Aur şi argint românesc pe terenurile de tenis de pe malurile Senei

Index
Aur şi argint românesc pe terenurile de tenis de pe malurile Senei
Ioana Ducu şi Michele-Alexandra Zmău
Toate paginile

Emblema Open Paris 2008De puţine zile, delegaţia României care a participat la turneul de tenis juvenil de la Paris, sub conducerea antrenorului coordonator Vergil Aghion, de la clubul CFR Iaşi, a revenit în ţară.

Tinerii noştri tenismeni au participat la ediţia a 19-a a turneului open din capitală Franţei la categoria de vârstă 12 ani, atât în întrecerea băieţilor, cât şi în cea a fetelor, la simplu şi dublu. Din păcate, în întrecerea băieţilor, tenismenii români nu au reuşit să treacă de primul tur al tabloului principal de “64”, ei reuşind următoarele rezultate:

  • Daniel Grosescu – Romain Boudaroua (Franţa) 4-6, 4-6;
  • Eric Rădoi – Johan Sebastien Tatlot (Franţa) 2-6, 1-6;
  • Andrei Marinescu – Elvin Nguyen (Franţa) 4-6, 4-6;
  • Mihail Costache – Vincent Talgorn (Franţa) 2-6, 1-6.

Competiţia a fost câştigată de Oliver Nagy (Slovacia), care l-a învins în finală, cu 6-3, 6-1, pe francezul Junior Ondo Obiang. În turneul de consolare, Mihail Costache a fost eliminat chiar din primul tur, Eric Rădoi şi Andrei Marinescu au ajuns doar până în turul al doilea, iar Daniel Grosescu a fost eliminat în sferturile de finală, pierzând cu 3-6, 2-6 în faţa lui Josh Sapwell (Anglia), câştigătorul finalei, după 2-6, 7-6, 6-2 cu danezul Simon Friis Sondergaard.

În primul tur al probei de dublu, acolo unde s-a jucat doar un singur set, până la “9”, tinerii tenismeni românii au realizat următoarele rezultate:

  • Rădoi / Costache – Nguyen / Nguyen (Franţa) 6-9;
  • Marinescu / Grosescu – Perrier / Desprat (Franţa) 9-2.

În turul secund, cuplul Marinescu – Grosescu a pierdut cu 4-9 în faţa perechii franceze Tetart – Cancel.

În finala turneului de dublu: Clerentin / Janvier (Franţa) – Aroui / Ferchichi (Tunisia) 9-7.

 

Lotul Românesc