Tenis de câmp

Banner turnee

Ceferistul Răzvan Aghion, un brav finalist la turneul belgian "Argayon Cup"

La Nivelles, în Belgia, la turneul de tenis denumit "Argayon Cup", sâmbătă, pe 18 august 2018, s-a disputat finala masculină de la categoria de vârstă 16 ani, acolo unde Răzvan Aghion (în vârstă de numai 14 ani şi 9 luni, locul 710 mondial la juniori, de la CS CFR Iaşi, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion) s-a confruntat cu primul favorit, olandezul Frank Jonker (16 ani şi 3 luni, locul 53 mondial la juniori).
După un meci spectaculos, având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre cei doi finalişti, dar şi de poziţiile lor în clasamentul general mondial, Frank Jonker l-a învins cu 6-2, 6-2 pe Răzvan Aghion, dar performanţa ieşeanului, finalist acum la turneul internaţional din Belgia trebuie oricum remarcată!
Până a ajunge în finala probei de simplu, în zilele anterioare, Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii:
- turul I: Răzvan AGHION (Romania) - Loick COLLE (Belgia) 3-6, 6-0, 7-5;
- turul al II-lea (optimile de finală): Jona GITSCHEL (Germania) [nr. 6]    - Răzvan AGHION (România) 6-7 (4), 3-6;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [4] 6-2, 6-4;
- Semifinale: Răzvan AGHION (România) - Pelayo RODRIGUEZ (Spania) [7] 6-1, 6-1.
"Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia lui Răzvan la concursul din Belgia. Pentru el a însemnat mult să ajungă în finala unui puternic turneu de juniori, unde s-a confruntat şi cu primul favorit al competiţiei. A avut patru victorii până în finală, cu succese şi în faţa mai multor capi de serie!", ne-a declarat Raluca Aghion, antrenoare de tenis şi mama lui Răzvan.
În sferturile de finală ale probei de dublu, am consemnat: Răzvan AGHION / Florentin-Alexandru SCARLAT (România) - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 2-6, 1-6.
În finala probei de dublu masculin, de la categoria 16 ani, s-a disputat meciul Frank JONKER (Olanda) / Georgios NOUCHAKIS (Grecia) [1] - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 6-0, 6-4.
În luna septembrie, Răzvan Aghion va lua parte la turneul ITF de seniori, Trofeul Municipiului Iaşi, de la arenele CFR Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, un debut important în cariera sa de până acum.

* Cupa de Vară a Iaşului" a tras cortina la arenele CFR Iaşi

În organizarea clubului partener "Vergilius" Iaşi, la arenele CFR Iaşi s-au încheiat, pe 17 august, întrecerile de la "Cupa de Vară a Iaşului" la tenis. Pe diferite categorii de vârstă, într-un turneu la care au participat peste 40 de sportivi, câştigătorii au fost următorii tineri tenismeni:
- Categoria 10 ani băieţi: Tudor Andreas Honceriu (TC Coreco Iaşi, este fiul preparatorului fizic Cezar Honceriu, un nume binecunoscut în fotbalul şi tenisul local şi naţional, care a fost la un moment dat şi preparatorul fizic al lui Victor Hănescu);
- Categoria 10 ani fete: Miruna Apăvăloaie (TC 2008 Dorohoi). Pe locul 4 s-a clasat Elena Aghion (CS Vergilius Iaşi), care este sora mai mică a lui Răzvan Aghion.
- Categoria 12 ani băieţi: Lucian Ştefan Andrei (TC Coreco Iaşi). Unul dintre semifinalişti a fost David Mihai Şaramet, fiul fostului rugbyst şi subprefect ieşean, Bogdan Şaramet.
- Categoria 12 ani fete: Maria Enia (Club Atletic Roman).
- Categoria 14 ani băieţi: Riccardo Hătescu (CS Giglio Iaşi).
- Categoria 14 ani fete: Sabina Pintea (CS Dacia Galaţi).
- Categoria 16 ani fete: Diana Alexandru (CSM Oneşti). Pe locul 2 s-a clasat Maria Sabina Simionică (TC Micul AS Iaşi), care este fiica artistului şi cantautorului ieşean Cristian Simionică.
Directorul de turneu a fost antrenoarea Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.

