Clubul Sportiv CFR Iaşi

Halterofilul ieşean Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României pentru clubul moldav de la "Gara Mare"

La Oneşti sunt în derulare Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret - etapa I (Under 23 ani), dar şi întrecerile de la Cupa României, acolo unde au fost prezenţi şi patru sportivi de la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron.
În cadrul categoriei 56 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu (21 ani), concurând la tineret doar pentru CS CFR Iaşi (la seniori concurează pentru CSM Cluj conform protocolului încheiat între cele două cluburi şi aprobat de FR Haltere), a cucerit locul 1 în cadrul Campionatului Naţional de haltere - etapa I, dar şi trofeul suprem de la Cupa României, cu o performanţă totală de 231 kg, după 98 kg la stilul smuls şi 133 kg la stilul aruncat. De remarcat că halterofilul Ilie Ciotoiu este unul dintre cei mai buni sportivi ieşeni la ora actuală, medaliat la mai multe Campionate Europene de tineret şi seniori, fără rival pe măsură în România şi are toate şansele să fie prezent şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.
Păcat că oficialităţile ieşene nu-i acordă mai multă atenţie acestui mare sportiv ieşean şi mai putem spune că, de fapt,... nu-i acordă nici o atenţie, iar clubul privat CFR Iaşi 2002 nu are fondurile necesare pentru a susţine un mare campion de nivel naţional şi internaţional, aşa cum este Ilie Ciotoiu!
Poate o dublă legitimare cu CS Politehnica Iaşi şi nu cu CSM Cluj ar fi benefică, în primul rând pentru sportul ieşean!
La aceeaşi categorie de greutate de 56 kg, nepotul lui Ilie Ciotoiu, tânărul ceferist ieşean Marius Pagu (12 ani, doar 28 kg) a realizat un total olimpic de 72 kg, după 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi s-a calificat la a doua etapă, cea finală, din luna august 2017.
În întrecerea feminină, CS CFR Iaşi a avut două concurente, ambele obţinând calificarea pentru etapa finală din august 2017, cu următoarele rezultate:
- Bianca Ferariu (cat. 48 kg, doar 13 ani) - 20 kg la smuls + 30 kg la aruncat = 50 kg la totalul olimpic.
- Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg, în vârstă de 15 ani): 50 kg la smuls + 70 kg la aruncat = 120 kg la totalul olimpic.
După cum ne spunea antrenorul Dănuţ Fron, în perioada 13-16 iunie 2017, halterofilii de la CS CFR Iaşi vor participa la etapa finală de la Botoşani, de la juniori III (9-12 ani) şi juniori II / cadeţi (13-15 ani), cu sportivii Marius Pagu şi Ionela Atincăi (care vor lupta cu siguranţă pentru podium), plus Bianca Ferariu şi Eduard Turceanu.
DAN TEODORESCU

 

