O facilitate la nivel european pentru tinerii sportivi de la CS CFR Iaşi

* Peste 10.000 de carduri EURO<26 de reduceri şi facilităţi au fost alocate judeţului Iaşi prin Direcţia pentru Sport şi Tineret din Iaşi

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Iasi distribuie catre tineri, incepand cu luna martie 2011, peste 10.000 de carduri EURO<26 (Clasic si Student). Repartizarea cardurilor (FOTO) se face direct la noul sediu al DJST Iasi, din str. Sf. Sava nr.19 si prin intermediul Universitatilor, ONG-urilor de si pentru tineret, Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, Casei de Cultura a Studentilor Iasi, etc.


Cardul Euro<26 este CARDUL EUROPEAN DE TINERET recunoscut de Consiliul Europei ca instrument de incurajare pentru dezvoltarea de valori precum mobilitate, prietenie, initiativa, informare, educatie, participare activa, integritate. Tanarul Euro<26 este incurajat sa calatoreasca pentru a putea avea o imagine ampla asupra lumii in care traieste si pentru a dobandi experiente ce il pot ajuta sa isi formeze o personalitate complexa. Cardul EURO<26 STUDENT este destinat elevilor si studentilor, iar Cardul EURO<26 CLASIC este disponibil pentru copii si tineri sub 30 de ani. Ambele carduri sunt valabile 2 ani de la data emiterii.
Cardul Euro<26 este o LEGITIMATIE care atesta faptul ca posesorul este membru asociat in Programul European de Carduri pentru Tineri. Practic, acest program ofera peste 800 de reduceri in Romania si peste 100.000 in 42 de tari din Europa. Cardul Euro<26 ofera acces la reduceri si facilitati in domenii de interes pentru tineri: transport si calatorii, vacante si cazare, timp liber, cumparaturi, cultura. Tinerii beneficiari ai cardurilor Euro<26 pot afla mai multe detalii despre reducerile si facilitati acordate la nivel national si international pe site-urile www.euro26.ro si  www.euro26.org.
Cardul EURO<26 este un instrument foarte util pentru orice tanar. Distributia cardurilor se face dupa proceduri standard pentru o evidenta stricta a acestora, dar deja am avut discutii cu o parte din universitatile si ONG-urile locale, pentru ca tinerii sa intre in posesia cardului cat mai repede posibil” , a declarat Asist. Univ. Dr. Ciprian Paraschiv, Coordonator Regional Nord-Est in cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.
Dan TEODORESCU