Boxerii ceferişti ai lui Nicu Brânzei au trecut Prutul !

În urmă cu puţine zile, secţia de box de la CS CFR Iaşi a dat curs invitaţiei de participare la un turneu internaţional organizat de clubul CSŞ Bălţi (Rep. Moldova) în comuna Natalievka (raionul Făleşti), unde au participat pugilişti din Republica Moldova, Ucraina şi România. Alături de antrenorul ieşean Nicu Brânzei au fost prezenţi în turneul din stânga Prutului boxerii Daniel Mocanu (CFR Iaşi) şi Ionuţ Andronache (CFR-CSŞ Unirea Iaşi), ambii urcând pe treptele ringului în cadrul categoriei 64 kg.
În semifinalele categoriei, Daniel Mocanu l-a învins prin abandon în repriza a III-a pe Andrei Grigoraş, iar Ionuţ Andronache a pierdut la puncte în faţa lui Andrei Bavbalan. În finala categoriei 64 kg, Andrei Bavbalan l-a învins la puncte pe ceferistul ieşean Daniel Mocanu, într-un meci declarat cel mai frumos al galei şi care a ridicat publicul în picioare ! În urma evoluţiei lor în turneul din Republica Moldova, elevii lui Nicu Brânzei s-au întors cu două medalii, una de bronz (Ionuţ Andronache) şi alta de argint (Daniel Mocanu). La finalul competiţiei, antrenorul Nicu Brânzei ne-a declarat: “Boxerii Mocanu şi Andronache au urcat pe podium la turneul din Republica Moldova, unde au avut evoluţii mulţumitoare. În afară de mulţumirile adresate cluburilor CFR Iaşi şi CSŞ Unirea Iaşi pentru susţinere, mulţumim Liceului cu Program Sportiv din Iaşi pentru buna colaborare, acolo unde Daniel Mocanu şi Ionuţ Andronache sunt elevi în clasa a XI-a D (mozaic) şi nu în ultimul rând mulţumim domnului Cristi Tuhuţ, care a făcut şi dumnealui deplasarea în Republica Moldova, pentru a ne vedea şi încuraja”.
În perioada următoare, boxerii de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi vor participa la Centura Moldovei de la Iaşi, din 16 şi 17 noiembrie, cu pugiliştii Ştefan Butnaru (cat. 48 kg), Robert Ţelu (cat. 52 kg), Bogdan Aftanase (cat. 57 kg), Ionuţ Andronache (64 kg), Ştefan Pavel (cat. 66 kg), Alexandru Ceapă (70 kg), iar de la CSŞ Unirea Iaşi va fi prezent Ionuţ Anchidin (cat. 65 kg).
Luna viitoare, pugiliştii antrenaţi de Nicu Brânzei şi Tinu Brânzei la clubul CFR Iaşi au primit invitaţii de participare la turneele de la Piatra Neamţ (1 decembrie) şi Bălţi (Rep. Moldova, pe 5 decembrie). În vara anului 2013, pugiliştii de la CFR Iaşi au fost invitaţi încă de pe acum la un turneu internaţional în Belgia, acolo unde antrenează Adrian Moisuc, originar din Vatra Dornei şi fost boxer nu cu mult timp în urmă la gruparea ceferistă ieşeană. 
DAN TEODORESCU