Cupa Mondială de popice pentru juniori II a debutat la Dettenheim, în Germania

În perioada 12-14 mai 2017, în Germania, la Dettenheim se derulează Cupa Mondială la popice pentru juniori II (Under 14 ani). Sunt prezente la startul competiţiei 10 ţări, printre ele fiind şi România, cu doi sportivi, Benke Zoltan jr şi Budoi Noemi.
Sâmbătă, în probele care s-au disputat, podiumurile de premiere au fost următoarele:
Perechi mixte:
1. Slovenia - 1141 p.d.;
2. Germania - 1133 p.d.;
3. Ungaria - 1130 p.d.
Pe locul 10 (ultimul) s-a clasat România, cu un total de 1038 popice doborâte, cu următoarele rezultate individuale: Budoi Noemi - 515 p.d. şi Benke Zoltan jr - 523 p.d.
Tandem mixt:
1. Serbia - 604 p.d.;
2. Slovenia - 570 p.d.;
3. Ungaria - 569 p.d.
Pe locul 10 (ultimul) s-a clasat România, cu o performanţă de 515 p.d., cuplul nostru fiind alcătuit din Budoi Noemi şi Benke Zoltan jr.
În preliminariile probei individual clasic au evoluat 10 sportivi, primii 8 promovând în finala de duminică. Printre finalişti se află şi românii Budoi Noemi (la fete, de la Siderurgica Hunedoara) şi Benke Zoltan jr (la băieţi, de la Electromureş Tg. Mureş).
Pe 14 mai, de la ora locală 10.00 (11.00 în România) va avea loc finala la individual clasic, iar în prima serie vor evolua şi lansatorii români, Benke Zoltan jr va începe pe pista 4, iar Budoi Noemi pe pista 8.
Se vor întocmi clasamente şi la proba combinată şi pe naţiuni.
Tot la Dettenheim vor avea loc şi Campionatele Mondiale de popice la cadeţi (U 18), în perioada 14-19 mai şi la seniori pe echipe, în intervalul de timp 19-27 mai 2017, la feminin şi masculin.
În lotul de seniori sunt incluşi şi lansatorii Ion Cercel şi Florin Opincă, ambii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, însoţiţi de antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi selecţionerul loturilor naţionale masculine, de la juniori II - U 14 şi cadeţi - U 18.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (14 mai 2017, ora 16.18):
Duminică, 14 mai 2017: Două medalii de bronz la Cupa Mondială de popice (U 14) pentru România: BUDOI Noemi - 562 p.d. şi BENKE Zoltan - 546 p.d. s-au clasat pe locul 3 în finala probei individual clasic. La proba combinată: Budoi - locul 7 şi Benke - locul 8. Pe naţiuni, România a terminat competiţia pe locul 7, din 10 ţări participante. Urmează Campionatul Mondial de popice pentru cadeţi (U 18) şi seniori, la masculin şi feminin. Totul la Dettenheim, în Germania, până pe 27 mai 2017.
*** UPDATE (16 mai 2017, ora 21.25): Pe echipe la U 18 - România - locul 8 la feminin şi locul 11 la masculin.

 

Ieşeanca Andreea Prisacariu, triplă medaliată în tenisul românesc

La doar 17 ani şi 3 luni, ieşeanca Andreea Prisacariu, legitimată acum la CSM Bucureşti şi antrenată de Alex Cojocaru este marea vedetă a tenisului juvenil din România! Recent, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale Individuale de Vară (Under 18 ani), Andreea Prisacariu, care a făcut primii paşi în tenis la arenele CFR Iaşi, sub comanda antrenoarei Oana Hâncu, a cucerit două medalii de aur şi una de argint în probele la care a evoluat.
La feminin, Andreea a devenit astfel campioană naţională în probele de simplu şi dublu (alături de Selma Ştefania Cadar) şi a mai fost finalistă şi în proba de dublu mixt (alături de Teodor Giuşcă).
Rezultatele din cele trei finale menţionate au fost următoarele:
- SIMPLU FETE: Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti, nr. 6) - Georgia Andreea Crăciun (TC Venus Brăila, nr. 4) 4-6, 6-4, 6-2.
În semifinale, a fost programat un duel al ieşencelor Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti) şi Oana Smaranda Corneanu (CS Sport 4 Fun Timişoara, care va împlini de-abia 16 ani pe 25 iunie 2017), câştigat de prima menţionată, cu scorul de 6-1, 6-0. În finala mică (locurile 3-4), ieşeanca Oana Smaranda Corneanu (CS Sport 4 Fun Timişoara, nr. 3) a învins-o pe Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa, nr. 2) cu scorul de 6-3, 6-3. 
- DUBLU FETE: Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa) / Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti, nr. 1) - Izabela Gabriela Novac (AC CS AS Politehnica Bucureşti) / Luminiţa Tutunaru (ATC Elite Tg. Jiu, nr. 2) 6-2, 6-3.
- DUBLU MIXT: Selma Ştefania Cadar (LPS-CSŞ Constanţa) / Matei Georgescu (Tenis Club Bucureşti, nr. 1) - Andreea Prisacariu (CSM Bucureşti) / Teodor Giuşcă (Daimon Sport Club Bucureşti, nr. 2) 3-6, 6-4, 10-8.
În întrecerea masculină, campioni naţionali au devenit Gabi Adrian Boitan (CS Mamaia Idu, favoritul nr. 5) - la simplu şi Ioan Dan Abrudan (CS Dinamo Bucureşti) / Vladislav Melnic (Daimon Sport Club Bucureşti) - la dublu.
În întrecerea din Capitală au participat şi doi sportiv de la TC Micul AS Iaşi, Matei Fotea şi Diana Iacob, dar fără rezultate notabile de această dată!
Arbitrul principal al turneului a fost Raluca Izabella Băncescu, iar directorul de turneu Radu Bădin, ajutat de Cătălin Micula.
DAN TEODORESCU

