Clubul Sportiv CFR Iaşi

Ceferistul Răzvan Aghion, un brav finalist la turneul belgian "Argayon Cup"

La Nivelles, în Belgia, la turneul de tenis denumit "Argayon Cup", sâmbătă, pe 18 august 2018, s-a disputat finala masculină de la categoria de vârstă 16 ani, acolo unde Răzvan Aghion (în vârstă de numai 14 ani şi 9 luni, locul 710 mondial la juniori, de la CS CFR Iaşi, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion) s-a confruntat cu primul favorit, olandezul Frank Jonker (16 ani şi 3 luni, locul 53 mondial la juniori).
După un meci spectaculos, având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre cei doi finalişti, dar şi de poziţiile lor în clasamentul general mondial, Frank Jonker l-a învins cu 6-2, 6-2 pe Răzvan Aghion, dar performanţa ieşeanului, finalist acum la turneul internaţional din Belgia trebuie oricum remarcată!
Până a ajunge în finala probei de simplu, în zilele anterioare, Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii:
- turul I: Răzvan AGHION (Romania) - Loick COLLE (Belgia) 3-6, 6-0, 7-5;
- turul al II-lea (optimile de finală): Jona GITSCHEL (Germania) [nr. 6]    - Răzvan AGHION (România) 6-7 (4), 3-6;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [4] 6-2, 6-4;
- Semifinale: Răzvan AGHION (România) - Pelayo RODRIGUEZ (Spania) [7] 6-1, 6-1.
"Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia lui Răzvan la concursul din Belgia. Pentru el a însemnat mult să ajungă în finala unui puternic turneu de juniori, unde s-a confruntat şi cu primul favorit al competiţiei. A avut patru victorii până în finală, cu succese şi în faţa mai multor capi de serie!", ne-a declarat Raluca Aghion, antrenoare de tenis şi mama lui Răzvan.
În sferturile de finală ale probei de dublu, am consemnat: Răzvan AGHION / Florentin-Alexandru SCARLAT (România) - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 2-6, 1-6.
În finala probei de dublu masculin, de la categoria 16 ani, s-a disputat meciul Frank JONKER (Olanda) / Georgios NOUCHAKIS (Grecia) [1] - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 6-0, 6-4.
În luna septembrie, Răzvan Aghion va lua parte la turneul ITF de seniori, Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, un debut important în cariera sa de până acum.

* Cupa de Vară a Iaşului" a tras cortina la arenele CFR Iaşi

În organizarea clubului partener "Vergilius" Iaşi, la arenele CFR Iaşi s-au încheiat, pe 17 august, întrecerile de la "Cupa de Vară a Iaşului" la tenis. Pe diferite categorii de vârstă, într-un turneu la care au participat peste 40 de sportivi, câştigătorii au fost următorii tineri tenismeni:
- Categoria 10 ani băieţi: Tudor Andreas Honceriu (TC Coreco Iaşi, este fiul preparatorului fizic Cezar Honceriu, un nume binecunoscut în fotbalul şi tenisul local şi naţional, care a fost la un moment dat şi preparatorul fizic al lui Victor Hănescu);
- Categoria 10 ani fete: Miruna Apăvăloaie (TC 2008 Dorohoi). Pe locul 4 s-a clasat Elena Aghion (CS Vergilius Iaşi), care este sora mai mică a lui Răzvan Aghion.
- Categoria 12 ani băieţi: Lucian Ştefan Andrei (TC Coreco Iaşi). Unul dintre semifinalişti a fost David Mihai Şaramet, fiul fostului rugbyst şi subprefect ieşean, Bogdan Şaramet.
- Categoria 12 ani fete: Maria Enia (Club Atletic Roman).
- Categoria 14 ani băieţi: Riccardo Hătescu (CS Giglio Iaşi).
- Categoria 14 ani fete: Sabina Pintea (CS Dacia Galaţi).
- Categoria 16 ani fete: Diana Alexandru (CSM Oneşti). Pe locul 2 s-a clasat Maria Sabina Simionică (TC Micul AS Iaşi), care este fiica artistului şi cantautorului ieşean Cristian Simionică.
Directorul de turneu a fost antrenoarea Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.

* Memorialul Florenţa Mihai s-a derulat tot la arenele CFR Iaşi

Nu cu mult timp în urmă, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit şi competiţia juvenilă denumită Memorialul Florenţa Mihai, în memoria dublei finaliste de la Roland Garros în anii din urmă.
Câştigătorii turneului, derulat în organizarea clubului gazdă, CS CFR Iaşi, au fost următorii sportivi:
- Categoria 10 ani fete: Maria Ruxandra Sălăgean (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti);
- Categoria 10 ani băieţi: Ştefan Vlad Secară (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 12 ani fete: Maia Ştefana Todiriţe (CS Condor Piatra Neamţ);
- Categoria 12 ani băieţi: Teodor Lefter (TC 2008 Dorohoi);
- Categoria 14 ani fete: Alesia Ispir (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 14 ani băieţi: Codrin Berea (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 18 ani fete: Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi);
- Categoria 18 ani băieţi: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 14 ani şi 9 luni). Pe locul 2 s-a clasat Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi), dar care a revenit de mai multe luni la arenele CFR Iaşi, pentru perioada de antrenamente. În finala turneului de tip şah, Răzvan Aghion l-a învins pe Teddy Cojocaru cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0.
Directorul de turneu a fost Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol a câştigat proba de dublu la turneul ITF de la Piteşti

