Clubul Sportiv CFR Iaşi

La Cupa României: Medalie de bronz pentru ceferista Ionela Atincăi

În perioada 14-17 mai, la Oneşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional de haltere pentru tineret - U 23 (etapa de calificări la finala din august) şi Cupa României. Au fost prezenţi în conpetiţie 151 de sportivi (64 de fete şi 87 de baieti), legitimati la 22 de structuri sportive din ţară, inclusiv de la CS CFR Iaşi.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul ieşean a avut în competiţie trei sportivi, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Ionela Atincăi (17 ani, de la categoria 71 kg), care a cucerit medalia de bronz în Cupa României, având un total olimpic de 145 kg (64 kg la smuls şi 81 kg la aruncat). Pe primele locuri s-au clasat două sportive de la CSU Galaţi, ele fiind  Mariana Tăbăcaru (1) şi Mihaela Ilie (2).
Ceilalţi doi sportivi ceferişti ieşeni au fost Ştefan Atincăi (doar 14 ani, debutant, cu o greutate corporală de numai 36 kg, dar a concurat la categoria 55 kg) -  a realizat un total olimpic de 72 kg, cu 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi Ştefan Robu (categoria 96 kg) - a reuşit un total de 110 kg, cu 45 kg la smuls şi 65 kg la runcat şi s-a clasat pe locul 6.
Toţi trei sportivi ieşeni aflaţi în competiţia de la Oneşti au obţinut calificarea la finala din luna august 2019, antrenorul Dănuţ Fron fiind mulţumit de evoluţia lor.
Competitia s-a desfaşurat in Sala de Jocuri a Clubului Sportiv Municipal Onesti, din judetul Bacău.
DAN TEODORESCU

 

Va debuta Cupa Iaşului la popice pentru veterani

În ziua de sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 8.00, arena CFR Iaşi va găzdui Cupa Iaşului la popice pentru veterani. În afară de întrecerea pe echipe vor mai fi întrecerile individuale pe următoarele categorii de vârstă: 50-59 ani, 60-69 ani şi peste 70 ani. Va mai fi alcătuit un clasament al doamnelor care practică jocul de popice şi va mai fi acordată şi o cupă pentru cel mai vârstnic participant.
Intrarea spectatorilor este liberă, concursul fiind organizat de CS CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, cu peste 30 de concurenţi la start, din întreaga ţară.
DAN TEODORESCU

 

Un nou titlu de campioană naţională pentru Electromureș Romgaz Tg. Mureş

În zilele de 4 şi 5 mai 2019, baza sportivă Gheorgheni din Cluj-Napoca a găzduit finalele Ligii I de popice la senioare, mai exact turneul final.
La finele primei zile de concurs, în întrecerea "contra scor", echipa Electromureș Romgaz Tg. Mureş (FOTO) a încheiat concursul pe locul I, cu un rezultat de 3481 popice dobotâte, înaintea echipelor Conpet Petrolul Ploiești, care a realizat un total de 3361 p.d. (cele mai bune rezultate: Lăcătușu Daniela 613 p.d., Naghi Florentina 588 p.d) și Rapid București, cu 3165 p.d.(s-au remarcat: Dobre Luminiţa 550 p.d. și Băicoianu Andreea 550 p.d.).
Pentru echipa mureșeană au punctat, în ordinea evoluției: Ciobanu Maria 541 p.d., Bornert Alexandrina 540 p.d., Seres Bernadett 589 p.d., Safrany Aneta 606 p.d., Fekete Reka 584 p.d., Mehesz Anita 621 p.d.
Finala competiției disputată a doua zi, a fost cunoscutul duel dintre Electromureș Romgaz Târgu Mureș și Conpet Petrolul Ploiești.
În tentativa pentru păstrarea titlului, antrenorii mureşeni Orosz Istvan și Seres Jozsef au aliniat, pentru finală, echipa formată din jucătoarele; Duka Tilda 566 p.d., Ciobanu Maria 584 p.d., Safrany Anita 553 p.d., Baciu Doina 612 p.d., Mehesz Anita 637 p.d.,Gyeresi Anna 575 p.d. Rezerve: Hanc Alina, Bornert Alixandrina, Fekete Reka și Seres Bernadett.
Rezultatul final al întâlnirii a fost 6-2 la puncte de echipă, cu 15,5-8,5 la puncte pe set / manșe câștigate şi 3527 p.d.-3346 p.d. în favoarea jureşencelor, care au cucerit un nou titlu naţional!
De la formaţia din Ploiești s-au evidențiat; Dogaru Luminița 606 p.d. și Sanda Alina 584 p.d.
Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de formația Rapid București.
Arbitrul principal al competiției a fost clujanul Beşe Dumitru.
În urma rezultatelor de la turneul final, echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureş a câștigat dreptul de a participa la Cupa Mondială, care se va disputa  în perioada 1-5 octombrie 2019, în localitatea germană Ludwigshafen.Tot în perioada 1-5 octombrie 2019, se vor desfășura întrecerile Cupei Europei și Cupei NBC, la Varazdin (Croaţia), respectiv Rokycany (Cehia).
La masculin, campioana CFR Cluj va evolua la Cupa Mondială, iar vicecampioana CFR Olimpia ACB Iaşi la Cupa Europei, alături de fetele de la Conpet Petrolul Ploieşti. În funcţie de buget, echipele de pe locurile 3 şi 4 ar putea reprezenta România la Cupa NBC, echipele în cauză fiind Rapid Bucureşti (la senioare), respectiv Inter Petrila şi KSE Tg. Secuiesc (la seniori).

