Sportul pentru toţi

Atletul veteran Neagu Mazilu, un nou succes la Campionatele Naţionale de Cros de la Piteşti


* La 84 ani, sportivul veteran al clubului CFR Iaşi, Neagu Mazilu (FOTO), a participat sâmbătă, 31 martie, la Campionatele Naţionale de Cros de la Piteşti, unde a obţinut locul 1 şi medalia de aur la categoria sa de vârstă (80-85 ani)

Alergarea a avut loc pe teren accidentat, pe distanţa de 2.000 metri, parcursă fără probleme de atletul veteran ieşean, într-un concurs care a adunat la start peste 80 de sportivi veterani din toată ţara.
Succesul de la Piteşti vine după ce în urmă cu puţin timp, în cadrul Campionatelor Naţionale de sală pentru atleţii veterani, competiţie care a avut loc la Bucureşti, ceferistul ieşean Neagu Mazilu a mai cucerit două medalii de aur, în probele de 400 metri şi 800 metri. “Am început anul 2012 cu bine şi am cucerit până acum 3 medalii de aur din tot atâtea posibile. Nu mă opresc aici, voi concura şi la celelalte competiţii naţionale, dar vreau să ajung să alerg şi în cadrul Campionatelor Balcanice din Turcia şi la Campionatele Europene din Germania, Polonia şi Cehia. Mulţumesc tuturor celor care îmi susţin activitatea sportivă şi în primul rând clubului sportiv CFR Iaşi”, ne-a declarat imediat după crosul câştigat la Piteşti fostul rugbyst şi actualul atlet veteran Neagu Mazilu, profesor şi colonel în rezervă al Armatei române pe linie profesională.
DAN TEODORESCU

 

A plecat dintre noi ceferistul şi scriitorul Ion Mitican


* În ziua de 24 martie 2012 s-a stins din viaţă marele scriitor ieşean Ion Mitican (FOTO). După cum am fost anunţaţi, înmormântarea va avea loc la cimitirul Petru şi Pavel din Iaşi, în data de 28 martie 2012, la ora 11.30. Clubul Sportiv CFR Iaşi deplânge dispariţia ceferistului şi scriitorului ieşean Ion Mitican şi transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate !

Vă prezentăm mai joc un scurt portret al celui care a fost ION MITICAN (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Mitican), inginer şi scriitor român, autorul unei serii de cărţi care evocă Iaşul de altădată.
Ion Mitican s-a născut la data de 11 aprilie 1931 în comuna Dăneşti (judeţul Vaslui), într-o familie de ţărani simpli. După absolvirea şcolii primare în localitatea natală, a intrat în anul 1942 la Liceul Naţional din Iaşi. Fiindcă acesta şi-a întrerupt cursurile în martie 1944, din cauza războiului ce se apropia de oraş şi-a continuat studiile la Liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui până în toamna anului 1948, când a revenit la Liceul Naţional.
Între anii 1950-1954 a urmat cursurile Facultăţii de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Iaşi. După examenul de stat din februarie 1955, a fost repartizat ca inginer la Ministerul Energiei Electrice, dar spre stupoarea profesorului Cristofor Simionescu, rectorul de atunci al Institutului Politehnic din Iaşi, a refuzat repartiția şi s-a angajat ca inginer electrician la EACS - Vaslui, pentru a putea electrifica satul natal.
A lucrat, astfel, la Uzina Electrică din Vaslui, ocupându-se cu iluminarea unor cartiere din oraş şi electrificarea câtorva sate din raion. “Numai aşa puteam să-mi împlinesc visul, pentru că Dăneştiul era considerat sat de chiaburi şi, în plină colectivizare, nu era printre satele trecute pe lista iluminatului rural. I-am convins şi pe cei de la Vaslui şi pe cei de la Bucureşti că ne electrificăm cu forţe locale”, ne spunea Ion Mitican. S-a procurat un grup electrogen KD 35 şi sârmă veche de aluminiu, recuperată din reţelele oraşului Vaslui ce se modernizau, sătenii au construit clădirea uzinei din chirpici şi ceamur, au săpat gropile pentru stâlpi şi au întins conductorii, astfel că la 20 august 1955 în casele satului s-au aprins becurile, spre bucuria locuitorilor. Totodată s-a obţinut şi un aparat pentru proiecţia filmelor la Căminul Cultural, realizându-se apoi şi o reţea de radioficare cu difuzoare. Electrificarea satului Dăneşti încheindu-se - ca şi a celorlalte sate din raionul Vaslui -  inginerul Mitican s-a mutat la Întreprinderea de Instalații CFR Bucureşti- Sectorul Iaşi, executând instalaţii (electrice şi de telefonie), în cuprinsul Regionalei CFR Iaşi.
Din februarie 1960, transferându- se la Regionala CFR, s-a ocupat de comunicaţiile feroviare (TTR) şi a ţinut cursuri de specialitate la Grupul Şcolar CFR. Aflând despre câteva accidente feroviare grave (soldate cu zeci de morţi), care s-au datorat lipsei unui sistem de comunicare între impiegaţi şi mecanicii de pe locomotive, inginerul Mitican a propus introducerea radiotelefoniei între Birourile de Mişcare din gări şi locomotive, cu frecvenţe separate pentru cele două sensuri de mers.
Inginerul Mitican explică modul de circulație al trenurilor pe calea ferată înainte de introducerea radiocomunicaţiilor: "Mecanicul mergea cu 60-70 km la oră, convins că totul e OK doar pe baza semnalului luminos. Stătea la bordul locomotivei cu ochii ţintă. Era obositor, dar se întâmplau accidente, pentru că uneori nu se vedea bine, era ceaţă, şi prin anumite staţii trenul rapid trecea şi cu 80 de kilometri pe oră".
Propunerea radiocomunicaţiilor nu a fost acceptată cu uşurinţă, existând impedimente din toate părţile, fiind socotită şi primejdioasă pentru Siguranţa Circulaţiei, datorită unor presupuse perturbaţii sau intervenţii exterioare. Primul experiment din ţară cu asemenea comunicaţii, între impiegaţi şi mecanicii trenurilor în circulaţie, a fost efectuat cu succes în anul 1973 pe linia Iaşi - Bârnova şi fiind admis ca mod de lucru feroviar, s-a extins, pas cu pas, până la Vaslui, la 15 decembrie 1975 ajungând la Bârlad. Întreaga linie Iaşi - Bârlad şi locomotivele de pe secţia respectivă erau dotate cu asemenea echipamente, iar personalul instruit pentru a respecta Siguranţa Circulaţiei. În 1976 se ajungea la Tecuci, echipându-se şi liniile Iaşi - Paşcani – Suceava - Adjud, sistemul extinzându-se în întreaga ţară. Pentru instruirea personalului de exploatare şi de întreţinere a echipamentelor, odată cu introducerea noului sistem de comunicaţii, inginerul Mitican a scris primele cărţi de specialitate în acest domeniu. În urma cercetărilor efectuate, au fost editate câteva broşuri şi apoi, în anul 1973, volumul intitulat Radiotelefoane – principii (odată cu intrarea în funcţiune a sistemului).
Sistemul de radiotelefonie pe căile ferate a fost implementat la începutul anilor ’80 şi în România, graţie strădaniei neobosite a inginerului ieşean Ion Mitican, împreună cu un grup de specialişti de la Regionala CFR Iaşi.

* Evocator al Iaşului de demult

În paralel cu activitatea profesională, desfăşurată la CFR, până în februarie 1994, când a ieşit la pensie, Ion Mitican şi-a dedicat jumătate din viaţă cercetării istoriei Iaşilor. Cercetând vechi publicaţii şi documente din biblioteci şi Arhivele Statului, a scos la iveală informaţii şi amănunte puţin cunoscute despre trecutul oraşului şi personalităţile care l-au însufleţit.
„Am îndrăgit istoria în general şi mai ales pe cea a Iaşiului. Mi-am dezvoltat gustul pentru scris graţie profesorului de istorie din liceu. Se bătea prea multă monedă pe savanţi şi realizările lor, iar el, ca să evite asemenea lucru, ne ţinea extraordinare lecţii despre Iaşi”, spunea la un moment dat Ion Mitican.
Astfel, între anii 1983-1989, pe când oraşul trăia iureşul sistematizării, inginerul radio-telefonist Ion Mitican a început să publice materiale istorice despre Iaşul de odinioară, cuprinzând evocări şi monografii literare – majoritatea cu conţinut inedit - a unor locuri şi clădiri, în revista "Cronica" şi în cotidianul "Flacăra Iaşului", susţinând rubrica duminicală "Vechi locuri şi zidiri ieşene". El dorea să apropie cititorii de trecutul aşezării, pledând pentru cunoaşterea şi conservarea patrimoniului cultural-arhitectonic şi militând să se oprească distrugerea vechilor străzi şi a zidirilor încărcate de istorie.
După ieşirea la pensie, în anul 1994, Ion Mitican şi-a păstrat spiritul dinamic şi inovator: a organizat şi predat cursuri de utilizare a calculatoarelor la Clubul CFR Iaşi; a desfăşurat o susţinută activitate publicistică editând foaia „Pagini Feroviare" şi semnând ample articole în ziarele „Monitorul", „Opinia", „Ziarul de Iaşi”, „Lumina" şi „Curierul de Iaşi"; a realizat interesante şi documentate emisiuni TV dedicate Iaşului (la TVR şi TELE M); a publicat numeroase volume, îmbinând harul de povestitor cu tenacitatea cercetătorului de arhive.

