Ştiri despre club

Sportul ieşean – la raport în “Sala Galbenă” a Prefecturii

* În această zi de 14 aprilie 2010, Direcţia pentru Sport a Judeţului Iaşi şi Clubul Sportiv Municipal Iaşi au prezentat raportul de activitate pe anul 2009 şi perspectivele pe 2010, la această manifestare fiind invitate şi celelalte cluburi sportive locale, printre care şi CS CFR Iaşi * Din păcate, cei care dau bani pentru sportul ieşean, în speţă conducătorii Primăriei locale, Consiliului Judeţean şi a Fundaţiei Sportului Ieşean au lipsit de la această întâlnire

“Sala Galbenă” a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi a găzduit astăzi şedinţa de analiză a activităţii DSJ Iaşi şi CSM Iaşi pentru anul 2009, dar s-a vorbit şi de perspectivele performanţei sportive ieşene în 2010. Au prezentat materiale complete Adrian Poeană (consilier la CSM Iaşi), Ciprian Paraschiv (director coordonator la DSJ Iaşi) şi Elena Moldoveanu (responsabilul compartimentului financiar-contabil de la DSJ Iaşi).
Au stârnit un mare interes cele două materialele prezentate de conducerea DSJ Iaşi, care au fost: “RAPORTUL PRIVIND ACTIVITATEA DIRECŢIEI PENTRU SPORT A JUDEŢULUI IAŞI ÎN ANUL 2009” şi “PROGRAMUL DE ACTIVITATE ŞI CALENDARUL SPORTIV JUDEŢEAN PE ANUL 2010”.

Continuare...

 

UN PAŞTE FERICIT 2010 !

Clubul Sportiv CFR

 

Iaşi urează

 

sportivilor,

 

antrenorilor,

 

colaboratorilor şi

 

"adversarilor" pe linie

 

sportivă un Paşte

 

fericit, cu multă

 

sănătate şi bucurii!

 

 

Şapte medalii pentru România la Balcaniada de Cros din Turcia

* Printre medaliaţii cu aur ai concursului de la Istanbul s-a numărat şi atletul veteran Neagu Mazilu, cu dublă legitimare CFR-CSM Iaşi

Ediţia a XX-a a concursului “Balkan Veteran Cross Country Championships” a avut loc duminică, pe 28 martie, la Istanbul, în Turcia. La concursul atleţilor veterani din zona Balcanilor au fost prezenţi 183 de sportivi, printre ei fiind şi cei din România, ţara noastră clasându-se în final pe un onorant loc 3 pe naţiuni, cu 7 medalii cucerite, dintre care 4 de aur şi 3 de argint. Pe primele două locuri s-au clasat Turcia (5 aur – 7 argint – 10 bronz) şi Grecia (5 aur – 5 argint – 1 bronz), iar pe locul 4, în urma României, s-a poziţionat Bulgaria, cu 2 medalii de aur în palmares.
Medaliaţii României la Istanbul au fost:
- Crosul de 8 km:
Nicolae Ioniţă (locul 2 la categoria 40 ani, cu timpul de 30:37 min);
- Crosul de 4 km:
Marcela Pacriţa (din Botoşani, locul 1 la categoria 55 ani, cu timpul de 20:59 min), Maria Pop (locul 1 la categoria 60 ani, cu timpul de 22:31 min), Ilie Cioca (locul 2 la categoria 65 ani, cu timpul de 18:00 min);
- Crosul de 2 km:
Olimpiada Radu (de la Asociaţia Atleţilor Veterani Iaşi, locul 1 la categoria 70 ani, cu timpul de 12:36 min), Neagu Mazilu (cu dublă legitimare CFR-CSM Iaşi, locul 1 la categoria peste 80 ani, cu timpul de 13:16 min), Dumitru Radu (din Piatra Neamţ, locul 2 la categoria peste 80 ani, cu timpul de 16:51 min).
Un alt sportiv aparţinând de Asociaţia Atleţilor Veterani Iaşi, Virgul Pacriţa, s-a clasat pe locul 10 la crosul pe distanţa de 6 km, la categoria 55 ani, cu timpul de 29:42 minute.
Veteranii “veteranilor” atleţilor români prezenţi la Istanbul au fost ieşeanul Neagu Mazilu (82 ani) şi nemţeanul Dumitru Radu (83 ani). Principalul organizator al competiţiei din Turcia a fost “Istanbul Masters Athletic Club”.
Dan TEODORESCU

 

La 82 de ani, Neagu Mazilu va participa la un nou sezon în atletismul pentru veterani

* Component cu dublă legitimare la CFR-CSM Iaşi, sportivul veteran de pe malurile Bahluiului va lua parte în 2010 la Crosul Balcanic din Turcia, Campionatele Europene din Ungaria şi Campionatul Balcanic în aer liber din Grecia, dar şi la competiţiile naţionale sub egida Comisiei Naţionale a atleţilor veterani

 

