Clubul Sportiv CFR Iaşi

Unguroaica Anita Mehesz a câştigat Cupa Mondială la popice din Cehia

* Sportiva echipei Electromureş Romgaz Tg. Mureş a reuşit în Cehia un rezultat fantastic pentru o competiţie feminină, de 690 popice doborâte.

În perioada 7-10 februarie 2019, la Prerov (Cehia) au avut loc la întrecerile Cupei Mondiale individuale la popice, pentru seniori și juniori - U 23.
La senioare, competiția a fost câștigată de Anita Mehesz, componentă a echipei campioane a României, Electromureș Romgaz Târgu Mureș, care în finală, cu 4-0 la manşe şi cu rezultatul de 690 p.d. (nou record mondial, neomologat însă, deoarece recordurile se omologează doar la Campionatele Mondiale) a învins-o pe sportiva slovenă Brigitte Strelec (629 p.d.).
Finala masculină a fost adjudecată de sârbul Vilmos Zavarko (678 p.d.), după 2-2 la manşe cu slovenul Uros Stoklas (doar 665 p.d.). Deci, cu o diferenţă de 13 "beţe" în faţa adversarului, multiplul campion Vili Zavarko şi-a mai înbogăţit colecţia de trofee cu încă o Cupă Mondială.
La juniori - U23, trofeele au revenit lansatorilor Bojan  Klicaric (Serbia) - la masculin, respectiv Mirna Bosak (Croaţia) - la feminin.

* Meci de Liga Campionilor la Târgu Mureş

Sâmbătă, pe 16 februarie 2019, de la ora locală 13.00 sunt programate partidele retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la popice.
la feminin, echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureş va evolua în propria arenă împotriva austriecelor de la BBSV Viena. În partida tur, campioana României a cedat în fața echipei BBSV, din capitala Austriei, la scorul de 3-5 la puncte de echipă (10,5-13,5 la puncte de set / manşe câştigate; 3265 p.d. - 3334 p.d.).
"Jocul de pe arena din Târgu-Mureș va fi unul de foc, în care mureșencele pot reface însă handicapul în lupta pentru calificarea în Final Four-ul competiției", ne-a declarat Matilda Antal, vicepreşedinta CS Electromureş.
Celelalte meciuri din competiţia feminină sunt: KC Schrezheim (GER) - SKC Victoria 1947 Bamberg (GER) (în tur 2-6, iar la formaţia din Bamberg evoluează şi românca Ioana Antal), SKK 98 Poing (GER) - KK Mlaka Rijeka (CRO) (în tur: 0-8), KK Slovan Rosice (CZE) - ZTE-ZAEV TK Zalaegerszegi (HUN) (în tur: 3-5).
La masculin, tot pe 16 februarie, de la ora locală 13.00, se dispută partide retur din sferturile de finală, după următorul program: KK Konstruktor Maribor (SLO) - SK Zeleziarne Podbrezova (SVK) (în tur: 1-7, iar la oaspeţi va evolua şi sârbul campion Vilmos Zavarko), KK Belgrad (SRB) - KK Zapresic (CRO) (în tur: 3-5), KK Mertojak Split (CRO) - SKV Rot Weiss Zerbst 1999 (GER) (în tur: 0-8), Zalaegerszegi TK (HUN) - Szegedi TE (HUN) (în tur 2-6, iar la echipa gazdă vor evolua şi românii naturalizaţi Zoltan Flavius Feher şi Claudiu Boantă).

* Joc devansat în campionatul intern

Vă mai informăm că, în Campionatrul Naţional de popice al României, la masculin, partida KSE Tg. Secuiesc - CFR Olimpia ACB Iaşi, programată iniţial pe 9 martie, a fost devansată pentru ziua de sâmbătă, 2 martie 2019, cu acordul ambelor formaţii. În sezonul regulat, ieşenii mai au de jucat în deplasare, cu CFR Cluj, pe 30 martie. În luna aprilie, arena Conpet din Ploieşti va găzdui turneele finale la popice, pentru echipele de tineret (U 23) şi seniori.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (16 februarie 2019, ora 17.17):
În meci retur, din 16.02.2019: Electro Romgaz Tg. Mureş (România) - BBSV Viena (Austria) 4-4 la puncte de echipă; 10,5 - 13,5 la puncte de set / manşe câştigate; 3367 p.d. - 3320 p.d.). Din păcate, pierzând meciul tur cu 3-5, mureşencele au ratat promovarea în FINAL FOUR-ul din Liga Campionilor la popice feminin.

 

În anul 2018: Halterofila Ionela Atincăi, sportiva numărul 1 la CS CFR Iaşi

Clubul Sportiv CFR Iaşi şi-a desemnat laureaţii pe anul 2018. Clubul ieşean, care este unul privat, a organizat în 2018 şi numeroase competiţii sportive în propria bază, în cadrul secţiilor de tenis de câmp şi popice, totul culminând cu turneul internaţional "Trofeul Municipiului Iaşi", din cadrul calendarului mondial ITF, cu premii totale de 15.000 dolari, derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis. Câştigătorii turneului de tenis menţionat au fost germanul Lucas Gerch (la simplu, la primul succes din carieră într-un turneu ITF) şi argentinienii Franco Emanuel Egea şi Gabriel Alejandro Hidalgo (în proba de dublu masculin). Tot în cadrul secţiei de tenis de câmp (antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion), să remarcăm prestaţiile tinerilor jucători Răzvan Aghion (15 ani, finalist la turneele din Belgia şi Israel, din calendarul continental "Tennis Europe", la categoria 16 ani), Eduard Schipor, Teodor Cojocaru şi Bianca Andrei, care au ocupat locuri fruntaşe în turneele la care au participat pe plan intern şi internaţional.
Secţia de popice a dat din nou campioana ţării pe echipe seniori, aceasta fiind CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor: Remus Antimirescu), care a reprezentat România şi la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia) şi a fost la doar un pas de promovarea în Liga Campionilor. Au obţinut medalii în întrecerile individuale la nivel naţional lansatorii ieşeni Ion Cercel (participant şi la Campionatul Mondial de seniori de la Cluj-Napoca, cu echipa României), Florin Opincă, Mihai Gabriel Benghiac şi Iulian Gabriel Cucu, iar echipa de tineret, sub conducerea antrenorului Costică Ciurdea a cucerit medalia de bronz a Campionatului Naţional Under 23.
Echipa de popice veterani de la clubul ceferist ieşean l-a avut în cap de listă pe Ioan Herman (77 ani), medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de profil de la Hunedoara, dar echipa condusă de Vasile Ţidularu şi componenţii ei au cucerit alte numeroase locuri fruntaşe în turneele organizate la Iaşi şi în mai multe localităţi din România (Ploieşti, Hunedoara, Sălişte). Lansatorii seniorii "+60" şi "Under 60" ieşeni au participat şi la etapa de la Ploieşti, din Cupa României, turneul final urmând să se desfăşoare la Iaşi, în 2019.
Secţia de culturism-fitness a avut-o pe Marinela Ungureanu o medaliată pe plan naţional şi internaţional, aceasta reuşind să cucerească şi o medalie de bronz la Campionatele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin şi un loc 4 la Cupa Mondială de la Cluj-Napoca, sub coordonarea antrenorului emerit Petru Ciorbă. 
Secţia de box, sub conducerea antrenorilor Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, în parteneriat cu CSŞ Unirea Iaşi, a dobândit medalii importante la Campionatele Naţionale feminine, prin sportivele Alina-Ioana Panta, Bianca Cobzaru şi Ana-Maria Misenschi. Boxerii ceferişti au mai participat şi la alte turnee la nivel naţional, inclusiv la o nouă ediţie a Memorialului Iosif Mattes, din sala clubului CSM Iaşi.
În sfârşit, secţia de haltere a clubului sportiv CFR Iaşi (antrenor: Dănuţ Fron) s-a remarcat din nou în acest an prin performanţele notabile ale sportivilor Ionela Atincăi (FOTO), Ilie Ciotoiu (internaţional olimpic, a punctat pentru CFR Iaşi doar în întrecerile naţionale de tineret, în rest a concurat pentru CSM Cluj şi se pare că în cel mai scurt timp va ajunge la Steaua Bucureşti). Adnana Lungu şi Marius Pagu.
În urma rezultatele obţinute în 2018, clasamentul laureaţilor CS CFR Iaşi se prezintă astfel:
INDIVIDUAL:
1.   Ionela Atincăi (16 ani, haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 48,00 puncte:
- 3 medalii de bronz la CN senioare, 3 medalii de bronz la CN junioare I (U 20), 3 medalii de bronz la CN junioare II (U 17), locul 2 la Cupa României de tineret (U 23).
2. Ilie Ciotoiu (haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 30,00 puncte
- 3 medalii de aur la CN de tineret (U 23) şi locul 1 la Cupa României de tineret (U 23).
3. Ion Cercel (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 26,25 puncte
- 3 medalii de aur la tandem masculin, la individual sprint şi cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
4. Florin Opincă (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 20,00 puncte
- 1 medalie de bronz la individual clasic şi 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
4. Vasile Andrei Maxim (popice - antrenori: Remus Antimirescu şi Costică Ciurdea) - 20,00 puncte
- 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori şi 1 medalie de bronz cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de tineret U 23.
5. Mihai Gabriel Benghiac (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 18,75 puncte
- 2 medalie de aur la tandem masculin şi cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori.   
6. Iulian Gabriel Cucu (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 18,00 puncte
- 1 medalie de argint la tandem mixt şi 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN de seniori.
7.  Alexandru Sorin Mihail Mitru, Costică Ciurdea, Gyula Veres şi Remus Antimirescu (popice - antrenor: Remus Antimirescu) - 15,00 puncte
