CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Timp de 8 ore, arena CFR Iași a găzduit sâmbătă etapa a II-a din cadrul Cupei Tineretului la popice, pentru cadeți și cadete, adică pentru sportivii născuți după data de 1 iulie 1990.

 

În întrecerea masculină au participat 11 sportivi de la cluburile CFR Cluj, UNIO Satu Mare, CFR Olimpia ACB Iași, ICMRS Galați, Electromureș Danerom Tg. Mureș. Au lipsit motivat lansatorii echipei Inter Petrila, Cristian Cimpoier și Ionuț Racz, care au participat la întrecerile din etapa a IV-a din cadrul Diviziei Naționale pentru juniori și cadeți. Primii trei clasați în etapa de la Iași, au fost premiați de către clubul ceferist organizator, prin președintele Radu Pipa, care este și membru în Prezidiul Federal al FR Popice-Bowling. La masculin, podiumul s-a prezentat astfel: 1. Sebastian Beșe (CFR Cluj) – 534 p.d.; 2. Vlad Sabău (UNIO Satu Mare) – 522 p.d. (cu 184 p.d. la izolat); 3. Marius Tescu (CFR Olimpia ACB Iași) – 522 p.d. (cu numai 167 p.d. la izolat). Din păcate, favoritul gazdelor, Bogdan Mihai (CFR Olimpia ACB Iași) a reușit doar 464 p.d. și s-a clasat pe locul 10. Cumulând rezultatele din primele două runde ale Cupei Tineretului, de la Fieni și Iași, pe primul loc în clasamentul general se află internaționalul de cadeți și juniori Sebastian Beșe (antrenor: Grigore Blaga), cu un total de 1.039 popice doborâte. De remarcat că Marius Tescu, de la CFR Olimpia ACB Iași, antrenat de Ilie Băiaș și Ioan Bișoc, face parte dintr-o familie mai specială de popicari, părinții săi, Constantin și Mariana Tescu, evoluând cu multe succes în întrecerile naționale și internaționale ale... sportivilor nevăzători! Tot la etapa de sâmbătă a mai participat, în afara concursului și ieșeanul Andrei Popa (și el fiul unui sportiv popicar care evoluează în competițiile pentru nevăzători), care a reușit un rezultat de 479 p.d.

În competiția fetelor au fost prezente 24 de sportive, de la cluburile Voința Galați, Conpet Petrolul Ploiești, Gaz Metan Mediaș, Romgaz Electromureș Tg. Mureș, CFR Olimpia ACB Iași și SC Municipal Brașov. Primele trei clasate au fost: 1. Diana Neghină (Voința Galați) – 521 p.d.; 2. Ioana Manolache (SC Municipal Brașov) – 512 p.d.; 3. Andreea Năstase (Conpet Petrolul Ploiești) – 506 p.d.

 

La 11 ani, a 4-a la categoria de vârstă până în 18 ani!

 

Pe locul 4 în întrecerea cadetelor de până la 18 ani s-a clasat “vedeta” turneului de la Iași, puștoaica de numai 11 ani Roxana Cociug, care a reușit 498 p.d. Antrenată la Voința Galați de Elena Roșca, Roxana, elevă la Liceul cu Program Sportiv de pe malurile Dunării, face popice de 2 ani și poate deveni o reală speranță pentru România în concursurile care vor urma peste câțiva ani. De menționat că în prima rundă a Cupei Tineretului, de la Fieni, Cociug a reușit o performanță de 450 p.d. și la general ea se află pe un onorant loc 8 al competiției, cu 948 popice doborâte. În întrecerea cadetelor, locurile ocupate de cele trei sportive de la clubul organizator, CFR Olimpia ACB Iași, antrenate de Cristina Pascu, au fost: 6. Ana Maria Răileanu – 495 p.d.; ... 10. Mihaela Munteanu – 478 p.d.; ... 14. Emanuela Naum – 458 p.d. După cumularea celor două runde disputate până acum, la cadete conduce gălățeanca Diana Neghină, antrenată de Elena Roșca, cu 1.046 p.d. De remarcat prezența la arena CFR Iași a selecționerului lotului național de junioare și cadete Viorica Botezatu (SCM Brașov), a vicepreședintei Matilda Antal, de la clubul campion național la senioare Romgaz Electro Tg. Mureș, a antrenorului echipei campioane de seniori CFR Cluj, Grigore Blaga, a celor doi șlefuitori de talente din Galați, Jani Pletosu și Elena Roșca, cât și a altor antrenori de popice din Tg. Mureș, Mediaș, Satu Mare, Ploiești. Etapa-turneu de la arena CFR Iași a fost coordonată de arbitrul internaționalul ieșean Gheorghe Zăgreanu. Ultima etapă din acest an a Cupei Tineretului va avea loc la Târgu Mureș, pe 13 decembrie. Până atunci, însă, loturile României de cadeți și cadete vor susține o dublă partidă internațională pe 15 noiembrie, în deplasare, cu naționalele juvenile ale Poloniei. Sportivii de frunte de la “Cupa Tineretului” au toate șansele să fie selecționați în loturile României de cadeți și cadete, pentru confruntarea din Polonia.

Dan TEODORESCU