CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

Iozefin PauletÎn intervalul 7-9 martie, secţia de şah Poli-CFR-Cotnari Iaşi organizează prima etapă din Grand Prix-ul Iaşului în sportul minţii. Cu această ocazie, CS CFR Iaşi îşi inaugurează sala de şah de la clubul CFR de la Râpa Galbenă, acolo unde va avea loc competiţia, sub arbitrajul antrenorilor ieşeni Vasile Manole, Vlad Ungureanu şi Vladimir Danilov.

Vineri, de la ora 14.00, la noua sală de şah de la clubul de la Râpa Galbenă va avea loc o conferinţă de presă pe teme şahistice, urmată de şedinţa tehnică şi de primele două runde. Sâmbătă vor avea loc următoatele trei runde ale turneului, iar duminică se vor juca ultimele două runde, din cele şapte programate. Tot duminică, de la ora 17.30, va avea loc festivitatea de premiere, unde vor primii compensaţii materiale, de la 600 lei la 50 lei, primii şase clasaţi în turneul principal.

Se vor acorda premii şi în clasamente separate, la copii, juniori şi fete, dar şi premii speciale. “Este prima etapă acum în Grand Prix-ul Iaşului, un turneu cu cinci etape şi turneu final. Vor fi prezenţi în concurs peste 50 de sportivi, de la mai multe cluburi de şah din ţară. Clubul Sportiv CFR va inaugura cu acest prilej o nouă sală de şah în Iaşi, ceea ce demonstrează faptul că acest sport devine tot mai popular în oraşul nostru”, ne-a declarat antrenorul emerit Vasile Manole.