Clubul Sportiv CFR Iaşi, opt ani de existenţă şi performanţă

* Clubul Sportiv CFR Iaşi a luat fiinţă în anul 2002, prin transformarea Asociaţiei Sportive CFR Iaşi în club sportiv şi s-a aliniat astfel legislatiei în vigoare

Conform Statutului, clubul sportiv este condus de un Consiliu Director, format din persoane cu functii de raspundere în cadrul Sucursalei Regionale Cai Ferate Iasi, în fruntea cu președintele de onoare Sorin Flutur, presedintele executiv George-Radu Pipa si vicepresedintele Eduard Spita. Directorul sportiv si ofiterul de presa al gruparii de la „Gara Mare” este Dan Teodorescu, administratorul bazei sportive este Vasile Botezatu, iar postul de contabil al clubului este ocupat de Lucian Mihalache. Obiectivul clubului este acela de a promova urmatoarele opt sectii sportive: culturism-fitness, box, arte martiale (cu o sectie de karate traditional la Vatra Dornei), popice-bowling, sah, tenis de câmp, tenis de masa si sportul pentru toti.


În decursul anilor, la CS CFR Iasi s-au mai practicat handbalul feminin, rugby, fotbalul si baseball.
Clubul Sportiv CFR Iasi îsi desfasoara activitatea în spatii amenajate apartinând Sucursalei Regionale CFR Infrastructura Iasi, pe Soseaua Nationala nr. 7-9, în municipiul Iasi. Web-site-ul clubului iesean este www.clubsportivcfr.ro si putem fi contactati la adresa de email This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it
La CS CFR Iasi activează antrenori cu nume în sportul iesean si românesc, precum Petru Ciorba (culturism-fitness, care este si vicepresedintele FR Culturism si Fitness), Nicu Brânzei (box), Vergil Aghion si Oana Hâncu (tenis de câmp), Gigi Ciobotaru (tenis de masa), Florin Rosca (karate traditional), Remus Antimirescu, Costica Ciurdea, Ioan Bisoc, Giorge Covasala, Cristina Pascu si consilierul Ilie Baias (popice).
De-a lungul timpului, CS CFR Iasi a înregistrat performante notabile prin culturistul Petru Ciorbă (dublu campion mondial), boxerul Alexandru Marin (medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de tineret de la Baku si clasat pe un onorant loc 5 la Jocurile Olimpice ale tineretului din Singapore 2010), boxerul Benone Marcu (dublu campion national de seniori la cat. 48 kg si participant la Campionatele Europene de la Liverpool), boxerul Tudor Marin (campion naţional de juniori), echipa de popice CFR Olimpia ACB Iasi (dubla campioana nationala la seniori si juniori, participanta la Cupa Mondiala, Cupa Europei si Liga Campionilor), tenismena Michele-Alexandra Zmau (campioana României la categoria de vârsta 14 ani), tenismenii Theodor Foia, Ilinca Foia, Bianca Onofrei, Adina Paraschiv, Teodor Leahu, Andrei Murgeanu (cu rezultate excelente la turneele juvenile de tenis la nivel naţional), culturistul Vlad Pihureac (medalie de bronz la CE seniori din Spania), culturistul Lucian Anita (medalie de aur la CE juniori din Ungaria), sportivele Simona Ursache şi Paula Chihaia (campioane naţionale la culturism-fitness), boxerul Cristian Hodorogea (campion national în boxul profesionist), culturistul Ovidiu Oprea (vicecampion mondial la juniori), atletul veteran de 82 ani Neagu Mazilu (multiplu medaliat la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene, Campionatele Balcanice si Campionatele Nationale).

* Competiţii majore de nivel naţional şi internaţional organizate în 2010 de CS CFR Iaşi

