Tenis de câmp

Banner turnee

Răzvan Aghion, învingător la turneul de tenis "Memorialul Florenţa Mihai"

Plecată prea devreme în lumea de dincolo, dubla finalistă de la Roland Garros cu mai mulţi ani în urmă, românca Florenţa Mihai a fost din nou comemorată la arenele de tenis CFR Iaşi, în memorialul care îi poartă numele şi care s-a derulat în perioada 18-22 iulie 2020. Competiţia arbitrată de Cătălin Costaş şi supervizată de directorul de concurs Vergil Aghion, ajutat de antrenoarea Raluca Aghion, l-a avut drept câştigător la categoria 18 ani băieţi pe Răzvan Aghion, nepotul şi respectiv fiul celor menţionaţi anterior din familia Aghion.    În finala categoriei, Răzvan Aghion l-a învins pe Eduard-Silviu Schipor cu scorul de 6-0, 7-6 (3), ambii jucători fiind componenţi ai clubului sportiv organizator, CFR Iaşi.  
La categoria 10 ani fete, sora lui Răzvan, Elena Aghion (CS Vergilius Iaşi) a fost semifinalistă, trofeul fiind dobândit de Andra Sănătescu, de la TC Oana Iaşi. Ceilalţi câştigători ai turneului ieşean disputat pe categorii de vârstă au fost:  
- 10 ani băieţi - Tudor-George Petroiu (Altius Tenis Club Bucureşti);   
- 12 ani băieţi: David-Ştefan Burac (TC Vaslui);
- 12 ani fete: Bianca-Maria Pleşcan (TC Coreco Iaşi);
- 14 ani băieţi: Sergiu-Constantin Urzică (CSM Moineşti);   
- 14 ani fete: Maria-Bianca Manolache (TC Leo Iaşi); - 18 ani fete: Daria-Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi).   
Începând cu ziua de 3 august 2020, la Iaşi, la arenele de tenis de la Cereco şi Ciric se vor derula Campionatele Naţionale Individuale "U 18", acolo unde va fi prezent şi ceferistul ieşean Răzvan Aghion.                       
DAN TEODORESCU

 

 

