Ultima manifestare a anului 2014 în cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi* Printre numeroşii participanţi s-au aflat Sorin Cotlarciuc, popicar veteran la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi şi Dan Teodorescu, director sportiv şi ofiţer de presă al CS CFR Iaşi.

Grupul de elită al umoriştilor ieşeni şi nu numai s-a reunit duminică, 14 decembrie 2014, în salonul central al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Asachi din Iaşi, la ultima manifestare din acest an.
Preşedintele Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, domnul comandor Mihai Batog Bujeniţă a trecut în revistă, în debutul manifestării, acţiunile din ultima perioadă la care au participat membrii asociaţiei, cu o frumoasă lansare de carte a domnului dr. Sorin Cotlarciuc, o colaborare fructoasă cu Asociaţia Universul Prieteniei (preşedinte: Rodica Rodean) şi cu o apariţie pe „micul ecran” în cadrul postului TELE M Iaşi, realizatorul emisiunii „Oameni de Poveste” fiind Simona Toma. A mai fost anunţat faptul că ieşeanca Bianca Marcovici, care domiciliază de mai mulţi ani în Israel şi care este o binecunoscută scriitoare de limbă română, va sosi pentru o perioadă la Iaşi, începând cu data de 28 decembrie 2014, iar în ziua de 4 ianuarie 2015 va avea loc şi o întâlnire a ei cu publicul local, în cadrul Comunităţii Evreilor.
Au urmat apoi câteva intervenţii din sală, iar Dan Teodorescu a propus ca, în anul care vine, în cadrul Galeriei Top Art de la Casa Cărţii să se organizeze o expoziţie de grafică şi fotografie, acolo unde membrii Asociaţiei Literare Păstorel să iasă şi ei în public cu cărţile editate de-a lungul timpului, iar la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă (director: Paul Zamfir) să fie o acţiune comună între scriitorii ieşeni şi membrii trupei de teatru conduse de actorul şi regizorul ceferist Emil Gnatenco, într-un spectacol comun, lucruri acceptate în unanimitate de cei prezenţi.
Doamna Rodica Rodean a mai propus ca asociaţia să aibă o apariţie permanentă şi în mediu online, printr-un site sau blog propriu, dar şi apariţii de Facebook. 
Au citit apoi în cadrul manifestării de duminică, din creaţiile proprii (epigrame, rondeluri, catrene, poezii etc) Vasile Unguraşu, Dumitru Ivas, Constantin Profir, Val Andreescu, Ioan Hodaş, Gheorghe Bălăceanu, Nicolae Peiu, Vasile Larco, Mihai Haivas, Mihai Batog Bujeniţă, Aurel Baican, prof. Nicolae Creţu, Sorin Cotlarciuc, Dan Teodorescu, Mihai Stancu, Mihai Caba. Vasile Vajoga a oferit colegilor şi un reuşit număr de iluzionism, printre participanţi fiind şi doamnele Rodica Rodean şi Cornelia Ursu, Vasile Diacon, Eugen Deutsch, dr. A. Mihăilă, Vasile Enuţă, fostul fotbalist ceferist Doru Bambu şi mulţi alţii.
În jurul unui pahar de vorbă, membrii Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi şi-au depănat apoi amintirile de-a lungul anului şi şi-au urat reciproc „Sărbători Fericite”, un „Crăciun Fericit” şi „La mulţi ani 2015” !
Următoarea manifestare literară va avea loc în a doua duminică a lunii ianuarie 2015, mai precis în ziua de 11 ianuarie, când s-a propus şi acceptat că unul dintre membrii asociaţiei să prezinte o „temă literară” sau un fapt inedit din viaţa domniei sale.
DAN TEODORESCU (Vezi şi Galeria Foto de pe site, deschide sus în dreapta)