Clubul Sportiv CFR Iaşi

Ieşeanul Răzvan Aghion - bun la carte, bun la sport!

La doar 14 ani şi jumătate, Răzvan Aghion este unul dintre sportivii de bază ai secţiei de tenis de câmp de la CS CFR Iaşi, cu participări valoroase în întrecerile de la nivel naţional şi internaţional. De menţionat că Răzvan, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion are rezultate excelente nu numai la tenis, ci şi la învăţătură, el fiind elev la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului. La recentul examen de admitere în clasa a IX-a, la clasa de atletism, Răzvan Aghion a obţinut nota generală 9.17 şi a fost al cincilea din secţia lui care cuprinde 32 locuri, comisia de examinare fiind coordonată de preşedintele prof. Vasile Viciu Tănase.
În zilele de vacanţă care vor urma, pentru Răzvan Aghion una extrem de activă pe terenurile de tenis din ţară şi străinătate, sportivul ceferist ieşean va evolua la turneele din România şi Belgia, primul urmând a debuta luni, 2 iulie 2018, la Piatra Neamţ, acolo unde printre invitaţi va fi prezent şi binecunoscutul antrenor Andrei Pavel, conform celor declarate de organizatorii de la CS Kym Star din localitate.    
La Cupa Kym Star de la Piatra Neamţ, la categoria 18 ani, vor evolua Răzvan Aghion şi Teodor Cojocaru (de la CS Micul AS Iaşi, dar care a revenit la prima dragoste, CS CFR Iaşi), dar şi Elena Aghion (doar 8 ani, împliniţi pe 13 aprilie 2018, de la CS Vergilius Iaşi, club partener cu CS CFR Iaşi), nimeni alta decât sora mai mică a lui Răzvan, cea care va juca la categoria 10 ani!
Directorul turneului de sub Pietricica va fi Cristi Moroi, iar arbitru principal Ionel Cobuz.
În continuare, Răzvan Aghion va participa la două turnee internaţionale de juniori din calendarul mondial "Tennis Europe", primul în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-15 iulie, iar al doilea în România, la Curtea de Argeş, în perioada 16-22 iulie 2018.
"Răzvan este bucuros că a trecut cu bine examenul de admitere în clasa a IX-a şi vrea să se dedice în această vară doar tenisului. De la Piatra Neamţ vor urma două turnee de nivel european, la Bruxelles şi la Curtea de Argeş, acolo unde Răzvan va trage tare pentru a acumula cât mai multe puncte şi a urca în clasamentul jucătorilor de 16 ani, deşi el va împlini doar 15 ani pe 11 decembrie 2018. Noi, familia, suntem alături de el atât acasă cât şi pe terenurile de tenis!", ne-a declarat, în final, antrenoarea Raluca Aghion, mama lui Răzvan şi al Elenei.
DAN TEODORESCU

 

"Lansările Europene" ale jurnalistului Dan Teodorescu au ajuns la sportul popicelor

