CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

În arena de popice de talie europeană, cu 8 piste, din Complexul Sportiv Gheorgheni, din Cluj-Napoca, în zilele de 16 şi 17 martie 2019 s-au derulat întrecerile turneului final feminin pe echipe, pentru categoria tineret - U23. Au participat patru formaţii, cele din Târgu Mureş, Ploieşti, Hunedoara şi Bucureşti (de la clubul Rapid).
Echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureș a reușit să câștige o nouă medalie de aur și titlul de campioană națională, cu un nou record naţional de 3362 p.d. în a doua zi a competiţiei.
Elevele antrenorilor Orosz Istvan și Seres Jozsef au dominat întrecerea de la Cluj-Napoca, câștigând ambele reuniuni a turneului, cu un total de 6666 popice doborâte (3304 p.d. + 3362 p.d.).
Pe locul 2 s-a clasat Conpet Petrolul Ploieşti (antrenor: Daniela Lăcătuşu), titlul de vicecampioană fiind obţinut cu un total de 6321 popice doborâte (3159 p.d. + 3162 p.d.).
Locul 3 şi medalia de bronz au aparţinut formaţiei Siderurgica Hunedoara (antrenor: Mănel Manea), cu 6144 popice doborâte (3031 p.d. + 3113 p.d.).
Pe locul 4 s-a clasat Rapid Bucureşti (antrenor: Vasilica Pometcu), cu un total de 5998 popice doborâte (2924 p.d. + 3074 p.d.).
După cum ne-a informat Antal Matilda, vicepreşedintele CS Electromureş Tg. Mureş, cele mai bune rezultate individuale ale turneului final de la Cluj-Napoca, în cadrul echipelor participante, au fost:
- Electro Romgaz Tg. Mureş: Ciobanu Maria - 590 p.d., Poetașu Ana-Maria - 585 p.d., Bato Judit Katalin - 580 p.d., Seres Bernadett - 567 p.d.
- Conpet Petrolul Ploieşti: Mihai Letiția - 580 p.d., Popa Alexandra - 568 p.d., Vasile Alice - 544 p.d.           
- Siderurgica Hunedoara: Budoi Noemi - 566 p.d., Laposi Carina - 546 p.d., Kali Erika - 537 p.d.
- Rapid Bucureşti: Enescu Maria - 557 p.d., Marin Denisa - 535 p.d., Şchiopescu Ștefania - 530 p.d. 
Festivitatea de premiere a fost coordonată de antrenorul federal Remus Antimirescu, care este şi antrenorul echipei masculine de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, care a menţionat: "Rezultatele de la acest turneu final contează de două ori: prima dată pentru clasamentul final şi podiumul de premiere şi a doua oră pentru selecţia la lotul naţional al României. Mulţumim domnului Grigore Blaga pentru că a fost o gazdă bună pentru noi toţi şi a pregătit foarte bine pistele de joc. Vă felicit pentru rezultatele obţinute şi vă doresc mult succes în cariera sportivă".
Tot la Cluj-Napoca, pe 30 martie 2019, este programat marele derby al Campionatului Naţional de popice pentru seniori, dintre echipele CFR Cluj şi CFR Olimpia ACB Iaşi, din ultima rundă a sezonului regulat.
În luna aprilie, la Ploieşti, în competiţia masculină, vor avea loc turneele finale la tineret U23 şi seniori, acolo unde sunt deja calificate şi cele două formaţii de la CFR Olimpia ACB Iaşi
DAN TEODORESCU