedoara, CS Vulcan – Inter Petrila, ICMRS Galați – CFR Cluj, iar meciul CFR Olimpia ACB Iași – Foresta HLV Tălmaciu va avea loc pe 10 decembrie, deoarece pe 6 decembrie, de la ora 13.00, moldovenii dispută pe teren propriu returul partidei cu austriecii de la BSV Voith St. Pölten, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Clasamentul la zi al Diviziei Naționale de popice pentru seniori se prezintă astfel:

1. Inter Petrila                                       6              5              0              1              38-10     10

2. CFR Cluj                                           6              5              0              1              38-10     10          

3. CFR Olimpia ACB Iași  6              5              0              1              35-13     10

4. Foresta HLV Tălmaciu  6              4              0              2              24,5-23,5               8            

5. Electro Tg. Mureș                            6              2              0              4              20,5-27,5               4

6. Siderurgica Hunedoara6                1              1              4              15-33     3

7. ICMRS Galați                  6              1              0              5              14-34     2

8. CS Vulcan (*)                  6              0              1              5              7-41                        -3

(*) – Echipă penalizată cu 4 puncte pentru două neprezentări ale formației de juniori.

Din nou la Târgu Mureș

După ce a găzduit recent întrecerea pentru cadeți și juniori, în intervalul 27-29 noiembrie, la Târgu Mureș este programat și Campionatul Național de popice în probele de perechi, individual, individual combinat și sprint, pentru seniori și senioare. Din partea echipei CFR Olimpia ACB Iași vor fi prezente la start trei perechi, ele fiind Costică Ciurdea – Marius Manea, Gyula Vereș - Dan Mihăilă și Iulian Gabriel Cucu – Florin Opincă. Antrenorul echipei moldave este Ilie Băiaș.

 

Terenul propriu și-a spus cuvântul

In prima mansa din optimile de finala ale Ligii Campionilor la popice, pe teren propriu, intr-o arena turnata si nu pe placi cum sunt in prezent cerintele internationale, dar omologata totusi de NBC, multipla campioana a Austriei, BSV Voith St.Polten a intilnit pe 22 noiembrie pe CFR Olimpia ACB Iasi, singura reprezentanta a Romaniei in aceasta competitie de inalt nivel, pentru intrecerea masculina

La finalul unei dispute spectaculoase, in care gazdele si-au sustinut cu aplomb favoritii, dar iesenii au avut si ei o mica galerie formata din 20 fani, care au strabatut peste 1.200 km pentru a-si incuraja favoritii, austriecii s-au impus in fata moldovenilor cu scorul de 3.757 p.d.- 3.492 p.d. (7-1 la victorii directe). Singurul punct al oaspetilor a fost realizat de tinarul Ionut Cercel, care a recuperat fantastic in ultima mansa si si-a invins adversarul direct, pe Martin Eder. Gazdele au avut o prestatie de zile mari, cu cehul Radek Holakovsky in

pole-position, care a reusit 667 p.d. chiar in ziua cind a implinit 32 ani. S-a mai remarcat Lukas Huber, cu 666 p.d., chiar daca inainte de meci era considerat jucatorul cel mai modest al gazdelor, dar care a avut o prestatie de zile mari! Sub conducerea arbitrului vienez Helmut Danter, au punctat urmatorii lansatori:

- St. Polten: Vseteka - 609 p.d. (1 victorie directa), Loscher - 610 (1), Huber - 666 (1), Eder - 574 (0), Holakovsky - 667 (1), Bortek - 631 (1). Antrenor: Gerhard Pracser.

- Iasi: Antimirescu- 593 (0), Veres - 576 (0), Manea - 591 (0), Cercel - 596 (1), Vreavu & Mihaila - 551 (0), Ciurdea - 585 (0). Antrenor: Ilie Baias.

Returul va avea loc la Iasi, pe 6 decembrie.

Rezultatele complete din optimile de finală

În optimile de finală ale Ligii Campionilor, în meciurile disputate pe 22 noiembrie, rezultatele complete au fost următoarele:

FEMININ (s-au jucat doar 3 partide, alte cinci echipe fiind calificate direct în sferturile de finală):

- Electromureș Romgaz Târgu Mures (România) - KK Adria Ankaran (Slovenia) 3.410 p.d. – 3.141 p.d. (7-1 la victorii directe). Au punctat următoarele sportive:

Electromureș Romgaz Tg. Mureș (antrenor {andor Sereș): Laura Bungărdean – 552 p.d. (1 victorie directă), Tilda Duka – 552 (1), Carmen Barabaș - 559 (1), Iulia Adela Ban – 573 (1), Doina Victorița Baciu – 626 (1), Anna Horvath – 548 (0);

KK Adria Ankaran (antrenor: Boz Konec): Nevenka Sever – 527 (0), Darinka Marsetic – 534 (0), Nives Samec – 523 (0), Sonka Poljsak – 536 (0), Nevja Janowsky (241) & Mariza Udovic (231) – 472 (0), Silvana Belcijan – 549 (1).

- SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania) - KK Kozara Gradlska (Bosnia-Herțegovina) 3.459 p.d. – 3.076 p.d. (8-0). De la gazde, românca Ioana Văidăhăzan a reușit un rezultat de 544 popice doborâte și a dobândit și punctul de meci în întâlnirea directă cu bosniaca Renata Petrovic, care a realizat doar 516 p.d.

- BBSV Viena (Austria) - ZP Sport a.s. Podbrezova (Slovacia) 3.301 p.d. – 3.082 p.d. (6-2).

MASCULIN:

- KK Zadar (Croația) - KK Belgrad (Serbia) 3.840 p.d. – 3.669 p.d. (8-0);

- KK PSJ Jihlava (Cehia) - KK Konikom-Osijek (Croația) 3.430 p.d. – 3.504 p.d. (3-5);

- Zalaegerszegi TK FMVaS (Ungaria) - KK Neumarkt (Italia) 3.816 p.d. – 3.291 p.d. (8-0). La formația maghiară, deținătoarea Ligii Campionilor, a evoluat și doi români, al treilea (Dumitru Beșe) fiind în lotul lărgit. Pentru “ZTK” au punctat Claudiu Boantă - 642 p.d. și Zoltan-Flavius Feher – 634 p.d., ambii români dobândind și punctul de meci.

- Szegedi TE Gabonatransz (Ungaria) - KK Tatran Prefa Sucany (Slovacia) 3.764 p.d. – 3.413 p.d. (8-0);

- SKV Rot-Weiß Zerbst (Germania) - SKC Fugger Sterzing (Italia) 3.748 p.d. – 3.643 p.d. (7-1);

- KK Konstruktor Maribor (Slovenia) - SKC Sonnensee Ritzing (Austria) 3.575 p.d. – 3.422 p.d. (6-2);

- ZP Sport a.s. Podbrezova (Slovacia) - SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania) 3.733 p.d. – 3.753 p.d. (2-6). La oaspeți au evoluat și românii Nicolae Lupu (629 p.d. – 1 victorie directă) și Cosmin Crăciun – 597 p.d. (0 victorii directe).

Partidele retur sunt programate pe 6 decembrie 2008. Meciul de la arena CFR Iași va fi arbitrat de localnicul Gheorghe Zăgreanu, aflat pe locul 34 în ierarhia de moment a arbitrilor internaționali nominalizați de NBC.

Dan TEODORESCU
 

Weekend cu pumni la Polivalentă

La scurt timp după ce a cucerit un bronz mondial la Guadalajara, în Mexic, prin Dragoș Marin, boxul ieșean revine în prim-plan, de această dată pe plan național, din punct de vedere organizatoric.

În perioada 20-22 noiembrie, Sala Polivalentă va găzdui în paralel "Ring Iași" și "Centura Moldovei", competiții rezervate tutuor categoriilor de vârstă. “Ne-am gândit ca în acest final de an să le dăm posibilitatea pugiliștilor ieșeni să urce în ring în fața propriilor fani pentru a sărbători într-un fel un an plin de realizări. <Ring Iași> este o competiție destinată copiilor și juniorilor, iar la “Centura Moldovei” vor boxa tineretul și seniorii”, a declarat vicepreședintele Federaței Române de Box, Vasile Câtea, organizatorul celor două competiții.

În ring vor urca pugiliști de la cluburile ieșene CSM-Gladiatorul (antrenori Constantin Dreer și Dumitru Agavriloaie), CS Nicolina (Nicolae Chipirog), CFR-CSȘ Unirea (Nicu Brânzei) și Meșteșugarul-Soroceanu (Viorel Soroceanu), iar din țară au confirmat participarea cluburile Steaua București, Dinamo București, CSM Bacău, CSM Suceava. Nu va lipsi lotul național de juniori pregătit de Titi Tudor, fostul antrenor la amatori al lui Leonard Doroftei.

