Participare ieşeană la turneul de tenis juvenil de la Auray

Timp de 8 zile, delegaţia României de tenis de câmp a luat parte la turneul juvenil din localitatea franceză Auray, acolo unde au fost prezenţi 162 de sportivi din 24 de ţări ale lumii. Turneul francez a fost organizat pentru sportivii de 12 ani, din delegaţia României, condusă de antrenorii Vergil Aghion (CFR Iaşi) şi Gabriel Săndulescu (TC AS Piteşti) făcând parte talentaţii tenismeni Alexandra Zmău (CFR Iaşi), Ioana Ducu (Sportul Studenţesc-TC Cris Bucureşti), Teodora Rotaru (TC AS Piteşti), Carmen Truş (TC Sighet Sighetul Marmaţiei) şi Alexandru Sabău (CSŞ 2 Constanţa)

În turneul feminin de simplu, Alexandra Zmău a pierdut în primul tur al tabloului principal de “64” în faţa croatei Vekic (favorita nr. 2) cu scorul de 6-3, 6-4, dar în turneul de consolare de “32” a ajuns până în semifinale, acolo unde a fost învinsă de franceza Ferro, cu scorul de 7-5, 7-6. Ioana Ducu a ajuns până în sferturile de finală ale turneului principal, unde a pierdut cu 6-4, 3-6, 6-0 în faţa unei sportive din Ucraina. Teodora Rotaru a ajuns şi ea până în optimile de finală, iar Carmen Truş şi Alexandru Sabău au fost eliminaţi chiar din primul tur de pe tabloul principal.

În turneul de dublu feminin, cuplul Alexandra Zmău – Ioana Ducu a ajuns până în semifinale, unde a pierdut cu 6-2, 6-2 în faţa unui cuplu olandez. Tot la dublu, cuplul Carmen Truş - Teodora Rotaru a ajuns până în optimile de finală, unde a fost învins în “tie-break”-ul decisiv cu 11-9, după 1-1 la seturi (6-4, 6-7). Revenit recent în ţară, antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion ne-a declarat: “A fost un turneu foarte puternic la Auray, poate mai puternic decât cel de la Paris, unde am participat la începutul anului. Plus că s-a jucat pe o suprafaţă rapidă, greenset, românii fiind învăţaţi totuşi să joace mai mult pe zgură! Delegaţia noastră a avut o reprezentare bună, iar cuplul Zmău – Ducu a ajuns în careul de aşi al probei de dublu, într-o companie extrem de selectă”. De menţionat că deplasarea în Franţa a reprezentanţilor clubului CFR Iaşi (Aghion, Zmău) a fost asigurată de clubul moldav de la “Gara Mare”, alături de Fundaţia Sportului Ieşean. În zilele următoare, tenismenii de la CFR Iaşi vor lua parte la turneul de categoria a III-a de la Adjud, acolo unde Alexandra Zmău este prima favorită a competiţiei feminine.