Ex-ceferista Mădălina Ţibichi, de la haltere la o medalie de argint la box

La Râmnicu Vâlcea au avut loc recent întrecerile de la Cupa României la box feminin, la junioare, tineret şi senioare.
La secţiunea tineret, Mădălina Ţibichi (CS Nicolina Iaşi, antrenor: Petrică Nichiţel) a cucerit medalia de argint la categoria 57 kg, după o finală pierdută în faţa sportivei Ionela Ungureanu (CSM Drobeta Turnu Severin). În semifinale, Mădălina Ţibichi s-a impus în faţa lui Pamela Gangăl (BC Gladiatorul Iaşi).
De menţionat că Mădălina Ţibichi a început sportul de performanţă la Clubul Sportiv CFR Iaşi, unde a practicat halterele sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron. Ea a fost la un moment dat şi componenta Centrului Naţional Olimpic de cadeţi, de la Galaţi, cu bune rezultate în sportul halterelor.
Iată că, trecând de la haltere la box, Mădălina Ţibichi a reuşit prima ei medalie la nivel naţional în sportul cu mănuşi, unde are şanse mari să ajungă în vârful piramidei, după multe antrenamente şi o viaţă sportivă desăvârşită.
În prezent, Mădălina Ţibichi (17 ani) este elevă în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului şi a participat cu mult succes şi la Memorialul de box Iosif Mattes, din 2015, organizat de fostul ei club, CS CFR Iaşi.
Conform site-ului oficial al FR Box, la Cupa României de box feminin, care s-a desfaşurat, timp de 4 zile, în Sala de Sport Municipală "Vasile Ștefan" din Râmnicu Vâlcea, câştigătoarele au fost următoarele pugiliste:
- Junioare:
46 kg - Baran Cristina
48 kg - Lugigan Alina
52 kg - Lup Rodica
54 kg - Junas Ana Maria
57 kg - Deaconu Oana
60 kg - Gheorghe Mihaela
63 kg - Tatu Andreea
66 kg - Iordache Valentina
75 kg - Jipa Marinela
80 kg - Mathias Antonia
- Tineret:
48 kg - Timofte Elena
54 kg - Todea Denisa
57 kg - Ungureanu Ionela
60 kg - Lazar Niculina
64 kg - Zorlescu Cristina
69 kg - Fieraru Camelia
75 kg - Adam Elena
81 kg - Paraschiv Larisa
- Senioare:
48 kg - Duţă Steluţa
51 kg - Perijoc Lăcrămioara
54 kg - Nechita Claudia
57 kg - Mera Ioana
60 kg - Cosma Cristina
64 kg - Dincă Gabriela
69 kg - Stoica Irina
81 kg - Gherghe Diana
+81 kg - Turcin Luminiţa
La junioare, la categoria 52 kg, Bianca Cobzaru (15 ani), legitimată la CSŞ Unirea Iaşi şi antrenată de Tinu Brânzei, a cucerit medalia de bronz. 
În aceste zile, boxerii români sunt prezenţi la un turneu puternic de verificare la Sofia (Bulgaria), acolo unde va urca treptele ringului şi ieşeanul Paul Andrei Arădoaie, care luptă acum pentru CS Dinamo Bucureşti.
DAN TEODORESCU