Clubul Sportiv CFR Iaşi

Cupa Iaşului la popice veterani a rămas gazdelor ceferiste!

În cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), Primăria Municipiului Iaşi şi Clubul Sportiv CFR Iaşi au organizat Cupa Iaşului la popice pentru veterani (seniori +50).
Competiţia a avut loc la arena de popice CFR Iaşi, sâmbătă, pe 26 mai 2018, cu participarea a peste 45 de sportivi din Iaşi, Bacova - jud. Timiş, Băicoi, Tg. Secuiesc, Constanţa, Sibiu.
Gazdele ieşene de la CFR Olimpia ACB au participat cu două echipe în concurs, prima dintre ele, în componenţa Constantin Iftimie, Mihai Chilaboc, Aurel Roiu, Dumitru Penciuc şi Ioan Herman cucerind locul 1. Pe locul 2 s-a clasat echipa din Sibiu, iar pe locul 3 echipa din Bacova - jud. Timiş. În afara podiumului s-a aflat a doua echipă de la CFR Olimpia ACB Iaşi, în componenţa Sorin Cotlarciuc, Mihai Iftimie, Vasile Croitoru, Florin Dăscălescu şi Mariana Zlăvog. Căpitanul de echipă al gazdelor moldave a fost Vasile Ţidularu.
În întrecerea individuală, pe diferite categorii de vârstă, ieşenii au mai cucerit alte medalii, astfel:
- Cat. 50-59 ani: Constantin Iftimie - locul 1 şi Dumitru Penciuc - locul 2.
- Cat. 70-79 ani: Ioan Herman - locul 1 şi Florin Dăscălescu - locul 2.
- Categoria peste 80 ani: Ştefan Deciu - locul 1.
Aşadar, în competiţia de la arena CFR, gazdele de la CFR Olimpia ACB Iaşi au cucerit un total de 6 medalii, dintre care 4 de aur şi alte 2 de argint.
Prin inspectorul de specialitate Ionel Popa, Primăria Municipiului Iaşi a oferit celor de pe podium cupe, diplome şi medalii, iar cele două echipe ieşene au primit şi tricouri, cu inscripţia FIE SPORT. Arbitrul principal al competiţiei a fost localnicul Iulian Gabriel Cucu, campion naţional în acest an cu echipa de seniori de la CFR Olimpia ACB Iaşi.
Festivitatea de premiere de la finalul turneului a fost oficiată de Ionel Popa, Vasile Botezatu şi Vasile Ţidularu, iar la "masa festivă" care a urmat s-au depănat amintiri de neuitat din lumea sportului popicelor de la nivel naţional şi internaţional.
DAN TEODORESCU

 