Cartea cu nr. 12 din ultimii 2 ani şi 10 luni a jurnalistului ieşean Dan Teodorescu a văzut lumina tiparului în 22 iunie 2018. Este de fapt al 14-lea volum editat în ultima perioadă de Dan Teodorescu, deoarece două cărţi au avut câte două volume fiecare. Cartea de acum se numeşte "Lansări Europene" şi ea îmbină, ca de obicei, cronicele sportive cu reportajele culturale din cadrul manifestărilor la care a participat autorul. De data aceasta este vorba de sportul popicelor, cel care face performanţă în România, dar şi peste hotarele carpatine, chiar dacă în campionatele interne au mai rămas puţine echipe care mai practică acest sport de mare tradiţie în ţara noastră. Recentul Campionat Mondial de popice găzduit de Cluj-Napoca în mai 2018 este detaliat într-un capitol special al cărţii, acolo unde România a cucerit două medalii de bronz la seniori, prin perechea Duka Tilda - Petruţ Mihălcioiu şi Nicolae Lupu, ultimul evoluând de mai mult timp pentru formaţia germană SKC Victoria Bamberg.
Se mai fac referiri despre echipele de top din România în sportul popicelor, CFR Olimpia ACB Iaşi şi Electromureş Romgaz Tg. Mureş (actualele campioane naţionale la masculin şi respectiv feminin), despre CFR Cluj, Conpet Petrolul Ploieşti, Inter Petrila, Electromureş Tg. Mureş, KSE Tg. Secuiesc, Rapid Bucureşti, despre întrecerile individuale şi pe echipe la cadeţi, juniori, seniori şi veterani, toate cronicele fiind însoţite de galerii foto inedite.
La capitolul cultură se menţionează multe lansări de carte şi vernisaje expoziţionale de la Muzeul Unirii, Cercul Militar, Clubul CFR Iaşi şi Hotelul Moldova, despre Adunarea Generală a APSR de la Bucureşti, spectacolele artistice care au avut loc la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, în cadrul Cenaclului George Topîrceanu, şedinţele cu public din cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI), despre parteneriatul cultural dintre ALPI (România) şi Asociaţia culturală Dacia e.V. (Germania), despre excursia pe teme culturale din Bulgaria a autorului, despre manifestările culturale organizate la Vatra Dornei în cadrul Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, despre înfiinţarea unui Centru Cultural Româno-Germania la Nürnberg, de către românca cu "Şapte inimi" Ionela van Rees-Zota, nimeni alta decât managerul general al Agenţiei de Presă "Aşii Români" şi al revistei de nivel european "Vocea Ta", acolo unde Dan Teodorescu este redactor de mai mulţi ani.
Grafica cărţii este asigurată de binecunoscuţii caricaturişti de nivel internaţional Eduard Mattes (născut la Iaşi, dar care locuieşte de mai mulţi ani la Haifa - Israel) şi Cristian Topan (din Bucureşti).
Cartea "Lansări Europene" are 600 pagini în format mare "B 5 Academic" şi este editată la PIM Iaşi. Editorialele din prefaţa cărţii sunt asigurate de scriitorii Sorin Cotlarciuc, Angela Pistol şi Corina Matei-Gherman, iar în postfaţă scriu oamenii din lumea popicelor, precum antrenorul emerit federal Remus Antimirescu şi arbitrii internaţionali Gheorghe Zăgreanu şi Gheorghe Blasicz.
Coperta nr. 4 aparţine germancei de origine română Ionela van Rees-Zota, care scrie editorialul "Dan Teodorescu - Altfel!".
"Este a 12-a mea carte şi al 14-lea volum. Lumea spune să nu mă opresc aici, deoarece mai am multe sporturi performante despre care pot scrie, iar cultura pentru mine este ca şi pâinea caldă pentru cei flămânzi! Eu rămân flămând de sport şi cultură în Iaşi, într-o fostă capitală a României, în an de Centenar şi în anul aniversării Marii Uniri din 1918!", ne-a declarat, în final, jurnalistul Dan Teodorescu, membru UZPR şi APSR, vicepreşedintele Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, membru senior ALPI şi redactor la publicaţiile Vocea Ta (Nürnberg - Germania) şi "Mioriţa USA" (Sacramento / California - SUA), dar şi cu multe colaborări redacţionale la alte publicaţii din ţară şi străinătate, inclusiv în domeniul poeziei. Inginerul constructor şi jurnalistul Dan Teodorescu este şi director sportiv şi ofiţer de presă la Clubul Sportiv CFR Iaşi, de mai bine de 12 ani! (REDACŢIA)

 

CS CFR Iaşi - Dănuţ Fron - Ionela Atincăi : Trei medalii la haltere

În perioada 19-22 iunie 2018, finala Campionatelor Naţionale de Juniori II (U 17) la haltere are loc la Alba Iulia, în Sala de Sport a Universităţii "1 Decembrie 1918" din localitate.
Sunt în competiţie 22 de cluburi şi 100 de sportivi la toate categoriile de greutate, la masculin şi feminin, printre ele fiind şi CS CFR Iaşi, cu sportiva Ionela Atincăi (cat. 69 kg, deşi ea are doar 63,200 kg), antrenată de Dănuţ Fron.
Joi, pe 21 iunie, ceferista Ionela Atincăi (16 ani, elevă în clasa a X-a la LPS Iaşi) a cucerit trei medalii de bronz, cu următoarele rezultate: 58 kg la smuls - 74 kg la aruncat - 132 kg la totalul olimpic. A fost la doar 2 kg de trei medalii de argint, dar, din păcate, Ionela Atincăi a ratat două încercări la stilul smuls şi de aici argintul mult visat.
Pe podiumul de premiere al categoriei 69 kg au urcat următoarele sportive: 1. Mihaela Ilie (CSŞ Galaţi, componenta lotului naţional al României); 2. Mihaela Buşe (Chimia Rm. Vâlcea); 3. Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi).
La finalul concursului de la categoria 69 kg, am consemnat următoarele declaraţii din partea reprezentanţilor Clubului Sportiv CFR Iaşi, după cum urmează:
- Dănuţ Fron (antrenor): "Din păcate, Ionela a ratat medaliile de argint meritate, la doar 2 kg. Mihaela Buşe a avut un total olimpic de 134 kg, iar ieşeanca Ionela Atincăi doar 132 kg. Eu spun că se putea şi mai mult, totuşi nu ne întoarcem acasă cu mâna goală!".
- Ionela Atincăi (sportivă): "Puteam şi mai bine, întotdeauna e loc de mai bine. Mă bucur de aceste trei medalii de bronz, dar nu prea, deoarece eu speram la trei medalii de argint. Anul viitor, în ultimul an al meu la categoria Under 17, să sperăm că voi cuceri trei medalii de aur şi mă voi pregăti intens pentru acest lucru".

* Marea Unire de la Alba Iulia, în atenţia FR Haltere

Să mai menţionăm, în deschiderea competiţiei de haltere de la Alba Iulia, la şedinţa tehnică, alături de preşedintele FR Haltere, Nicu Vlad, s-a aflat şi Corneliu Mureşan, directorul CS Unirea Alba Iulia, gazda locală a concursului.
În anul Centenarului (1918-2018) şi al Marii Uniri, preşedintele şi secretarul general al FR Haltere i-au înmânat domnului Corneliu Mureşan un trofeu în semn de mulţumire pentru eforturile depuse în organizarea şi readucerea unei competiţii oficiale de haltere în oraşul Alba Iulia, cu speranţa că această structură va contribui din ce în ce mai mult la dezvoltarea sportului "greilor" pe plan local.
În sală s-a aflat şi antrenorul ieşean Dănuţ Fron, alături de ceilalţi tehnicieni din lumea halterelor din România.

* De la Alba Iulia la Oneşti şi de la juniori II la tineret

Pentru halterofilii de la CS CFR Iaşi va urma etapa de calificare de la Oneşti, din cadrul Campionatului Naţional de haltere pentru tineret - U 23, care va debuta pe 9 iulie 2018. Vor lua parte la acest concurs multiplul campion naţional şi medaliat european Ilie Ciotoiu, Ionela Atincăi, Adnana Lungu şi Marius Pagu, toţi de la CS CFR Iaşi. Ultimul menţionat (Marius Pagu), în vârstă de 13 ani, se va muta din toamnă la Centrul Olimpic de la Bistriţa, dar vă rămâne legitimat tot la CS CFR Iaşi, după cum ne-a declarat antrenorul Dănuţ Fron.
DAN TEODORESCU

 