Cele două competiții capătă un caracter internațional prin prezența la Iași a pugiliștilor din orașele de peste Prut, Bălți, Briceni și Chișinău, dar și de la lotul național al Republicii Moldova. « Ne dorim să permanentizăm aceste două competiții, să le menținem caracterul internațional, iar pe viitor intenționăm să trimitem invitații în mai multe țări din Europa. Boxul ieșean și românesc dispune de multe talente, iar ieșenii, buni cunoscător al acestui fenomen, trebuie să se bucure de meciuri de calitate », a mai declarat șeful Asociației Județene de Box Iași și vicepreședintele Federației Române de specialitate, Vasile Câtea.

Dan TEODORESCU
 

Polonia și România și-au împărțit victoriile

Pe 15 și 16 noiembrie, arena de popice cu șase piste din orașul Tomaszow Mazowiecki a găzduit patru confruntări dintre lansatorii polonezi și cei români, plus o competiție eliminatorie la “tandem mixt”

În prima zi, Polonia și România și-au împărțit victoriile în cele patru partide susținute, gazdele câștigând la cadeți și cadete, iar oaspeții la seniori și senioare. Loturile cu sportivii români pentru aceste partide din Polonia nu i-au cuprins și pe jucătorii care evoluează în Germania, Ungaria, Austria și Franța, ei fiind lăsați la echipele de club, pentru meciurile de campionat. Au lipsit și jucătoarele de la campioana Romgaz Electro Tg. Mureș, care se pregătesc pentru dubla întâlnire din Liga Campionilor, cu echipa slovenă KK Adria Ankaran. De remarcat că de la formația ieșeană CFR Olimpia ACB, care se pregătește și ea pentru dubla întâlnire cu campioana Austria, BSV Voith St. Pölten, din Liga Campionilor, au fost totuși selecționați doi popicari la seniori, ei fiind Alin Vreavu (25 ani) și Gyula Vereș (40 ani). Vreavu a fost titular și a reușit 571 p.d., câștigând și punctul de echipă, iar Gyula Vereș a fost rezervă, reușind și el totuși 551 p.d., toate “rezervele” evoluând și ele în afara meciurilor dintre titulari.

Rezultatele au fost următoarele:

- Cadeți (4 titulari și 2 rezerve): Polonia – România 2.270 p.d. – 2.246 p.d. Lotul țării noastre, condus de antrenorul clujean Grigore Blaga, a avut următoarea componență: Daniel Pleșcan – 561 p.d., Vlad Sabău – 562 p.d., Sebastian Beșe – 571 p.d., Cristian Cimpoier – 552 p.d., iar ca rezerve au figurat Ionuț Racz – 546 p.d. și Alexandru Bălan – 517 p.d.

- Cadete (4 titulari și 2 rezerve): Polonia – România 2.208 p.d. – 2.064 p.d.

- Seniori (6 titulari și 2 rezerve): Polonia – România 3.390 p.d. – 3.621 p.d. (1-7 la victorii directe). Lotul oaspeților, condus de selecționerul târg-mureșean Ilie Hosu, a fost alcătuit din lansatorii: Ioan Hordilă - 619 p.d. (1 victorie directă), Petruț Mihălcioiu – 630 p.d. (1), Robert Merza – 578 p.d. (0), Alin Vreavu – 571 p.d. (1), Virgil Dorin – 605 p.d. (1), Ioan Figlea – 618 p.d. (1), iar ca rezerve au fost Gyula Vereș - 551 p.d. și Grigore Blaga – 578 p.d.

- Senioare (6 titulari și 2 rezerve): Polonia – România 3.190 p.d. – 3.360 p.d. (1-7 la victorii directe). Duminică a avut loc competiția de tandem mixt, iar la cadeți și cadete, ordinea a fost următoarea: 1. România I (Alexandru Bălan – Ioana Manolache); 2. Polonia I; 3-4. România II (Daniel Pleșcan – Diana Neghină) și România III (Sebastian Beșe – Bianca Bărdiță). La seniori-senioare, pe primele trei locuri s-au clasat trei echipe aparținând de naționala Poloniei, iar România I s-a clasat pe locul 4, având componența Virgil Dorin (Inter Petrila) – Monica Parhon (Gaz Metan Mediaș). În turul I a fost eliminat tandemul Gyula Vereș (CFR Olimpia ACB Iași) - Mirabela Preda (SC Municipal Brașov), iar în turul al II-lea (sferturile de finală) a pierdut și perechea Alin Vreavu (CFR Olimpia ACB Iași) – Camelia Matei (Conpet Petrolul Ploiești).

Dan TEODORESCU