CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Index
Şah şi mat în străvechea capitală a Moldovei!
Titlul naţional la senioare în 2008
Toate paginile

Nu cu mult timp în urmă, cele mai bune cluburi ieşene la ora actuală, CS Politehnica (director: Leonida Antohi) şi CS CFR (preşedinte: Radu Pipa), au semnat un protocol de colaborare pentru a susţine împreună o nouă echipă feminină de şah de mare performanţă, compusă din binecunoscutele sportive Alina Motoc (mare maestră), Iozefina Păuleţ şi Smaranda Pădurariu (ultimele două maestre internaţionale), pregătite de antrenorii Vasile Manole, Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov.

Alina Motoc, Iozefina Paulet si Smaranda Padurariu Aceste trei jucătoare, componente ale lotului naţional de senioare ale României, au participat recent la câteva turnee internaţionale de tip “open”, unde au obţinut rezultate meritorii. Astfel, Iozefina Păuleţ şi Smaranda Pădurariu, au concurat în localitatea Pamplona (Spania) la Openul International Ciudad de Pamplona-Abierto, acolo unde au fost prezenţi 131 sportivi din 10 ţări, dintre care 9 mari maeştri şi 8 maeştri internaţionali. După cele 9 runde disputate în sistem elveţian, Păuleţ a ocupat locul 1 în clasamentul feminin cu 6.5 puncte şi locul 12 în clasamentul general, la egalitate cu locul 6, în timp ce Pădurariu s-a clasat pe locul 4 în clasamentul feminin, cu 5.5 puncte. Competiţia disputată în sistem “open” (masculin şi feminin) a fost câştigată de maestrul internaţional Ivan Salgado Lopez (Spania, ELO 2460), cu 7.5 puncte.

Aşa cum am amintit şi într-o ediţie anterioară, marea maestră Alina Motoc a participat şi ea la turneul internaţional open găzduit de localitatea Bethune (Franţa), acolo unde a ocupat locul 1 în clasamentul feminin, cu 5.5 puncte şi 22 la general. La a 28-a ediţie a “Open International de Bethune” au participat la turneul disputat pe parcursul a 9 runde un număr de 106 şahişti, dintre care 9 mari maeştri şi 7 maeştri internaţionali. Competiţia a fost câştigată de marele maestru Sergey Fedorchuk (Ucraina, ELO 2645), cu 7 puncte.

În sfârşit, în localitatea Aschach an der Donau (Austria) s-a desfăşurat ediţia a 16-a a turneului “International Donau Open”, competiţie la care au fost prezenţi şi antrenorii-jucători ieşeni Vasile Manole (locul 7 la finalul competiţiei, cu 5 puncte), Vladimir Danilov (maestru internaţional, locul 9 cu 4,5 puncte) şi Vlad Ungureanu (locul 13 cu 4.5 puncte). Concursul austriac, desfăşurat în sistem open pe parcursul a 7 runde, a beneficiat de prezenţa a 68 sportivi din 11 ţări, dintre care un mare maestru şi 8 maeştri internaţionali şi a fost câştigat de Stanislav Cifka (Cehia, ELO 2406), cu 6 puncte.