CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

După rezultatele remarcabile obţinute în ultima vreme, atât pe plan intern cât şi internaţional, şahiştii clubului sportiv Politehnica Iaşi au căpătat o gură de oxigen la începutul acestui an, deoarece prestigioasa firmă Cotnari SA a devenit susţinătoarea financiară a sportivilor pregătiţi de Vasile Manole, Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov, în urma unui protocol semnat în urmă cu puţine zile.

Asta după ce, tot recent, CS CFR Iaşi şi CS Politehnica Iaşi au semnat un alt protocol de colaborare în ceea ce priveşte susţinerea noii echipe de şah senioare alcătuită din maestrele Alina Motoc, Smaranda Pădurariu şi Iosefina Păuleţ, care are ca obiectiv câştigarea titlului naţional şi o participare de lungă durată în cupele europene. În luna februarie, tinerii şahişti de la Poli-Cotnari Iaşi vor participa la numeroase competiţii, cu un debut la Turneul internaţional de şah de la Plovdiv (Bulgaria), din perioada 2-8 februarie, acolo unde vor fi prezenţi şi 15 sportivi ieşeni, însoţiţi de antrenorul Vlad Ungureanu. În intervalul 2-5 februarie, alţi 4 elevi-şahişti de la Şcoala Generală “Bogdan Petriceicu Haşdeu” din cartierul ieşean Tătăraşi, legitimaţi la CS Poli-Cotnari, vor participa la turneul de şah “Cupa Mureşului” de la Tg. Mureş. Tot în perioada 2-5 februarie, şahiştii ieşeni Călin Gheorghiu, Georgiana Morea şi Ioana Gelip au fost convocaţi pentru a participa la cantonamentul lotului naţional de juniori, din staţiunea Bascov, de lângă Piteşti.

La Iaşi, la “Iulius Mall”, în intervalul 6-8 februarie, vor avea loc semifinalele Campionatelor Naţionale de şah, la individual, pentru copiii de 8 şi 10 ani, unde se scontează pe prezenţa a peste 100 de tineri şahişti din Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, Vaslui, Bacău.

În paralel, se va desfăşura şi un turneu open pentru juniorii de până la 14 ani, acolo unde vor fi prezenţi lângă tablele de joc peste 60 de sportivi, după cum ne-a menţionat antrenorul emerit Vasile Manole.

În continuare, în perioada 15-24 februarie, şahistele echipei de senioare Poli-CFR Iaşi, în speţă Alina Motoc, Smaranda Pădurariu şi Iosefina Păuleţ, vor participa la Turneul internaţional de şah Capella la Grande (Franţa), unul dintre cele mai puternice turnee din Europa, un adevărat Campionat European prin numărul mare de sportivi participanţi (peste 400), dar şi prin valoarea sportivă a participanţilor, cu 200 de mari maeştri din peste 50 ţări de pe toate meridianele lumii. Cele trei senioare mai sus menţionate (Motoc, Pădurariu, Păuleţ) vor participa şi la finalele Campionatelor Naţionale de şah pentru seniori şi senioare, de la Cluj, din perioada 25 februarie – 2 martie.

“Credem că toate aceste concursuri vor fi adevărate succcese pentru şahul ieşean şi pe această cale cred că vom putea reconfirma faptul ca Iaşul este cel mai puternic centru şahistic al ţării. De asemenea, vă anunţăm că doar peste câteva zile vom deschide pagina de internet a Asociaţiei Judeţene de Şah Iaşi, la adresa www.ajsiasi.ro, acolo unde amatorii de şah din Iaşi şi de oriunde vor găsi informaţii de ultimă oră despre evenimentele şahiste din municipiul nostru şi din România”, ne-a declarat, la final, antrenorul emerit Vasile Manole, care este şi membru în Colegiul Director al FR Şah şi antrenorul lotului naţional de juniori şi junioare al ţării noastre.