Tenis de câmp

Banner turnee

La arenele CS CFR Iaşi s-a încheiat Memorialul Florenţa Mihai la tenis!

În perioada 22-25 iulie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi s-au derulat întrecerile ediţiei a doua a Memorialului Florenţa Mihai, pentru categoriile de vârstă 10, 12 şi 16 ani, la masculin şi feminin. A fost un turneu din calendarul FR Tenis, de categoria superioară I.
După întreceri palpitante, clubul organizator, CS CFR Iaşi a cucerit două trofee, ambele la categoria de vârstă 16 ani, prin Răzvan Aghion şi respectiv Bianca Andrei.
La masculin, deşi nu a împlit nici 14 ani, ceferistul Răzvan Aghion a obţinut pe tabloul tip şah trei victorii din tot atâtea posibile şi s-a clasat pe locul 1, după următoarele succese: 6-3, 6-3 cu Ştefan Luca (Viva TC Galaţi), 6-3, 6-0 cu Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) şi 6-0, 6-0 cu Vlad Lefter (TC 2008 Dorohoi).
La feminin, tot pe tabloul tip şah, ceferista Bianca Andrei a obţinut tot trei victorii şi nu a pierdut nici un game! A fost 6-0, 6-0 pentru Bianca în confruntările cu Sabina Simionică (TC Micul AS Iaşi), Anca Pintilie (TCM Roman) şi Ioana Basarab (Dacia Galaţi).
Ceilalţi câştigători ai turneului organizat în memoria "Doamnei Tenisului Românesc", Florenţa Mihai, au fost:
- Cat. 10 ani: Sergiu Urzică (ATC Victor Hănescu Bucureşti) - la masculin şi Ioana Rachieru (Condor Piatra Neamţ) - la feminin.
- Cat. 12 ani: Radu Constantin Paivant-Deliescu (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti), respectiv Maia Todiriţă (CS Condor Piatra Neamţ).  
Arbitrul principal al turneului de tenis de la CS CFR Iaşi a fost Ionel Cobuz, iar directorul de turneu antrenoarea Raluca Aghion.
DAN TEODORESCU

 

La arenele CFR Iaşi: În memoria Doamnei Tenisului Românesc - Florenţa Mihai!

În perioada 22-28 iulie 2017, la arenele de tenis CFR Iaşi va avea loc ediţia a doua a Memorialului Florenţa Mihai, pentru categoriile de vârstă 10, 12, 14 şi 16 ani, la masculin şi feminin.
Doamna Tenisului Românesc, Florenţa Mihai, dublă finalistă la Roland Garros în 1977, a trecut "în lumea umbrelor" la vârsta de 60 ani, în urma unei boli necruţătoare, pe 14 octombrie 2015, de Sf. Parascheva. A fost o prietenă statornică a Clubului Sportiv CFR Iaşi, iar multe turnee juvenile sau de seniori organizate şi găzduite de arenele de tenis de la "Gara Mare", pe plan naţional şi internaţional, au fost supervizate de bucureşteanca Florenţa Mihai, un om de o rară modestie, un om care a pus mult suflet în tot ceea ce a făcut şi un foarte bun profesionist în "sportul alb".
Turneul de la arenele CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9, organizat în memoria regretatei Florenţa Mihai, va fi de categoria I şi a II-a la 14 ani.
Arbitrul principal al turneului de tenis denumit "Memorialului Florenţa Mihai" va fi Cătălin Costaş, iar directorul de turneu antrenoarea Raluca Aghion, ambii din Iaşi.
Arenele de tenis CFR Iaşi numără patru terenuri pe zgură de cea mai bună calitate, iar jucătorii clasaţi pe podium vor primi premii sportive din partea organizatorilor.
Să menţionăm că, în intervalul 24 iunie-2 iulie 2017, la Bucureşti a avut loc turneul ITF feminin cu premii de 15.000 dolari, denumit "Florenţa Mihai Trophy", supervisorul ITF fiind bucureşteanul Mihai Dumitrescu, care a fost prezent de multe ori şi la arenele de tenis CFR Iaşi, în aceeaşi calitate.
Trofeele puse în joc de FRT au fost dobândite de Cristina Ene (România) / Alexandra Perper (Republica Moldova) - la dublu feminin şi de Cristina Dinu (România, venită din calificări) - în proba de simplu. În proba de dublu, ieşeanca Andreea Prisacariu, alături de ucrainianca Anastasiya Fedoryshyn a fost semifinalistă.
DAN TEODORESCU

