La doar 7 ani, Elena Aghion duce tradiţia familiei mai departe pe terenurile ieşene de tenis!

În calendarul naţional al Federaţiei Române de Tenis este cuprinsă şi competiţia TENIS 10 FRT, adresată copiilor cu vârsta maximă împlinită de 10 ani. În acest context, sâmbătă, 29 iulie 2017, CS Vergiliul Iaşi (preşedinte: Raluca Aghion) a organizat la arenele CFR Iaşi un turneu din calendarul naţional Tenis 10 FRT, cu participarea micilor tenismeni din Iaşi şi Fălticeni.
La nivelul portocaliu (până la 9 ani) s-au înscris 10 copii, care au fost împărţiţi în două grupe de câte cinci sportivi, acolo unde ieşeanca Elena Aghion (doar 7 ani) a câştigat toate partidele disputate. În marea finală, disputată în sistem tie-break până la 10, cu diferenţă de 2 puncte, Elena Aghion a avut o comportare bună în faţa unei sportive mai mare ca ea cu 2 ani (Ana Dumitru, din Fălticeni, are 9 ani), scorul final fiind de 12-10 pentru tenismena din Fălticeni. Medalia de argint cucerită de Elena Aghion în acest turneu juvenil duce tradiţia familiei mai departe, ea fiind sora mai mică a talentatului şi binecunoscutului Răzvan Aghion (de la CS CFR Iaşi, care în decembrie va împlini 14 ani şi este om de lot naţional), fiica antrenoarei Raluca Aghion (care pregăteşte şi micii tenismeni de la CS CFR Iaşi) şi nepoata antrenorului şi bunicului Vergil Aghion (CS CFR Iaşi). Pentru "berbecul" Elena Aghion, născută pe 13 aprilie 2010, sportul alb se pare că va fi o mare pasiune, ea având rezultate notabile încă de la vârste fragede!
Tot în cadrul competiţiei de sâmbătă, de la arenele CFR Iaşi, la nivelul roşu (până la 8 ani) s-au impus micii sportivi Matei Strugariu (Fălticeni) - la avansaţi şi respectiv Valentin Ionescu (CS CFR Iaşi) - la începători.
La nivelul verde (până la 10 ani), trofeul a revenit lui Matei Moşneguţu (Fălticeni), pe locul 2 fiind clasat Rareş Cantoriu (CS CFR Iaşi).
"A fost o competiţie frumoasă, unde copii au luptat pentru fiecare minge. A bătut uneori şi vântul destul de puternic, deci nu a fost deloc uşor pentru ei!", ne-a declarat, la final, organizatorul principal şi arbitrul Raluca Aghion.
Vă mai informăm că Răzvan Aghion participă în aceste zile la turneul de 16 ani de la Bacău, de categoria A, denumit "Circuitul Naţional FRT - Trofeul Elisa-SCM Bacău", însoţit de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion. Directorul de turneu este Mihai Octavian Ciuntea, iar arbitrul principal Lucian Ghia. În turul I, pe tabloul principal al competiţiei masculine, ieşeanul Răzvan Aghion se va confrunta cu Ştefan Alistar (SCM Bacău). Primul favorit al turneului este Teodor Cojocaru (CS Micul AS Iaşi, dar care a început tenisul în anii din urmă, la CS CFR Iaşi).
La turneul de la Bacău, la feminin, participă şi Bianca Andrei (cap de serie nr. 2), tot de la CS CFR Iaşi. Ea o va întâlni în turul I pe Daria Toth (SCM Bacău). Prima favorită este Daniela Andreea Roşca, de la CSM Bucureşti.
În probele de dublu, Andrei Bianca va evolua alături de Daria Munteanu (TC Coreco Iaşi), iar la masculin, Răzvan Aghion va face pereche cu Adrian Gheorghe (CSM Brăila).
După ziua de 10 august 2017, ceferistul ieşean Răzvan Aghion va participa la cele trei turnee internaţionale de tenis de la Brüxelles (Belgia), devenite tradiţionale pentru el.
DAN TEODORESCU