La doar 22 ani şi jumătate, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, legitimat acum la CSM Bucureşti, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Vergil Aghion, în urmă cu 16 ani, a reuşit vineri, pe 17 august 2018, să cucerească un nou titlu în circuitul mondial ITF.
La turneul de la Piteşti (Romania F9 Futures), cu premii totale de 25.000 dolari, împreună cu Luca George Tatomir (va împlini 23 ani pe 21 august 2018), Bogdan Ionuţ Apostol a reuşit să triumfe în proba de dublu masculin, după următoarele rezultate:
- Turul I (optimi de finală): 6-3, 6-7(3) [10-5] cu PAVEL Bogdan / VANŢĂ Valentin (România);
- Sferturi de finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu CORIA Federico (Argentina) / RODRIGUEZ Cristian (Columbia);
- Semifinale: 6-4, 6-4 cu CORNEA Victor Vlad  / GRIGORIU Patrick (România);
- Finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu APOSTOL Andrei Ştefan / FRUNZĂ Nicolae (România).
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol este al patrulea titlu cucerit în proba de dublu în turneele de tip futures, după cele dobândite în 2014 (în Turcia şi România, alături de lituanianul Lukas MUGEVICIUS) şi 2017 (în România, în cuplu cu suedezul de origine română Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ).
După finala de dublu câştigată la Piteşti, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: "În primul set am intrat mai greu în meci, în setul al doilea am jucat mai bine la finalul lui, ne-a mers jocul la amândoi şi am câştigat. Sper să vină primul meu titlu şi la simplu, aş dori ca acest lucru să se întâmple cât de curând, poate la turneul F 11 de la Chitila, acolo unde probabil că voi fi primul favorit. Sunt încrezător la acest capitol! Dacă nu voi fi selecţionat în echipa României pentru meciul din Cupa Davis, cu Polonia, din septembrie, voi veni cu mare plăcere să joc şi la turneul ITF de la Iaşi, de la mine de acasă!". 
În proba de simplu, în turul I, Bogdan Ionuţ Apostol l-a învins cu 6-2, 6-3 pe Valentin Vanţă (România), dar în optimile de finală, în faţa bulgarului Alexandar Lazarov, s-a retras, din motive medicale, la scorul de 4-6, 1-3.
Sâmbătă, în semifinalele probei se simplu, de la Complexul Sportiv Comesad Piteşti, au fost programate meciurile: Samuel BENSOUSSAN (Franţa) [3] - Federico CORIA (Argentina) [2] 5-7, 0-6 şi Alexandar LAZAROV (Bulgaria) [8] - Cristian RODRIGUEZ (Columbia) [4] 3-6, 1-6. Duminică, în finala competiţiei, argentinianul Federico Coria (26 ani, locul 391 ATP) se va duela cu jucătorul columbian Cristian Rodriguez (28 ani, locul 480 ATP). La dublu, în sferturi, făcând pereche, ambii au pierdut în faţa cuplului Bogdan Ionuţ Apostol-Luca George Tatomir!
Săptămâna viitoare, va avea loc turneul ITF de la Curtea de Argeş (Romania F 10), cu premii de 15.000 dolari. Din păcate, în urma accidentării de la Piteşti, din proba de simplu, Bogdan Ionuţ Apostol s-a retras din competiţie, dar accidentarea nu este gravă şi, pentru tenismenul ieşean, va urma doar o perioadă mică de odihnă şi refacere!
În prezent, Bogdan Ionuţ Apostol se antrenează la Bucureşti, cu Adrian Ungur şi Nicolae Frunză şi este foarte mulţumit de acest parteneriat sportiv.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Ilie Ciotoiu, triplu medaliat cu aur la Campionatele Naţionale de haltere pentru tineret

