CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

acbDupă cum ne-au informat preşedintele Radu Pipa şi antrenorul Ilie Băiaş, campionii de la CFR Olimpia ACB Iaşi vor beneficia din returul Campionatului Naţional masculin de popice de doi jucători noi, aceştia fiind Gyula Vereş (40 ani, de la Rulmentul Braşov, care a mai jucat pentru moldoveni în cupele europene) şi Alin Vreavu (24 ani, de la Foresta HLV Tălmaciu, fost multiplu campion naţional şi mondial în întrecerea juniorilor).

În perioada 9-18 ianuarie, echipa ieşeană va face un cantonament de pregătire la Vatra Dornei, cu o cazare la Hotelul INCOM din localitate. Alături de cei menţionaţi, vor mai face deplasarea lansatorii Remus Antimirescu (care doreşte să-şi menţină forma fizică, chiar dacă are în continuare probleme medicale deosebite la coloana vertebrală), Florin Opincă, Costică Ciurdea, Marius Manea, Mihai Gabriel Benghiac, Iulian Gabriel Cucu, Giorge Covăsală, alături de juniorii Radu Pricop, Bogdan Mihai şi Mihai Pâslariu. Va lipsi motivat Ion Cercel, care face o pregătire centralizată cu naţionala de juniori a României, la Cinciş - Hunedoara, în intervalul 7-17 ianuarie 2008, iar Dumitru Penciuc jr este plecat la rude, în străinătate. “Am terminat turul de campionat cu rezultate bune, pe locul 2, la egalitate de puncte cu locul 1, ocupat de CFR Cluj. După cantonamentul de la Vatra Dornei, vom continua pregătirea tehnico-tactică la Iaşi, în propria arenă, cu lotul complet.

Pe plan intern, avem ca obiectiv ocuparea unui loc în primele două poziţii ale ierarhiei la terminarea campionatului, cu o bună evoluţie la turneul final de patru, programat în intervalul 4-7 iunie, pe teren neutru. Pe plan internaţional, vrem să evoluăm din nou în cupele europene şi să ne calificăm în Liga Campionilor”, ne-a declarat înainte de plecarea spre Vatra Dornei antrenorul principal ieşean Ilie Băiaş. Returul campionatului intern va debuta pe 2 februarie, în etapa respectivă ieşenii având având zi liberă, din lipsă de adversar. Pe 16 februarie, ieşenii vor evolua în deplasare, împotriva vicecampionilor de la Inter Petrila, iar în etapa a III-a a returului, pe 1 martie, pe teren propriu, CFR Olimpia ACB Iaşi va întâlni actualul lider, CFR Cluj & Industria Sârmei Câmpia Turzii. Să mai menţionăm că returul Campionatului Naţional de juniori şi junioare va debuta pe 19 ianuarie. Juniorii ieşeni vor sta în prima rundă a returului, deoarece echipa Rulmentul Braşov, organizatoarea turneului, s-a retras din campionat, iar junioarele ceferiste ieşene vor evolua la Galaţi, în compania celor două formaţii locale, ICMRS Voinţa I şi ICMRS Voinţa II.