Clubul Sportiv CFR Iaşi

O primă victorie în contul popicarilor juniori ieşeni

Sâmbătă, pe 21 septembrie 2019, au fost programate primele jocuri din cadrul Campionatului Naţional de popice pentru juniori (U 23). Cele 8 echipe participante au fost împărţite în 3 serii, după cum urmează:
- Seria A: Siderurgica Hunedoara, CSO Tălmaciu, Inter Petrila.
- Seria B: CFR Olimpia ACB Iaşi, KSE Târgu Secuiesc.
- Seria C: CSM Satu Mare, CFR Cluj, CSM Târgu Mureş.
În seria B, în propria arenă de popice cu 4 piste pe plăci FUNK, omologată la nivel internaţional şi sub conducerea arbitrului principal Florin Ciolan (Iaşi), formaţia CFR Olimpia ACB Iaşi, cu un lot extrem de tânăr şi mai puţin experimentat, a învins pe KSE Târgu Secuiesc cu 7-1 la puncte de echipă, cu 16-8 la puncte de set / manşe câştigate şi cu 2753 - 2546 la popice doborâte, obţinând astfel primele 2 puncte în clasamentul la zi.
Pentru ceferiştii ieşeni, antrenaţi de Costică Ciurdea, au punctat: Andrei Seliman - 514 p.d. (4 manşe câştigate; 1 punct de echipă), Alex Tincu - 440 p.d. (2; 1), Ştefan Costăchescu - 403 p.d. (1; 0), Ioan Iulian Bejan - 430 p.d. (2; 1), Cristian Toma - 486 p.d. (4; 1), Ştefan Ouatu - 480 p.d. (3; 1). De la oaspeţi, antrenaţi de Noemi Vardo, s-au evidenţiat Tamas Attila - 458 p.d. şi David Erik - 439 p.d. (cel care a realizat punctul de onoare al celor de la KSE).
Pe 9 noiembrie 2019, sub arbitrajul braşoveanului Nicolae Neculăescu, este programată partida din etapa a II-a din Seria B, KSE Tg. Secuiesc - CFR Olimpia ACB Iaşi.
De menţionat că, prima rundă a seniorilor este programată sâmbăta viitoare, pe 28 septembrie 2019, când se vor derula meciurile CFR Cluj - KSE Tg. Secuiesc (va arbitra Fekete Iosif, din Tg. Mureş) şi CFR Olimpia ACB Iaşi - Inter Petrila (va arbitra ieşeanul ing. Florin Ciolan). După această rundă, patru echipe româneşti de popice, la masculin (3) şi feminin (1), vor evolua în cupele europene din Germania şi Croaţia, în perioada 1-5 octombrie 2019. Echipa CFR Olimpia ACB Iaşi (vicecampioană naţională) va evolua la Cupa Europei de la Varaždin, din Croaţia. Vor fi în competiţie 14 echipe puternice din Europa, iar primele cinci se vor califica în optimile de finală din Liga Campionilor. 
DAN TEODORESCU

 

Ceferista Bianca Cobzaru a cucerit o medalie de bronz pe ringul din capitala Bulgariei

La Sofia, în capitala Bulgariei s-au desfăşurat recent Campionatele Europene de box pentru tineret, la feminin şi masculin, acolo unde a fost prezentă şi delegaţia României.
Legitimată la clubul CFR-CSŞ Unirea Iaşi şi antrenată de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei, talentata sportivă Bianca Cobzaru a cucerit medalia de bronz la categoria 54 kg, într-o companie extrem de selectă.
În turul I, Bianca Cobzaru s-a impus în faţa pugilistei Angelina Glebova (din Rusia - vicecampioană olimpică şi europeană), iar turul al II-lea a câştigat în faţa lui Courtney Scott (din Anglia - care era campioană europeană en-titre). În semifinale, Bianca Cobzaru a pierdut în faţa lui Fay Niamh Chole (din Irlanda), cea care a devinit de altfel şi campioană europeană la cat 54. Kg.
"Cu două victorii la activ, ieşeanca Bianca Cobzaru obţine o meritată medalie de bronz, o medalie muncită şi cea mai valoroasă de până acum din cariera ei. Felicitări Bianca!", ne-a declarat antrenorul prof. Constantin "Tinu" Brânzei.
Vă mai informăm că, la Eforie Nord, în perioada 15-21 septembrie 2019 se desfăşoară Campionatul Naţional de Box pentru cadete, tineret şi senioare, competiţie ce aliniază la startil ei circa 180 de sportive. Clubul CFR-CSŞ Unirea Iasi  participă la această competiţiei cu pugilistele Bianca Cobzaru (cat. 54 kg, proaspată medaliată cu bronz la Campionatul European de Box 2019 de la Sofia), Maria Botezatu (cat 60 kg, campioană naţională şi câştigătoare a Cupei României) şi Daria Chelcu (cat. 69 kg).
"Toate cele trei sportive de la clubul nostru vor boxa la categoria de vârstă tineret. Sperăm ca evoluţiile lor să fie la înălţimea aşteptărilor noastre!", a mai menţionat acelaşi antrenor ieşean Tinu Brânzei.
DAN TEODORESCU

