Clubul Sportiv CFR Iaşi

Liga Campionilor la popice, fără CFR Olimpia ACB Iaşi

Echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, campioana României, a evoluat recent la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia) unde s-a clasat pe locul 9, fiind prima sub linie dacă ne referim la calificarea în Liga Campionilor. Totuşi, deoarece câştigătoarea Cupei NBC, echipa SKC Staffelstein (Germania) nu s-a înscris în Liga Campionilor, locul ei trebuia să fie ocupat de următoarea clasată (locul 9) din Cupa Mondială, adică de CFR Olimpia ACB Iaşi, conform regulamentului, care spune aşa, la art. 3 - pct. a): "Vacant starting-places will occupy after the ranking exclusively with participants in the Team’s World Cup" (în limba engleză) sau "Freie Plätze werden nach der Platzierung ausschließlich aus Teilnehmern am Mannschaftsweltpokal belegt" (în limba germană).
Menţionăm că, în primul tur din Liga Campionilor se califică deţinătoarea trofeului (SK Zeleziarne Podbrezova - Slovacia), primele 7 clasate de la Cupa Mondială (de fapt primele 8, deoarece formaţia din Podbrezova a fost pe locul 4 în acest în Cupa Mondială), primele 5 din Cupa Europei (acolo unde vicecampioana CFR Cluj s-a clasat pe locul 6, fiind şi ea prima sub linie!) şi primele 3 din Cupa NBC. Totuşi, în locul formaţiei SKC Staffelstein, Federaţia Internaţională de Popice a introdus-o în competiţie pe KK Rudar Kakanj (Bosnia şi Herţegovina, locul 4 în Cupa NBC), schimbând sensul regulamentului pe care tot ea l-a elaborat! De remarcat că, în anii anteriori, CFR Olimpia ACB Iaşi a ratat sau a promovat în Liga Campionilor conform criteriilor NBC, care spun că în locul unei formaţii care nu s-a înscris în Liga Campionilor va merge echipa "de sub linie" din Cupa Mondială, care este cea mai puternică competiţie la nivel de echipe de club.
Deşi conducerea clubului CS CFR Iaşi a protestant vehement la NBC anticipând decizia Federaţiei Internaţionale de Popice, protestul acestora a rămas în aer. Regulamentul NBC este clar, dar el este interpretat eronat de "unii şi de alţii", mai ales că municipiul Iaşi este destul de... departe de alte oraşe europene şi cheltuielile de transport sunt destul de mari pentru practicanţii sportului popicelor din Europa! "Este o încălcare gravă a regulamentului NBC, de către conducerea NBC!!!", ne-a mai declarat în acest caz antrenorul emerit al echipei de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, Remus Antimirescu, care este şi antrenor federal în cadrul FR Popice.
În mod normal, luând locul echipei germane SKC Staffelstein, CFR Olimpia ACB Iaşi trebuia să evolueze în primul tur (optimile de finală) din Champions League contra formaţiei
KK Knin Revita Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina), dar acest lucru nu a fost pe placul NBC, care are sediul central în Germania!
Aşadar, în primul tur al Ligii Campionilor, la masculin, conform deciziei NBC, meciurile programate pe 24 noiembrie 2018 (tur) şi 8 decembrie 2018 (retur) sunt următoarele:
SK Zeleziarne Podbrezova (SVK) - KSV Union Orth a. d. Donau (AUT), KK Zapresic (CRO) - KK Partizan Belgrad (SRB), SKV Rot Weiss Zerbst 1999 (GER) - KK Rudar Kakanj (BiH), KK Neumarkt (ITA) - Szegedi TE (HUN), Zalaegerszegi TK (HUN) - SKC Victoria 1947 Bamberg (GER), KK Mertojak Split (CRO) - TJ Lokomotiva Ceska Trebova (CZE), KK Belgrad (SRB) - KK Revita Banja Luka (BiH), KK Konstruktor Maribor (SLO) - Repcelaki SE (HUN).
În competiţia feminină din Liga Campionilor, în primul tur sunt programate partidele: KK Slovan Rosice (CZE) - Rakoshehyi VSE (HUN), KK Triglav Kranj (SLO) - CS Electromureş Romgaz Târgu Mureş (ROU), SKK 98 Poing (GER) - Kegljaski Klub Celje (SLO), SK Zeleziarne Podbrezova (SVK) - KC Schrezheim (GER).
Sunt calificate direct în turul al II-lea (sferturi de finală, programate pe 26 ianuarie şi respectiv 16 februarie 2019) formaţiile SKC Victoria 1947 Bamberg (GER), KK Mlaka Rijeka (CRO), BBSV Viena (AUT) şi ZTE-ZAEV TK Zalaegerszegi (HUN).
Turneul final de patru (FINAL FOUR) la masculin şi feminin este programat la Zapresic (Croaţia), în zilele de 30 şi 31 martie 2019.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (14 octombrie 2018, ora 10:40): Dacă popicarii veterani de la CFR Olimpia ACB Iaşi evoluează la acest sfârşit de săptămână la Cupa Sibiului, de la Sălişte, la Cluj au loc Campionatele Naţionale de tineret (U 23) la popice. La individual clasic, talentatul Alexandru Sorin Mitru (care evoluează la seniori pentru CFR Olimpia ACB Iaşi) a devenit campion naţional, cu felicitări! Vom reveni.

 

Tenismenii ieşeni Bogdan Apostol, Cezar Creţu şi Andreea Prisacariu, campioni cu CSM Bucureşti

La Bucureşti, în prima decadă a lunii octombrie 2018, la Centrul Naţional de Tenis s-au derulat Campionatele Naționale pentru echipele de seniori, sub arbitrajul Mihaelei Testiban. Competiţia a fost organizată de Federația Română de Tenis şi a fost una extrem de puternică, foarte mulţi jucători de top ai României participând la turneul din Capitală.
La masculin, cu ieşenii Bogdan Apostol şi Cezar Creţu în echipă, primul fiind şi component al echipei României de Cupa Davis, CSM Bucureşti şi-a adjudecat titlul naţional după următoarele victorii: 4-3 pe CS Universitatea Cluj, 7-0 cu TC București și 5-2 cu Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov.   
Lotul campionilor de la CSM Bucureşti i-a cuprins pe Dragoș Dima, Adrian Ungur, Bogdan Apostol, Bogdan Borza, Nicolae Frunză, Cezar Crețu și Andrei Andrei. Căpitanul-nejucător a fost Marius Raicea.
Pe locul 2, cu 2 victorii s-a clasat echipa Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, în componenţa: Vasile Antonescu, Edris Fetisleam, Vlad Dancu, Valentin Vanță, Petru Alexandru Luncanu, Victor Crivoi și Luca Tatomir. Echipa condusă de Remus Farcas a învins cu 5-2 pe CS Universitatea Cluj și cu 4-3 pe TC București.
Medalia de bronz şi implicit locul 3 i-a revenit echipei CS Universitatea Cluj, după 6-1 cu TC București. Echipa din Ardeal a fost alcătuită din Călin Manda, Alexandru Jecan, Victor Cornea, Mihnea Turcu și Răzvan Codescu, căpitanul nejucător fiind Titu Turcu.
În turneul feminin, campioană naţională a fost tot CSM București, condusă de căpitanul Liana Ungur, printre jucătoare fiind şi ieşeanca Andreea Prisacariu.
CSM Bucureşti a reuşit trei succese din tot atâtea posibile, după 6-1 cu CS Sportul Studențesc Bucureşti, 5-2 cu CSŞ Ploiești și 5-2 cu CS Dinamo București. Pentru campioanele de la CSMB au evoluat Alexandra Cadanțu, Nicoleta Dascălu, Cristina Ene, Andreea Mitu, Alexanda Damaschin, Andreea Prisăcariu și Ana Maria Țăranu.
Medaliile de argint au revenit celor de la CS Dinamo București, cu două victorii la activ: 5-2 cu CS Sportul Studenţesc și 7-0 cu CSS Ploiești. Echipa pregătită de Constantin Cosmescu a fost alcătuită din Miriam Bulgaru, Irina Fetecău, Oana Simion, Cristina Adamescu, Nicole Tătăruș, Izabela Novac, Ilinca Amariei și Simona Ogescu.
Pe locul 3 în competiţia feminină s-a clasat CS Sportul Studențesc Bucureşti, după 4-3 cu CSŞ Ploiești. "Studentele" din Capitală, conduse de Vasile Novăceanu, au fost Ilona Ghioroaie, Ioana Gașpar, Ioana Toanchina, Camelia Hristea, Cristina Băjescu, Andreea Novăceanu și Ioana Ducu, ultima fiind colegă de generaţie cu ieşeanca Michele-Alexandra Zmău, cea care între timp concurează pe terenurile de tenis pentru Italia!

