CLUB SPORTIV CFR IAŞI

MENS SANA IN CORPORE SANO

    Pe durata unei săptămâni, echipele de popice juniori şi junioare ale României au efectuat un util cantonament de pregătire la Passau, în Germania, acolo unde consilierul Federaţiei Internaţionale de Popice-Bowling, Georg Barth, a fost o gazdă ospitalieră în toate demersurile făcute pentru ca sportivii şi antrenorii noştri să se simtă cât mai bine în landul Bavariei, la 200 km de München, şi în oraşul celor trei fluvii, Ilzul, Innul şi Dunărea. De fapt, cele trei fluvii care se unesc la Passau şi se continuă cu Dunărea până la vărsare, nu a trecut neobservat primarului general din Passau, Albert Zankl, care a venit la “Rudi Haberger Kegenhalle”, o superbă arenă cu 8 piste pe plăci tip Völlmer tocmai pentru a ura un “Bun sosit” prietenilor din Carpaţi şi pentru a remarca din nou faptul că Germania şi România sunt două ţări dunărene!

    Popicarii români au efectuat la Passau nu numai antrenamente specifice sportului pe care îl practică, dar au disputat şi şase partide amicale (trei la băieţi şi alte trei la fete) contra echipelor locale BSG 2000 Passau, Dreiflüsse Passau (acolo unde evoluează şi româncele Nina Răileanu şi Adina Diaconu) şi DJK Passau West, toate câştigate sub conducerea antrenorilor Ilie Hosu şi respectiv Viorica Botezatu.

    Din echipele tricolore s-au evidenţiat lansatorii Dan Mihăilă (Siderurgica Hunedoara, vedeta echipei masculine, care a reuşit o performanţă execelentă, cu 610 popice doborâte), Marian Bălan (Inter Petrila) şi Ion Cercel (CFR Olimpia ACB Iaşi), respectiv Ioana Văidăhăzan (Viktoria Bamberg – campioana Germaniei în întrecerea feminină), Daniela Iordan (Rapid Voinţa Bucureşti) şi Andreea Tofan (Voinţa Galaţi). De fapt, conducătorul delegaţiei României la Passau, secretarul general al FR de Popice-Bowling, Costin Novac, a caracterizat cantonamentul din Germania astfel: “Ne pregătim pentru Campionatele Mondiale din luna mai, din Croaţia, şi de aceea perioada de pregătire de la Passau a fost binevenită. Totuşi, sportivi noştri mai au mult de muncă în perioada următoare, dar pot să remarc totuşi evoluţia bună a hunedoreanului Dan Mihăilă, care a realizat un punctaj excelent la Passau, dar el trebuie urmat în performanţe şi de ceilalţi. Ne aşteaptă sâmbătă şi duminică (NR-22-23 martie), la Hunedoara, meciurile bilaterale contra Serbiei, unde speram să reuşim din nou victorii, atât pe echipe, cât şi la individual”.

    Să mai amintim că tot la Passau, la masa festivă româno-germană de la finalul cantonamentului, oferită de gazde, domnul Hubert Merzbach, preşedintele Asociaţiei de Popice din Passau, organism care reuneşte 7 cluburi de popice din zonă, a mulţumit sportivilor noştri pentru comportamentul avut pe pistele arenei şi bunele rezultate obţinute, dar şi pentru faptul că atmosfera de prietenie între germani şi români a fost elementul principal la arena <Rudi Haberger> din Passau. “În orice moment sunteţi bineveniţi la Passau şi ne face mare plăcere să avem în mijlocul nostru pe sportivii din România. La noi, la Passau, şi de fapt în tot landul Bavariei, popicele sunt la mare căutare şi la arena noastră evoluează sportivi din toate categoriile de vârstă, de la preşcolari la oamenii de peste 70 de ani. Popicele ne adună în cluburi, iar locuitorii din Passau vin cu plăcere să practice şi să vizioneze acest sport extrem de frumos şi spectaculos”, a mai declarat preşedintele Hubert Merzbach.

Etapă de campionat la mijloc de săptămână

    Între cantonamentul de la Passau şi meciurile contra Serbiei, Campionatul Naţional de popice al României programează miercuri, pe 19 martie, o etapă intermediară la masculin, cea cu nr. 14. Programul celei de-a cincea runde a returului se prezintă astfel: CFR Olimpia ACB Iaşi – ICMRS Galaţi (ora 11.00, la arena de popice CFR), CS Vulcan – Foresta HLV Tălmaciu, Siderurgica Hunedoara – Electro Târgu Mureş, iar CFR Cluj şi Inter Petrila vor sta.