* România participă la "Mondialul" de popice - U 18 din Cehia

După cum ne-a comunicat FR Popice, România va participa la Campionatul Mondial de Popice pentru juniori U 18 (cadeţi), din Cehia, din perioada 10-15 mai 2019. Alături de antrenorul federal Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) şi antrenorul Seres Jozsef (Tg. Mureş) se vor afla următorii tineri sportivi: BUDOI NOEMI (SIDERURGICA HUNEDOARA), BATO JUDIT KATALIN (ELECTROMUREŞ ROMGAZ TG. MUREŞ), SZABO JULIA EMESE (ELECTROMURES ROMGAZ TG. MUEŞ), IONIŢĂ ANDREEA CRISTIANA (CONPET PETROLUL PLOIEŞTI), respectiv PĂDUREAN DENIS (INTER PETRILA), FEIER CLAUDIU MARIO (INTER PETRILA), BENKE ZOLTAN (CSM TÂRGU MUREŞ), SZASZ TIBOR LEVENTE (CSM TÂRGU MUREŞ).
Plecarea spre localitatea Rokycany (Cehia) se va face joi, pe 9 mai 2019, din Târgu Mureş şi Deva.
DAN TEODORESCU

 

Popicarii Aurel Roiu şi Constantin Iftimie medaliaţi la "Cupa României"

Arena CFR Iaşi a găzduit sâmbătă, pe 4 mai 2019, finala Cupei României la popice pentru două categorii de concurenţi: seniori +60 ani (veterani) şi amatori U 60 (24-59 ani). Au fost în competiţie 41 de lansatori, 30 la +60 şi 11 la U 60.
Componenţii echipei CFR Olimpia ACB Iaşi au cucerit două medalii, una de bronz prin Aurel Roiu (+60) şi alta de argint prin Constantin Iftimie (U 60), grupul de sportivi ieşeni fiind coordonat de Vasile Ţidularu, care este şi co-preşedintele secţiei ceferiste de popice, alături de Vasile Botezatu.
Podiumurile de premiere au fost următoarele:
- Seniori +60 ani (veterani):
1. Emil Stanca (Siderurgina Hunedoara) - 517 p.d.;
2. Silvestru Haran (CSO Tălmaciu) - 499 p.d.;
3. Ioan Popirad (CSO Tălmaciu) şi Aurel Roiu (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 497 p.d.
Din partea clubului ceferist ieşean au mai concurat următorii sportivi veterani: Sorin Cotlarciuc - 453 p.d., Mihai Chilaboc - 450 p.d., Ioan Herman - 429 p.d. şi Vasile Croitoru - 413 p.d.
- Amatori U 60 (24-59 ani):
1. Gheorghe Verde (CSO Tălmaciu) - 532 p.d;
2. Constantin Iftimie (CFR Olimpia ACB Iaşi) - 526 p.d.;
3. Ştefan Bălan (CSO Tălmaciu) - 512 p.d.
Din partea echipei ieşene a mai fost în concurs Mihail Iftimie, care a reuşit 481 popice doborâte.
De remarcat şi performanţa reuşită de popicarii sibieni de la CSO Tălmaciu, care au cucerit 4 medalii per total competiţie, dar şi medalia de aur cucerotă de clubul hunedorean.
Câştigătorii Cupei României (locul 1) au primit din partea FR Popice, reprezentată la Iaşi de secretarul general Victor Stacojiu, o cupă, un tricou, o medalie şi o diplomă, iar cei de pe locurile 2 şi 3 au primit o medalie şi o diplomă.
Competiţia de la arena de popice CFR Iaşi a fost coordonată de arbitrul principal ing. Florin Ciolan, ajutat de secunzii Ion Cercel şi Iulian Gabriel Cucu.
Pe 18 şi 19 mai va avea loc Cupa Iaşului la popice pentru veterani, tot la arena CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU