Tenis de câmp

Banner turnee

Triunghiul performanţei sportive la CS CFR Iaşi 2002


* Ieşeanul Răzvan Aghion, semifinalist la turneul juvenil de tenis de la Bruxelles

La Bruxelles, în Belgia, în perioada 9-14 iulie 2018 s-a derulat turneul internaţional de tenis pentru categoria 16 ani - "TC Odrimont -16", din cadrul circuitului "Tennis Europe".
În proba masculină de simplu, tenismenul Răzvan Aghion (FOTO / doar 14 ani şi 8 luni, de la CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion) a ajuns până în semifinalele competiţiei, după următoarele rezultate, de pe un tablou principal de "32":
- turul I: Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [cap de serie nr. 4] - Răzvan AGHION (România) 4-6, 5-7;
- turul al II-lea (optimi de finală): Răzvan AGHION (România) - Borys ZGOLA (Polonia) 4-1, retragere Zgola;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Hendrik HEYM (Germania) 6-1, 7-6 (0);
- Semifinale: Sam VERKAEREN    (Belgia) - Răzvan AGHION (România) 6-3, 6-4.
În finala probei de simplu, disputată sâmbătă, pe 14 iulie, am consemnat: Sam VERKAEREN (Belgia) - Damien LAPORTE (Seychelles) 2-6, 0-6.
Clasamentul final al probei de simplu se prezintă astfel: 1. Damien LAPORTE (Seychelles); 2. Sam VERKAEREN (Belgia); 3-4. Răzvan AGHION (România) şi Nicholas KANAZIREV (Austria) [nr. 2].
Proba de dublu băieţi a revenit perechii Damien LAPORTE (Seychelles) - Keean SHAH (Kenya).
La feminin, s-au impus Sophia GNEUSS (Germania) - la simplu şi perechea Asya SINITSYNA - Zlata YANKOVSKAYA (ambele din Rusia) [nr. 2] - la dublu.
La finalul competiţiei din Belgia, antrenoarea Raluca Aghion, mama lui Răzvan, ne-a declarat: "Razvi a făcut semifinală la Bruxelles. E un început promiţător, deoarece, până când nu s-a încheiat examenul de admitere din acest an, pentru clasa a IX-a, nu s-a prea putut concentra pe tenis. A fost atunci un examen trecut cu brio, la LPS Iaşi. Duminică plecăm la Curtea de Argeş, pentru un nou turneu internaţional. Să auzim numai de bine!".
În perioada 16-22 iulie, la Curtea de Argeş, în România, va avea loc turneul internaţional de tenis "Argeş Cup", tot din circuitul "Tennis Europe" şi tot pentru categoria 16 ani. Pe tabloul principal de simplu este nominalizat şi ieşeanul Răzvan Aghion, căruia îi dorim mult succes! Primul favorit este sârbul Petar Teodorovic, aflat pe locul 66 în clasamentul mondial la zi, la categoria sa de vârstă.
Arbitrul principal este Ştefan Nicorici, iar directorul de turneu  Gheorghe Bortan, ambii din România.
Vă mai informăm că în luna septembrie 2018, turneul internaţional de tenis seniori din circuitul mondial ITF, Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii de 15.000 dolari, va reveni la arenele CFR Iaşi, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iaşi şi al Federaţiei Române de Tenis. 

* Medalii pentru halterofilii ieşeni la Oneşti

În intervalul de timp 10-13 iulie 2018, la Oneşti a avut loc etapa I de calificare din cadrul Campionatului Naţional de haltere tineret (U 23) şi Cupa României.
La categoria 56 kg, mezinul Marius Pagu (CS CFR Iaşi, doar 30 kg greutate corporală, în vârstă de numai 13 ani) s-a clasat pe locul 6, cu un total olimpic de 85 kg, cu 37 kg la smuls şi 48 kg la ridicat.
La categoria 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României.
La feminin, la categoria 69 kg, Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 2 la Cupa României, cu un total de 136 kg, după 60 kg la smuls şi 76 kg la aruncat. Pe locul 1 s-a clasat Loredana Toma (CS Olimpia Bucureşti), campioană europeană şi mondială la seniori.
Ieşeanca Bianca Grigoraş (de la CSU Galaţi) s-a clasat pe locul 2 la categoria sa de greutate.
Sportivii de la CS CFR Iaşi sunt antrenaţi de Dănuţ Fron. Finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret, acolo unde sunt calificaţi toţi ieşenii prezenţi în concursul de la Oneşti sunt programate în perioada 7-11 august 2018.

* Medalii de aur şi bronz pentru popicarii veterani ieşeni

În organizarea CS DP Petrolul Băicoi, la Ploieşti au avut loc sâmbătă, 14 iulie 2018, întrecerile de la Cupa Petrolistului la popice veterani.
Au fost prezente 7 echipe, iar CS CFR Olimpia ACB Iaşi s-a clasat pe locul 4, cu un total de 1574 popice doborâte. Fiecare concurent a lansat 100 bile la plin şi izolat, iar din echipa de 5 sportivi s-au luat în considerare doar primele patru rezultate. Pentru ieşeni au punctat: Constantin Iftimie - 424 p.d., Mihai Chilaboc - 387 p.d., Mihai Iftimie - 385 p.d., Aurel Roiu - 378 p.d., iar rezultatul lui Sorin Cotlarciuc (347 p.d.) nu a mai fost luat în calcul. 
Pe podium s-au clasat formaţiile: 1. Bacova - 1588 p.d.; 2. Băicoi - 1587 p.d.; 3. Tălmaciu - 1584 p.d.
În întrecerea individuală, după cum ne-a informat căpitanul echipei moldave, Vasile Ţidularu, ieşeanul Constantin Iftimie, cu 424 p.d., s-a clasat pe locul 1 la categoria de vârstă 50-59 ani. La categoria de vârstă peste 75 ani, Ioan Herman s-a clasat pe locul 1, cu 363 p.d., iar Vasile Croitoru pe locul 3, cu 346 p.d., ambii fiind de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Nelu Herman a mai cucerit şi trofeul pentru "cel mai veteran dintre veteranii prezenţi în concurs", la vârsta de 77 ani!
La începutul lunii septembrie, popicarii veterani ieşeni vor participa la Campionatele Naţionale de la Hunedoara.
În luna octombrie, echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană naţională în acest an, va participa la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia), cu posibilităţi de calificare în Liga Campionilor.
DAN TEODORESCU

 

Teddy Cojocaru şi Răzvan Aghion - medaliaţi la Cupa Kym Star de la Piatra Neamţ

În perioada 30 iunie-4 iulie 2018, Cupa Kym Star la tenis s-a desfăşurat la Piatra Neamţ, sub arbitrajul lui Ionel Cobuz, directorul turneului de sub Pietricica fiind Cristi Moroi.
La doar 14 ani şi jumătate, Răzvan Aghion, unul dintre sportivii de bază ai secţiei de tenis de câmp de la CS CFR Iaşi, a concurat la categoria 18 ani, pe un tablou de tip şah, alături de alţi patru tenismeni. Unul dintre adversarii lui Răzvan a fost Teodor "Teddy" Cojocaru (17 ani, de la CS Micul AS Iaşi), dar care a revenit cu antrenamentele la arena CFR Iaşi, prima sa dragoste, de mai mult timp.
În finala probei de simplu de la categoria 18 ani băieţi, Teodor Cojocaru s-a impus în faţa lui Răzvan Aghion (FOTO) cu scorul de 6-2, 6-1 şi a cucerit trofeul pus în joc şi medalia de aur a competiţiei, cu 4 victorii la activ din tot atâtea posibile. Pe locul 2 s-a clasat Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi), cu 3 victorii, care a cucerit medalia de argint a turneului. Pe locul 3, ultimul de pe podium a urcat Bogdan Damian (TC Vaslui), cu un singur succes, la egalitate de victorii (1) cu ocupanţii locurilor 4 şi 5, respectiv Denis Gavrilescu (CSŞ Târgu Neamţ) şi Andrei Ţintaru (CS Tema Oneşti).
Tot la turneul de la Piatra Neamţ a evoluat şi Elena Aghion (doar 8 ani, împliniţi pe 13 aprilie 2018, de la CS Vergilius Iaşi, club partener cu CS CFR Iaşi), nimeni alta decât sora mai mică a lui Răzvan, care a jucat la categoria 10 ani fete!
Fără experienţă competiţională la acest nivel, Elena Aghion a pierdut cu 0-4, 1-4 chiar în turul inaugural, în faţa lui Maria Ruxandra Sălăgean (10 ani şi jumătate, de la Asociaţia Sportivă Tenis Club "Victor Hănescu" Bucureşti). Concursul fetelor de la categoria 10 ani a revenit tinerei jucătoare Maria Nicoleta Dumitrescu (TC Coreco Iaşi), după 4-0, 4-0 cu Sorana Dascălu (CSŞ Unirea Iaşi), în finala probei.
Ceilalţi câştigători ai turneului nemţean au fost: Ştefan Vlad Secară (TC Coreco Iaşi) - 10 ani băieţi, Darius Anton (Dinamo Bucureşti) - 12 ani băieţi, Maia Todiriţe (Condor Piatra Neamţ) - 12 ani fete, Radu Ursu (TC Coreco Iaşi) - 14 ani băieţi, Daria Călin (Condor Piatra Neamţ) - 14 ani fete, Mihai Cucu (AS Moldosport Bacău) - 16 ani băieţi, Yasmina Orzata (CSŞ Bacău) - 16 ani fete, Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi) - 18 ani fete.
Jucătorii de pe podium au primit din partea organizatorilor cupe, medalii, diplome, dar şi premii de natură sportivă, care să-i ajute în cariera de tenismeni.
"A fost un concurs bun, dar care a fost perturbat în primele zile din cauza ploii. S-a jucat în sală, în balon pe iarbă sintetică, dar şi afară pe zgură. Pentru Răzvan Aghion a fost un turneu bun, în perspectiva viitoarelor competiţii la care va participa în ţară şi străinătate. Bine că a avut cu cine juca şi a avut şi adversari valoroşi!", ne-a declarat la finalul turneului de la Piatra Neamţ antrenoarea Raluca Aghion, nimeni alta decât mama lui Răzvan şi a Elenei Aghion, care a fost însoţită la competiţia de sub Pietrica de antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, tatăl ei şi bunicul celor doi tineri jucători menţionaţi.
În zilele următoare, pentru Răzvan Aghion vor urma două turnee internaţionale de juniori din calendarul mondial "Tennis Europe", primul în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-15 iulie, iar al doilea în România, la Curtea de Argeş, în perioada 16-22 iulie 2018.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Răzvan Aghion - bun la carte, bun la sport!

La doar 14 ani şi jumătate, Răzvan Aghion este unul dintre sportivii de bază ai secţiei de tenis de câmp de la CS CFR Iaşi, cu participări valoroase în întrecerile de la nivel naţional şi internaţional. De menţionat că Răzvan, antrenat de bunicul Vergil Aghion şi mama Raluca Aghion are rezultate excelente nu numai la tenis, ci şi la învăţătură, el fiind elev la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului. La recentul examen de admitere în clasa a IX-a, la clasa de atletism, Răzvan Aghion a obţinut nota generală 9.17 şi a fost al cincilea din secţia lui care cuprinde 32 locuri, comisia de examinare fiind coordonată de preşedintele prof. Vasile Viciu Tănase.
În zilele de vacanţă care vor urma, pentru Răzvan Aghion una extrem de activă pe terenurile de tenis din ţară şi străinătate, sportivul ceferist ieşean va evolua la turneele din România şi Belgia, primul urmând a debuta luni, 2 iulie 2018, la Piatra Neamţ, acolo unde printre invitaţi va fi prezent şi binecunoscutul antrenor Andrei Pavel, conform celor declarate de organizatorii de la CS Kym Star din localitate.    
La Cupa Kym Star de la Piatra Neamţ, la categoria 18 ani, vor evolua Răzvan Aghion şi Teodor Cojocaru (de la CS Micul AS Iaşi, dar care a revenit la prima dragoste, CS CFR Iaşi), dar şi Elena Aghion (doar 8 ani, împliniţi pe 13 aprilie 2018, de la CS Vergilius Iaşi, club partener cu CS CFR Iaşi), nimeni alta decât sora mai mică a lui Răzvan, cea care va juca la categoria 10 ani!
Directorul turneului de sub Pietricica va fi Cristi Moroi, iar arbitru principal Ionel Cobuz.
În continuare, Răzvan Aghion va participa la două turnee internaţionale de juniori din calendarul mondial "Tennis Europe", primul în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-15 iulie, iar al doilea în România, la Curtea de Argeş, în perioada 16-22 iulie 2018.
"Răzvan este bucuros că a trecut cu bine examenul de admitere în clasa a IX-a şi vrea să se dedice în această vară doar tenisului. De la Piatra Neamţ vor urma două turnee de nivel european, la Bruxelles şi la Curtea de Argeş, acolo unde Răzvan va trage tare pentru a acumula cât mai multe puncte şi a urca în clasamentul jucătorilor de 16 ani, deşi el va împlini doar 15 ani pe 11 decembrie 2018. Noi, familia, suntem alături de el atât acasă cât şi pe terenurile de tenis!", ne-a declarat, în final, antrenoarea Raluca Aghion, mama lui Răzvan şi al Elenei.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol, finalist la turneul ITF de la Bacău

În organizarea clubului SCM Bacău, în perioada 26 mai - 3 iunie 2018 s-a desfăşurat turneul internaţional de tenis România F 2 Futures - Trofeul Municipiului Bacău, o competiţie care a avut premii totale de 25.000 dolari plus ospitalitate.
Acest turneu a însemnat şi un traseu excelent parcurs de tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol (22 ani, legitimat la CSM Paşcani, dar care a început tenisul în urmă cu 16 ani la arenele CFR Iaşi, sub conducerea antrenorului Vergil Aghion), cel care, venit din calificări a ajuns până în marea finală a competiţiei.
Rezultatele lui Bogdan Apostol (locul 785 ATP), în proba de simplu, au fost următoarele:
ÎN CALIFICĂRI (pe tabloul de "64", acolo unde Bogdan Apostol a fost primul favorit):
- turul I - BYE / fără adversar;
- turul al II-lea: 6-2, 6-3 cu Valentin VANŢĂ (România);
- turul al III-lea: 6-3 6-2 cu Vlad Andrei DUMITRU (România).
PE TABLOUL PRINCIPAL de "32":
- Turul I (16-imile de finală): 6-1 6-2 cu Bogdan Andrei MANOLE (România);
- Turul al II-lea (optimile de finală): 3-6, 6-4, 6-1 cu Edris FETIŞLEAM (România);
- Sferturile de finală: 4-6, 7-6 (7), 6-0 cu Vasile-Alexandru GHILEA (România). De menţionat că jucătorul Ghilea a condus la un moment dat cu 6-4, 5-1, dar Apostol a evoluat excelent în continuare şi a întors efectiv soarta partidei!  Vă mai informăm că, în primul tur, Ghilea, întors recent în România după 4 ani de tenis în SUA, îl învinsese cu 6-4, 6-3     pe Fred GIL (Portugalia) [favoritul nr. 6 şi fost nr. 62 ATP în 2011].
- Semifinale: 6-4, 4-6, 6-4 cu Hernan CASANOVA (Argentina) [favoritul nr. 1 şi aflat pe locul 265 ATP].
- Finala: Jules OKALA (Franţa, 20 ani, locul 509 ATP) - Bogdan Ionuţ APOSTOL (România) 6-1, 6-1.
În marea finală de duminică, care a durat doar 53 minute şi s-a strecurat printre picăturile de ploaie, Bogdan Apostol a fost extrem de emoţionat în faţa "bombardierului" de culoare francez, făcând multe greşeli nepermise, asta şi datorită oboselii, deoarece a jucat 9 partide în ultimele 8 zile, 7 la simplu şi alte 2 la dublu. Cu un serviciu excelent, Jules Okala s-a impus clar şi are tot viitorul în faţa, cu speranţa că, nu peste multă vreme, va ajunge şi la turneele de Grand Slam ale lumii, pe tablourile principale.
La festivitatea de premiere care a urmat pe arena băcăuană au participat Mihai Ciuntea (antrenor de tenis la SCM Bacău şi promotorul turneului), Relu Auraş (directorul SCM Bacău), primarul Cosmin Necula şi supervisorul ITF Dan Nicolae, care au oferit trofeele celor doi finalişti, cel mai important fiind primit de câştigătorul Jules Okala, asistat din tribune de fratele său mai mare!
Ambii finalişti au felicitat apoi organizatorii pentru condiţiile oferite şi pentru ospitalitate.
Printre organizatori s-a aflat şi Cristi Lungu, reprezentantul sponsorului Simba Invest și, totodată, președintele de onoare al secției de tenis de la SCM Bacău.
Primarul Cosmin Necula a menţionat: "Vreau să-l felicit pe cel care a câştigat şi mai vreau să-l felicit şi pe cel care a pierdut. Trofeul Municipiului Bacău este un trofeu al întregii comunităţi băcăuane. Am ajuns la ediţia a 16-a şi vrem să continuăm, poate în condiţii superioare şi din punct de vedere financiar!".
Vă mai informăm că, în finala probei de dublu, am consemnat: Franco AGAMENONE (Argentina) / Hernan CASANOVA (Argentina) [nr. 4] - Gabor BORSOS (Ungaria) / Gonzalo ESCOBAR (Ecuador) [nr. 1] 6-2, 6-3.
Perechea Bogdan-Ionuţ Apostol - Bogdan Borza a ajuns până în sferturile de finală ale probei de dublu, acolo unde a fost învinsă la scorul de 4-6, 1-6 de primul cuplu favorit Gabor BORSOS (Ungaria) / Gonzalo ESCOBAR (Ecuador).
În urma punctelor obţinute în proba de simplu, după acest turneu internaţional de la Bacău, Bogdan-Ionuţ Apostol va face un salt important în clasamentul mondial ATP, ajungând luni, pe 4 iunie 2018, până pe locul 614, cea mai bună clasare din carieră!
Vă mai informăm că, în proba de dublu, Bogdan-Ionuţ Apostol are câştigate două titluri în turneele ITF până în prezent, primul în 2014, în Antalya (Turcia), alături de lituanianul Lukas MUGEVICIUS şi al doilea în 2017, la Piteşti (România), alături de suedezul de origine română Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ.
În perioada următoare, ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol va participa la două turnee ITF în Italia, la Padova şi Bergamo, fiecare cu premii de 15.000 dolari.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (15 iunie 2018): La turneul de tenis de la Padova, împreună cu Vasile Antonescu, ieşeanul Bogdan Apostol a fost finalist în proba de dublu!
Trecând la popice, să menţionăm că în zilele de 16 şi 17 iunie 2018, arena CFR Iaşi va găzdui Concursul Naţional de popice pentru copii, la categoriile de vârstă 10-12 ani şi 12-14 ani. Ieşenii vor avea doi concurenţi, pe Ştefan Costăchescu şi Iulian Bejan. Competiţia va debuta la ora 9.00, FR Popice fiind reprezentată de antrenorul federal Remus Antimirescu.

 

Ieşeanca Andreea Prisacariu ar putea ajunge la JOT, în Argentina

După cum se ştie, Federația Română de Tenis acordă o atenție constantă și se preocupă de monitorizarea și încurajarea tinerilor jucători români aflați în plină cursă de afirmare pe plan internațional.
Astfel, în drumul spre Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) - 2018, ce se vor desfășura la Buenos Aires (Argentina), se află mai mulți jucători și jucătoare, cei mai bine clasați fiind următorii:
-Fete:
Andreea Prisacariu (locul 49 ITF Juniors), Selma Cadâr (locul 106 ITF), Mihaela Mărculescu (locul 212 ITF), Oana Corneanu (locul 228), Andreea Velcea (locul 224).
-Băieți:
Filip Jianu (locul 15 ITF Juniors), Ștefan Paloși (locul 43 ITF), Gabriel Dica Nini (locul 101 ITF), Cezar Crețu (locul 136 ITF), Nicholas Ionel (locul 213 ITF).
În aceste zile, trei dintre acești sportivi sunt angrenați în turneul de la Bonfiglio, unde au obținut următoarele rezultate în primul tur:
Filip Jianu l-a învins pe rusul Alexei Zakharov (locul 40 în clasamentul ITF Juniors), scor 6-3, 6-0 el fiind cel mai aproape de calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018.
Ștefan Paloși a câștigat în fața unuia dintre favoriți, 6-3, 7-6 cu Juan Manuel Cerundolo (Argentina, favoritul 7, locul 9 lume), continuându-și astfel evoluțiile bune.
Andreea Prisacariu (care a început tenisul la arena CFR Iaşi, sub conducerea antrenoarei Oana Hâncu) a trecut cu 6-1, 6-3 de Isabella Lade (Italia).
Fiecare țară are dreptul de a fi reprezentată la Jocurile Olimpice de Tineret de maximum doi sportivi la fete, respectiv doi la băieți.
Lista celor 32 calificați se va publica după turneul de la Wimbledon, pe 16 iulie 2018.
România a avut de-a lungul timpului, la tenis, următorii reprezentanți la Jocurile Olimpice de Tineret: - Singapore, 2010: Cristina Dinu; - Nanjing, 2014: Ioana Ducu, Ioana Loredana Roșca.
(Sursa: FRT)

 

Ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol, pe meridianele tenisului mondial

Ajuns la vârsta de 22 ani, tenismenul ieşean Bogdan-Ionuţ Apostol are o evoluţie promiţătoare la acest început de an, în turneele ITF la care a participat, în Marea Britanie (la Loughborough şi Shrewsbury), Turcia (în Antalya - 2 turnee), Italia (la Santa Margherita Di Poula - 4 turnee), cu premii de la 15.000 dolari la 25.000 dolari. Aflat acum pe locul 863 ATP, după ce la finalele anului 2016 era pe locul 2081 ATP, deci în decurs de numai 15 luni, sportivul ieşean a avut un salt impresionant, de 1218 locuri în clasamentul mondial ATP, Bogdan-Ionuţ Apostol a avut în acest an un sfert de finală la turneul de la Santa Margherita Di Poula (F 5 - venind atunci din calificări, după 4 victorii consecutive şi un tur liber) - în proba de simplu. La dublu masculin, ieşeanul Apostol a ajuns până în sferturile de finală la turneul de la Loughborough (F 2), alături de spaniolul Marcos Torralbo-Albos şi chiar în semifinale la turneul de la Santa Margherita Di Poula (F 3), alături de românul Luca George Tatomir.
Pentru ieşeanul Bogdan-Ionuţ Apostol, care bate şi la uşa echipei României de "Cupa Davis", turneele din circuitul mondial ITF continuă şi să sperăm că rezultatele foarte bune vor fi, pe viitor, un lucru obişnuit pentru sportivul care a învăţat tenisul de performanţă la arenele CFR Iaşi, în anii din urmă, alături de antrenorul Vergil Aghion.

* Răzvan Aghion a evoluat în Serbia, pe arenele de tenis de la Novi Sad

Dacă trecem acum la turneele din circuitul "Tennis Europe" de la categoria de vârstă 16 ani, să menţionăm că tânăra speranţă a Clubului Sportiv CFR Iaşi, Răzvan Aghion (doar 14 ani şi 3 luni), a evoluat recent la turneul juvenil de la Novi Sad (Serbia), acolo unde a ajuns pe tabloul principal de simplu şi unde, în turul inaugural, a pierdut cu 6-7 (6), 1-6 în faţa favoritului nr. 4, Dimitrije Zubac (Serbia, în vârstă de 15 ani şi 8 luni), într-un joc în care sportivul ieşean, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion, a dat o replică extrem de dârză componentului lotului naţional al Serbiei. Din păcate, în proba de dublu, perechea Răzvan Aghion - Alexandru Ioan Stupar (ultimul de la CSM Sibiu, în vârstă de 15 ani şi 3 luni) a pierdut prin "WO" în urma retragerii din concurs în faţa cuplului sârb Veljko Krstic - Vanja Vojinovic, deoarece Stupar a făcut o entorsă la picior şi nu a mai putut juca!
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...