- 1 medalie de aur cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN seniori.
8. Marinela Ungureanu (culturism-fitness - antrenor: Petru Ciorbă) - 12,50 puncte
- 1 medalie de aur în proba body-fitness masters la CN seniori, 1 medalie de bronz în proba body-fitness masters la Campionatele Balcanice de culturism-fitness seniori, locul 4 la Cupa Mondială de culturism-fitness seniori în proba body-fitness masters.
9. Ana Maria Misenschi (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 12,00 puncte
- 1 medalie de argint la CN senioare - la cat. 57 kg.
10. Bianca Cobzaru (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 10,00 puncte
- 1 medalie de aur la CN tineret - la cat. 54 kg.
11. Alina Ioana Panta (box CFR-CSŞ Unirea Iaşi, antrenori: Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei) - 8,00 puncte
- 1 medalie de aur la CN junioare - la cat. 70 kg.
12. Răzvan Aghion (tenis de câmp - antrenori: Vergil Aghion şi Raluca Aghion) - 7,50 puncte
- 2 medalii de argint la simplu şi dublu masculin la turneele internaţionale de la Nivelles (Belgia) şi respectiv Haifa (Israel), din calendarul continental Tennis Europe. Debutant la doar 14 ani şi 10 luni la turneul de seniori Trofeul Municipiului Iaşi, din calendarul mondial ITF, în probele de simplu şi dublu masculin (alături de colegul de club Teodor Cojocaru).
13. Adnana Lungu (12 ani, haltere - antrenor: Dănuţ Fron) - 6,00 puncte
- 3 medalii de aur la CN juniori III (9-12 ani). Este nominalizată pentru Centrul Olimpic de la Galaţi.
14. Ioan Herman (77 ani, popice veterani - antrenor: Vasile Ţidularu) - 5,00 puncte.
- 1 medalie de bronz în proba individual clasic, la CN de seniori +60 ani.
14. Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Cristian Toma, Andrei Seliman, Vlad Nacu şi Iulian Cucu jr (popice - antrenor: Costică Ciurdea) - 5,00 puncte
- 1 medalie de bronz cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi la CN tineret U 23.
15. Iulian Bejan (popice - antrenor: Costică Ciurdea) - 1,5 puncte
- 1 medalie de argint la CN juniori III - la categoria 13-14 ani, la individual clasic.
S-au mai remarcat în întrecerile naţionale pe anul 2018 halterofilul Marius Pagu (13 ani, component al Centrului Olimpic de la Bistriţa), tenismenii Eduard Schipor, Teodor Cojocaru şi Bianca Andrei, popicarul Sebastian Biţă, toţi de la CS CFR Iaşi.
ECHIPE:
1. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice seniori - antrenor: Remus Antimirescu) - 1 medalie de aur şi campioană naţională pe echipe în sezonul 2017-2018, participantă la Cupa Mondială de popice de la Zapresic (Croaţia).
Lotul echipei a fost alcătuit din următorii sportivi: Ion Cercel, Florin Opincă, Alexandru Sorin Mihail Mitru, Mihai Gabriel Benghiac, Iulian Gabriel Cucu, Costică Ciurdea, Vasile Andrei Maxim, Remus Antimirescu, Gyula Veres.
2. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice tineret U 23 - antrenor: Costică Ciurdea) - 1 medalie de bronz pe echipe în sezonul 2017-2018.
Lotul echipei a fost alcătuit din următorii sportivi: Ştefan Lincu, Ştefan Ouatu, Vasile Andrei Maxim, Cristian Toma, Andrei Seliman, Vlad Nacu, Iulian Cucu jr.
3. CFR Olimpia ACB Iaşi (popice veterani - antrenor: Vasile Ţidularu) - locul 4 la Campionatul Naţional de popice de la Hunedoara, aferent sezonului 2017-2018, la categoria de vârstă "+60 ani".
Lotul lărgit al echipei ieşene, pentru "U 60" şi "+60 ani" este alcătuit din sportivii: Constantin Iftimie şi Mihai Iftimie, respectiv Sorin Cotlarciuc, Aurel Roiu, Mihai Ispir, Vasile Croitoru, Mariana Zlăvog, Ioan Dăscălescu, Florin Dăscălescu, Dumitru Penciuc, Ioan Herman şi Mihai Chilaboc.
Oficialii clubului sportiv CFR Iaşi sunt: Sorin Flutur (preşedinte de onoare), George-Radu Pipa (preşedinte executiv), Eduard Spiţă (vicepreşedinte), Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă), Lucian Mihalache (director economic), Vasile Botezatu (administratorul bazei sportive CFR Iaşi).
Alţi localnici care au început sportul la CS CFR Iaşi în anii din urmă, fac în prezent mari performanţe pe plan intern şi internaţional, ei fiind Bogdan Ionuţ Apostol şi Andreea Prisacariu (tenis de câmp, punctează acum pentru CSM Bucureşti, primul menţionat fiind şi component al echipei de Cupa Davis a României), Michele Alexandra Zmău (tenis de câmp - a devenit italiancă cu acte în regulă şi a câştigat deja primele turnee din calendarul mondial ITF, la simplu şi dublu), Bianca Grigoraş (haltere - punctează pentru CSŞ Galaţi, cu bune rezultate şi medalii pe plan naţional şi internaţional).
Să-l menţionăm şi pe pugilistul Alexandru Marin (26 ani), care a făcut paşi importanţi în sportul cu mănuşi la CS CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei, dar care, de câţiva ani s-a mutat în boxul profesionist de peste Ocean, cu rezidenţă în Bethesda (Maryland, SUA), unde are un palmares impresionant, de 17 victorii din tot atâtea posibile, cu 11 sucese prin K.O., el fiind şi campion internaţional în versiunea IBO - International Boxing Organization Inter-Continental, la categoria super-muscă!
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanca Andreea Prisacariu, cea mai bună junioară din clasamentul mondial WTA