Cupe, medalii şi diplome la arena de popice CFR Iaşi

În zilele de sâmbătă şi duminică, pe 16 şi 17 iunie 2018, tradiţionala Competiţie Naţională de Popice organizată şi susţinută financiar de FR Popice şi MTS, pentru categoriile de vârstă 10-12 ani (U 12) şi 12-14 ani (U 14) a avut loc la arena CFR Iaşi, sub arbitrajul localnicului Iulian Gabriel Cucu. Alături de antrenorul federal Remus Antimirescu (care a reprezentat FR Popice) au mai fost prezenţi antrenorii Costică Ciurdea (Iaşi), Orosz Istvan şi Seres Jozsef (Tg. Mureş), Daniela Lăcătuşu (Ploieşti), Grigore Blaga (Cluj), dar şi vicepreşedinta CS Electromureş Tg. Mureş, Antal Matilda, tocmai pentru a demonstra faptul că, de viitorii campioni ai sportului popicelor din România sunt interesaţi toţi antrenorii de profil din ţara noastră, fără prea multe excepţii.
Conducerea clubului gazdă, CS CFR Iaşi, a fost reprezentată de directorul sportiv şi ofiţerul de presă Dan Teodorescu şi de co-preşedintele secţiei de popice, Vasile Botezatu.
În sală s-a mai aflat şi fosta antrenoare de la Ploieşti, Constanţa Constantin, sora campionului român din Germania, Nicolae Lupu, dar şi bunica tânărului lansator prahovean Robert-Gabriel Constantin (doar 10 ani).    
La competiţia de la arena CFR Iaşi s-au înscris 34 de sportivi, 23 la categoria U 14 şi 11 la categoria U 12, la fete şi băieţi.
Sâmbătă, pe podiumul de la categoria U 14 s-au clasat următorii juniori II:
- FEMININ:
1. Marin Delia Maria (Conpet Petrolul Ploieşti) - 483 p.d.; 2. Szabo Julia Emese (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 468 p.d.; 3. Marin-Ioniţă Daria Ştefania (Conpet Petrolul Ploieşti) - 462 p.d.    
- MASCULIN:
1. Gyarmati Pintea Răzvan (CFR Cluj) - 450 p.d.; 2. Bejan Iulian (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 427 p.d.; 3. Iszlai Attila (Electromureş Tg. Mureş) - 422 p.d.   
În afara podiumului s-a clasat ieşeanul Ştefan Costăchescu, cu 378 popice doborâte (după 120 bile lansate la plin şi izolat), tot de la CFR Olimpia ACB.    
Duminică, de la ora 9.30, arena CFR Iaşi a găzduit competiţia rezervată celor mici, la categoria U 12, cu 4 fete şi 7 băieţi în concurs.
După ce s-au lansat 100 bile doar la plin, pe podium s-au clasat următorii concurenţi de la Under 12 ani:
- FEMININ:
1. Bordi Andreea (CFR Cluj) - 469 p.d.; 2. Stana Diana (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 458 p.d.; 3. Kadar Nora (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 413 p.d.
- MASCULIN:
1. Szöcs Tamas (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 506 p.d.; 2. Fazakas Robert (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 475 p.d.; 3. Ferencz Botond (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 464 p.d.
La festivitatea de premiere care a încheiat turneul juvenil de la Iaşi, coordonată de directorul sportiv şi jurnalistul Dan Teodorescu, au luat parte antrenorii Remus Antimirescu, Costică Ciurdea, Seres Jozsef, Grigore Blaga, Daniela Lăcătuşu, dar şi oficialii Antal Matilda şi Vasile Botezatu.
În afara celor de pe podium, care au primit din partea FR Popice cupe, medalii şi diplome, antrenorul federal Remus Antimirescu a mai oferit şi două diplome de excelenţă celor mai tineri participanţi, ei fiind Boroş Mara (10 ani, de la Electromureş Romgaz Tg. Mureş) şi Constantin Robert-Gabriel (tot 10 ani, de la Conpet Petrolul Ploieşti).
CS CFR Iaşi a mai oferit alte două diplome de excelenţă lansatorilor cu cele mai mari rezultate de la cele două categoriile de vârstă, premianţii fiind Marin Delia Maria (Conpet Petrolul Ploieşti) - 483 p.d. (la U 14) şi Szöcs Tamas (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 506 p.d (la U 12).
În semn de recunoştinţă pentru munca depusă în sportul popicelor, ing. Dan Teodorescu a oferit doamnei Antal Matilda (CS Electro Tg. Mureş) un frumos fanion al clubului gazdă, CS CFR Iaşi.
Vă mai informăm că, pe 30 iunie 2018, la Ploieşti, se va desfăşura etapa a III-a, cea finală, din cadrul Cupei României la popice pentru veterani (seniori +60), în întrecerea individuală.
DAN TEODORESCU