Titlu naţional la fitness pentru “debutanta” Simona Ursache

La Rm. Vâlcea au avut loc sâmbătă întrecerile din cea de-a doua zi din cadrul Campionatelor Naţionale de fitness seniori şi senioare, bodyfitness şi bodybuilding classic pentru seniori. În concursul feminin de fitness, la categoria ^1.63 metri, debutantă în competiţia senioarelor, Simona Ursache (22 ani), de la clubul sportiv CFR Iaşi a dat marea lovitură a carierei şi a cucerit titlul naţional şi medalia de aur, devansându-le pe podium pe experimentatele Ana Maria Zvâncă (Farul Constanţa, locul 2, multiplă campioană naţională în anii anteriori) şi Lenuţa Slabu (CSU Oradea, locul 3).

 Antrenorul actualei campioane, Petru Ciorbă, ne-a declarat în direct de la Rm. Vâlcea următoarele: “Iată că, după medaliile obţinute în întrecerile europene de Vlad Pihureac şi Lucian Aniţa, o altă componentă a clubului sportiv CFR Iaşi, Simona Ursache, a cucerit o medalie de aur extrem de preţioasă în cadrul Campionatului Naţional de fitness. Şi la vârsta ei, Simona are tot viitorul în faţă”. Extrem de emoţionată după rezultatul reuşit la Naţionalele din acest an, noua campioană Simona Ursache a menţionat şi ea următoarele: “Eu mi-am făcut treaba, nu m-am uitat nici în stânga şi nici în dreapta, iar la final am luat medalia de aur, într-un concurs cu adversare extrem de puternice. Realizând apoi acest fapt, mi-au dat lacrimile! Pot să spun că acum mă simt ca o mică steluţă în cadrul sportului de care îl practic, apărută de undeva, din lumea largă, într-un colectiv de sportive cu mare experienţă competiţională, cu multe titluri în palmares, principala mea adversară la Rm. Vâlcea fiind titrata Ana Maria Zvâncă, pe care, am reuşit totuşi să o înving!”.

Născută pe 20 martie 1986, putem remarca că tânăra sportivă Simona Ursache are şi mari realizări de plan profesional, fiind acum profesoară de educaţie fizică şi sport, după ce a absolvit facultatea de profil din Dealul Copoului. Simona Ursache s-a apucat de sport încă de la vârsta de 6 ani şi a practicat mulţi ani gimnastica. La Clubul Sportiv CFR Iaşi a ajuns de 3 ani, unde practică fitness-ul de performanţă, sub îndrumarea antrenorului Petru Ciorbă, dublu campion mondial la culturism.

Dan TEODORESCU