CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

acb Pe arena de popice din Târgu Mureş s-au încheiat vineri după-amiază Campionatele Naţionale ale seniorilor.

În ultimele două probe de concurs, la primul său an de seniorat, Mihai Gabriel Benghiac a devenit dublu campion naţional la individual şi individual combinat, reuşind astfel cea mai mare performanţă din carieră, la numai 23 ani. Medaliaţii în cele două probe au fost următorii lansatori:

Individual:

  • 1. Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 571 p.d.;
  • 2. Mănel Manea (Inter Petrila) – 568 p.d.;
  • 3. Călin Cazacu (Foresta Tălmaciu) – 565 p.d.;

Individual combinat:

  • 1. Mihai Gabriel Benghiac (CFR Olimpia ACB Iaşi) – 1.148 p.d.;
  • 2. Ion Hordilă (Inter Petrila) – 1.143 p.d.;
  • 3. Alin Vreavu (Foresta Tălmaciu) – 1.134 p.d.

De remarcat că Mihai Gabriel Benghiac, împreună cu Marius Manea, a câştigat medalia de argint şi în proba de perechi.

La individual, cu o performanţă de 557 p.d., ieşeanul Costică Ciurdea s-a clasat pe locul 4, iar cu un rezultat de 1.119 p.d. a ocupat locul 5 la individual combinat. Tot în proba individuală au mai concurat alţi doi ieşeni, Florin Opincă (locul 6 cu 554 p.d.) şi Marius Manea (locul 12 cu 532 p.d.).

La finalul competiţiei, triplul medaliat Mihai Gabriel Benghiac ne-a declarat: “Sunt foarte fericit că am reuşit să mă evidenţiez pe plan naţional la seniori, în primul an de după juniorat. Sper să mă menţin în formă şi la concursurile viitoare, inclusiv în Liga Campionilor cu echipa CFR Olimpia ACB Iaşi”. În completare, antrenorul echipei ieşene, Ilie Băiaş, a mai adăugat: “Sunt bucuros pentru cele trei medalii cucerite de băieţii noştri la o competiţie extrem de puternică, cu mulţi jucători de valoare. Mă uit la cupele cucerite de Gabi Benghiac şi mă minunez cât de frumoase sunt...”.

Săptămâna viitoare, popicarii de la CFR Olimpia ACB Iaşi se vor pregăti în propria arenă pentru “dubla” din Liga Campionilor cu puternica echipă Ferroep Szeged, programată în Ungaria, în zilele de 24 şi 25 noiembrie.