CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Alina MotocŞahistele Alina Motoc, Iosefina Pauleţ şi Smaranda Pădurariu, de la echipa de senioare Politehnica-CFR-Cotnari Iaşi, participă până pe 23 februarie la puternicul turneu “Cappelle La Grande” din Franţa.

La acest turneu participă 612 jucători (dintre care 92 de şahiste), dintre care 106 mari maeştri internaţionali (27 şahiste) şi 80 maeştri internaţionali (11 şahiste), reprezentând 62 de ţări. După 5 runde sportivele noastre au obţinut rezultate notabile, astfel: Iosefina Păuleţ are la activ 3.5 puncte din 5 posibile şi împarte locul 1 în clasamentul feminin cu alte 5 sportive valoroase, iar Alina Motoc şi Smaranda Pădurariu au acumulat câte 3 puncte.

În altă ordine de idei, să menţionăm că în perioada 25 februarie – 2 martie, la Cluj vor avea loc finalele Campionatelor Naţionale de şah pentru seniori şi senioare, acolo unde Iaşul şahistic va fi reprezentat de 16 sportivi, Alina Motoc, Iosefina Pauleţ şi Smaranda Pădurariu având şanse la medalii. “Competiţia de senioare este şi un criteriu de selecţie pentru echipa României, cea care va participa în luna noiembrie la Olimpiada de Şah de la Dresda. Din această motiv, competiţia de la Cluj se anunţă foarte puternică datorită participării celor mai bune jucătoare din ţară. Eu cred că şahistele noastre Motoc, Pauleţ şi Pădurariu pot fi în topul şahului românesc şi de această dată şi să obţină cel puţin o medalie”, ne-a declarat antrenorul echipei ieşene, Vasile Manole.

Vă mai informăm că în intervalul 28 februarie – 2 martie, la Iaşi va avea loc Turneul Internaţional "Cupa Moldovei" pentru echipele de juniori sub 14 ani, în organizarea Şcolii Generale "B. P. Haşdeu", acolo unde şahul este obiect de studiu, cu note în catalogul elevilor din clasele inferioare. La această competiţie vor participa aproximativ 100 de tineri şahişti din România, Republica Moldova şi Bulgaria. După cum ne spunea acelaşi Vasile Manole, concursul ieşean de şah va fi şi un foarte bun test de pregătire în vederea finalelor Campionatelor Naţionale pentru copii şi juniori, ce vor avea loc în luna aprilie, la Voineasa.

Cappelle la Grande 2008Tot la Iaşi, acolo unde există un puternic centru şahistic al României, în perioada 7-9 martie se va desfăşura prima etapă a circuitului de turnee Grand Prix, circuitul cuprinzând 5 concursuri şi o finală în sistem eliminatoriu ce se va desfăşura în luna decembrie 2008. Concursul ieşean va avea 7 runde, informaţii suplimentare putând fi luate de la antrenorul Vasile Manole, la tel. 0740.277850.