Sportul pentru toţi

Rămas bun, Gheorghe Şoană!

Gheorghe "GENU" Șoană s-a născut la Iaşi, pe 11 iunie 1945 şi a decedat la Bucureşti, pe 17 septembrie 2018. A fost general român în rezervă, care a iubit în permanenţă sportul, fiind specialist în rugby, box, scrimă, gimnastică, handbal, karate tradiţional şi fotbal. A învăţat la Şcoala Medie nr. 5 "ILIE PINTILIE" Iaşi şi a studiat apoi secţia de "Artilerie şi Rachete" la Academia de Înalte Studii Militare de Comandă şi Stat Major.
După ieşirea la pensie din armată, în 1995, a lucrat ca redactor sportiv la Radio România Iaşi, timp de peste 20 ani. A colaborat la ziarul Evenimentul din Iaşi, dar şi la alte publicaţii din România. În urmă cu cinci ani s-a mutat de la Iaşi la Bucureşti, cu întreaga familie, colaborând în continuare la posturile de radio din Capitală. A editat două cărţi de sport, ele fiind "Dan Irimiciuc - Mușchetarul de bronz" (în 2002) şi "55 de ani de rugby la Iaşi" (în 2007).
A muncit în presa sportivă din România până în ultimul an de viaţă, fiind şi membru al Asociaţiei Presei Sportive din România de peste 20 ani. A dus numele României şi a clubului sportiv CFR Iaşi pe toate meridianele lumii, prin comentariile făcute pe calea undelor. Din păcate, o boală necruţătoare l-a învins! Înmormântarea va avea loc la Bucureşti în ziua de joi, 20 septembrie 2018. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în linişte şi pace! GENU, nu te vom uita niciodată!
DAN TEODORESCU (în numele sportivilor, antrenorilor şi oficialilor de la CS CFR Iaşi)

 

La Bucureşti, Adunarea Generală anuală a APSR a îmbinat utilul cu plăcutul !

Sala de conferinţe Berlioz din cadrul IBIS NORD Hotel din Bucureşti a găzduit vineri, pe 14 noiembrie 2014, Adunarea Generală anuală a Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR). Au participat 40 de ziarişti sportivi din toată ţara, Iaşul fiind reprezentat de Dan Teodorescu (coordonatorul Filialei Iaşi din cadrul APSR, care este şi directorul sportiv şi ofiţerul de presă al CS CFR Iaşi), Gheorghe Şoană, Dan Dobrescu şi noul membru APSR Clement Nemesniciuc, redactor sportiv la Tele Moldova Iaşi şi fostul rugbyst al echipei Poli Agro Unirea Iaşi în anii din urmă.
Preşedintele Dumitru Graur a prezentat raportul de activitate, inclusiv cel financiar pe ultimul an şi a menţionat liniile directoare pe viitor.
La Adunarea Generală din Capitală au mai fost prezenţi Doru Dinu Glăvan (preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România / UZPR), preşedintele Răzvan Burleanu şi managerul de dezvoltare Ciprian Paraschiv, din partea FR Fotbal, dar şi Adrian Socaciu, preşedintele Asociaţiei Student Sport.
În luările de cuvânt, Dan Teodorescu a propus organizarea unei competiţii „transfrontaliere” de fotbal la nivel juvenil la Iaşi, cu participarea echipelor din Iaşi (România), Chişinău (Rep. Moldova) şi Cernăuţi (Ucraina), lucru însuşit imediat de preşedintele Răzvan Burleanu, care a menţionat că mandatul său la FRF este definitiv şi irevocabil, până în 2018.
Seara, toţii ziariştii prezenţi din ţară şi Capitală au fost invitaţi în sectorul VIP al Arenei Naţionale, unde au vizionat partida de fotbal România-Irlanda de Nord 2-0. Cu ajutorul lui Dan Teodorescu şi Ciprian Paraschiv, dar şi a altor oameni de bine aflaţi la faţa locului, pe stadion a intrat şi „mascota” Petrică Ciobanu (subinginer constructor din Iaşi), cel care a dat mâna cu selecţionerul Anghel Iordănescu şi a trecut apoi în revistă sectorul VIP îmbrăcat în Păcală, Charlie Chaplin şi Napoleon, dorind mult succes tricolorilor ! „Băieţii trebuie să câştige cu 2-0” a spus Petrică Ciobanu înainte de meci, în faţa camerelor TV, şi aşa chiar a şi fost !
DAN TEODORESCU (Vezi şi Galeria Foto a evenimentului, de pe site, deschide sus în dreapta)

 

PAŞTE FERICIT !


