CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Runda cu nr. 14 din “1. Bundesliga” din sportul popicelor din Austria a adus pe firmament marele derby dintre BSV Voith St. Pölten și ASKÖ Fliesen Pheiler Deutschkreutz. Ambele echipe sunt foarte cunoscute vicecampioanei României, CFR Olimpia ACB Iași, din confruntările din cupele europene din toamna anului 2008. Ieșenii au pierdut finala mică din Cupa Europei de la Zagreb în fața formației ASKÖ Fliesen Pheiler Deutschkreutz și apoi au fost eliminați în optimile de finală ale Ligii Campionilor de către galonata BSV Voith St. Pölten. Sâmbătă, în Austria, pe teren propriu, BSV Voith St. Pölten a învins pe ASKÖ Fliesen Pheiler Deutschkreutz cu scorul de 3.593 p.d. – 3.486 p.d. (7-1 la victorii directe), după următoarele rezultate individuale: VSETECKA Philipp - 599 p.d. (1 victorie directă), LÖSCHER Thomas - 625 (1), HUBER Lukas - 569 (1), EDER Martin - 587 (1), HOLAKOVSKY Radek - 651 (1), BORTEK Mark Mojmir - 562 (0).

După primele 14 etape ale sezonului, BSV Voith St. Pölten conduce în clasamentul la zi cu un maxim de 28 puncte, pe locul 3 fiind ASKÖ Fliesen Pheiler Deutschkreutz, cu 19 puncte. În etapa viitoare, pe 28 februarie, campiona din St. Pölten va evolua în deplasare în fața echipei SPG SKH/ Post SV 1036.

Album foto de prestigiu după “dubla” cu CFR Olimpia ACB

Așa cum am amintit anterior, nu cu mult timp în urmă, BSV Voith St. Pölten și CFR Olimpia ACB Iași s-au confruntat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, echipa campioană a Austriei reușind să se califice în sferturile de finală în detrimentul formației noastre. La meciul retur, de la Iași, cu ajutorul firmei VENUS STAR SRL și a revistei “EURO BRAND”, gazdele ceferiste au prezentat un program de meci full-color, care a încântat pe oaspeții din Austria. În replică, după consumarea celor două manșe, austriecii au elaborat și ei un album foto cu aspecte de la cele două partide, de o calitate excepțională, pe prima copertă apărând doamna Christine Pracser, managerul echipei și soția antrenorului Gerhard Pracser, dar și textul în limba română “BSV Voith St. Pölten urează prietenilor din Iași bun venit!”, referitor la meciul tur, din Austria. De fapt, fotografiile postate în acel album aparțin gazdelor austriece, dar și ofițeruluui de presă al clubului sportiv CFR Iași, Dan Teodorescu, prezent la cele două disputate și în calitate de fotoreporter. Albumul are 26 de pagini color și este elaborat de sponsorul austriac “HAPPY FOTO”.

Dan TEODORESCU