România, un onorat loc 6 pe naţiuni la "Mondialul" de popice de la Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca, în luna mai 2018, România nu a cucerit nici o medalie la Cupa Mondială pentru cadeţi - U 18 şi Campionatul Mondial pentru juniori - U 23, dar s-a "bronzat" de două ori în cadrul Campionatului Mondial individual la seniori şi senioare.
În proba regină, cea de individual clasic, ultima din cadrul competiţiei din România, clasamentele finale au fost următoarele:
Individual clasic:
- FEMININ:
1. BEISSER Sina (Germania);
2. MEHESZ Anita (Ungaria, componenta echipei de club Electromureş Romgaz Tg. Mureş - campioana României);
3. MARICIC Ines (Croaţia) şi STRELEC Brigita (Slovenia).
În runda a doua a competiţiei, acolo unde s-au calificat şi româncele Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti), am înregistrat rezultatele:
- Turul I (16-imi de finală): Luminiţa Dogaru - Maria Ciobanu 4-0 la manşe (604 p.d. - 489 p.d.);
- Turul al II-lea (optimi de finală): Sina Beisser (Germania) - Luminiţa Dogaru 3-1 (606 p.d. - 550 p.d.).
- MASCULIN:
1. ZAVARKO Vilmos (Serbia);
2. WEISS Manuel (Germania);
3. BINA Jan (Cehia) şi KOVACIC Igor (Serbia).
De fapt, marea finală s-a disputat în... semifinale, atunci când Zavarko l-a învins pe compatriotul Kovacic cu 3-1 la manşe şi  678-671 la popice doborâte (p.d.)!
Singurul român care a promovat în runda a doua a fost Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi), cel care a ajuns în primii 16 lansatori din lume, după următoarele rezultate: 
- Turul I (16-imi de final): Ion Cercel - Mathias Weber (Germania) 3-1 la manşe (620 p.d. - 627 p.d.); 
- Turul al II-lea (optimi de finală): Igor Kovacic (Serbia) - Ion Cercel 4-0 la manşe (690 p.d. - 633 p.d.).
În proba combinată (individual clasic + individual sprint), podiumurile de premiere au fost:
- FEMININ:
1. ANDJELKOVIC Jasmina (Serbia) - 890 p.d.;
2. MARICIC Ines (Croaţia) - 888 p.d.;
3. BOSAK Mirna (Croaţia) - 876 p.d.
Într-un clasament cu 67 sportive nominalizate, pe locul 20 s-a clasat Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti), pe locul 27 Daniela Lăcătuşu (Conpet Petrolul Ploieşti), pe locul 31 Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş), iar pe locul 47 Andreea Băicoianu (Rapid Bucureşti). 
- MASCULIN:
1. ZAVARKO Vilmos (Serbia) - 939 p.d.;
2. HOFFMANN Timo (Germania) - 922 p.d.;
3. MARINOVIC Hrvoje (Croaţia) - 911 p.d.
În primii 64 lansatori, românii au ocupat următoarele poziţii în clasament: locul 19 - Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj); 25 - Nicolae Lupu (SKC Victoria Bamberg / Germania); 34 - Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi) - care a evoluat doar în proba individual clasic, unde a realizat 642 p.d.; 
În clasamentul pe naţiuni, în cadrul Campionatului Mondial de popice pentru seniori şi senioare, competiţie desfăşurată în perioada 20-26 mai 2018, la Cluj-Napoca, pe podium s-a clasat:
1. Serbia - 4 medalii de aur + 0 medalii de argint + 1 medalie de bronz;   
2. Croaţia - 1 + 3 + 3  
3. Germania - 1 + 3 + 0
Pe locul 6 (din 17 naţiuni participante) s-a clasat România, cu 2 medalii de bronz, cucerite de perechea Duka Tilda (Electromureş Tg. Mureş) - Petruţ Mihălcioiu (CFR Cluj) - la tandem mixt şi Nicolae Lupu (SKC Victoria Bamberg) - la individual sprint.
Marea vedetă a C.M. popice seniori de la Cluj-Napoca a fost cu siguranţă sârbul Vilmos Zavarko, care a cucerit trei medalii de aur, la individual sprint, individual clasic şi proba combinată!
Antrenorii loturilor de seniori ale României au fost Istvan Orosz - la feminin şi Marcel Dobrică - la masculin. La competiţia la nivel mondial de la Cluj, au mai fost prezenţi, din partea FR Popice, preşedinta Maria Popescu şi antrenorul federal Remus Antimirescu, dar şi alţi oficiali din Prezidiul Federal. În brigada internaţională de arbitraj s-au aflat şi românii Dumitru Beşe (Cluj) şi Ion Grigorescu (Târgovişte).
Au onorat cu prezenţa întrecerile mondiale de la Cluj-Napoca conducerea Federaţiei Internaţionale de Popice (FIQ / WBNA - NBC), în frunte cu preşedintele Klaus Barth, preşedintele Comisiei Tehnice şi fostul preşedinte NBC - Siegfried Schweikardt (ambii din Germania), vicepreşedintele Stelian Boariu (Germania / România), şeful arbitrilor - Milan Baricevic (Croaţia).
În mai 2019, Campionatele Mondiale de popice pentru seniori şi cadeţi (U 18) sunt programate la Rokycany, în Cehia.
DAN TEODORESCU

 