* Lucrări şi articole publicate

Dintre cărţile publicate de către Ion Mitican menţionăm următoarele:
- Cărţi tehnice:
Radiotelefoane - principii (Ed. MTTc, Bucureşti, 1973)
Radiotelefoane mobile (Ed. MTTc, Bucureşti, 1974)
Radiotelefoane portabile (Ed. MTTc, Bucureşti, 1974)
Noi echipamente telegrafice (Ed. MTTc, Bucureşti, 1975)
Radiotelefoane. Funcţionare. Exploatare (Ed. Tehnică, Bucureşti, 1979)
- Cărţi istorice:
Un veac prin Gara Iaşi (Ed. Sport-Turism, Bucureşti, 1983)
Cu Mihai Eminescu şi Ion Creangă prin Tîrgul Ieşilor (Ed. Sport-Turism, Bucureşti, 1990)
Prin Iaşi cu Veronica Micle (Ed. Cronica, Iaşi, 1996)
Cu Iaşii mînă-n mînă vol. II (Ed. Dosoftei, Iaşi, 1997) - în colaborare cu Constantin Ostap
Cu Iaşii mînă-n mînă vol. III (Ed. Tehnopress, Iaşi, 1999) - în colaborare cu Constantin Ostap
Iaşul între adevăr şi legendă (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2000) - în colaborare cu Constantin Ostap
Bun venit în Moldova cu trenul (Welcome to Moldavia by train) (Ed. Mydo Center, Iaşi, 2000) - în colaborare cu Alexandru Dobrescu, Ion Lupu şi Gabriel Mărgineanu
Iaşi, Gara amintirilor (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2000)
Palatul Marilor Uniri (Complexul Muzeal Moldova - Muzeul Unirii, Iaşi, 2000)
Primăria Municipiului Iaşi. Pagini de istorie, evocări şi legende (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2001) - în colaborare cu Constantin Ostap
Caragiale în Iaşii Junimii (Ed. Timpul, Iaşi, 2002) - în colaborare cu Olga Rusu, Dan Jumară, Ştefan Oprea, Constantin Ostap şi Liviu Papuc
Romantica poveste a Palatului Roznovanu (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2002)
Strada Lăpuşneanu de altădată (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2002)
Din Tîrgu Cucului în Piaţa Unirii (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2003)
Vechi locuri şi zidiri ieşene (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2004) - 2 vol.
Uliţa Mare din demult uitate vremuri (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2004)
Evreii din Tîrgul Cucului (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2005)
Ne întîlnim cu Veronica Micle (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2005)
Urcînd Copoul cu gîndul la Podul Verde (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2006)
Salutări din Iaşi, Capitala României Întregite (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2007)
Din Copou la Pantheon (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2008)
Iaşul care nu mai este (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2009)
Iaşi, file de demult (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2010)
Din Uliţa Domnească în "Arcărie" (Ed. Tehnopress, Iaşi, 2011)
Ion Mitican a publicat şi numeroase articole în revista „Cronica”, în ziarul „Flacăra Iaşului”, în ziarul „Opinia”, în ziarul “Lumina”, având şi alte apariţii editoriale în mass-media românească.
DAN TEODORESCU

 

Atletul veteran ieşean Neagu Mazilu începe un nou an competiţional cu două medalii de aur