În 2010, CS CFR Iaşi a organizat şi găzduit în propria bază sportivă competiţii importante la nivel naţional şi internaţional, precum două turnee de tenis din circuitul mondial ITF denumite BCR Futures România – Trofeul Municipiului Iaşi (la feminin – WTA şi masculin - ATP), turneele de tenis denumite Cupa de Primăvară Victor Hănescu – CFR Iaşi şi Cupa de Toamnă Florenţa Mihai – CFR Iaşi, Cupa Ceferistului la popice, Cupa de Toamnă Ilie Băiaş – CFR Iaşi la popice. În Sala Polivalentă din Iaşi, CS CFR Iaşi a organizat Memorialul de box Iosif Mattes, turneu internaţional ajuns la ediţia a X-a, unde au participat pugilişti, antrenori şi oficiali din România (loturile naţionale de tineret şi juniori, conduse de Relu Auraş şi Titi Tudor), Republica Moldova (lotul naţional de seniori condus de antrenorul Petru Caduc), Grecia (campioana mondială şi europeană Elena Platana), Israel (arh. Eduard Mattes, fiul regretatului antrenor Iosif Mattes). 
Oaspeti de seama au vizitat în ultimul timp clubul şi baza sportiva CFR Iasi, precum tenismenii Andrei Pavel si Victor Hanescu, fostii tenismeni si actualii antrenori Alexe Bardan si Florenta Mihai, conducerea FR Tenis prin preşedinta Ruxandra Dragomir şi directorul general Silviu Matei, antrenorii de box Gheorghe Simion, Relu Auraş şi Petru Caduc (Rep. Moldova), germanul Siegfried Schweikardt (presedintele Federatiei Internationale de Popice-Bowling - sectiunea clasica), germanul Karl Funk (managerul general al renumitei firme cu acelasi nume de instalatii sportive pentru popice-bowling), Georg Barth (membru în comisia juridică din WNBA / NBC) si multi altii.

* MASS MEDIA IEŞEANĂ ŞI NAŢIONALĂ, ALĂTURI DE CLUBUL SPORTIV CFR IAŞI

De remarcat ca, pentru rezultatele obtinute în 2006, clubul sportiv CFR Iasi a primit trei distinctii importante din partea Asociatiei Presei Sportive din România – Filiala Iasi, cei premiati fiind culturistul Petru Ciorba (cel mai bun sportiv iesean pe 2006), popicarii de la CFR Olimpia ACB Iasi (cea mai buna echipa ieseana pe 2006) si CS CFR Iasi (clubul cu cea mai spectaculoasa ascensiune în 2006).
La premierea gazduita de arena de popice CFR Iasi a asistat si binecunoscutul ziarist sportiv bucurestean Octavian Vintila, presedintele APS România.
Pentru activitatea din 2007, într-o manifestare gazduita de clubul CFR de la Râpa Galbena si la care au asistat numeroase personalitati ale vietii politice si sociale iesene, clubul sportiv CFR Iasi a primit mai multe premii din partea Asociatia Presei Sportive din România – Filiala Iasi. Campioana nationala de popice CFR Olimpia ACB Iasi a primit titlul de cea mai buna echipa a Iaşului, iar preşedintele George-Radu Pipa a fost declarat personalitatea sportiva a municipiului Iasi.
Pentru activitatea din 2008, clubul CFR Iasi a primit titlul de cel mai bun club sportiv din zona Moldovei, în ancheta Studioului de Radio Iasi.
Pentru activitatea din 2009, CS CFR Iasi primeste mai multe diplome de excelenta si cupe sportive din partea DSJ Iaşi si Instituţia Prefectului Judetului Iasi.
Mass media ieşeană şi naţională a reliefat în dese rânduri activitatea clubului sportiv CFR Iasi, odata cu aparitia a mai multor articole de specialitate în publicatiile Ziarul Lumina, Metropolis, Evenimentul, Ziarul de Iasi, Monitorul de Iasi, Ziua de Iasi, Buna Ziua Iasi, Flacara Iasului, Jurnalul de Est, 24:Ore, Euro Brand, Prosport, Sport Magazin Kicker, Gazeta Sporturilor, Sport Total, România libera, Iaşi Plus, Adevărul, Zile si Nopţi, pe site-urile www.sport24.ro, www.sport365.ro, www.moldosport.ro, www.sportiniasi.ro si pe agentiile de presa Mediafax, Agerpres, Newsin etc. Posturile de radio si televiziune au acordat si ele spatii largi activitatii clubului ceferist iesean, remarcând în acest context emisiunile de la Radio Iasi, Radio Hit, Radio Nord-Est, Radio Impact FM, TVR Iasi, TVR 3, Pro TV Iasi, Tele M Iasi, TV Bit Iasi, Iasi TV Life, Prima TV Iasi si Antena 1 Iasi.
Redactat,

ing. DAN TEODORESCU
Director Sportiv şi Ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi

04.11.2010