Perechea Duka Tilda-"Piti" Mihălcioiu şi "Nae" Lupu s-au bronzat la Cluj-Napoca

Pe arena internaţională cu 8 piste din cadrul complexului sportiv Gheorgheni, din Cluj-Napoca, au continuat întrecerile Campionatului Mondial de popice pentru seniori şi senioare. În probele de tandem mixt şi individual sprint - masculin, România a cucerit două medalii de bronz, primele de până acum, prin perechea Duka Tilda (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - Petruţ Mihălcioiu (CRFR Cluj / FOTO, alături de antrenorul Orosz Istvan), respectiv "neamţul" Nicolae Lupu, component al echipei SKC Victoria Bamberg (Germania).
A mai cucerit o medalie de bronz la individual sprint - feminin unguroaica Mehesz Anita, care evoluează însă la echipa de club Electromureş Romgaz Tg. Mureş, în campionatul României.
Au rămas în afara podiumului, fiind eliminaţi înainte de semifinale, perechile Luminiţa Dogaru - Nicolae Lupu şi Daniela Lăcătuşu - Ion Cercel (la tandem mixt), respectiv Luminiţa Dogaru, Daniela Lăcătuşu, Bogdan Dudaş şi Petruţ Mihălcioiu (la individual sprint).
Clasamentele finale de premiere în aceste două probe au fost:
- Tandem mixt:
1. NAVRKALOVA Renata /  ENDRST Jan  (Cehia);
2. JAMBROVIC Ana / MARINOVIC Hrvoje  (Croaţia);
3. DUKA Tilda / MIHĂLCIOIU Petruţ Ovidiu (România) şi LIENBACHER Ramona / VSETECKA Philipp (Austria).
- Individual sprint - feminin:
1. MARICIC Ines (Croaţia); 
2. BOSAK Mirna  (Croaţia);
3. SMEVOLD Jenny (Suedia) şi MEHESZ Anita (Ungaria, componenta echipei Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
- Individual sprint - masculin:
1. ZAVARKO Vilmos (Serbia);
2. SCHONDELMAIER Axel (Germania);
3. LUPU Nicolae (România) şi  BLAAS Wolfgang (Italia).
Joi, pe 24 mai 2018, la Cluj-Napoca sunt programate întrecerile eliminatorii din runda a doua a probei individual clasic, acolo unde România este reprezentată de Maria Ciobanu (Electromureş Tg. Mureş), Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti) şi Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi).
Confruntările din 16-imile de finală, cu implicaţii româneşti, sunt: Maria Ciobanu - Luminiţa Dogaru (deci, vom avea cu siguranţă o româncă în optimile de finală) şi Ion Cercel - Mathias Weber (Germania, de la marii campioni de la Rot Weiss Zerbst). Hai România! Hai Ionuţ Cercel!
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (24 mai 2018; ora 17:38): Două victorii azi la CM popice de la Cluj, Luminiţa Dogaru - Maria Ciobanu 3-1 la manşe şi Ion Cercel - Mathias Weber 3-1 la manşe.
În optimile de finală (la individual clasic) vor fi două meciuri... infernale pentru sportivii noştri: Luminița Dogaru - Sina Beisser (Germania) și Ion Cercel - Igor Kovacic (Serbia). Hai România!

 

Ieşeanca Andreea Prisacariu ar putea ajunge la JOT, în Argentina

După cum se ştie, Federația Română de Tenis acordă o atenție constantă și se preocupă de monitorizarea și încurajarea tinerilor jucători români aflați în plină cursă de afirmare pe plan internațional.
Astfel, în drumul spre Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) - 2018, ce se vor desfășura la Buenos Aires (Argentina), se află mai mulți jucători și jucătoare, cei mai bine clasați fiind următorii:
-Fete:
Andreea Prisacariu (locul 49 ITF Juniors), Selma Cadâr (locul 106 ITF), Mihaela Mărculescu (locul 212 ITF), Oana Corneanu (locul 228), Andreea Velcea (locul 224).
-Băieți:
Filip Jianu (locul 15 ITF Juniors), Ștefan Paloși (locul 43 ITF), Gabriel Dica Nini (locul 101 ITF), Cezar Crețu (locul 136 ITF), Nicholas Ionel (locul 213 ITF).
În aceste zile, trei dintre acești sportivi sunt angrenați în turneul de la Bonfiglio, unde au obținut următoarele rezultate în primul tur:
Filip Jianu l-a învins pe rusul Alexei Zakharov (locul 40 în clasamentul ITF Juniors), scor 6-3, 6-0 el fiind cel mai aproape de calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018.
Ștefan Paloși a câștigat în fața unuia dintre favoriți, 6-3, 7-6 cu Juan Manuel Cerundolo (Argentina, favoritul 7, locul 9 lume), continuându-și astfel evoluțiile bune.
Andreea Prisacariu (care a început tenisul la arena CFR Iaşi, sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu) a trecut cu 6-1, 6-3 de Isabella Lade (Italia).
Fiecare țară are dreptul de a fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Tineret de maximum doi sportivi la fete, respectiv doi la băieți.
Lista celor 32 calificați se va publica după turneul de la Wimbledon, pe 16 iulie 2018.
România a avut de-a lungul timpului, la tenis, următorii reprezentanți la Jocurile Olimpice de Tineret: - Singapore, 2010: Cristina Dinu; - Nanjing, 2014: Ioana Ducu, Ioana Loredana Roșca.
(Sursa: FRT)