 

CFR Olimpia ACB Iaşi, vicecampioana României la popice seniori

În după amiaza zilei de duminică, pe 7 mai 2017, la baza sportivă Gheorgheni din Cluj-Napoca au fost programate finalele Ligii I de popice seniori şi senioare, aferente titlurilor de campioni pe echipe.
În marea finală a competiţiei masculine, în duelul ceferist de tradiţie pentru sportul popicelor din România, CFR Cluj a învins pe CFR Olimpia ACB Iaşi cu scorul de 6-2 la puncte de echipă (3686 p.d. - 3578 p.d.; 15-9 la puncte de set / manşe câştigate).
De remarcat că, după prima serie de jucători, ieşenii conduceau cu 2-0 şi aveau un avantaj de 116 popice doborâte. După cea de-a doua serie de lansatori, clujenii au egalat la 2-2, dar ceferiştii moldoveni mai păstrau un avantaj de 59 popice doborâte.
Gazdele ardelene s-au dezlănţuit însă în ultima serie, când Bogdan Dudaş şi Robert Merza au reuşit cele mai mari "scoruri" ale ceferiştilor clujeni, iar gazdele turneului final s-au impus cu 4-2 la victorii directe şi cu o diferenţă de 108 popice doborâte în faţa ieşenilor au mai câştigat două puncte de echipă, iar scorul final a devenit 6-2.
Într-un meci arbitrat de clujeanul Dumitru Beşe, duelurile individuale, în disputa CFR Cluj - CFR Olimpia ACB Iaşi, au fost următoarele:
1. Virgil Dorin - 586 p.d. (1 manşă câştigată) - Ion Cercel - 613 p.d. (3 manşe câştigate) 0-1 la puncte de echipă;
2. George Cristian Mihăşan - 543 p.d. (1) - Gyula Veres - 632 p.d. (3) 0-1;
3. Petruţ Mihălcioiu - 637 p.d. (4) - Vasile Andrei Maxim - 589 p.d. (0) 1-0;
4. Vlad Sabău - 607 p.d. (2) - Florin Opincă - 598 p.d. (2) 1-0;
5. Bogdan Dudaş - 666 p.d. (4) - Costică Ciurdea - 560 p.d. (0) 1-0;
6. Robert Merza - 647 p.d. (3) - Iulian Gabriel Cucu - 586 p.d. (1) 1-0.
Rezervele celor două finaliste au fost: Mănel Manea, Ioan Figlea, Marcel Rus (Cluj), respectiv Sebastian Biţă, Vlad Nacu, Remus Antimirescu (Iaşi).
Antrenori: Grigore Blaga (CFR Cluj), respectiv Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi).
După marea finală a seniorilor, antrenorul emerit al formaţiei ieşene, Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal, ne-a declarat: "Locul 2 şi medalia de argint cucerită la Cluj este un maxim la ce am putut face cu actuală echipă, după ce, faţă de ediţiile anterioare i-am pierdut acum pe popicarii Paul Rohotin, Mănel Manea, Bogdan Tudorie, Ioan Hordilă. Nici ieşenii Ştefan Lincu şi Ionuţ Condrea nu au putut fi prezenţi în competiţie, deoarece nu s-au putut învoi de la serviciile unde lucrează, dar ei sunt oricând bineveniţi la echipa noastră! Pentru sezonul următor vrem să ne regenerăm, să aducem forţe proaspete şi să cucerim din nou titlul naţional, aşa cum am făcut-o şi în anii din urmă. Cred că, dacă turneul final era programat pe teren neutru, la Ploieşti de exemplu, puteam deveni campioni şi anul acesta, dar, la acest capitol, nu pot să mai spun nimic, deoarece arena din Cluj este totuşi superbă şi aici România va găzdui şi viitorul Campionat Mondial de popice, cel din 2018".  