Dialog cultural româno - german la arenele de tenis CFR Iaşi

Vineri, 17 iulie 2020, în timpul stării de alertă în România, dar cu respectarea tuturor cerinţelor sanitare legate de pandemia de coronavirus, terenul principal "Ilie Năstase" din cadrul arenelor de tenis CFR Iaşi a găzduit o nouă manifestare artistico-sportivă, cu un dialog cultural la nivel internaţional dintre oraşele Iaşi (România) şi Nürnberg (Germania).
De menţionat că, una din cărţile lansate în public cu acest prilej o are drept autoare pe Ionela van Rees-Zota (managerul general şi fondatorul Centrului Cultural Româno-German "Dumitru Dorin Prunariu" din Nürnberg), care a editat superbul volum de versuri "Secretul scrisorii albastre", prefata şi coperta a patra a volumului fiind scrisă de jurnalistul şi scriitorul ieşean Dan Teodorescu, preşedintele Ligii Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est.
Prin telefon, în direct din Germania, Ionela van Rees-Zota a transmis un salut colegial oamenilor de cultură şi sport din Iaşi cu dorinţa de a lucra pe viitor la nişte proiecte comune, care să facă cunoscută România pe toate meridianele lumii.
Vă informăm că volumul "Secretul scrisorii albastre" a avut o primă lansare pe 11 iulie 2020, la Nürnberg, acolo unde jurnalistul şi scriitorul Dan Teodorescu a avut şi el o intervenţie telefonică în direct, când a transmis salutul ieşenilor şi aprecierile lor la adresa autoarei şi a românilor din diasporă.
Vineri, 17 iulie, la arenele CFR Iaşi, în cadrul unui spectacol artistico-sportiv cu nume importante pe afiş au mai fost lansate cărţile "Misterul lupului alb", "Drumul spre lumină" şi "Diluviul durerii" (toate trei volumele scrise de Calistrat Robu) şi "Rătăciri" (de Corina Matei-Gherman), autorii fiind vicepreşedintele şi respectiv secretarul general al Filialei Iaşi-Nord Est din cadrul LSR.
Au prezentat cele cinci cărţi lansare la arenele CFR Iaşi, în faţa a peste 50 de iubitori de cultură de bună calitate, Dan Teodorescu, Vasile Larco, Corina Matei-Gherman, Constantin Anton şi Romeo Romila, iar Mihaela Berari a lecturat mesajul soţilor şi profesorilor Silvia Hodaş şi Ioan Hodaş (din Codăeşti - judeţul Vaslui) referitor la volumele lansate şi menţionate anterior.
În programul artistico-muzical care a pigmentat manifestarea cu momente de înalt nivel s-au prezentat în faţa publicului, primind aplauze binemeritate, interpreta de muzică uşoară Silvia Aboaice, interpreţii de muzică populară Maria Lincu, Diana Elena Crăcană, Karla Ursu şi Vasile Iftimie, folkistul Adi Gegiuc. Iar Emil Gnatenco a prezentat un superb recital actoricesc, pe versurile Corinei Matei-Gherman şi Calistrat Robu.
"Păcală şi Tândală", adică Valeriu Rudolf şi Ion Oprică, participanţi şi la un concurs de profil de la Antena 1, au mai prezentat un moment umoristic.
Finalul manifestării a aparţinut sportivilor de la CS CFR Iaşi şi CS Vergilius Iaşi, aceştia oferind o superbă demonstraţie de tenis, prin tinerele jucătoare Georgiana Vartolomei, Catrina Maria Corduneanu, Elena Aghion (cea care recent a câştigat turneul de la categoria de vârstă 10 ani, de la Constanţa, fiind felicitată la faţa locului chiar de... Simona Halep!) şi prin multiplul campion naţional de juniori Răzvan Aghion (16 ani şi jumătate, participant deja la turneele internaţionale din circuitul ITF şi Tennis Europe din România, Belgia, Olanda, Israel, Republica Moldova).
În afară de cei menţionaţi, au mai primit diplome de excelenţă din partea organizatorilor antrenorii de tenis Raluca Aghion şi Vergil Aghion, iar alte două diplome aniversare au ajuns la Emil Gnatenco (cu ocazia împlinirii vârstei de 72 ani) şi Ilie Serediuc (care va schimba şi el prefixul peste puţine zile, când va împlini 70 ani).
Moderatorii evenimentului au fost Corina Matei-Gherman şi Dan Teodorescu, la pupitrul tehnic fiind Tibi Iftimie şi Vasile Iftimie. Grafica a fost realizată de Eugen Adromic, iar fotoreporterii şi operatorii video de serviciu au fost Ioan Vârlan şi Calistrat Robu.
Evenimentul cultural-sportiv din "dulcele târg al Ieşilor" a fost organizat de CS CFR Iaşi, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi-Nord Est, Uniunea Creatorilor de Artă Profesionişti - Sucursala Iaşi, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala Iaşi.

* Adunare Generală în aer liber

Vă mai informăm că, înaintea manifestării culturale de la arenele CFR Iaşi, a avut loc, în aceeaşi locaţie, Adunarea Generală din cadrul LSR - Filiala Iaşi-Nord Est pentru perioada 2 iunie 2019 - 17 iulie 2020.
Prezidiul adunării a fost alcătuit din Dan Teodorescu, Calistrat Robu şi Corina Matei-Gherman, din cadrul Colegiului Director.
După anunţarea şi votarea ordinii de zi a A.G., preşedintele Dan Teodorescu a prezentat raportul de activitate pentru perioada menţionată, raportul financiar şi programul de viitor, toate materialele fiind aprobate în unanimitate de cei prezenţi cu drept de vot. De asemenea, Rodica Ioniţă-Grosu a cerut de mai mult timp eliberarea din funcţia deţinută în Colegiul Director, din motive personale (nu mai poate face naveta dintre comuna Vânători şi Iaşi, la fiecare solicitare), primind mulţumirile colegilor pentru activitatea depusă.Totodată pe post de vicepreşedinte al Filialei ieşene a fost propus Ilie Serediuc, care a fost votat şi el în unanimitate de cei prezenţi, în noul rol organizatoric din Colegiul Director.
Membrii Filialei Iaşi-Nord Est din cadrul LSR şi-au dat o nouă întânire în luna august 2020, pentru o nouă manifestare culturală în aer liber.
DAN TEODORESCU