* La 84 ani, atletul clubului sportiv CFR Iaşi, Neagu Mazilu (FOTO), a concurat duminică, pe 18 martie 2012, în cadrul Campionatului Naţional de sală pentru atleţii veterani, competiţie care a avut loc la Bucureşti

La categoria sa de vârstă (80-85 ani), ieşeanul Neagu Mazilu a cucerit două medalii de aur pentru locurile 1 ocupate în probele de 400 metri şi 800 metri.
La finalul competiţiei, fostul rugbyst al echipei Politehnica Agronomia Iaşi şi actualul atlet veteran din cadrul secţiei „Sportul pentru toţi” de la CS CFR Iaşi, Neagu Mazilu, ne-a declarat: „Am început un nou an competiţional cu dreptul, după cele două victorii obţinute astăzi la Bucureşti, într-o competiţie cu peste 250 sportivi din toată ţara şi într-o companie extrem de selectă. Mă bucură foarte mult aceste medalii de aur obţinute în Capitală şi voi continua să alerg şi în 2012, atât pe plan intern cât şi internaţional. Sper ca şi Fundaţia Sportului Ieşean să fie alături de mine în aceste deziderate de concurs şi în posibilitatea de a aduce noi medalii Iaşului, în anul când municipiul nostru a devenit oraş european al sportului”.
În 2012, pe plan intern şi internaţional, ieşeanul Neagu Mazilu va respecta calendarul elaborat de Comisia Atleţilor Veterani – Masters (preşedinte: prof. Gheorghe Rugină) din cadrul Federaţiei Române de Atletism şi va concura la următoarele competiţii:
Pe plan naţional:
- 31 martie: Campionatul Naţional de cros (de la Piteşti);
- 28 aprilie: Crosul Gall Lajos (Sf. Gheorghe);
- 9-10 iunie: Campionatul Naţional în aer liber (Bucureşti);
- 19 iulie: Crosul Aniversar de la Găeşti;
- 23 august: Crosul CFR (Iaşi);
- 25 septembrie: Crosul Castanelor (Baia Mare)
- 24 noiembrie: Crosul Unirii (Alba Iulia);
Pe plan internaţional:
- 18-25 august: Campionatul European în aer liber (de la Zittan – Germania, Bogarynia – Polonia, Hradel – Cehia);
- 21-23 septembrie: Campionatul Balcanic în aer liber (Izmir – Turcia).
DAN TEODORESCU

 

2011 - un nou an plin de performanţe sportive pentru atletul veteran ieşean Neagu Mazilu

* La 84 ani, fostul rugbyst al echipei Poli Agro Iaşi şi actualul atlet veteran de la CFR-CSM Iaşi a obţinut succese remarcabile la Jocurile Balcanice din Slovenia, în competiţiile la nivel naţional de la Bucureşti, Piteşti şi Găeşti, cât şi la tradiţionalul Cros al Unirii de la Alba Iulia 
 