* Printre premianţii Galei FR Tenis s-a aflat şi preşedintele Clubului Sportiv CFR Iaşi, ing. George-Radu Pipa.

Federația Română de Tenis a organizat și în acest an "Gala Tenisului Românesc", prilej de celebrare a celor mai buni jucători de tenis din România, a celor care au impresionat și au arătat lumii că putem fi cei mai buni.
În anul în care a câștigat primul ei turneu de Grand Slam din carieră, la Paris, unde s-a impus în finala de la Roland Garros, și în anul în care s-a menținut cu atâta autoritate pe locul 1 WTA, Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis, din lume și, evident, "Sportiva Anului" în România.
Premiul pentru marea noastră campioană a fost oferit de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
"Pentru mine fiecare premiu e important şi îl primesc cu mare drag. Îmi arată că am muncit bine şi că am muncit pentru ceva. Le mulţumesc tuturor care se gândesc să îmi ofere un premiu", a spus Simona într-o nouă seară fericită pentru ea.
Tot în cel mai bun an al lui a primit un titlu și Marius Copi, românul care, intrat în Top 100, nu s-a mulțumit cu puțin, și forțează acum cele mai bune 50 de poziții din lume și, de ce nu, chiar și un Top 20. Marius Copil a primit premiul pentru "Sportivul Anului" din partea noului Ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.
Irina Begu și Horia Tecău, doi jucători atât de buni și de eficienți în probele de dublu, au primit premiile pentru sportivii anului la dublu, după care au urmat câteva momente emoționante.
Mai întâi a urcat pe scenă Alina Tecșor, antrenorul echipei de Fed Cup a României, care i-a oferit Mihaelei Buzărnescu premiul pentru "Cea mai spectaculoasă ascensiune feminină" Mihaelei Buzărnescu, ajunsă în acest an tocmai pe locul 20 WTA, în condițiile în care, să nu uităm, acum doi ani termina sezonul doar pe locul 377 în lume.
Un alt moment special a avut-o în centru pe Monica Niculescu, cea care a primit, pentru cei peste opt ani de prezență în totul mondial, un "Premiu special pentru longevitate în Top 100 WTA". Premiul a fost înmânat de Dumitru Hărădău, președintele turneului de tenis WTA BRD Bucharest Open.
Moment emoționant pentru cei prezenți în momentul în care ministrul Bogdan Matei i-a premiat pe doi dintre cei mai buni jucători români de tenis în scaun cu rotile, Ionuț Filișan și Mihai Gaiță. Șeful MTS le-a oferit celor doi, dar și lui Flavian Crăciun, care nu a putut onora această Gală, diplome pentru "Dezvoltarea tenisului în scaun cu rotile".
La ceremonia găzduită de "Fratelli Lounge & Club" din București au mai fost acordate un "Premiu Special pentru calificarea în Grupa Mondială a Fed Cup", premiu dedicat fetelor noastre, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, precum și Alinei Cercel Tecșor, antrenoarea echipei de Fed Cup, și lui Florin Segărceanu, antrenor și căpitan-nejucător al Naționalei de fete a României, precum și o serie de premii care au recompensat tineri talentați și de mare viitor pentru tenisul românesc:
Au mai fost nominalizaţi:
• Juniorul Anului - Filip Jianu.
• Junioarea Anului - Selma Cadar.
• Jucătoarea anului în Tennis Europe U14 - Maria Sara Popa.
• Jucătorul anului în Tennis Europe U14 - Mihai Alexandru Coman.
Rezultate deosebite în Circuitul ITF Pro:
- Andreea Roșca, Ilona Ghiroroaie, Raluca Șerban, Georgia Crăciun.
• Cea mai bună junioară din clasamentul WTA - Andreea Prisăcariu (18 ani, care a început tenisul la CS CFR Iaşi, sub îndrumarea antrenoarei Oana Hâncu, iar în prezent este legitimată la CSM Bucureşti).
În 2018, Andreea Prisăcariu a fost finalistă în proba de dublu la turneul de 15.000 dolari din Antalya (Turcia), semifinalistă la simplu la turneul de 15.000 dolari de la Monastir (Tunisia), semifinalistă în proba de dublu la turneul d 15.000 dolari de la Hammamet (Tunisia). Antrenorul ei este Alex Cojocaru, din Bucureşti. De menţionat că, din noiembrie 2018, Andrei Mlendea și Alexandru Cojocaru sunt noii antrenori federali în cadrul FRT.
Președintele George Cosac și Vicepreședintele Răzvan Itu au oferit din partea FRT, tot în cadrul Galei, Diplome de Excelență pentru cei care au contribuit și în acest an la dezvoltarea tenisului din România, șefi de comisii și organizatorii celor mai importante  turnee de tenis, cele din Circuitul ITF PRO.
Lista celor premiați de către FRT este următoarea:
ȘEFI COMISII FRT: 
- ROXANA POPESCU - Președintele Comisiei de Disciplină;
- ȘTEFAN LUNGEANU - Președintele Comisiei de Antrenori;
- ION ȘERBAN - Președintele Comisiei pentru persoanele cu Dizabilități;
- ION ȚUPA - Președintele Comisiei de Competiții și  Clasamente;
- MIHAELA TESTIBAN: Președintele Comisiei de Arbitri;
- FLORIN NIȚĂ - Președintele Colegiului Central de Antrenori;
- MARIAN SITARU - Președintele Comisiei Juridice.
ORGANIZATORII DE TURNEE DIN CIRCUITUL ITF PRO au fost premiaţi de către FR Tenis, ei fiind: CĂTĂLIN MICULA, ION ȚUPA, GHEORGHE BORȚAN, ANELA FREER, RĂZVAN BUCUROIU, MIHAI CIUNTEA, DINU PESCARIU, GEORGE-RADU PIPA (preşedintele CS CFR Iaşi), MIHAI VANȚĂ, SORIN DUMITRU, DUMITRU HĂRĂDĂU, DRAGOȘ ENACHE, AUREL CHIȘOZAN, ȘTEFAN NIȚĂ.
(Sursa: FR Tenis)

 

Răzvan Aghion, la borna cu numărul 15 !

Marţi, pe 11 decembrie 2018, tenismenul ceferist ieşean RĂZVAN AGHION împlineşte 15 ani. El este pe locul 10 în clasamentul FR Tenis în prezent, la categoria 16 ani, cu 4234 puncte.
Elevului de la LPS Iaşi, lui Răzvan Aghion, tot clubul sportiv CFR Iaşi îi urează La mulţi ani, cu fericire şi sănătate! De menţionat că Răzvan Aghion, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion, a cucerit în 2018 două medalii de argint, la simplu şi dublu, la turneele de 16 ani de la Nivelles (Belgia) şi Haifa (Israel), din calendarul mondial Tennis Europe. Cu felicitări!
Tot Răzvan Aghion, la doar 14 ani şi 10 luni, a debutat în 2018 şi la turneul ITF "Trofeului Municipiului Iaşi", la seniori, la simplu şi dublu (alături de Teddy Cojocaru) cu premii totale de 15.000 dolari. Mai este de muncă până la marea performanţă, dar succesele de până acum sunt promiţătoare!
DAN TEODORESCU