 

Răzvan Aghion, semifinalist la "Dyadora Trophy" de la Timişoara

La nici 14 ani împliniţi, talentatul tenismen Răzvan Aghion, component al Clubului Sportiv CFR Iaşi, a participa la turneul pentru categoria de vârstă 16 ani de la Timişoara, denumit Dyadora Trophy, acolo unde a fost nominalizat pe tabloul principal în cadrul circuitului internaţional "Tennis Europe".
În proba de simplu, având "ghinion" la tragerea la sorţi, Răzvan Aghion s-a confruntat în primul tur cu favoritul nr. 7, austriacul Nikki Stoiber, în faţa căruia a pierdut cu 0-6, 5-7.
În schimb, în proba de dublu, după un prim tur liber, cuplul Răzvan Aghion / Vladimir Cuc (România) a avut "noroc" în sferturile de finală, deoarece perechea favorită nr. 3, Csanad Nyaradi (Ungaria) / Dusan Trunic (Serbia) s-a retras din competiţie, pe motive medicale. În semifinalele probei de dublu am consemnat: Eric Daniel Bogdan / Dragoş Petre Popeangă (România, nr. 2) - Răzvan Aghion / Vladimir Cuc (România) 4-6, 6-1, 10-2.
Joi, 6 august, în sferturile de finală ale probei de simplu se vor disputa meciurile: Nini Gabriel DICĂ (România, nr. 1) - Ivan Noel HORNUNG (Ungaria, nr. 6), Dan Radu MUNTEANU (România) - Ki Lung NG (Hong Kong, nr. 5), Eric Daniel BOGDAN (România) - Peter FAJTA (Ungaria, nr. 3), Lav DASIC (Serbia) - Dragoş Petre POPEANGĂ (România, nr. 2).
Tot pe 6 iulie, în finala probei de dublu băieţi de la Timişoara se vor confrunta perechile Richard DULGANOV / Ivan Noel HORNUNG (Ungaria, nr. 1) şi Eric Daniel BOGDAN / Dragoş Petre POPEANGĂ (România, nr. 2).
În continuare, în perioada 7-9 iulie (în calificări) şi 10-16 iulie 2017 (pe un posibil tablou principal), ieşeanul Răzvan Aghion la fi prezent la turneul "Open des jeunes Stade Français - BNP PARIBAS CUP", de la Paris (Franţa), pentru categoria de vârstă 14 ani.
Răzvan Aghion este însoţit la turneul de la Paris de antrenorul şi bunicul său Vergil Aghion.
Rămasă acasă, la Iaşi, antrenoarea şi mama lui Răzvan, Raluca Aghion ne-a declarat astăzi, 6 iulie, următoarele: "La turneul din Franţa vom beneficia de ospitalitate, deoarece organizatorii asigură cazare şi masă tinerilor participanţi. Baza unde se va juca turneul este una extraordinară, cu 30 terenuri de tenis, ceva de vis! Diseară, după ora 18.00, vom afla şi cu cine va juca Răzvan în primul meci de pe tabloul de calificări. Sperăm să ajungă cât mai sus şi să promoveze şi pe tabloul principal. Oricum, el câştigă experienţă în această perioadă, după turneele de la Timişoara şi Paris şi asta e bine pentru cariera lui".
La concursul din Franţa, directorul de turneu va fi Jacques Laurent, iar arbitrul principal Jean-Jacques Sabatier.
DAN TEODORESCU
*** UPDATE 1 (6 iulie 2017, ora 20:10): Pe tabloul de calificări de "128" (!!!), Răzvan Aghion (România, favoritul nr. 7) are un prim tur liber. În turul al doilea va juca cu câştigătorul dintre francezii Leo Brunet Manquat şi Maxime Chevalier (wild-card). Baftă Răzvane!
*** UPDATE 2 (8 iulie 2017, ora 16.00):
În turneul de la Paris, în calificări, în turul al II-lea: Leo Brunet Manquat (Franţa) - Răzvan Aghion (România, nr. 7) 7-6 (4), 6-3. Un meci bun totuşi pentru ieşeanul Răzvan Aghion, chiar dacă a pierdut în cadrul unui mare turneu internaţional de categoria 1.

