CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

În perioada 1-3 noiembrie 2019, la Hunedoara au avut loc finalele Campionatelor Naţionale de popice pentru seniori şi senioare în probele individual clasic, tandem şi sprint. Surpirnzător, din motive financiare precare, popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, cu Ionuţ Cercel (cel mai bun popicar al României în acest moment, după ultimele rezultate pe plan intern şi internaţional) au fost nevoiţi să absenteze de la competiţie.
Putem să mai menţionăm la acest capitol că popicarii de la CFR Cluj primesc de la Primăria de pe Someş o subvenţie de 100.000 lei pe an pentru a face performanţă, iar popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi primesc ZERO lei de la Primăria din "Oraşul celor 7 coline", acolo unde sportul este pe cale de dispariţie de mai mult timp, dacă ne referim nu doar la fotbalul din Dealul Copoului!
Vineri, la Hunedoara, s-a derulat "proba regină", cea de individual clasic, iar podiumurile de premiere au fost următoarele:
- SENIORI:
1. Bogdan Dudaş (CFR Cluj) - 595 p.d. (comparativ cu nozl campion al României, la recenta Cupa Europei din Croaţia, ieşeanul Ion Cercel a reuşit 674 p.d.!); 2. Denis Pădurean (Inter Petrila) - 585 p.d.; 3. Mănel Manea (CFR Cluj) - 579 p.d. (cu 216 p.d. la izolat). Pe locul 4 s-a clasat Szasz Tibor Levente (CSM Tg. Mureş), tot cu 579 p.d., dar cu un izolat mai slab, de numai 201 p.d.
- SENIOARE: 1. Luminiţa Dogaru (Conpet Petrolul Ploieşti) - 576 p.d.; 2. Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş) - 554 p.d.; 3. Luminiţa Dobre (Rapid Bucureşti) - 546 p.d.
Sâmbătă şi duminică, la Hunedoara au avut loc probele de tandem şi respectiv sprint, câştigătorii acestora fiind următorii sportivi şi sportive:
TANDEM:
- Masculin: 1. Bogdan Dudaş - Vlad Sabău (CFR Cluj).
- Feminin: Andreea Cărămidariu - Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara);
- Mixt: Mănel Manea (CFR Cluj) - Budoi Noemi (Siderurgica Hunedoara).
SPRINT:
- Masculin: Claudiu Feier (Inter Petrila);
- Feminin: Maria Ciobanu (Electromureş Romgaz Tg. Mureş).
Arbitrul principal al finalelor de la Hunedoara a fost antrenorul federal Remus Antimirescu, iar delegatul FR Popice a fost secretarul general Victor Stacojiu. 
În perioada următoare, în turul I al Ligii Campionilor la popice, România va fi reprezentată de două echipe, cele din Cluj (la masculin) şi Tg. Mzreş (la feminin).
Cele două manşe sunt programate pe 23 noiembrie (turul) şi 7 decembrie 2019 (returul). În prima manşă, ambele echipe româneţti vot evolua pe teren propriu, de la ora 13.00, astfel: CFR Cluj - Zalaegerszegi TK (Ungaria), respectiv Electromureş Romgaz Tg. Mureş - SV Pöllwitz (Germania). Turneul final de patru (Final Four) este programat în zilele de 28 şi 29 martie 2020 la Apatin, în Serbia.
DAN TEODORESCU