În perioada 13-18 august 2018, la Bascov - Budeasa se desfăşoară finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret (U 23), la masculin şi feminin.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron (FOTO), CS CFR Iaşi a avut trei sportivi în concurs, pe Ilie Ciotoiu, Marius Pagu şi Ionela Atincăi, care au obţinut următoarele rezultate, într-o competiţie la care au participat 115 halterofili de la 22 cluburi din ţară:
- Marius Pagu (doar 13 ani şi cu o greutate corporală de numai 31 kg): a concurat la categoria 56 kg, unde s-a clasat pe locul 7 în trei probe: la stilul smuls (cu o performanţă de 37 kg), stilul aruncat (cu 48 kg) şi la totalul olimpic (cu 85 kg).
De menţionat că sportivul ieşean a fost selecţionat de curând pentru Centrul Olimpic de juniori de la Bistriţa, unde se pregăteşte pentru Campionatul European de juniori II, din 2019.
- Ilie Ciotoiu (cu dublă legitimare cu CSM Cluj): a concurat la categoria 62 kg, unde a cucerit trei medalii de aur, din tot atâtea posibile, cu următoarele rezultate: 110 kg la smuls, 145 kg la aruncat şi 255 kg la totalul olimpic. Cu felicitări!
- Ionela Atincăi (la categoria 69 kg): s-a clasat pe locul 4 la aruncat, cu 76 kg, pe locul 5 la smuls, cu 63 kg şi tot pe locul 5 la totalul olimpic, cu 139 kg.
"Ionela Atincăi a fost întrecută de sportive mult mai în vârstă ca ea (cu 7-8 ani), medaliate la Campionatele Europene şi Mondiale, printre ele fiind şi Loredana Toma - campioană europeană şi mondială de senioare. Ionela Atincăi este în schimb multiplă medaliată la Campionatele Naţionale de junioare II de anul acesta şi s-a clasat pe locul 2 la Cupa României, luna trecută, la concursul desfăşurat la Oneşti. Tripla campioană naţională de anul acesta de la Botoşani, la cadeţi-juniori III, Adnana Lungu a fost în afara concursului, deoarece nu a fost calificată la competiţia de tineret de la Bascov-Budeasa!", ne-a declarat antrenorul ieşean Dănuţ Fron.
Naţionalele de tineret se desfăşoară, până la sfârşitul săptămânii, în Sala Polivalentă a Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa, din judeţul Argeş.
DAN TEODORESCU

 

Bogdan Ionuţ Apostol, finalist la turneul ITF de la Bucureşti

În perioada 5-12 august, la Bucureşti s-a desfăşurat turneul internaţional de tenis "România F8 Futures", cu premii totale de 15.000 dolari. Competiţia a fost organizată de Tenis Club Bucureşti, directorul de turneu fiind Ana Pescariu, iar supervisorul ITF fiind Vlad Zdrenţu.
Printre participanţii de pe tabloul principal s-a aflat şi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (FOTO / 22 ani, care a început tenisul în urmă cu 16 ani, la arenele CS CFR Iaşi), legitimat de câteva luni la CSM Bucureşti.
Bogdan Apostol (favoritul nr. 6, locul 639 ATP) a avut o comportare excelentă la turneul din Capitală, ajungând până în finala competiţiei de duminică, 12 august, acolo unde s-a înclinat în faţa colegului de club Dragoş Dima (26 ani, cap de serie nr. 2, locul 371 ATP), la scorul de 2-6, 5-7, după un meci care a durat 1 oră şi 30 minute. În setul al doilea, Apostol a condus cu 2-0 la game-uri, apoi Dima cu 3-2, a fost egalitate la 5-5, dar Dragoş a mai făcut două game-uri şi a câştigat setul şi meciul.
Până la finala menţionată anterior, rezultatele lui Bogdan Apostol au fost următoarele: 6-1, 6-2 cu VOLFSON David (Canada) - turul I; 6-3, 3-6, 6-2 cu MANOLE Alexandru Vasile (România) - în optimile de finală; 4-6, 6-4, 6-2 cu experimentatul Petru-Alexandru LUNCANU (România) - în sferturile de finală; 1-0 (retragere medicală) cu MARCORA Roberto (Italia, primul favorit al turneului, locul 366 ATP) - în semifinale.
În proba de dublu, perechea Bogdan Ionuţ Apostol - Luca George Ţaţomir (România) a fost eliminată în optimile de finală, la scorul de 3-6, 4-6, de către cuplul finalist Alexandru Vasile Manole / Dan Alexandru Tomescu (România).
În finala probei de dublu, jucată vineri, pe 10 august, am consemnat: Victor Vlad CORNEA / Petru-Alexandru LUNCANU (România) [nr. 3] - Alexandru Vasile MANOLE / Dan Alexandru TOMESCU (România) 6-2, 6-2.
În perioada 13-19 august 2018, la Piteşti se va desfăşura turneul România F9 Futures, cu premii totale de 25.000 dolari.
Primul favorit este Federico CORIA (Argentina, locul 361 ATP), urmat de: 2. Dragoş DIMA (România, 371 ATP); 3.
Samuel BENSOUSSAN (Franţa, 418 ATP); 4. Cristian RODRIGUEZ (Columbia, 437 ATP); 5. Adrian UNGUR (România, 572 ATP); 6. Maxime TCHOUTAKIAN (Franţa, 582 ATP). La startul competiţiei va fi prezent şi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, care este cap de serie nr. 7, de pe locul 637 ATP.
Turneul argeşean este organizat de CLUB SPORTIV TENIS COMESAD Piteşti, directorul de turneu fiind Radu Marian Barbu.
În perioada 8-16 septembrie 2018, arenele CFR Iaşi vor găzdui turneul "România F 13 Futures" - Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, din calendarul mondial ITF. Directorul de turneu este nominalizat antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, iar printre competitori este foarte posibil să fie şi fostul său elev, Bogdan Ionuţ Apostol.
DAN TEODORESCU