 

De la Timişoara la Paris, un traseu internaţional pentru ieşeanul Răzvan Aghion

Talentatul tenismen Răzvan Aghion, component al Clubului Sportiv CFR Iaşi, la nici 14 ani împliniţi, va avea în iulie 2017 o lună de foc pe terenurile europene, de la Timişoara la Paris.
În perioada 3-9 iulie, Răzvan Aghion va participa la turneul pentru categoria de vârstă 16 ani de la Timişoara, denumit Dyadora Trophy, acolo unde a fost nominalizat pe tabloul principal în cadrul circuitului internaţional "Tennis Europe".
Primii 18 sportivi promovaţi automat pe acest tablou principal de "32", în proba de simplu, sunt următorii:  
1. Nini Gabriel Dică (România, locul 24 în clasamentul mondial de juniori);
2. Peter Fajta (Ungaria, locul 101);
3. Dragoş Petre Popeanga (România, locul 111);   
4. Dimitrije Zubac (Serbia, locul 161);
5. Balint Dobak (Ungaria, locul 197);
6. Ki Lung Ng (Hong Kong, locul 234);
7. Răzvan Aghion (România, născut în 11 decembrie 2003, cel mai tânăr competitor al turneului din Banat, locul 1114);
8. Athanassios Drakos (Grecia, locul 1157);
9. Victor Udrea Tautzenberger (România);
10. Andrei Cătălin Brisc (România);
11. Hans Peter Kaufmann (Austria, locul 1477);
12. Richard Dulganov (Ungaria, locul 247);
13. Bogdan Andrei Manole (România, locul 352);
14. Ivan Noel Hornung (Ungaria, locul 444);
15. Dusan Trunic (Serbia, locul 503);
16. Alexandros Roumpis (Grecia, locul 583);
17. Niki Stoiber (Austria, locul 604);
18. Csanad Nyaradi (Ungaria, locul 668).
Pe lista din calificări de "32" s-au înscris sportivi din România, Ungaria, Serbia.
Turneul internaţional de la Timişoara este organizat de "Tenis Club Dyadora", directorul competiţiei fiind Claudiu Sola, iar arbitrul principal va fi Ovidiu Sola.
Turneul din Banat se desfăşoară pe zgură, pe 5 terenuri în calificări şi pe 4 terenuri pe tablourile principale de simplu şi dublu, la masculin şi feminin.
La feminin, prima favorită la simplu este Marketa Panackova (Cehia, pe 28 iulie 2017 va împlini 15 ani, locul 67 mondial la junioare).
În continuare, în perioada 7-9 iulie (în calificări) şi 10-16 iulie 2017 (pe un posibil tablou principal), ieşeanul Răzvan Aghion la fi prezent la turneul "Open des jeunes Stade Français - BNP PARIBAS CUP", de la Paris (Franţa), pentru categoria de vârstă 14 ani. La masculin, tabloul principal la simplu are 64 de poziţii, iar principalul favorit este Tsotne Dzimistarishvili (Georgia, locul 13 mondial la juniori).
Pe tabloul de calificări de "96", pe locul 14 se află ieşeanul Răzvan Aghion (România, locul 357 mondial la această categorie de vârstă, antrenat de mama Raluca Aghion şi bunicul Vergil Aghion).
La acest turneu francez de categoria I, organizat de clubul "STADE FRANCAIS", la băieţi, Răzvan Aghion este singurul român prezent în competiţie.
La feminin, prima favorită este Vanda Vargova (Slovacia, locul 10 mondial), iar tot pe tabloul principal de simplu, poziţia a cincea este ocupată de Fatima Ingrid Amartha Keita (România, locul 15 mondial la junioarele de 14 ani).
Directorul de turneu va fi Jacques Laurent, iar arbitrul principal Jean-Jacques Sabatier.
"Pentru mine urmează două turnee importante pe plan internaţional şi voi lupta să ajung cât mai sus la aceste două competiţii, de la Timişoara şi Paris. Chiar dacă la Timişoara voi evolua la un turneu pentru categoria de vârstă 16 ani, iar eu nu am împlinit nici 14 ani, acest lucru nu mă sperie, deoarece voi căpăta experienţă competiţională în orice condiţii!", ne-a declarat Răzvan Aghion, care în aceste zile continuă antrenamentele zilnice la arenele de tenis CFR Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Ieşenii Maria Bianca Andrei şi Răzvan Aghion se impun la arenele de tenis de la "Gara Mare"

