CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Au debutat la Târgu Mureș întrecerile Campionatului Naționale de popice pentru cadeți și cadete, la perechi, individual simplu și individual combinat

Miercuri, pe 5 noiembrie, în prima zi a competiției a avut loc proba de perechi, medaliatele concursului fiind următoarele echipe:

- Cadeți: 1. ICMRS Galați – 1.095 popice doborâte; 2. Siderurgica Hunedoara – 1.055 p.d.; 3. CFR Olimpia ACB Iași (Bogdan Mihai – 499 p.d. și Alexandru Petrariu – 550 p.d.) – 1.049 p.d. Pe locul 7 s-a clasat CFR Olimpia ACB II Iași (Marius Tescu – 513 p.d. și Andrei Popa – 497 p.d.), cu 1.010 p.d.

- Cadete: 1. SC Municipal Brașov – 1.069 p.d.; 2. Romgaz Electromureș Tg. Mureș - 1.043 p.d.; 3. Voința Galați – 1.004 p.d. Pe locul 8 s-a clasat debutanta CFR Olimpia ACB Iași (Mihaela Munteanu – 475 p.d. și Andreea Ciocârlan – 473 p.d.), cu 948 p.d.

Echipele ieșene de popice sunt antrenate de Ilie Băiaș și Ioan Bișoc (la băieți), respectiv Cristina Pascu (la fete).

Pe 6 noiembrie se desfășoară proba individuală, iar cumulând rezultatele de la perechi și individual simplu se vor acorda medalii și în proba de individual combinat. În proba de individual simplu sunt calificați primii 18 sportivi de la proba de perechi, printre ei fiind și toți cei patru cadeți ieșeni, iar la cadete doar Mihaela Munteanu. Cu o performanță de 550 popice doborâte, medaliatul de bronz în proba de perechi, ieșeanul Alexandru Petrariu, este pe locul 2 în întrecerea masculină la “combinat”, după gălățeanul Daniel Pleșcan, care are 553 p.d. “Fac popice de numai 2 ani și 2 luni și am învățat acest sport de la antrenorii Bișoc și Băiaș. Mulțumesc pentru sprijinul acordat în acest frumos sport și dedic medalia de bronz obținută acum tuturor colegilor de echipă!”, ne-a declarat la final Alex Petrariu, la prima sa mare performanță din carieră.

Dan TEODORESCU