* Tenismenii ieşeni, pe meridianele lumii

În competiţia feminină din circuitul mondial ITF, ieşeanca Michele Alexandra Zmău (22 ani), cea care s-a mutat cu familia de mai mulţi ani în Italia, unde a obţinut şi cetăţenie şi concurează acum doar pentru Italia, a ajuns pe locul 492 WTA la 8 octombrie 2018, cea mai bună clasare a ei în clasamentul mondial până în prezent. La dublu este clasată pe locul 625 WTA, cea mai bună clasare fiind locul 562 WTA, în data de 25 iunie 2018. 
Are în carieră 8 titluri cucerite în circuitul mondial ITF, trei la simplu şi alte cinci la dublu. La simplu a dobândit trofeele puse în joc la Cairo (Egipt, în 2018) şi la Hammamet (Tunisia, în două turnee, în 2017). La dublu, împreună cu partenerele sale la timpul respectiv s-a impus în turneele de la Hammamet şi Cairo (în 2018), Bucha (Ucraina) şi Cordenons (Italia, ambele în 2017) şi din nou Hammamet (în 2016).
În perioada 25-30 septembrie 2018, în turneul de la Cairo (Egipt), cu premii totale de 15.000 dolari, ieşeanca Michele Alexandra Zmău s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu, cucerind ambele trofee, după următoarele finale:
- Simplu: Michele Alexandra Zmău (Italia) - Charlotte Roemer (Ecuador) 6-3, 4-6, 6-4.
- Dublu feminin: Sandra Samir (Egipt) / Michele Alexandra Zmău (Italia) - Yasmin Ezzat (Egipt) / Charlotte Roemer  (Ecuador) 6-2, 6-1.
Să trecem la turneele masculine din circuitul mondial ITF şi să menţionăm că ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (22 ani, campion naţional cu CSM Bucureşti în 2018) este pe locul 597 ATP la simplu în acest moment (cea mai bună clasare fiind locul 596 ATP (pe 17 septembrie 2018) şi pe locul 635 ATP la dublu (cea mai bună clasare fiind locul 591 APT, pe 30 iulie 2018).
În carieră a cucerit patru trofee în probele de dublu, în România (3 titluri în 2018, 2017 şi 2014) şi unul în Turcia (în 2014).
În prezent, Bogdan Ionuţ Apostol participă la turneele de 25.000 dolari din Italia, la Santa Margherita di Poula, cu rezultate promiţătoare.
În turneul din Italia, din perioada 8-14 octombrie 2018, la simplu, pe tabloul principal de "32", Bogdan Ionuţ Apostol a trecut cu bine de primele două tururi, după următoarele rezultate: 6-1, 6-0 cu Guan Kai Wang (China) şi 2-6, 6-3, 6-4 cu Eduardo Dischinger (Brazilia).
La dublu, pe tabloul principal de "16", perechea Bogdan Ionut Apostol / Patrick Grigoriu (România) [4] a obţinut primele două victorii, astfel: 6-3, 6-3 cu Stefano Baldoni / Leonardo Mazzucchelli (Italia) şi 6-4, 6-7 (4) [10-3] cu Florian Fallert / Adrian Obert (Germania).
Sâmbătă, pe 13 octombrie 2018, Bogdan Ionuţ Apostol joacă pe două fronturi la Santa Margherita di Poula, la turneul futures "F 31" din Italia, la simplu (sferturi de finală) şi dublu (semifinale). Sunt programate partidele:
- Simplu: Bogdan Ionuţ Apostol (România) - David Pichler (Austria) 3-6, 6-4, 0-1 (meciul este întrerupt în acest moment);    
- Dublu: Gabor Borsos / Peter Nagy (Ungaria) [1] - Bogdan Ionuţ Apostol / Patrick Grigoriu (România) [4].
De remarcat că tenismenii Michele Alexandra Zmău şi Bogdan Ionuţ Apostol au început tenisul în urmă cu 16 ani, la arenele CFR Iaşi, sub coordonarea antrenorului Vergil Aghion. Andreea Prisacariu (18 ani) a început şi ea tenisul de câmp la arenele CFR Iaşi, sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (13 octombrie, ora 20:45):
La turneul F 31 din Italia, cu premii de 25.000 dolari, am consemnat astăzi, în sferturi: Bogdan Ionuţ APOSTOL (ROU) - David PICHLER (AUT) 3-6, 6-4, 7-6 (4). Tot astăzi, în semifinalele probei de simplu am mai consemnat: Jacopo BERRETTINI (ITA) [5] - Edoardo EREMIN (ITA) 6-3, 6-1 şi Nicolae FRUNZĂ (ROU) - Bogdan Ionuţ APOSTOL (ROU) 6-2, 6-3.