Timp de trei zile, în intervalul 10-12 iunie 2017, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit întrecerile de la Cupa Vergilius, competiţie de categoria A din cadrul Circuitului Naţional FRT, pentru categoria de vârstă 16 ani.
La masculin, după disputarea partidelor din cele două grupe iniţiale, s-au jucat meciurile pentru stabilirea clasamentului final, după cum urmează:
- Locurile 1-2: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, la nici 14 ani împliniţi!!!) - Sabin Chiorescu (CS TC 2008 Dorohoi) 5-7, 7-5, 6-2;
- Locurile 3-4: Bogdan Damian (CS Tenis Club Vaslui) - Răzvan Perial (CS Tenis Club Vaslui) 6-3, 3-6, retragere din concurs Perial;
- Locurile 5-6: Alexandru Luca (TC Micul AS Iaşi) - Eduard Schipor (CS CFR Iaşi, care nu a împlinit nici 13 ani!!!) 7-5, 6-4.
La feminin, pe tabloul de tip şah, clasamentul a fost următorul:
1. Maria Bianca Andrei (CS CFR Iaşi, doar 14 ani) - 3 victorii;
2. Daria Maria Munteanu (TC Coreco Iaşi, va împlini 14 ani pe 14 iulie 2017) - 2 victorii;
3. Andreea Botez (AS Tenis Club Oneşti) - 1 victorie; 
4. Alexandra Hîncu (ACS Sense Roman) - 0 victorii.
În meciul decisiv, într-un mare derby ieşean pentru cucerirea trofeului, Maria Bianca Andrei a învins-o pe Daria Maria Munteanu cu scorul de 5-7, 6-3, 7-6 (1).
În paralel cu turneul juvenil pentru categoria 16 ani, tot la arenele CFR Iaşi a avut loc şi Cupa Vergilius pentru categoria de vârstă 10 ani, turneu de categoria I din calendarul FRT.
Câştigătorii au fost următorii tineri tenismeni:
MASCULIN:
- Proba de simplu: Radu Constantin Paisvant-Deliescu (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti), cel care, după un prim tur liber, a avut 3 meciuri câştigate, toate cu 6-0, 6-0 !!!;
- Proba de dublu: Radu Constantin Paisvant-Deliescu (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti) /  Andrei Dascălu (CSM Paşcani), cu 3 meciuri câştigate, cu 6-4, 6-0 şi apoi de două ori cu 6-0, 6-0 !!!;
FEMININ:
- Proba de simplu: Alina Alexandra Stan (CS Condor Piatra Neamţ);
- Proba de dublu: Antonia Burcuţă (AS Tenis Club LEO Iaşi) / Ana Maria Ştirbu (TCM Roman).
La ambele competiţii, directorul de turneu a fost Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.

* Două turnee internaţionale anulate la CS CFR Iaşi

Din păcate, în iulie şi august 2017, CS CFR Iaşi nu va mai putea organiza şi găzdui, în propria arenă, tradiţionalele întreceri internaţionale de tenis de la "Trofeul Municipiului Iaşi", din calendarul mondial ITF, deoarece Fundaţia Sportului Ieşean şi Primăria Municipiului Iaşi au anunţat că nu mai pot asigura premiile totale puse în joc de 15.000 dolari - la feminin şi alţi 15.000 dolari - la masculin. În anii din urmă, în cadrul acestor competiţii internaţionale de tenis, au evoluat la Iaşi şi implicit la arenele CFR Iaşi tenismeni români de top în ierarhia mondială, precum Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Raluca Olaru, Mădălina Gojnea, Diana Buzean, Elena Gabriela Ruse, Patricia Ţig, respectiv Marius Copil, Florin Mergea, Victor Ioniţă, Victor Crivoi, Petru Luncanu, Răzvan Sabău, Victor Anagnastopol, dar şi ieşenii Andreea Prisacariu, Michele Alexandra Zmău, Ştefania Hristov, Laura Enea, Bogdan Leonte, Bogdan Ionuţ Apostol, Silviu Mistreanu, Sorin Roşca, Teodor Leahu şi mulţi alţii.  
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Răzvan Aghion a trecut la un nivel superior!

