Clubul Sportiv CFR Iaşi

În aşteptarea cupelor europene de popice din Croaţia şi Germania

Patru echipe din România vor lua parte la cupele continentale de popice, care vor avea loc la începutul lunii octombrie 2019. În Cupa Mondială, din Germania, din localitatea Ludwigshafen, vor participa campioanele Electromureş Romgaz Tg. Mureş (la feminin) şi CFR Cluj (la masculin), iar la Cupe Europei de la Varaždin (Croaţia), în turneul masculin, se va afla în competiţie, în perioada 1-5 octombrie, vicecampioana naţională CFR Olimpia ACB Iaşi.
În sfârşit, în Cupa NBC, tot din Croaţia, dar din localitatea Slavonski Brod, va debura KSE Tg. Secuiesc, clasată pe locul 4 în campionatul României de popice, la masculin.
Pentru întrecerea din Cupa Europei, din Croaţia, echipa CFR Olimpia ACB Iaşi s-a înscris cu următorul lot lărgit de jucători, care se prezintă astfel: ANTIMIRESCU Cătălin-Remus, BENGHIAC Mihai Gabriel, CERCEL Ion, CIURDEA Constantin, CUCU Iulian Gabriel, LINCU Ştefan Claudiu, MAXIM Vasile Andrei, MITRU Alexandru Sorin Mihail, OPINCĂ Florin, VERES Gyula, dar unii dintre ei au probleme medicale sau nu pot efectiv să se învoiască de la serviciu pentru a participa la Cupa Europei de la Varaždin.
Stafful echipei ceferiste ieşene este alcătuit din ANTIMIRESCU Cătălin-Remus (antrenor-jucător), MIHALACHE Lucian (director economic), PIPA George-Radu (preşedinte executiv) şi TEODORESCU Dan-Ştefan (director sportiv şi ofiţer de presă).
Pe arena de popice de la Varaždin, cu 6 piste de concurs, vor fi în competiâie 14 echipe, ele fiind KSK Union Orth an der Donau (Austria), Rudar Kakanj (Bosnia & Herţegovina), SKK Rokycany (Cehia), KK Mertojak Split (Croaţia), Bowling Classic Dijon Côte D'Or (Franţa), SKC Staffelstein (Germania), Répcelaki SE-TEKESHOP HU (Ungaria), ASKC Fugger Sterzing (Italia), KK Vardar 2014 Skopje (Macedonia de Nord), KK "Dziewiatka-Amica" Wronki (Polonia), CFR  Olimpia  ACB  Iaşi (ROMÂNIA), KK Ljubelj Trzic (Slovenia), KK Belgrad (Serbia), SKK Trstena Starek (Slovacia).
La finalul întrecerilor, primele cinci clasare de la Cupa Europei se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice, în competiţia masculin din ediţia 2019-2020.
Vă mai informăm că distanţa rutieră dintre Iaşi şi Varaždin este de 1.092 km şi la această competiţie europeană de popice ar putea fi prezentă şi o delegaţie a suporterilor formaţiei de la "Gara Mare".

* Popicarii veterani ieşeni vor concura la Cluj-Napoca

Duminică, pe 1 septembrie 2019, arena de popice cu 8 piste de la Cluj-Napova va găzdui Campionatele Naţionale de popice pentru veterani, la care va fi prezent şi lotul formaţiei CFR Olimpia ACB Iaşi, sub coordonarea căpitanului-nejucător Vasile Ţidularu.
La categoria sub 60 ani (Under 60) vor şi în competiţie ceferiştii ieşeni, fraţii Costică Iftimie şi Mihai Iftimie. La categoria peste 60 ani (60+), acolo unde va fi şi o întrecere pe echipe şi nu numai la individual clasic, pe diferite categorii de vârstă, vor fi în concurs ieşenii Mihai Chilaboc, Aurel Roiu, Vasile Croitoru, Mariana Zlăvog, Sorin Cotlarciuc, Ioan Herman, Florin Dăscălescu şi "englezul" Dumitru Penciuc.
"O echipă va fi alcătuită din cinci sportivi şi se vor lua în calcul primele patru rezultate în ordinea valorii lor. Ne dorim medalii şi la echipe şi la individual clasic, vom lupta pentru ele, într-o competiţie extrem de puternică!", ne-a declarat căpitanul-nejucător al formaţiei ieşene, Vasile Ţidularu.
Arbitrul principal al turneului final de pe Someş va fi clujeanul Dumitru Beşe, iar FR Popice va fi reprezentată de secretarul general Victor Stacojiu.  
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul Răzvan Aghion se impune în Cupa Iaşului la tenis