În deschiderea ultimei zile a turneului final, la masculin, în finala mică (locurile 3-4), Electromureş Tg. Mureş s-a impus în faţa echipei Inter Petrila cu scorul de 5-3 la victorii directe (3293 p.d. - 3216 p.d.; 12-12 la puncte de set / manşe câştigate) şi a intrat în posesia medaliei de bronz a ediţiei 2016-2017. Cele mai bune rezultate individuale au fost înregistrate de lansatorii Majos Ferenc - 567 p.d. şi Boer Laszlo - 564 p.d. (Tg. Mureş), respectiv Codrea Hoarcă - 562 p.d. şi Mihai Balaban - 562 p.d (Petrila).
Clasamentul final al Ligii I seniori se prezintă astfel:
1. CFR Cluj - campioană naţională;
2. CFR Olimpia ACB Iaşi;
3. Electromureş Tg. Mureş;
4. Inter Petrila.
Tot la Cluj-Napoca şi tot duminică după-amiază a avut loc şi marea finală a competiţiei feminine, acolo unde Conpet Petrolul Ploieşti a învins pe Electromureş Romgaz Tg. Mureş cu scorul de 6-2 (3493 p.d. - 3464 p.d.; 13-11 la puncte de set / manşe câştigate).
Au evoluat echipele:
- Conpet Petrolul Ploieşti:
1. Cristina Samson - 574 p.d. (1 manşă câştigată; 0 puncte de echipă);
2. Elena Loredana Vişan - 570 p.d. (3; 1);
3. Nicoleta Trifan - 622 p.d. (3; 1);
4. Nina Răileanu & Elena Georgiana Mihai - 540 p.d. (2; 0);
5. Daniela Lăcătuşu - 580 p.d. (2; 1);
6. Luminiţa Dogaru - 607 p.d. (2; 1).
Antrenor: Luminiţa Dogaru.
- Electromureş Romgaz Tg. Mureş:
1. Duka Tilda - 575 p.d. (3; 1);
2. Iulia Adela Ban - 589 p.d. (1; 0);
3. Alina Suciu - 581 p.d. (1; 0);
4. Fekete Reka - 551 p.d. (2; 1);
5. Doina Baciu - 577 p.d. (2; 0);
6. Gyeresi Anna - 591 p.d. (2; 0).
Antrenori: Orosz Istvan şi Seres Jozsef (ultimul fiind şi antrenorul formaţiei masculine din Târgu Mureş).
Disputa a fost arbitrată de Ioan Grigorescu (Târgovişte).
În Liga I a senioarelor, podiumul final a fost următorul:
1. Conpet Petrolul Ploieşti - campioană naţională;
2. Electromureş Romgaz Tg. Mureş;
3. Rapid Bucureşti (antrenor: Vasilica Pometcu).
La turneul final de la Cluj-Napoca, din perioada 5-7 mai 2017, din cadrul arenei cu 8 piste din complexul sportiv Gheorgheni, FR Popice a fost reprezentată de bucureştenii Maria Popescu (preşedinte) şi Constantin Stamatescu (secretar general), clujeanul Mircea Bălaj (vicepreşedinte), Antal Matilda (din Tg. Mureş, membru în Prezidiul Federal) şi antrenorul federal Remus Antimirescu.

* România, în duel european şi mondial în perioada următoare

În octombrie 2017, echipele campioane ale României au drept de joc în Cupa Mondială de la Blansko (Cehia), vicecampioanele în Cupa Europei de la Hirschau (Germania), iar formaţiile de pe locurile 3 şi 4 sau locul 3 şi câştigătoarea Cupei României în Cupa NBC de la München (Germania).
Dar până atunci, România va participa la Campionatul Mondial de popice de la Dettenheim (Germania), din perioada 12-27 mai 2017. Va fi Cupa Mondială la juniori II (U 14) din perioada  12-14 mai, apoi Campionatul Mondial de juniori I (U 18) din perioada 14-19 mai şi Campionatul Mondial de seniori pe echipe, din intervalul 19-27 mai, la masculin şi feminin.
Să mai menţionăm că, pe plan intern, în întrecerea veteranilor (seniori +50 ani), arena CFR Iaşi va găzdui în zilele de 27 şi 28 mai 2017 ediţia a doua a Cupei Iaşului la popice, competiţie inclusă în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), la capitolul "Sportul în cartiere".
DAN TEODORESCU