Pe 24 ianuarie 2016, de Ziua Unirii Principatelor: Eveniment cultural de excepţie în Staţia CFR Iaşi

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca "Mica Unire" a avut loc în secolul al XIX-lea și reprezintă unirea statelor Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate: la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.
Peste secole, mai precis pe 24 ianuarie 2016, cu prilejul aniversării a 157 ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, se vor organiza la Iaşi numeroase manifestări legate de Ziua Unirii Principatelor.
În acest context, Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi, din cadrul Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR" - SA, organizează un eveniment cultural-artistic în Staţia CFR Iaşi, de la ora 10.30, după următorul program:
- Ora 10.30: Deschiderea festivităţilor - recital de poezie a ing. Emil Gnatenco - actor, regizor şi conducătorul trupei de teatru de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă, cu participarea elevilor de la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" Iaşi.
- Ora 10.45: Recital de muzică folk a cantautorului Teodor Munteanu.
- Ora 10:55: Cântece populare, Hora Unirii şi alte cântece dedicate Unirii cu participarea elevilor de la Palatul Copiilor Iaşi.
- Ora 11.05: Dansuri populare cu participarea elevilor clubului de dans ASTERISC de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă.
- Ora 11.15: Dansuri populare cu participarea elevilor clubului de dans sportiv NIKONS Iaşi (preşedinte: Mariana Niculiţă; antrenor şi coregraf: Amira Niculiţă).
- Ora 11.25: Hora Unirii cu toţi participanţi prezenţi la evenimentul de la Staţia CFR Iaşi (Gara Mare).
Vă aşteptăm cu mult drag la acest eveniment de suflet pentru noi toţi !
Director,
ing. George-Radu PIPA