 

Elena Aghion, o întâlnire istorică cu Simona Halep!

La Constanţa, s-a încheiat recent "Cupa Bright - Ovidius Clinical Hospital" la tenis, acolo unde au participat şi fraţii Răzvan Aghion (16 ani) şi Elena Aghion (10 ani), primul legitimat la CS CFR Iaşi iar "puştoaica" aparţine de CS Vergilius Iaşi.
Într-o competiţie arbitrată de Adel Suliman şi coordonată de directorul de turneu Romeo Pecheanu, Răzvan Aghion a ajuns să joace una dintre semifinalele categoriei 18 ani, acolo unde a pierdut în faţa lui Ştefan Andrei (CSM Galaţi, cap de serie nr. 1) cu scorul de 6-3, 6-4. În marea finală a categoriei 18 ani băieţi am consemnat: Luca Preda (TC Bright Constanţa) - Ştefan Andrei (CSM Galaţi) 6-4, 0-6, 10-6.
La categoria 10 ani fete, respectându-şi statutul de primă favorită, pe un tabloul principal de "32", ieşeanca Elena Aghion a învins în finala turneului pe Fabienne Andreea Daradics (CS Văideanu Braţov, nr. 4) cu scorul de 4-2, 4-0. dobândind trofeul pus în joc.
După finala turneului şi după ce a câştigat cupa pusă în joc, Elena Aghion a avut şi o "întâlnire istorică" în incinta arenei constănţene cu marea campioană Simona Halep, primind felicitări de la nr. 2 WTA şi de la câştigătoarea turneelor de Grand Slam de la Roland Garros şi Wimbledon. Simona era însoţită de tatăl ei, Stere Halep, iar Elena de mama ei, antrenoarea de tenis Raluca Aghion, iar o fotografie de colecţie a fost binevenită!
Începând cu 18 iulie 2020, Elena Aghion şi Răzvan Aghion vor evolua la arenele de tenis CFR Iaşi, în cadrul turneului denumit "Memorialul Florenţa Mihai", acolo unde directorul competiţiei este bunicul şi antrenorul Vergil Aghion, iar arbitrul principal ieşeanul Cătălin Costaş.
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul Răzvan Aghion, finalist la turneul de tenis de la Roman

"Trofeul Smirodava" la tenis de câmp s-a desfăşurat la Roman, în judeţil Neamţ şi a fost inclus în calendarul de la nivel naţional al FR Tenis. Turneul organizat de ACS SENSE Roman a debutat pe 4 iulie 2020 şi a fost arbitrat de Ionel Cobuz, directorul competiţiei fiind Ioan Isciuc. La turneu au participat mai mulţi sportivi ieşeni, la categoria 18 ani masculin jucătorul Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 16 ani) fiind finalist. La categoria 10 ani feminin, sora lui Răzvan, Elena Aghion (CS Vergilius Iaşi - 10 ani) a fost semifinalistă, ambii sportivi fiind coordonaţi şi antrenaţi de mama Raluca Aghion şi bunicul Vergil Aghion.
Câştigătorii turneului de tenis de la Roman, pe categorii de vârstă, au fost:
- 10 ani băieţi: Dandu David (ACS TCC 2018 Piatra Neamţ);
- 10 ani fete: Neculăeş Miruna (ACS Sense Roman). Într-una din semifinalele competiţiei, învingătoarea a câştigat în faţa ieşencei Elena Aghion cu scorul de 4-2, 4-0.
-  12 ani băieţi: Petroiu Tudor (Asociaţia Altius Tenis Club Bucureşti);
- 12 ani fete: Dascălu Sorana (CSŞ Unirea Iaşi);
- 14 ani băieţi: Dascălu Andrei (CSM Paşcani);
- 14 ani fete: Stan Alina (TC Coreco Iaşi);
- 18 ani băieţi: Andrei Ştefan (CSM Galaţi). În marea finală, câştigăzotul de pe malurile Dunării l-a învins pe ieşenul Răzvan Aghion cu scorul de 6-3, 6-2.
- 18 ani fete: Bulat Bianca (Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi). Pe locul 3 s-a clasat Simionică Maria Sabina, de la TC Micul AS Iaşi.