 

Popicarii veterani ieşeni au concurat la "Cupa României" de la Ploieşti

Prima etapă a Cupei României la popice pentru veterani şi amatori a avut loc la Ploieşti, în ziua de sâmbătă, 6 octombrie 2018. Din partea clubului sportiv CFR Iaşi au fost prezenţi în competiţie 7 lansatori, cinci la peste 60 ani şi alţi doi la sub 60 ani (categoria 24-59 ani). Sportivii ieşeni au reuşit următoarele rezultate, după 120 bile lansate:
- Categoria veterani (seniori +60 ani - 26 participanţi): Mihai Chilaboc - 485 p.d. (locul 8), Vasile Croitoru (cu o evoluţie ascendentă) - 469 p.d. (locul 13), Aurel Roiu - 462 p.d. (locul 15), Ioan Herman - 450 p.d. (locul 20), Sorin Cotlarciuc - 436 p.d. (locul 23). Pe primul loc s-a clasat Aurel Dehelean (CS Phoenix Buziaş), cu 534 popice doborâte.
- Categoria amatori (24-59 ani, 12 participanţi): Constantin Iftimie - 511 p.d. (locul 3), Mihail Iftimie - 474 p.d. (locul 9). Pe primul loc s-a clasat Ştefan Bălan (CSO Tălmaciu), cu 542 popice doborâte.

Clasamentele au fost următoarele:

- Categoria +60 ani:   

Nr    NUME şi PRENUME    ECHIPA    Rezultat

1    DEHELEAN AUREL    CS PHOENIX BUZIAŞ    534 p.d.
2    HARAN SILVESTRU    CS TĂLMACIU    513 p.d.
3    OANCEA VIOREL    CS PETROLUL BĂICOI    499 p.d.
4    UIHEILY FRANCISC    CS PHOENIX BUZIAŞ    498 p.d.
5    CIOACĂ VASILE    CS TĂLMACIU    496 p.d.
6    KALMAN FRANCISC    ACS IZVORUL HOGHIZ    493 p.d.
7    MAILAT LIVIU    CS TĂLMACIU    490 p.d.
8    CHILABOC MIHAI    CS CFR IAŞI    485 p.d.
9    ENOAIE CORNEL    CS PETROLUL BĂICOI    476 p.d.
10    FULOP ARPAD    ACS IZVORUL HOGHIZ    474 p.d.
11    KISS GYORGY    CS TG. SECUIESC    473 p.d.
12    KISS ARCADIU    CS TG. SECUIESC    472 p.d.
13    CROITORU VASILE    CS CFR IAŞI    469 p.d.
14    DULESCU AUREL    CS PETROLUL BĂICOI    463 p.d.
15    ROIU AUREL    CS CFR IAŞI    462 p.d.
16    ROTHBECHER MIHAI    ACS IZVORUL HOGHIZ    458 p.d.
17    MIERLIŢĂ MATEI    CS PETROLUL BĂICOI    457 p.d.
18    OPRA FRANCISC    CS TG SECUIESC    456 p.d.
19    ASZALOS ŞTEFAN    ACS IZVORUL HOGHIZ    455 p.d.
20    HERMAN IOAN    CS CFR IAŞI    450 p.d.
21    POPIRAD IOAN    CSO TĂLMACIU    449 p.d.
22    CREŢOIU IOAN     CSO TĂLMACIU    446 p.d.
23    COTLARCIUC SORIN    CS CFR IAŞI    436 p.d.
24    KADAR IMRE    CS TG SECUIESC    432 p.d.
25    LUPULESCU VASILE    CS PHOENIX BUZIAŞ    428 p.d.
26    SPIRIDON DANIEL    CS PETROLUL BĂICOI    424 p.d.

- Categoria 24-59 ani:

Nr    NUME şi PRENUME    ECHIPA    Rezultat

1    BALAN ŞTEFAN    CSO TĂLMACIU    542 p.d.
2    DEHELEAN BENI    CS PHOENIX BUZIAŞ    519 p.d.
3    IFTIMIE CONSTANTIN    CS CFR IAŞI    511 p.d.
4    BALLASCH MIRCEA    CS TĂLMACIU    511 p.d.
5    HAŢEGAN RADU    CS PHOENIX BUZIAŞ    497 p.d.
6    KEREKES ATTILA    ACS IZVORUL HOGHIZ    497 p.d.
7    GELERIU SORIN    CS TĂLMACIU    478 p.d.
8    LAZĂR CRISTIAN    CS TĂLMACIU    475 p.d.
9    IFTIMIE MIHAIL    CS CFR IAŞI    474 p.d.
10    COMAN CĂTĂLIN    CS PETROLUL BĂICOI    462 p.d.
11    COSTACHIOIU VALENTIN    CS TĂLMACIU    457 p.d.
12    TUDOSĂ CONSTANTIN    ACS IZVORUL HOGHIZ    442 p.d.

Arbitrul competiţiei de la Ploieşti a fost localnica Daniela Lăcătuşu, din partea FR Popice fiind prezent Victor Stacojiu - secretar general al FRP.
Etapa a doua a Cupei României la veterani şi amatori va avea loc la Hunedoara, pe 27 octombrie 2018.
Să mai menţionăm că, în perioada 12-14 octombrie 2018, la Cluj vor avea loc finalele individuale de la tineret - U 23, la individual clasic, sprint, tandem şi tandem mixt.

* Ceferista Marinela Ungureanu, campioană naţională la body-fitness

Pe 6 octombrie 2018, la Sibiu au avut loc Campionatele Naţionale de Culturism şi Fitness la Cadeţi, Cadete, Juniori, Junioare şi Masters.
La masters, la body-fitnees, sportiva Marinela Ungureanu (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe primul loc, cucerind medalia de aur a probei.
"Mă bucur mult pentru Marinela, este primul ei titlu de campioană naţională", ne-a declarat antrenorul emerit ieşean Petru Ciorbă.
Să mai menţionăm că, tot în 2018, la Campionatele Balcanice de la Drobeta Turnu Severin, Marinela Ungureanu a cucerit medalia de bronz la body-fitness.
DAN TEODORESCU

 

CFR Olimpia ACB Iaşi, la un pas de Liga Campionilor la popice!

* În perioada 1-6 octombrie 2018, la Zapresic, în Croaţia, se desfăşoară întrecerile ediţiei a 30-a a Cupei Mondiale de popice, cu participarea a 13 campioane naţionale continentale, printre ele fiind şi CFR Olimpia ACB Iaşi, campioana României în sportul lansatorilor, în competiţia masculină.

Pe durata celor trei zile de preliminarii, CFR Olimpia ACB Iaşi a reuşit, per total echipă, un rezultata de 3556 popice doborâte, cu 2337 p.d. la plin, 1219 p.d. la izolat şi doar 9 bile în gol. Cu acest rezultat, ieşenii s-au clasat pe locul 9, cu menţiunea că primele opt clasate au promovat automat în turul I din Liga Campionilor. Cu un plus de 52 popice doborâte, ieşenii s-ar fi calificat din nou în Champions League, dar absenţa titularului Gyula Veres s-a făcut din nou simţită, sportivul neputându-se învoi de la serviciu pentru acest turneu la nivel mondial!
La totalul de 3556 p.d. şi-au adus contribuţia următorii sportivi: Florin Opincă - 611 p.d., Ion Cercel - 615 p.d., Costică Ciurdea - 592 p.d., Mihai Gabriel Benghiac - 583 p.d., Iulian Gabriel Cucu - 603 p.d., Remus Antimirescu (151 p.d. - 1 manşă) & Alexandru Sorin Mitru (junior - 401 p.d. - 3 manşe) - 552 p.d.
După întrecerea din preliminarii, cu menţiunea că primele patru clasate vor concura vineri şi sâmbătă în careul de aşi al competiţiei (semifinale, finala mică, finala mare), clasamentul arătă astfel:
1. SKV Rot-Weiß Zerbst 1999 (Germania) - 3873 p.d.;
2. KK Zapresic (Croaţia) - 3867 p.d.;
3. SK Zeleziarne Podbrezova (Slovacia) - 3796 p.d.;
4. KK Neumarkt - Imperial Life (Italia) - 3787 p.d.;
5. Zalaegerszegi Teke Klub (Ungaria) - 3786 p.d. (cu doi români naturalizaţi printre titulari, ei fiind Zoltan Flavius Feher - 668 p.d. şi Claudiu Boantă - 618 p.d., dar echipa maghiară a pierdut promovarea în FINAL FOUR la doar un "băţ" faţă de echipa italiană, acolo unde evoluează ungurul Kiss Tamas - 656 p.d. şi sârbul Igor Kovacic - 636 p.d.!!!)
6. KK Konstruktor Maribor (Slovenia) - 3742 p.d.;
7. KK Knin Revita Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina) - 3691 p.d.;
8. TJ Lokomotiva Ceska Trebova (Cehia) - 3607 p.d.;
9. CS CFR Olimpia ACB Iaşi (România) - 3556 p.d.;
10. KS ALFA-VECTOR Tarnowo Podgorne (Polonia) - 3505 p.d.;
11. BSV Voith St. Pölten (Austria) - 3501 p.d.;
12. KK Vardar 2014 Skopje (FYR Macedonia) - 3440 p.d.;
13. Tartu Keegliklubi (Estonia) - 3250 p.d.
În fruntea brigăzii de arbitri s-a aflat Hans Jesenko (Austria), ajutat de germanii Dieter Tretter, Reinhold Below, Gerhard Benaburger şi Max Boklisch,
La finalul celor trei zile de preliminarii, antrenorul emerit-jucător Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) a declarat: "Comportarea băieților a fost de lăudat! Am fost la un pas de Champions League cu o echipă care merită mai mult din partea unora care se ocupă de destinele sportului în Iași. Toți banii se duc pe performanţe ZERO. Din această cauză, Iașul nu va avea performanţe sportive la nivel internațional niciodată. Până și o parte a presei are o parte de vină în acest caz!".
Vineri, la Zapresic se vor disputa semifinalele Cupei Mondiale, după următorul program: Zapresic (Croaţia) - Podbrezova (Slovacia) şi Zerbst (Germania) - Neumarkt (Italia). Sâmbătă, pe 6 octombrie, se vor disputa finalele pentru podium, cele pentru locurile 3-4 şi 1-2.
Tot la Zapresic, în Croaţia, în competiţia feminină, campiona României, Electromureş Romgaz Târgu Mureş a încheiat faza preliminariilor pe locul 6, cu un rezultat total de 3464 popice doborâte, după următoarele rezultate individuale: DUKA Tilda - 584 p.d., BACIU Doina-Victoriţa - 601 p.d., SAFRANY Anita (transferată din Ungaria) - 550 p.d., HANC Alina - 597 p.d., MEHESZ Anita (din Ungaria) - 577 p.d., GYERESI Anna - 555 p.d. Antrenori: Orosz Istvan şi Seres Jozsef.
Primele patru clasate, care s-au calificat în semifinale (unde se va juca după sistemul locul 2 - locul 3 şi locul 1 - locul 4) au fost:
1. SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania) - 3702 p.d. (cu românca naturalizată Ioana Veronica Antal, ex-Văidăhăzan - 644 p.d., cel mai bun rezultat al echipei);
2. KK Mlaka Rijeka (Croaţia) - 3636 p.d.;
3. ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg (Ungaria) - 3565 p.d. (cu românca naturalizată Airizer Julia-Emese - 622 p.d., cel mai bun rezultat individual al echipei);
4. BBSV Viena (Austria) - 3510 p.d.
În Sarajevo, în Bosnia şi Herţegovina, au loc întrecerile Cupei Europei la popice, acolo unde participă vicecampioanele continentale, printre ele fiind şi CFR Cluj. Pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Popice, CFR Cluj este situată pe locul 13, cu un total de 2839 p.d., fără a fi luat în consideraţie rezultatul din ultimul schimb al lui Robert Merza, care a reuşit în jur de 583 p.d., după cum ne-a declarat arbitrul internaţional clujean Dumitru Beşe. Situaţia va fi lămurită însă în perioada următoare, când lansatorii clujeni vor ajunge acasă. Pentru rezultatul de 2839 p.d., pentru echipa clujeană au punctat: MANEA Mănel - 591, BEŞE Sebastian - 261 & LUNGU Cătălin - 263, MIHĂLCIOIU Petruţ Ovidiu - 592, SABĂU Vlad‐George - 600, DUDAŞ Horaţiu Bogdan - 271 & FIGLEA Ioan Victor - 261.
Pe primul loc în preliminarii s-a clasat Victoria Bamberg (Germania) - 3656 p.d., cu doi lansatori români titulari, ei fiind Nicolae Lupu - 600 p.d. şi Cosmin Crăciun - 587 p.d. Semifinalele sunt următoarele: SKC Victoria 1947 Bamberg (Germania) -  Szegedi TE (Ungaria) şi KK Mertojak Split (Croaţia) - Partizan Belgrad (Serbia).
La Cupa NBC de la Apatin (Serbia), din motive financiare mai ales, România nu a avut nici o reprezentantă.

DAN TEODORESCU
*** UPDATE 1 (5 octombrie, ora 17:45):
Cu 3420 p.d., CFR Cluj a terminat pe locul 6 în Cupa Europei, de la Sarajevo. În ultimul schimb, Robert Merza a reuşit 581 p.d.. Federaţia Internaţională de Popice a actualizat clasamentul cu CFR Cluj pe locul 6, într-o competiţie în care primele cinci clasate merg în Liga Campionilor!
*** UPDATE 2 (5 octombrie, ora 17:46):
IMPORTANT: În Cupa NBC de la Apatin, din Serbia, echipa germană Staffelstein nu s-a înscris în Liga Campionilor. Ea joacă acum semifinale și conduce cu 2-0 în faţa formaţiei KK Rudar Kakanj (Bosnia şi Herţegovina). Dacă ea termina competiția în primele 3 locuri, CFR Olimpia ACB Iași joaca în Liga Campionilor conform vechiului regulament, care poate nu s-a schimbat. Hai Germania!
*** UPDATE 3 (5 octombrie 2018, ora 20:01):
În Cupa NBC de la Apatin, în semifinala care ne interesează cel mai mult, am consemnat: SKC Staffelstein (Germania) - KK Rudar Kakanj (Bosnia şi Herţegovina) 6 - 2 (3618 p.d. - 3506 p.d.; 14-10 la manşe). Deoarece formaţia Staffelstein nu s-a înscris în Liga Campionilor, va juca în locul ei prima formaţie din Cupa Mondială care a ratat iniţial promovarea, aceasta fiind CFR Olimpia ACB Iaşi. Dacă regulamentul nu se va schimba între timp, ieşenii vor evolua în Champions League!!!
*** UPDATE 4 (5 octombrie 2018, ora 20:02): Şi o veste tristă: A plecat la cele veşnice jurnalistul sportiv din Belgrad, Branimir Vasic, care era şi ofiţerul de presă al Federaţiei de Popice din Serbia. Era un bun confrate în jurnalismul sportiv şi prieten al subsemnatului. Dumnezeu să te ierte Branimir şi să te aibă în paza lui! Condoleanţe familiei! (DAN TEODORESCU)
*** UPDATE 5 (6 octombrie 2018, ora 23:00):
În primul tur din Liga Campionilor ar putea fi meciul CFR Olimpia ACB Iaşi - KK Knin Revita Banja Luka (Bosnia şi Herţegovina). Este doar un calcul de-al meu. Staffelstein a câştigat Cupa NBC (locul 1) şi noi i-am luat locul: locul 1 din NBC joacă cu locul 6 din Cupa Mondială, acesta a fost raţionamentul. Dar vom vedea... (DAN TEODORESCU)