La nici 14 ani, vârstă pe care o va împlini pe 11 decembrie 2017, Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi) va aborda de luni, 5 iunie 2017, turneul internaţional de tenis denumit "Mamaia IDU Junior Championship-MOBEXPERT". Competiţia din staţiunea Mamaia este un turneu juvenil din circuitul "Tennis Europe", pentru categoria de vârstă 16 ani, deci adversarii lui Răzvan Aghion vor fi cu 2 ani mai mari decât talentatul tenismen ceferist ieşean. El este însoţit pe Litoral de antrenoarea Raluca Aghion, nimeni alta decât mama sa.
Pe tabloul principal de simplu, Răzvan Aghion este favoritul nr. 10 şi are toate şansele să ajungă în fazele superioare ale competiţiei.
Primii 18 tenismeni nominalizaţi de ITF pe tabloul principal de simplu sunt următorii:
1. Matei Adrian Georgescu (România, născut în anul 2001, de la AS Tenis Club Bucureşti);
2. Radu Mihai Papoe (România; 2002);
3. Dragoş Petre Popeangă (România; 2002);
4. Ivan Kazakov (Rusia; 2001);
5. Maxime Navroţchi (Luxemburg; 2001);
6. Samuil Konov (Bulgaria; 2002);
7. Adrian Mateo Bejenaru (România; 2001);
8. George Lucian Luncaşu (România; 2002);
9. Mattia Stefanini (Italia; 2002);
10. Răzvan Aghion (România; 2003);
11. Bogdan Andrei Manole (România; 2002);
12. Vlad Marcu (România; 2001);
13. Filip Ioan Ceară (România; 2001);
14. Sebastian Gima    (România; 2002);
15. Teodor Cojocaru (România, fost la CS CFR Iaşi în anii din urmă; 2001);
16. Matei Victor Palcău (România; 2003).
17. Tommaso Pace (Italia; 2002);
18. Ştefan Adrian Andreescu (România; 2001).
De menţionat că, în prezent, cu 55 puncte la activ, ieşeanul Răzvan Aghion este pe locul 343 în clasamentul mondial de la categoria 14 ani şi pe locul 1109 în clasamentul mondial general al juniorilor.
Înainte de turneul de la Mamaia, Răzvan Aghion a evoluat cu rezultate promiţătoare la alte două turnee de nivel internaţional, la "Morris Goldsmith Memorial" (Ierusalim, Israel, unde a fost găzduit de fostul ieşean arh. Eduard Mattes şi fotografiat de fiul Roni Mattes) şi Dr Oetker Junior Trophy (Bucureşti, România).
Înainte de debutul turneului de pe Litoralul Mării Negre, în direct din staţiunea Mamaia, Răzvan Aghion (elev în clasa a VII-a la LPS Iaşi, în clasa doamnei diriginte Rodica Dudău) ne-a declarat astăzi, 4 iunie, următoarele: "Voi aborda turneul de la Mamaia cu gânduri bune, fără nici o presiune! Voi încerca să joc cât mai bine, să-mi cresc nivelul de joc şi să câştig experienţă!".
De menţionat că ieşeanul Răzvan Aghion va aborda şi proba de dublu la turneul internaţional de tenis de la Mamaia, alături de partenerul său tradiţional, Adrian Cristian Gheorghe (CSM Brăila). Directorul de turneu este Alina Idu, iar arbitrul principal Ştefan Nicorici. Competiţia va fi găzduită de arena de la "Tenis Club Mamaia IDU", pe cele 7 terenuri pe zgură. Tabloul principal de simplu va fi de "32", iar la dublu de "16", la masculin şi feminin. La fete, prima favorită a probei de simplu este românca Carmen Roxana Manu (16 ani şi 5 luni), de la LPS-CSŞ Constanţa. 
DAN TEODORESCU
*** UPDATE (10 iunie 2017): La simplu, Răzvan Aghion a fost eliminat în turul I, iar la dublu cuplul Răzvan Aghion / Adrian Gheorghe a fost eliminat în sferturile de finală într-un turneu pentru cat. 16 ani, deşi cei doi amintiţi nu au împlinit nici 14 ani. A fost o experienţă utilă pentru toată lumea...
*** UPDATE 2 (10 iunie 2017): Din păcate, cele două turnee ITF Trofeul Municipiului Iaşi, feminin şi masculin, din iulie şi august 2017, nu vor mai avea loc în acest an la arenele CFR Iaşi, deoarece Fundaţia Sportului Ieşean nu mai poate asigura premiile puse în joc...

 
Mai multe articole...