După o accidentare care a necesitat mai multe luni de refacere, colonelul în rezervă şi profesorul de sport Neagu Mazilu a revenit în 2011 cu multă încredere pe pistele atletice în sportul veteranilor, concurând cu mult succes pe plan intern şi internaţional.
În intervalul de timp 2-4 septembrie 2011, în localitatea slovenă Domzale, de lângă Ljubljana, a avut loc ediţia a XXI-a a Campionatelor Balcanice de Atletism pentru veterani, competiţie la care au participat peste 600 de sportivi din 10 ţări, inclusiv din România. Printre puţinii ieşeni prezenţi la Balcaniada din Slovenia s-a aflat şi Neagu Mazilu, de la CFR-CSM Iaşi, care a reuşit trei clasări pe podium într-o competiţie extrem de selectă. Domnia sa s-a clasat pe locul 2 la 800 metri plat (cu timpul de 4:05,83 min) şi la 1.500 metri plat (cu timpul de 9:07,52 min), cucerind astfel două medalii de argint la categoria de vârstă 80 ani. Cu echipa României, la categoria de vârstă peste 65 ani, Neagu Mazilu a mai obţinut o medalie de bronz după ce s-a clasat pe locul 3 la ştafeta balcanică de 800 m x 400 m x 200 m x 100 m, cu timpul de 5:48,14 min.
Pe plan naţional, unde s-a clasat pe prima treaptă a podiumului de premiere la categoria sa de vârstă (80-84 ani), Neagu Mazilu a concurat cu mult succes la următoarele competiţii:
- Campionatele Naţionale de sală de la Bucureşti (martie 2011) – locul 1 în probele de 800 metri şi 1500 metri;
- Campionatele Naţionale de Cros de la Piteşti (martie 2011) – locul 1 la Crosul Veteranilor;
- Campionatele Naţionale de pistă de la Bucureşti (iunie 2011) – locul 1 la 800 metri şi 1500 metri;
- Crosul de la Găeşti (iulie 2011): locul 1 la Crosul Aniversar, pe distanţa de 3 km;
- Crosul Unirii de la Alba Iulia (noiembrie 2011): locul 1 la ediţia cu nr. 43.
După un nou an plin de performanţe sportive la nivel înalt, atletul veteran ieşean Neagu Mazilu (FOTO / născut pe 8 februarie 1928 în localitatea Tichileşti / Brăila) ne-a declarat: “În primul rând sunt mulţumit cu după o accidentare care m-a ţinut pe tuşă câteva luni, am revenit cu brio pe pistele atletice, unde am cucerit noi medalii pentru CFR-CSM Iaşi şi România. Acum sunt perfect sănătos şi starea de sănătate mi-am menţinut-o ani de-a rândul şi cu ajutorul sportului. De mişcarea sportivă nu m-am despărţit niciodată şi am continuat să mă antrenez în aer liber pe stadionul din Copou şi pe malurile Bahluiului, iar în sală la Grădinari. Îmi doresc şi pe viitor să pot participa la competiţiile atletice pentru veterani, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al soţiei mele Lucica Mazilu, fostă şi ea sportivă în anii din urmă. Vă doresc tuturor susţinătorilor mei în sport multă sănătate, fericire şi tradiţionalul La mulţi ani 2012 ! Doamne ajută ! ”.
DAN TEODORESCU  

 

Victor Ponta, golgeter pe terenul de fotbal din Dealul Copoului

* În această dimineaţă de duminică, 25 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă de pe stadionul Emil Alexandrescu s-a anunţat că „ACES” a desemnat Iaşul ca oraş european al sportului în 2012. La finalul manifestării a avut loc un meci de fotbal între echipa „Politicienilor” şi formaţia „Ziariştilor”, în care preşedintele PSD, Victor Ponta, a înscris două goluri în poarta mass-mediei locale

