Mai trebuie 500 euro pentru salvarea unui copil aflat în scaunul cu rotile!

La doar 17 ani, Andreea Ciocârlan, elevă care a promovat în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida (fostul Liceu Energetic) este una dintre sportivele de bază ale clubului CFR Iaşi, fiind componentă a formaţiei de popice CFR Olimpia ACB.

În ultimele două sezoane, echipa de junioare CFR Olimpia ACB Iaşi, cu Andreea Ciocârlan în formaţie, a reuşit promovarea la turneul final al Diviziei Naţionale, unde a ocupat locul 6, sub conducerea antrenoarei Cristina Pascu. Din păcate, însă, tânăra şi talentata sportivă ieşeană are o situaţie familiară extrem de dificilă, deoarece fratele ei de numai 15 ani, Gabriel-Ionuţ Ciocârlan a paralizat de la vârsta de un 1 an, în urma unui tratament medical defectuos. “Mi-a povestit mama că atunci când fratele meu avea doar 1 an, o doctoriţă a spus că trebuie să facă un vaccin, deşi fratele meu era răcit şi nu avea voie să facă acest lucru. Mama i-a spus doctoriţei că fratele meu este răcit şi nu are voie să facă acel vaccin, dar acea persoana a spus că merge şi aşa... Şi aşa fratele meu a rămas înţepenit în pat, după acel vaccin! În decursul timpului, Gabriel a fost operat de 8 ori la Iaşi, acum poate să meargă în cârje prin casa, iar afară merge doar în căruţul de invalizi. Mă rog tot timpul la Dumnezeu ca fratele meu să devină un om normal şi să scape de cârje. Singura salvare este o operaţie pe care trebuie să o facă la Chişinău, în Republica Moldova şi care costă 1.850 euro, dar familia mea nu are atâţia bani, suntem destui de nevoiaşi...”, ne-a declarat nu cu mult timp în urmă sportiva ceferistă Andreea Ciocârlan, care a solicitat în acest caz ajutorul semenilor.

De menţionat că fratele Gabriel-Ionuţ Ciocârlan este elev în clasa a VII-a la Grupul Şcolar Ion Holban din Iaşi, şcolarizat la domiciliu. Mama lui Gabriel-Ionuţ, Mihaela Sturza (care s-a despărţit între timp de soţul ei Mihai şi şi-a luat din nou numele de domnişoară) este asistenta socială a fiului ei, pe post de însoţitoare, şi are un salariu de circa 500 lei RON. Aceasta sumă este de fapt singurul venit lunar al familiei sportivei Andreea Ciocârlan, care locuieşte cu mama şi fratele ei în satul Lunca Cetăţuii, la Blocul 62, scara A, etajul 3, apartamentul 15 – comuna Ciurea, judeţul Iaşi. Telefoanele de contact ale familiei sunt 0232.296028 (acasă, la blocul de lângă gara Ciurea), 0752.432181 (sportiva Andreea Ciocârlan) sau 0756.804600 (mama Mihaela Sturza).

* Operaţia de la Chişinău este programată pe 17 iulie 2009

De menţionat că, în conformitate cu fişa medicală elaborată de Dr. Marcel Platon, copilul Gabriel Ionuţ Ciocârlan suferă de Diplegie spastică, fiindu-i recomandat tratamentul chirurgical prin metoda “Miofibrotomia subcutanată pe etape după metoda prof. Ulzibat” or. Tula, medicii specialişti operând în Republica Moldova în iulie 2009, la clinica GineSource din Chişinău. Gabriel Ionuţ Ciocârlan a fost programat la operaţie pe 17 iulie 2009, iar costul intervenţiei chirurgicale după fişa medicală este de 1.850 euro. Cu ajutorul unor oameni de bine din Iaşi şi Bucureşti, alături de alte instituţii, organizaţii religioase şi societăţi comerciale, de unele direcţii din lumea sportului, s-a adunat până acum suma de 1.350 euro, principalii donatori fiind Direcţia pentru Sport a Judeţului Iaşi (director: Ciprian Paraschiv), Primăria Ciurea (primar: Cătălin Lupu), Asociaţia Diaconia, Mănăstirea Hadâmbu, Compania Cotnari (director general: Constantin Deleanu), Sami Trans (director: Ion Samson), elevii şi profesorii de la Liceul CFR, Liceul Constantin Brâncuşi, Liceul Ioan Ştefănescu, Liceul Radu Cernătescu, Colegiul tehnic Dimitrie Leonida, Elena Pană (preşedinta FR Popice-Bowling), prof. Silvia Davideanu, ing. Maria Teodorescu, dr. Constantin Burcoveanu, germanul de origine română Georg Barth, Clubul Sportiv CFR Iaşi.

* Participanţi la Crosul Olimpic din Dealul Copoului

Pentru a demonstra că dragostea pentru sport nu are limite, familia Ciocârlan a participat recent şi la Crosul Olimpic organizat de DSJ Iaşi în Dealul Copoului. A fost prezent inclusiv Gabriel-Ionuţ, care a parcurs distanţa de 2,5 km în scaunul cu rotile, însoţit de sora Andreea şi de mama Mihaela. A fost un gest normal din partea unor oameni la care speranţa de viaţă şi de mai bine a rămas intactă!

În puţinele zile care au mai rămas până la operaţia de la Chişinău, familia Ciocârlan mai trebuie să facă rost de 500 euro, dar aria donatorilor s-a restrâns drastic în acest moment. Cu speranţa că oamenii cu suflet mare vor fi totuşi alături de familia Ciocârlan şi în zilele următoare şi că suma de 500 euro nu este un capăt de ţară pentru oamenii de afaceri şi politici ieşeni, să nădăjduim că un copil va fi salvat de la chinul zilnic al scaunului cu rotile prin ajutorul semenilor, care sunt rugaţi să ia legătura cu familia în cauză la numerele de telefon enumerate mai sus! Doamne ajută!

Dan TEODORESCU