* Manifestare culturală la nivel internaţional şi turneu de tenis la arenele CFR Iaşi

De menţionat că CS CFR Iaşi, organizează în propria arenă de tenis, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, începând cu 18 iulie 2020, turneul denumit "Memorialul Florenţa Mihai" în întrecerea juniorilor, la fete şi băieşi, de la 10 ani la 18 ani.
Tot la arenele de tenis CFR Iaşi, vineri, pe 17 iulie 2020, de la ora 11.00, Liga Scriitorilor Români - Filiala Iaşi - Nord Est, în parteneriat cu CS CFR Iaşi, Uniunea Creatorilor Profesionişti - Sucursala Iaşi, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi şi Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România - Filiala Iaşi, organizează a manifestare culturală la nivel internaţional, cu o triplă lansare de carte, autorii fiind Calistrat Robu (Iaşi), Ionela van Rees-Zota (Nürnberg - Germania) şi Corina Matei-Gherman (Iaşi). Va mai avea loc un spectacol muzical-artistic cu numel importante pe afiş, o demonstraţie de tenis de cânp şi o sesiune de autografe, totul fiind în aer liber, cu respectarea cerinţelor sanitare.
DAN TEODORESCU

 

Tenismenul ceferist ieşean Răzvan Aghion a câştigat turneul de pe teren propriu

Luna ianuarie 2020 a debutat la Baza sportivă CFR Iaşi cu turneul de tenis denumit "Cupa Iaşului de Iarnă", pentru categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani şi 18 ani, la feminin şi masculin. Principalul organizator al competiţiei de la arenele de tenis CFR Iaşi (pe cele trei terenuri de la "balon") a fost CS Vergilius Iaşi, arbitrul principal fiind Cătălin Costaş, iar directorul de turneu antrenorul Vergil Aghion, ajutat de antrenoarea Raluca Aghion.
Tânărul şi talentatul tenismen Răzvan Aghion (16 ani), legitimat la CS CFR Iaşi a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile la categoria de vârstă 18 ani şi a cucerit trofeul pus în joc. Succesele lui Răzvan Aghion, antrenat de binicul Vergil şi mama Raluca, au fost: 6-1, 6-1 cu Rareş-Petru Popa (TC Coreco Iaşi) - clasat pe locul 4, 6-0, 6-1 cu Vlad Lefter (TC 2008 Dorohoi) - locul 3 şi 7-5, 6-3 cu Bogdan Damian (TC Vaslui) - locul 2 pe tabloul tip şah.
Ceilalţi câştigăzoti au fost:
- Cat. 18 ani feminin: GORSUNOVA DARIA (CS Vergilius Iaşi);
- Cat. 12 ani feminin: CUCU SIMONA (ACS NITECH Bucureşti);
- Cat. 12 ani masculin: CIUBOTARU OCTAVIAN (CS UNIREA FOCŞANI);
- Cat. 10 ani feminin: CIORNEI ALEXIA MARIA (CS GIGLIO IAŞI). Una dintre semifinaliste a fost Elena Aghion (9 ani), nimeni alta decât sora mai mică a lui Răzvan Aghion.
- Cat 10 ani masculin: ARCIP DAVID IOAN (CS LECHNER TENNIS SCHOOL Braşov);
- Cat. 10 ani dublu mixt: NECULĂEŞ MIRUNA RITA (ACS SENSE ROMAN) / ARCIP DAVID IOAN (CS LECHNER TENNIS SCHOOL Braşov).
Luna viitoare, CS Vergilius Iaşi va organiza o nouă Cupă de Iarnă, tot la arenele CFR Iaşi, care va debuta pe 15 februarie 2020.