Pe 8 februarie 2010, atletul veteran Neagu Mazilu, cu dublă legitimare la CFR-CSM Iaşi împlineşte 82 ani. Fostul rugbyst al echipei Politehnica Iaşi în anii din urmă şi care de mai mulţi ani este unul dintre cei mai buni atleţi veterani ai României continuă şi în acest an periplul său sportiv pe meleagurile europene, la cele mai galonate competiţii pentru categoria sa de vârstă. O singură competiţie va rata Neagu Mazilu în acest an, din cauza costurilor financiare ridicate, Campionatele Mondiale fiind programate în perioada 1-6 martie în localitatea Kamloops, din Canada. “Având în vedere că deplasările la competiţii mi le suport din buzunar, pot spune că România e cam departe de Canada şi nu pot ajunge acolo în acest an. Dar am să fiu prezent la competiţiile europene şi balcanice din Ungaria, Turcia şi Grecia unde am să mă bat pentru medalii, cum fac în fiecare an!”, a menţionat veteranul Neagu Mazilu.
În continuare vă prezentăm “Calendarul Competiţional Internaţional şi Intern 2010” elaborat de Comisia Naţională a Atleţilor Veterani (Masters) din cadrul Federaţiei Române de Atletism, elaborat de preşedintele şi antrenorul emerit prof. Gheorghe Rugină şi secretarul prof. Corneliu Ioniţă:
A. Competiţii Internaţionale:
- 1-6 martie: “4th World Masters Indoor Championships” – Kamloops (Canada);
- 28 martie: Crosul Balcanic – Bursa (Turcia);
- 15-24 iulie: Ediţia a 17-a a Campionatului European pentru Veterani – Nyiregyhaza (Ungaria);
- septembrie: Campionatul Balcanic în aer liber – Grecia
B. Competiţii Naţionale:
- 7 martie: Campionatul Naţional Indoor pentru Veterani (Masters) – Bucureşti;
- 28 martie: Campionatul Naţional de Cros pentru Veterani (Masters) – Piteşti;
- 1 mai: Campionatul Naţional de alergare pe şosea: semimaraton, 10 km Bărbaţi-Femei, 5 km marş Femei, 10 km marş-Bărbaţi – Piteşti;
- 16 mai: Campionatul Naţional de Maraton pentru Veterani (Masters) – Sighişoara – Mediaş;
- 5-6 iunie: Campionatul Naţional în aer liber pentru Veterani (Masters) – Bucureşti;
C. Competiţii Locale:
- 2 ianuarie: Crosul Anului Nou şi Crosul Comemorativ - Vasile Firea, Vasile Teodosiu, Vasile Weios, Vasile Dumitrescu – Bucureşti;
- februarie: Campionatul Municipal Indoor – Bucureşti;
- 1 martie: Crosul Mărţişorului – Bucureşti;
- aprilie: Crosul “Gall Layos” – Sf. Gheorghe;
- mai – Campionatul Municipal în aer liber – Bucureşti;
- 29 mai: Crosul “Fair Play – Locomotiva” – Bucureşti;
- 19 iulie: Crosul Aniversar Găeşti – Găeşti;
- septembrie: Crosul Castanelor – Baia Mare;
- noiembrie: Crosul Unirii – Alba Iulia;
- decembrie: Crosul “Moş Nicolae aleargă” – Bucureşti;
- decembrie: Crosul “Moş Crăciun aleargă” – Bucureşti.
În final, Neagu Mazilu ne-a mai declarat: “Voi căuta să particip la cât mai multe concursuri pentru atleţii veterani în 2010. An în care nu-mi doresc decât sănătate, că dacă va fi sănătate, vor veni şi  rezultatele şi locurile de pe podium!”.
Dan TEODORESCU

 

Argint mondial pentru Neagu Mazilu

Atletul veteran din Dealul Copoului, cu dublă legitimare la CFR-CSM Iaşi, a cucerit o preţioasă medalie de argint în proba de 2.000 metri obstacole, după ce a mai ocupat locul 6 în proba de 800 metri şi locul 4 în proba de 1.500 metri

 

Timp de două săptămâni, oraşul finlandez Lahti a găzduit Campionatele Mondiale pentru atleţii veterani, competiţia desfăşurându-se pe categorii de vârstă, de la 35 ani la peste 100 ani. Într-un concurs cu 90 de ţări participante, printre ele fiind şi România, delegaţia ţării noastre a cucerit până în această dimineaţă un număr de cinci medalii, dintre care două de aur, două de argint şi una de bronz. Ultima medalie cucerită în urmă cu doar câteva minute a fost una de argint în proba de 2.000 metri obstacole, la categoria de vârstă 80-85 ani, în întrecerea masculină. După ce a ocupat locul 6 în proba de 800 metri şi locul 4 în proba de 1.500 metri, ieşeanul Neagu Mazilu (81 ani) a mai urcat două trepte în proba de 2.000 metri obstacole, terminând cursa pe locul 2, cu un nou record personal de 12:08,14 minute, vechiul record personal fiind de numai 12:52,00 minute.

Clasamentul cursei din această dimineaţă, în proba de 2.000 metri obstacole, a fost următorul: 1. Gunnar Linde (Statele Unite ale Americii) – 11:23,34 min; 2. Neagu Mazilu (România) – 12:08,14 min; 3. Humberto Torres Rosa (Puerto Rico) – 12:16,19 min; 4. Martino Cuder (Italia) – 13:08,98 min; 5. Jiri Soukup (Cehia) – 15:09,67 min. A abandonat pe traseu cehul Karel Matzner.

În clasamentul general pe medalii, podiumul este alcătuit din Germania, Finlanda şi SUA. Ceilalţi medaliaţi din delegaţia României sunt Elena Pagu (83 ani) – 2 medalii de aur la cat. 80-85 ani, la 5.000 metri cu timpul de 41:27,63 min şi 10 km marş cu timpul de 1 oră 24,19 min; Marcela Pacriţa (55 ani) – 1 medalie de argint la cat. 55-60 ani, la 300 metri garduri cu timpul de 55,21 sec; Adrian Neagu (56 ani) – 1 medalie de bronz la săritura în lungime cu 5,77 metri.

Pentru Neagu Mazilu (CFR-CSM Iaşi), următorul concurs internaţional la care va participa va fi Campionatul Balcanic de la Izmir (Turcia), de luna viitoare.

Dan TEODORESCU
 
Mai multe articole...