 

Medalii de bronz pentru halterofilii ceferişti ieşeni

În perioada 3-6 septembrie 2019, la Arad au avur loc întrecerile Campionatului Naţional de haltere pentru tineret (U 23). Printre participanţi s-au aflat şi trei sportivi de la CS CFR Iaşi - Ştefan Atincăi, Ionela Atincăi, Ştefan Robu - coordonaţi de antrenorul Dănuţ Fron.
La doar 17 ani, Ştefan Robu a cucerit două medalii de bronz la categoria sa de greutate, iar fraţii Ştefan şi Ionela Atincăi au ocupat locuri fruntaşe, în apropierea podimului.
Rezultatele sportivilor ieşeni au fost următoarele:
- Cat. 55 kg: Ştefan Atincăi (doar 13 ani şi doar 38 kg greutate corporală) - 3 locuri 6 cu 38 kg la smuls, 48 kg la aruncat şi 86 kg la totalul olimpic.
- Cat. 71 kg: Ionela Atincăi (doar 17 ani şi doar 66,700 kg greutate corporală) - 1 loc 4 la smuls, cu 67 kg si 2 locuri 5 la aruncat, cu 80 kg şi la totalul olimpic, cu 147 kg..
- Cat. 102 kg: Ştefan Robu (doar 17 ani şi doar 96,600 kg greutate corporală) - 2 medalii de bronz, la aruncat, cu 76 kg şi la totalul olimpic, cu 141 kg şi locul 4 la smuls, cu 65 kg.
La finalul competiţiei arădene, antrenorul ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "În faţa unor adversari extrem de puternici, iată că am reuşit să cucerim două medalii de bronz, prin Ştefan Robu. Halterofila Ionela Atincăi, într-o companie valoroasă, cu adversare medaliate la Campionatele Europene, a reuşit să se claseze la un pas de podium. Ştefan Atincăi este un sportiv de perspectivă, el fiind extrem de talentat. Mai avem o competiţie majoră în acest an, finala de la seniori, unde vom participa cu Ionela Atincăi şi Ştefan Robu".
Să mai menţionăm că, până în prezent, în acest an,  sectia de haltere de la CS CFR Iaşi a cucerit, după primele trei finale de la nivel naţional, un număr de 12 medalii, Acest fapt reprezintă o performanţă extrem de valoroasă pentru tinerii sportivi ieşeni şi pentru antrenorul Dănuţ Fron.
Finalele Campionatului Naţional de haltere pentru seniori sunt programate în luna noiembrie 2019, la Bascov.
DAN TEODORESCU

 

Popicarii veterani ieşeni sunt din nou campioni naţionali!

Duminică, pe 1 septembrie 2019, la Campionatele Naţionale de popice pentru veterani (60+), de la Cluj, pe primul loc al podiumului s-a clasat echipa CFR Olimpia ACB Iaşi, sub conducerea căpitanului-nejucător Vasile Ţidularu. Echipa ieşeană, care a devenit astfel campioană naţională, a realizat un total de 2118 popice doborâte, după următoarele rezultate individuale: Aurel Roiu / FOTO - 581 p.d. (campion naţional şi la individual clasic la cat. 60-69 ani), Sorin Cotlarciuc - 510 p.d., Mihai Chilaboc - 479 p.d., Dumitru Penciuc - 548 p.d. Nu a mai contat rezultatul de 420 p.d. realizat de veteranul Ioan Herman. Competiţia este în plină desfăşurare la categoria Under 60, unde ieşenii concurează cu fraţii Constanrtin Iftimie şi Mihai Iftimie. În rândul spectatorilor s-a aflat şi scriitorul Cornel Udrea, un bun prieten al popicarului şi scriitorului ieşean dr. Sorin Cotlarciuc. Vom reveni!
DAN TEODORESCU