În perioada 10-16 august 2019, arenele CFR Iaşi au găzduit Cupa de Vară a Iaşului la tenis, principalul organizator fiind clubul Vergilius Iaşi. A fost un turneu destinat jucătorilor tineri, la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 16 ani şi 18 ani, la masculin şi feminin.
Dacă arbitrul principal a fost Cătălin Cosraş, directorul turneului a fost antrenorul Vergil Aghion, secondat de fiica sa, Raluca Aghion. În concurs s-au mai aflat copiii Ralucăi şi nepoţii lui Vergil, ei fiind Răzvan Aghion (doar 15 ani), care s-a impus la o categorie de vârstă superioară - 18 ani şi Elena Aghion (9 ani), care a ajuns până în semifinalele turneului fetelor de 10 ani.
Aşadar, la băieţi, la categoria 18 ani, trofeul a fost cucerit de Răzvan Aghion, de la clubul CFR Iaşi, după trei victorii consecutive: 6-0, 6-0 cu Bogdan Damian (TC Vaslui), 6-0, 6-0 cu Teodor Munteanu (CS Dacia Galaţi) şi 6-2, 6-1 cu Vlad Lefter (TC 2008 Dorohoi).
Ceilalţi câştigători ai competiţiei ieşene de categoria I au fost:
MASCULIN - PROBA DE SIMPLU:
- 10 ani: David Matei Dandu (ACS Kymstar Piatra Neamţ);
- 12 ani: Lucian Andrei (TC Coreco Iaşi);
- 16 ani: Mihail Omarov (Daimon Sport Club Bucureşti).
FEMININ - PROBA DE SIMPLU:
- 10 ani: Iustina Gradinariu (TC Coreco Iaşi);
- 12 ani: Bianca Pleşcan (TC Coreco Iaşi);
- 16 ani: Claudia Călin (ACS Orhideea Piatra Neamţ).
FEMININ - PROBA DE DUBLU:
- 12 ani: Bianca Pleşcan (TC Coreco Iaşi) - Nora Cojocaru (CS Vergilius Iaşi).
Începând cu 7 septembrie 2019, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui competiţia denumită "Cupa de toamna a Iaşului - proba de dublu", iar de pe 14.septembrie se va derula "Cupa Vergilius - pe echipe".
DAN TEODORESCU

 

Popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi vor evolua la Cupa Europei din Croaţia

Ediţia a 31-a a Cupei Europei la popice din 2019 va avea loc în Croaţia, mai precis la Vara ždin, în perioada 1-5 octombrie. Din poziţia de vicecampioană a României la popice, echipa masculină CFR Olimpia ACB Iaşi (antrenor-jucător: Remus Antimirescu) a obţinut dreptul de a evolua la această competiţie continentală, unde s-au înscrie, în total, 13 formaţii de club. După trei zile de întreceri preliminare (1-3 octombrie), primele patru clasare voe evolua în semifinale (4 octombrie), iar apoi se vor disputa cele două finale pentru podium (pe 5 octombrie), pentru locurile 3-4 (finala mică) şi 1-2 (finala mare).
Pe cele 6 piste de joc ale arenei de la Varaždin vor evolua echipele: Din Austria - KSK Union Orth an der Donau; Bosnia & Herţegovina - Rudar Kakanj; Croaţia - KK Mertojak Split; Franţa - Bowling Classic Dijon Côte D'Or; Germania - SKC Staffelstein; Ungaria - Répcelaki SE- TEKESHOP HU; Italia - ASKC Fugger Sterzing; Macedonia de Nord - KK Vardar 2014 Skopje; Polonia - KK "Dziewiatka-Amica" Wronki; ROMÂNIA - CFR  Olimpia  ACB  Iaşi; Slovenia - KK Ljubelj Trzic Serbia - KK Belgrad; Slovacia - SKK Trstena Starek.
La finalul întrecerilor, primele cinci clasare de la Cupa Europei se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor la popice, în competiţia masculin din ediţia 2019-2020.
În cupele continentale de popice din acest an, pentru România vor mai evoluea echipele:
- Cupa Mondială (1-5 octombrie - la Ludwigshafen - Germania): Electromureş Romgaz Tg. Mureş - la feminin şi CFR Cluj - la masculin.
- Cupa NBC (30 septembrie - 5 octombrie, la Slavonski Brod - Croaţia): ACS KSE Târgu Secuiesc.
Vă mai informăm că distanţa rutieră dintre Iaşi şi Varaždin este de 1.092 km. Succes tuturor participantelor la cupele continentale de popice şi să avem apoi cât mai multe formaţii româneşti calificate în Champions League! 
DAN TEODORESCU

 

De tre ori locul 5 pentru ceferista Ionela Atincăi

În perioada 6-9 augist 2019, la Bucureşti au avt loc finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru juniori I - U20, unde a fost prezentă şi sportiva Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi, doar 17 ani), însoţită de antrenporul Dănuţ Fron. 
La finalul concursului de la categoria 71 kg feminin, în faţa unor adversare cu realizări importante şi pe plan european, Ionela Atincăi s-a clasat de trei ori pe un merituos loc 5, cu următoarele rezultate: 62 kg la smuls, 78 kg - la aruncat şi 140 kg la totalul olimpic.
Ionela Atincăr ar fi putut câştiga de fapt trei medalii de bronz, dacă nu rata, la ultima încercare, la smlus - 65 kg şi la aruncat - 80 kg, iar la totalul olimpic ar fi realizat 145 kg.
Pe podiumul de premiere s-au clasat următoarele sportive:
1. Grigoriu Luana Maria (Rapid Bucureşti) - care este şi campioană europeană de junioare;
2. Ilie Mihaela (CSŞ Galaţi) - care este şi campioană europeană la tineret - U23;
3. Andrei Marcela (CS Botoşani) - care este şi medaliată pe plan europeana. 
La finalul întrecerilor, antrenorul ceferist ieşean Dănuţ Fron ne-a declarat: "Ionela Atincăi a concurat în faţa unor adversare mai mari cu 3 ani ca ea şi cu 7 kg diferenţă de greutate corporală!
La acest concurs a fost calificat şi ieşeanul Marius Pagu, dar el a abandonat sportul de performanţă în ultima perioadă.  Sportivul clubului nostru, Ştefan Robu, ar fi putut obţine trei medalii de argint acum, la Bucureşti, dar el nu a fost însă calificat pentru această competitie finală.
Următoarea finala a Campionatelor Naţionale de haltere este cea de la tineret - U23, din 3-6 septembrie, de la Arad, unde sperăm la medalii.Ţin să mulţumesc conducerii CS CFR Iaşi pentru sprijinul acordat".
DAN TEODORESCU