Două medalii de bronz pentru boxerii ceferişti

În intervalul 3-7 februarie, la Ploieşti s-a desfăşurat Cupa României la box pentru juniori, clubul sportiv CFR-CSŞ Unirea Iaşi particând la competiţie cu trei pugilişti, sub conducerea antrenorului Nicu Brânzei.

Din păcate, Tudor Marin, cel mai galonat boxer ceferist ieşean prezent în concurs, la categoria 48 kg, nu a fost pus de organizatori pe lista capilor de serie, deşi este medaliat la Naţionalele de juniori, picând în acest fel pe un culoar extrem de greu. După ce în optimile de finală, Tudor Marin l-a “spulberat” prin abandon pe un sportiv de la Constructorul Hunedoara, în sferturile de finală el a fost învins la puncte de Ioan Pingoci (CS Stelică Prahova Ploieşti), câştigătorul categoriei, care boxa şi pe teren propriu. În schimb, ceferiştii Ioan-Gheorghe Dumitrache (cat. 57 kg) şi Tiberiu Vartolomeu (cat. 66 kg) au cucerit medaliile de bronz ale competiţiei, după ce au ajuns până în semifinalele “Cupei României”. În penultimul act al turneului, Ioan-Gheorghe  Dumitrache a fost învins de Mihai Chirilă (Crişul Oradea), după ce în sferturile de finală boxerul ieşean câştigase tot puncte în faţa lui Constantin Ifrim (Constructorul Hunedoara). Celălalt sportiv ceferist ieşean medaliat cu bronz, Tiberiu Vartolomeu, a fost învins în semifinale de către Alexandru Mihai (Farul Constanţa), după ce în sferturi nu a avut adversar. De remarcat că, în cadrul categoriei 70 kg, ieşeanul de la CS Gladiatorul, Dumitru Călin, antrenat de Dumitru Agavriloaie şi Constantin Dreer a câştigat trofeul pus în joc! Cei 13 câştigători ai Cupei României în întrecerea juvenilă de la Ploieşti au fost următorii: Ioan Giurgiu (cat. 46 kg, de la Voinţa Cluj), Ioan Pingoci (cat. 48 kg, CS Stelică Prahova Ploieşti), Ioan Băluţă (cat. 50 kg, Midia Năvodari-Constanţa), Nicolae-Adrian Mates (cat. 52 kg, Constructorul Hunedoara), Iulian Buciuc (cat. 54 kg, Dinamo Bucureşti), Alexandru Cuciureanu (cat. 57 kg, CSM Brăila), Ciprian Florea (cat. 60 kg, Dinamo Bucureşti), Marin Iordache (cat. 63 kg, Steaua Bucureşti), Nicu Manea (cat. 66 kg, Petrolul Ploieşti), Dumitru Călin (cat. 70 kg, CS Gladiatorul Iaşi), Denis Chiriţă (cat. 75 kg, Farul Constanţa), Dragoş Cocoş (cat. 80 kg, Petrolul Ploieşti), Marin Preda (cat. 86 kg, Petrolul Ploieşti).
La finalul competiţiei, antrenorul ceferist ieşean, Nicu Brânzei, ne-a declarat: “Am obţinut două medalii de bronz la Cupa României de la Ploieşti, iar dacă Tudor Marin era pus pe lista capilor de serie cu siguranţă ajungea în finala categoriei. În orice caz, antrenorului coordonator Valentin Vrânceanu i-a plăcut stilul de box al lui Tudor Marin şi a spus că îl va chema şi pe el la taberele de pregătire pentru tinerii boxeri, din perioada următoare. Tot din păcate, accidentându-se la un antrenament, nu l-am putut folosi în întrecerea de la categoria 80 kg, pe Bogdan Şoreanu, care avea şi el şanse la o medalie, dar l-am dus la Ploieşti, pentru unele meciuri de pregătire, în afara concursului, pe Vasile Craiu, un alt boxer talentat de la clubul nostru. Una peste alta, sunt mulţumit de evoluţia elevilor mei la Cupa României de la Ploieşti, dar mai avem mult de muncă pe viitor şi la capitolul pregătire fizică şi la şedintele tehnico-tactice”. De menţionat că doi boxeri de la CFR-CSŞ Unirea Iaşi, Benone Marcu (cat. 48 kg) şi Vasile Cristescu (cat. 54 kg) vor participa în intervalul 16-22 februarie, la Cupa României de seniori, de la Iaşi. Apoi, în perioada 26 aprilie – 3 mai, boxerii ceferişti ieşeni vor reveni la Ploieşti, pentru a participa la Campionatele Naţionale pentru juniori, acolo unde se speră că Tudor Marin va urca pe podiumul competiţiei, luându-şi astfel revanşa faţa de ratarea unei medalii la Cupa României.
Dan TEODORESCU