* 24 de ani pentru Bogdan Ionuţ Apostol

În altă ordine de idei, fostul jucător de tenis de la CS CFR Iaşi, Bogdan Ionuţ Apostol (care se antrenează acum la CSM Bucureşti cu Adrian Ungur) a împlinit frumoasa vârstă de 24 ani în ziua de vineri, 17 ianuarie 2020. Cu un sincer La mulţi ani şi din partea colegilor şi prietenilor de la arenele de tenis CFR Iaşi.
"Mă pregătesc acum la Bucureşti, cu Adi şi totul merge bine. Vom începe turneele săptămâna viitoare, în Turcia. Sper ca în acest an totul să fie bine pentru mine şi să cuceresc trofee. Mulţumesc de urări colegilor şi prietenilor din Iaşi", ne-a declarat în seara zilei de 17 ianuarie 2020 talentatul tenismen ieşean Bogdan Ionuţ Apostol, aflat la antrenament chiar şi de ziua lui. 
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul Răzvan Aghion se impune în Cupa Iaşului la tenis

În perioada 10-16 august 2019, arenele CFR Iaşi au găzduit Cupa de Vară a Iaşului la tenis, principalul organizator fiind clubul Vergilius Iaşi. A fost un turneu destinat jucătorilor tineri, la categoriile de vârstă 10 ani, 12 ani, 16 ani şi 18 ani, la masculin şi feminin.
Dacă arbitrul principal a fost Cătălin Cosraş, directorul turneului a fost antrenorul Vergil Aghion, secondat de fiica sa, Raluca Aghion. În concurs s-au mai aflat copiii Ralucăi şi nepoţii lui Vergil, ei fiind Răzvan Aghion (doar 15 ani), care s-a impus la o categorie de vârstă superioară - 18 ani şi Elena Aghion (9 ani), care a ajuns până în semifinalele turneului fetelor de 10 ani.
Aşadar, la băieţi, la categoria 18 ani, trofeul a fost cucerit de Răzvan Aghion, de la clubul CFR Iaşi, după trei victorii consecutive: 6-0, 6-0 cu Bogdan Damian (TC Vaslui), 6-0, 6-0 cu Teodor Munteanu (CS Dacia Galaţi) şi 6-2, 6-1 cu Vlad Lefter (TC 2008 Dorohoi).
Ceilalţi câştigători ai competiţiei ieşene de categoria I au fost:
MASCULIN - PROBA DE SIMPLU:
- 10 ani: David Matei Dandu (ACS Kymstar Piatra Neamţ);
- 12 ani: Lucian Andrei (TC Coreco Iaşi);
- 16 ani: Mihail Omarov (Daimon Sport Club Bucureşti).
FEMININ - PROBA DE SIMPLU:
- 10 ani: Iustina Gradinariu (TC Coreco Iaşi);
- 12 ani: Bianca Pleşcan (TC Coreco Iaşi);
- 16 ani: Claudia Călin (ACS Orhideea Piatra Neamţ).
FEMININ - PROBA DE DUBLU:
- 12 ani: Bianca Pleşcan (TC Coreco Iaşi) - Nora Cojocaru (CS Vergilius Iaşi).
Începând cu 7 septembrie 2019, arenele de tenis CFR Iaşi vor găzdui competiţia denumită "Cupa de toamna a Iaşului - proba de dublu", iar de pe 14.septembrie se va derula "Cupa Vergilius - pe echipe".
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...