În sala de conferinţe a stadionului Emil Alexandrescu din Dealul Copoului, europarlamentarul Cătălin Ivan a dat citire astăzi  documentaţiei elaborate de ACES şi în care Iaşul a fost desemnat oraş european al sportului în 2012. Decizia ACES, adresată primarului Gheorghe Nichita, şi în care se anunţă că Iaşul a devenit oraş european al sportului în 2012 este semnată de preşedintele Gian Francesco Lupattelli (Italia) şi secretarul general Hugo Alonso (Spania). Cătălin Ivan a mai spus: „În urma acestei decizii ACES, Federaţia Internaţională de Tenis de Masă doreşte să organizeze la Iaşi şi un concurs important în 2012 şi noi ne bucurăm de acest lucru”. 
La prezidiul conferinţei de presă de la stadionul din Copou au luat parte politicieni de la PSD, PNL şi PDL, ei fiind Victor Ponta, Gheorghe Nichita, Cătălin Ivan, Relu Fenechiu şi Ciprian Paraschiv.
În alocuţiunea sa, primarul Gheorghe Nichita a menţionat: „Iaşul are o deschidere europeană în sport. În Iaşi există piste pentru biciclişti, un stadion de fotbal modernizat care este deschis publicului larg, se fac turnee internaţionale de şah şi tenis. Am organizat şi Raliul Iaşului şi din acest motiv îl avem acum alături de noi şi pe preşedintele Victor Ponta, care a participat vineri şi sâmbătă la raliu. Obţinerea titlului de Oraş European al Sportului reprezintă un pas înainte pentru câştigarea unui alt titlu european la care Iaşul râvneşte, cel de Capitală Culturală Europeană. Să ne unim forţele şi pentru acest deziderat !”.
În cuvântul său, Ciprian Paraschiv, coordonator regional ANST pentru Regiunea Nord-Est a spus: „Îl felicit pe Cătălin Ivan pentru demersurile făcute la Bruxelles. În sport, orgoliile politice nu-şi au locul !”.
Parlamentarul ieşean Relu Fenechiu a mai declarat: „Sunt bucuros şi onorat că se aude din nou de oraşul Iaşi în Europa şi în lume !”,
În final, preşedintele PSD Victor Ponta a menţionat: „Îmi face multă plăcere să vorbesc despre sport, mult mai multă plăcere decât dacă aş vorbi despre alte probleme. După cum se ştie, iubesc foarte mult sportul, am fost şi copilot de raliu la Iaşi şi sper ca peste câteva minute să nu fac vreo pană pe terenul de fotbal...”.
După conferinţa de presă a urmat pe terenul sintetic al stadionului Emil Alexandrescu din Copou şi un meci amical de fotbal dintre „Politicieni” şi „Ziarişti”, arbitrat de binecunoscutul Ionel Popa şi comentat cu multă umor la microfonul portabil de reporterul Gheorghe Şoană. În faţa a sute de spectatori, care au reprezentat mai multe cluburi sportive din Iaşi (mare parte din cei prezenţi fiind de la CS CFR Iaşi), partida de fotbal s-a încheiat cu scorul de 2-2 (1-0), golurile fiind reuşite de Victor Ponta (2) – pentru Politicieni, respectiv consilierul local pe post de portar Bogdan Balanişcu (autogol) şi Cezar Florişteanu (Tele M) – pentru Ziarişti. Cum Victor Ponta mai putea înscrie un gol în poarta mass-mediei ieşene, dar balonul a lovit bara porţii adverse, putem spune că preşedintele PSD a dat un adevărat recital sportiv şi pe un teren de fotbal, acolo unde nu a fost deloc în „pană” !
Tot în această dimineaţă, placheta ACES în care Iaşul este desemnat oraş european al sportului în 2012 a fost înmânată directorului LPS Iaşi, prof. Ilie Gheorghică, care a spus că elevii săi pot duce sportul ieşean în topul european, în anii care vor urma !
Dan TEODORESCU


 

Medalii balcanice în Slovenia pentru atleţii veterani ieşeni

* Printre medaliaţi s-a aflat şi sportivul veteran de 84 ani Neagu Mazilu, de la CFR-CSM Iaşi

În intervalul de timp 2-4 septembrie 2011, în localitatea slovenă Domzale, de lângă Ljubljana, a avut loc ediţia a XXI-a a Campionatelor Balcanice de Atletism pentru veterani, competiţie la care au participat peste 600 de sportivi din 10 ţări, inclusiv din România. Din Iaşi au fost prezenţi trei atleţi veterani care s-au clasat pe podiumurile de premiere, aceştia fiind Maria Ene şi Virgil Pacriţa (de la Masters Athletic) şi Neagu Mazilu (FOTO / de la CFR-CSM), ultimul revenind pe pistele internaţionale de atletism după o accidentare care a durat mai multe luni de refacere. Cei trei atleţi veterani ieşeni au avut la Domzale o evoluţie foarte bună, reuşind următoarele rezultate:
- Maria Ene (la categoria de vârstă peste 70 ani): locul 1 la 800 metri plat, la 400 metri plat, la 1.500 metri plat şi la ştafeta balcanică 4 x 800 m (400 m / 200 m / 100 m) cu echipa României;
Virgil Pacriţa (la peste 55 ani): locul 1 la 400 metri garduri, locul 3 la ştafeta balcanică cu echipa României, locul 5 la 800 metri plat;
- Neagu Mazilu (la peste 80 ani, domnia-sa având frumoasa vârstă de 84 ani): locul 2 la 800 metri plat şi la 1.500 metri plat, locul 3 la ştafeta balcanică cu echipa României.
La finalul competiţiei, fostul rugbyst al Politehnicii Iaşi şi actualul atlet veteran de la CFR-CSM Iaşi, Neagu Mazilu, ne-a declarat: “A fost o competiţie frumoasă în Slovenia, unde sportivii din România au cucerit numeroase medalii. Pentru mine a fost o revenire pe pistele de concurs din străinătate şi mă bucur că am reuşit trei clasări pe podium !”.
Dan TEODORESCU

 
Mai multe articole...