CLUBUL SPORTIV CFR IAŞI

DOREŞTE TUTUROR

SPORTIVILOR, ANTRENORILOR

ŞI COLABORATORILOR UN

PAŞTE FERICIT, CU MULTĂ

SĂNĂTATE ŞI LUMINĂ ÎN

SUFLETE !


DIRECTOR SPORTIV,
ING. DAN TEODORESCU

 

Gică Popescu şi Bogdan Stelea au dat recital în Sala Polivalentă ieşeană !

Miercuri, 26 februarie, la Iaşi, fostul internaţional Gică Popescu se va întâlni cu alegătorii din judeţele Iaşi şi Botoşani, în încercarea de a convinge electoratul sportiv în alegerea sa în fruntea FR Fotbal. Înaintea acestei „manifestări” din cadrul campaniei electorale de astăzi, marţi seara, Sala Polivalentă a găzduit confruntea amicală într-un joc de minifotbal (5+1) dintre „Generaţia de Aur” a naţionalei României, completată în lotul de jucători cu o parte dintre foştii fotbalişti şi conducători de cluburi din judeţele Iaşi şi Botoşani şi formaţia de old-boys a Politehnicii Iaşi. Într-o arenă în care s-au aflat peste 1.000 de suporteri (printre ei fiind şi mulţi ceferişti ieşeni, inclusiv oficiali din cadrul CS CFR Iaşi), spectacolul oferit de artiştii de pe taraflexul Sălii Polivalente a fost unul total şi după 2 reprize a câte 20 minute fiecare, plus prelungirile de rigoare, România a învins Politehnica Iaşi cu scorul de 7-6 (1-2), golgeterul disputei fiind chiar Gică Popescu, autor a trei goluri în poarta ieşeanului Ionuţ Grigoraş, nimeni altul decât portarul şi veteranul echipei de futsal CSMS.
De remarcat că, pe terenul de joc s-a aflat şi primarul ieşean Gheorghe Nichita, care a jucat prima repriză pentru Politehnica, iar în a doua a evoluat excelent pentru naţionala României, primind în acest sens „acordul de transfer” din partea antrenorului echipei ieşene, prof. Leonida Antohi, după cum a menţionat la microfonul Sălii Polivalente crainicul meciului, jurnalistul sportiv Lucian Lucescu, de la TVR Iaşi !   
În partida Poli Iaşi (old-boys)-România (Generaţia de Aur) evoluţia scorului a fost următoarea: 0-1 (Ionuţ Stirbets), 1-1 (Bebe Manole), 2-1 (Adrian Kerezsy), apoi 2-2 (Gică Popescu), 2-3 (Cornel Şfaiţer), 3-3 (Mihai Drăgoi), 3-4 (Adrian Ambrosie), 4-4 (Ionuţ Dumitraşcu), 4-5 (Daniel Acatrinei), 5-5 (Adrian Kerezsy), 5-6 (Gică Popescu), 5-7 (Gică Popescu), 6-7 (Ionuţ Dumitraşcu).
Într-o partidă arbitrată cu multă eleganţă de cuplul ieşean Ionel Popa – Vlad Ciobanu, au evoluat echipele:
- Politehnica Iaşi (Old-Boys): Ioan Grigoraş – Cătălin Abălaşei, Dumitru „Mituş” Anton, Gheorghe Nichita, Adrian Dobrea, Adrian Kerezsy. Au mai jucat: Adrian Cotan, Mihai Drăgoi, Bebe Manole, Ionuţ Dumitraşcu, Dan Cănănău.
- Naţionala României (Generaţia de Aur): Bogdan Stelea – Auraş Braşoveanu, Gică Popescu, Bogdan Mandric, Adrian Ambrosie, Ionuţ Ştirbets. Au mai jucat: Daniel Acatrinei, Cornel Şfaiţer, Gheorghe Nichita. Deşi au fost anunţaţi în lotul de jucători, Florin Prunea şi Marius Lăcătuş (în prezent preşedintele şi respectiv antrenorul echipei CSMS Iaşi) nu au evoluat pentru „tricolori” în partida din această seară !
În debutul partidei, dar şi în pauza meciului au fost realizate şi câteva momente artistice de către trupele de dans „The Sky” şi „Seoul Beat”, fiind prezente în arenă şi o grupare de majorete.
Tot în pauza meciului, dar şi după disputarea partidei, Gigă Popescu şi Bogdan Stelea au acordat autografe fanilor din tribunele arenei ieşene, după ce în deschidere manifestării spectatorii au primit cadou şi câteva mingi de fotbal cu autografele „Generaţiei de Aur” ! Tot în deschiderea partidei s-au "jucat" cu balonul de fotbal şi câţiva copii de la CSMS Iaşi !
La finalul meciului, au rostit cuvinte de salut căpitanii celor două formaţii, Gheorghe Nichita şi respectiv Gheorghe „Gică” Popescu, primarul ieşean întrebând pe fanii din tribunele arenei „Cine este cu Gică Popescu ?” şi multe mâini au fost ridicate în acel moment !
DAN TEODORESCU (vezi şi Galeria Foto de pe site)

 

Neagu Mazilu s-a retras oficial din activitatea competiţională

* La 86 ani, pe stadionul din Dealul Copoului, alergătorul ieşean de cursă lungă a avut parte astăzi, 23 august 2013, de un concurs de alergări care i-a purtat numele, organizat de Clubul Sportiv CFR Iaşi (vezi GALERIA FOTO).

Prima ediţie a Concursului de alergări Neagu Mazilu-CFR Iaşi a avut loc astăzi pe pista de atletism a stadionului Emil Alexandrescu din Dealul Copoului. Vedeta întrecerii a fost alergătorul de cursă lungă Neagu Mazilu, care a făcut cu această ocazie ultima sa cursă pe post de sportiv veteran, pe distanţa de 400 metri. Însoţit de soţia sa, Lucia Mazilu, fostul rugbyst al echipei Poli Agro Iaşi şi alergătorul veteran Neagu Mazilu şi-a depănat viaţa de sportiv în faţa tinerilor fotbalişti de la CSMS Iaşi, a tinerilor rugbyşti de la Poli Agro Unirea Iaşi, a tinerilor popicari de la CFR Olimpia ACB Iaşi, a tinerilor atleţi şi fotbalişti de la LPS Iaşi, dar şi a colegilor atleţi veterani de la cluburile ieşene de profil, care au participat la concursul organizat de CS CFR Iaşi, club de care aparţine vedeta manifestării.
Într-o festivitate de deschidere coordonată de Dan Teodorescu (director sportiv şi ofiţer de presă al clubului ceferist ieşean), au luat cuvântul în faţa asistenţei şi au remarcat contribuţia lui Neagu Mazilu în sportul ieşean, naţional şi internaţional Ionel Popa (consilier pe probleme de sport la Primăria Municipiului Iaşi) şi Ioan Bucu (din partea DJST Iaşi), iar în final sărbătoritul zilei, Neagu Mazilu, a spus: „Am început sportul în urmă cu 70 ani. Timpul a trecut repede şi iată-mă acum în momentul retragerii ca sportiv veteran. Mulţumesc tuturor care m-au susţinut, mulţumesc soţiei mele Lucica care a fost tot timpul alături de mine. Am făcut sport din plăcere şi asta a fost cred cheia succesului, deoarece în viaţă trebuie să faci şi ceea ce îţi place !”.
Dan Teodorescu a remarcat apoi că Neagu Mazilu rămâne în continuare în cadrul clubului sportiv CFR Iaşi, în cadrul secţiei „Sportul pentru toţi”, pe post de consilier sportiv, iar experienţa domniei sale va fi un factor hotărâtor în organizarea viitoarelor competiţii pentru sportivii amatori.
A urmat apoi cursa de 400 metri propriu-zisă, structurată pe cluburi sportive participante, laureaţii de pe podium fiind următorii:
- De la CSMS Iaşi (echipa de fotbal juniori, antrenor: Dan Cănănău):
1. Anton Florin Arionesei;
2. Alexandru Bîrsaniuc;
3. Denis Leonard Leonte.
- De la LPS Iaşi (atletism, antrenor: prof. Laurenţiu Andone et comp):
1. Sorin Ionescu;
2. Sorin Marian Grigore;
3. Eduard Adam (care este şi tenismen la TC Coreco Iaşi).
Pe primul loc la feminin s-a clasat Andreea Ambros (LPS Iaşi).
- De la LPS Iaşi (fotbal, antrenor: prof. Cristian Popa):
1. Ştefan Ştirbu;
2. Fabian Cojocaru;
3. Marius Mihai Apetroaiei.
- De la echipa Poli Agro Unirea Iaşi (rugby, antrenor: Mihai Stuparu):
1. Ştefan Bălan;
2. Eduard Balios;
3. Adrian Marin.
- De la echipa CFR Olimpia ACB Iaşi (popice, antrenor: Remus Antimirescu):
1. Ionuţ Condrea;
2. Andrei Vieru;
3. Vlad Nacu.
- Veterani:
1. Cătălin Radovici;
2. Emil Gnatenco;
3. Petre Chiriac.
La această ultimă categorie de concurs a alergat şi sărbătoritul Neagu Mazilu, care s-a clasat pe locul 1 la categoria de vârstă peste 85 ani.
Din partea CS CFR Iaşi, DJST Iaşi şi Primăriei Municipiului Iaşi, Neagu Mazilu a primit o plachetă omagială pentru întreaga carieră sportivă, diplome şi fanioane. Soţia Lucia Mazilu a primit o diplomă de excelenţă, fiind şi domnia sa atlet veteran, cu multe concursuri la activ.
La celelalte categorii de participare, laureaţii de pe podium au primit medalii şi diplome din partea clubului organizator CFR Iaşi. Au oficiat festivităţile de premiere Neagu Mazilu, Lucia Mazilu, Dan Teodorescu, Lucian Mihalache, Ionel Popa şi Marian Mîrza.
La buna desfăşurare a manifestării sportive de pe stadionul din Dealul Copoului şi-a adus contribuţia şi kinetoterapeutul Alexandru Lefter, managerul firmei TOPKINETO Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

La 85 ani şi 4 luni, Neagu Mazilu s-a retras din activitatea sportivă !

Campionatele Naţionale ale atleţilor veterani au avut loc la acest sfârşit de săptămână pe stadionul Iolanda Balas-Soter din Bucureşti şi cu această ocazia “veteranul veteranilor” ieşeni, Neagu Mazilu (FOTO / 85 ani şi 4 luni, de la CS CFR Iaşi) s-a retras din activitatea sportivă, după ce a câştigat sâmbătă, 8 iunie 2013, locul 1 şi medalia de aur în proba de 800 metri.
Fostul rugbyst la Poli Agro Iaşi şi atlet veteran cu multe succese în carieră pe plan intern şi internaţional, Neagu Mazilu va rămâne însă alături de clubul ceferist ieşean şi va fi un foarte bun consilier tehnic al secţiei “Sportul pentru Toţi”. 
După 70 ani de activitate sportivă pe stadion, am hotărât să mă retrag. Am început sportul cu o medalie de aur şi am încheiat sportul cu o medalie de aur la Bucureşti ! Totuşi, eu mişcare şi alergare am să fac în continuare, pentru sănătatea mea, dar la concursurile viitoare de la nivel naţional am renunţat. Şi costurile cu deplasarea la diverse competiţii sunt mari şi îmi este de ajuns. Pe plan local am să mai particip în competiţii, voi participa poate şi la concursul de alergări Theodor Dram de pe stadionul din Copou, organizat în luna august de clubul CFR Iaşi, de care aparţin în continuare. La CFR Iaşi rămân pe post de consilier tehnic şi oricine are nevoie de un sfat şi de sprijinul meu, eu voi răspund prezent ! Mulţumesc soţiei mele Lucica pentru că a fost tot timpul alături de mine la concursurile sportive şi m-a încurajat mereu. Să ne revedem cu bine oricând...”, ne-a declarat după competiţia din Capitală Neagu Mazilu, cel care a primit toate onorurile la C.N. de la Bucureşti şi din partea lui Gheorghe Rugină, preşedintele Comisiei Atleţilor Veterani – Masters din cadrul Federaţiei Române de Atletism.
Tot la competiţia din Bucureşti, sportivii de la Asociaţia Atleţilor Veterani din Iaşi au câştigat 17 medalii, dintre care 13 de aur, 2 de argint şi alte 2 de bronz. De la asociaţia sportivă ieşeană menţionată s-au evidenţiat:
- Ştefania Pînzaru (cat. +60 ani): 4 medalii de aur, la greutate, suliţă, disc şi ciocan.
- Maria Ene (cat. +70 ani): 3 medalii de aur, la 100 metri, 200 metri şi 400 metri.
- Rozalia Barabas (cat. +35 ani): 2 medalii de aur, la 400 metri şi lungime şi 1 medalie de argint, la 100 metri.
- Elena Lupulescu (cat. +60 ani): 1 medalie de aur, la 100 metri şi 1 medalie de argint, la greutate.
- Virgil Pacriţa (cat. +60 ani): 2 medalii de aur, la lungime şi 300 metri garduri.
- Marian Mîrza (cat. +45 ani): 1 medalie de aur, la triplu salt şi 2 medalii de bronz, la lungime şi suliţă. 
S-au mai evidenţiat sportivii veterani Ioan Burlacu (CS Politehnica Iaşi, cat. +70 ani) – 1 medalie de argint, la 10.000 metri şi 1 medalie de bronz, la 1.500 metri şi Romică Radu (CS Salcâmul Andrieşeni, la cat. +60 ani) – 2 medalii de bronz, la disc şi la suliţă.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...