Mulţumiri publice din partea sportivei Andreea Ciocârlan

La începutul acestei săptămâni, în familia sportivei Andreea Ciocârlan, care evoluează la echipa de popice CFR Olimpia ACB Iaşi, a pătruns o rază de lumină, cea a speranţei.

Ultimii bani pentru operaţia fratelui Gabriel-Ionuţ Ciocîrlan au fost strânşi, iar joi, pe 16 iulie, mama Mihaela îşi va însoţi fiul la Chişinău, acolo unde se speră într-o intervenţie chirurgicală reuşită, pentru ca tânărul de 15 ani, care merge acum doar în căruciorul cu rotile să devină un om normal.

Va reamintim că elevul Gabriel-Ionuţ Ciocârlan este paralizat de la vârsta de un 1 an, în urma unui tratament medical defectuos. “Mi-a povestit mama că atunci când fratele meu avea doar 1 an, o doctoriţă a spus că trebuie să facă un vaccin, deşi fratele meu era răcit şi nu avea voie să facă acest lucru. Mama i-a spus doctoriţei că fratele meu este răcit şi nu are voie să facă acel vaccin, dar acea persoana a spus că merge şi aşa... Şi aşa fratele meu a rămas înţepenit în pat, după acel vaccin! În decursul timpului, Gabriel a fost operat de 8 ori la Iaşi, acum poate să meargă în cârje prin casa, iar afară merge doar în căruţul de invalizi. Mă rog tot timpul la Dumnezeu ca fratele meu să devină un om normal şi să scape de cârje. Singura salvare este o operaţie pe care trebuie să o facă la Chişinău, în Republica Moldova şi care costă 1.850 euro, dar familia mea nu are atâţia bani, suntem destui de nevoiaşi...”, ne-a declarat cu mai mult timp în urmă sportiva ceferistă Andreea Ciocârlan, care a solicitat în acest caz ajutorul semenilor.

De menţionat că, în conformitate cu fişa medicală elaborată de Dr. Marcel Platon, Gabriel Ionuţ Ciocârlan suferă de Diplegie spastică, fiindu-i recomandat tratamentul chirurgical prin metoda “Miofibrotomia subcutanată pe etape după metoda prof. Ulzibat” or. Tula, medicii specialişti operând în Republica Moldova, la clinica GineSource din Chişinău.

Prin efortul colectivul al oamenilor de bine din Iaşi şi din Bucureşti, în sfârşit această sumă de 1.850 euro a putut fi strânsă şi operaţia va fi efectuată vineri, pe 17 iulie, la Chişinău. Va urma apoi o perioadă mai lungă de recuperare, dar toată lumea este optimistă şi speră în ajutorul medicilor, dar şi în cel al divinităţii.

“Ultima sută de euro am primit-o de la doi tineri, care au citit despre cazul fratelui mei în presa ieşeană (NR - e vorba de codiatianul Bună Ziua Iaşi). Nu-i cunosc şi nici nu ştiu de fapt cine sunt. S-au întâlnit cu mama mea în Pd. Roş şi i-au dat banii. Cu aceşti bani am putut să completez suma de 1.850 euro şi mama îl va însoţi pe fratele meu la operaţia de la Chişinău. Să sperăm că totul va fi bine, iar Gabriel-Ionuţ se va reface în timp şi va deveni un om normal. Vreau să mulţumesc public tuturor celor care m-au ajutat cu donaţii pentru salvarea fratelui meu şi familia mea le rămâne veşnic recunoscătoare. Mulţumesc frumos şi Doamne ajută!”, ne-a declarat astăzi, pe 14 iulie, cu mult optimism în suflet sportiva Andreea Ciocârlan, cea care acum munceşte si în timpul vacanţei pentru un ban în plus în folosul familiei sale şi care este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida (fostul Liceu Energetic) din Iaşi.

Pentru informaţii ulterioare şi complete, telefoanele de contact ale familiei Ciocârlan sunt 0232.296028 - acasă, la blocul de lângă gara Ciurea, 0752.432181 - sportiva Andreea Ciocârlan sau 0756.804600 - mama Mihaela Sturza, care şi-a reluat numele de domnişoară după divorţul de soţul ei, dar care şi-a păstrat copiii lângă dânsa.

Dan TEODORESCU