La Cupa României: Medalie de bronz pentru ceferista Ionela Atincăi

În perioada 14-17 mai, la Oneşti s-a desfăşurat Campionatul Naţional de haltere pentru tineret - U 23 (etapa de calificări la finala din august) şi Cupa României. Au fost prezenţi în conpetiţie 151 de sportivi (64 de fete şi 87 de baieti), legitimati la 22 de structuri sportive din ţară, inclusiv de la CS CFR Iaşi.
Sub conducerea antrenorului Dănuţ Fron, clubul ieşean a avut în competiţie trei sportivi, cel mai bun rezultat fiind obţinut de Ionela Atincăi (17 ani, de la categoria 71 kg), care a cucerit medalia de bronz în Cupa României, având un total olimpic de 145 kg (64 kg la smuls şi 81 kg la aruncat). Pe primele locuri s-au clasat două sportive de la CSU Galaţi, ele fiind  Mariana Tăbăcaru (1) şi Mihaela Ilie (2).
Ceilalţi doi sportivi ceferişti ieşeni au fost Ştefan Atincăi (doar 14 ani, debutant, cu o greutate corporală de numai 36 kg, dar a concurat la categoria 55 kg) -  a realizat un total olimpic de 72 kg, cu 32 kg la smuls şi 40 kg la aruncat şi Ştefan Robu (categoria 96 kg) - a reuşit un total de 110 kg, cu 45 kg la smuls şi 65 kg la runcat şi s-a clasat pe locul 6.
Toţi trei sportivi ieşeni aflaţi în competiţia de la Oneşti au obţinut calificarea la finala din luna august 2019, antrenorul Dănuţ Fron fiind mulţumit de evoluţia lor.
Competitia s-a desfaşurat in Sala de Jocuri a Clubului Sportiv Municipal Onesti, din judetul Bacău.
DAN TEODORESCU