UNIVERSUL LUI DAN TEODORESCU

În ultimii trei ani şi jumătate, inginerul constructor şi jurnalistul ieşean Dan Teodorescu  a editat, doar la PIM Iaşi, 15 cărţi de mare întindere, în 17 volume, deoarece două cărţi au avut câte două volume fiecare. Cartea sa cu nr. 15 a  denumit-o "UNIVERS 69", acest volum fiind dedicat tuturor oamenilor care simt şi trăiesc româneşte, oriunde s-ar afla!
Iar cifra 69 reprezintă doar apropiata vârstă a autorului, născut la Iaşi, în România, pe 19 aprilie 1950, sub zodia "Berbecului". Iar dacă adunăm ziua 19 cu anul 50 ne rezultă tot 69! Tot în '69, autorul a absolvit Liceul nr. 1 "Mihail Sadoveanu" din Iaşi (actualul Colegiu Naţional), iar în 2019 se împlinesc astfel cinci decenii de la terminarea unei şcoli de elită. Acest volum este dedicat promoţiei 1969 de la "Sadoveanu", la 50 ani de la absolvire, dar şi colegilor de la UZPR, la 100 ani de la înfiinţarea Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (1919-2019), cu nişte capitole editate în exclusivitate. Vor fi şi alte cronici culturale şi sportive extrem de interesante, din perioada 2018-2019, din România, Grecia, Germania, SUA şi Franţa. Lansarea cărţii de 692 pagini, "UNIVERS 69", va avea loc în ziua de vineri, 22 februarie 2019, de la ora 17.00, la Hotelul Moldova Iaşi, în cadrul unui spectacol artistic de mare atracţie. 
"Lectură plăcută, dragi prieteni din universul galactic al cărţilor!", a menţionat în final, jurnalistul ieşean DAN TEODORESCU, care este membru UZPR şi APSR, vicepreşedintele Ligii Scriitorilor din România - Filiala Iaşi-Moldova, membru senior al Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi (ALPI) şi al Cenaclului "George Topîrceanu" de la Clubul CFR Iaşi de la Râpa Galbenă.
El este implicat şi în presă din străinătate, fiind redactor şef adjunct la Agenţia de Presă "AŞII ROMÂNI" şi la ziarul "VOCEA TA" (ambele cu sediul central la Nürnberg - Germania), apoi este Senior Editor la revista "MIORIŢA USA", din Sacramento - statul California - SUA.
Dan Teodorescu este şi Directorul Sportiv şi Ofiţerul de Presă al Clubului Sportiv CFR Iaşi.
(REDACŢIA)