* Memorialul Florenţa Mihai s-a derulat tot la arenele CFR Iaşi

Nu cu mult timp în urmă, arenele de tenis CFR Iaşi au găzduit şi competiţia juvenilă denumită Memorialul Florenţa Mihai, în memoria dublei finaliste de la Roland Garros în anii din urmă.
Câştigătorii turneului, derulat în organizarea clubului gazdă, CS CFR Iaşi, au fost următorii sportivi:
- Categoria 10 ani fete: Maria Ruxandra Sălăgean (Asociaţia Tenis Club Victor Hănescu Bucureşti);
- Categoria 10 ani băieţi: Ştefan Vlad Secară (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 12 ani fete: Maia Ştefana Todiriţe (CS Condor Piatra Neamţ);
- Categoria 12 ani băieţi: Teodor Lefter (TC 2008 Dorohoi);
- Categoria 14 ani fete: Alesia Ispir (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 14 ani băieţi: Codrin Berea (TC Coreco Iaşi);
- Categoria 18 ani fete: Diana Iacob (TC Micul AS Iaşi);
- Categoria 18 ani băieţi: Răzvan Aghion (CS CFR Iaşi, doar 14 ani şi 9 luni). Pe locul 2 s-a clasat Teodor Cojocaru (TC Micul AS Iaşi), dar care a revenit de mai multe luni la arenele CFR Iaşi, pentru perioada de antrenamente. În finala turneului de tip şah, Răzvan Aghion l-a învins pe Teddy Cojocaru cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0.
Directorul de turneu a fost Raluca Aghion, iar arbitrul principal Cătălin Costaş, ambii din Iaşi.
DAN TEODORESCU

 

Ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol a câştigat proba de dublu la turneul ITF de la Piteşti

La doar 22 ani şi jumătate, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, legitimat acum la CSM Bucureşti, dar care a început tenisul la CS CFR Iaşi, cu antrenorul Vergil Aghion, în urmă cu 16 ani, a reuşit vineri, pe 17 august 2018, să cucerească un nou titlu în circuitul mondial ITF.
La turneul de la Piteşti (Romania F9 Futures), cu premii totale de 25.000 dolari, împreună cu Luca George Tatomir (va împlini 23 ani pe 21 august 2018), Bogdan Ionuţ Apostol a reuşit să triumfe în proba de dublu masculin, după următoarele rezultate:
- Turul I (optimi de finală): 6-3, 6-7(3) [10-5] cu PAVEL Bogdan / VANŢĂ Valentin (România);
- Sferturi de finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu CORIA Federico (Argentina) / RODRIGUEZ Cristian (Columbia);
- Semifinale: 6-4, 6-4 cu CORNEA Victor Vlad  / GRIGORIU Patrick (România);
- Finală: 2-6, 6-3 [10-8] cu APOSTOL Andrei Ştefan / FRUNZĂ Nicolae (România).
Pentru Bogdan Ionuţ Apostol este al patrulea titlu cucerit în proba de dublu în turneele de tip futures, după cele dobândite în 2014 (în Turcia şi România, alături de lituanianul Lukas MUGEVICIUS) şi 2017 (în România, în cuplu cu suedezul de origine română Dragoş Nicolae MĂDĂRAŞ).
După finala de dublu câştigată la Piteşti, ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol ne-a declarat: "În primul set am intrat mai greu în meci, în setul al doilea am jucat mai bine la finalul lui, ne-a mers jocul la amândoi şi am câştigat. Sper să vină primul meu titlu şi la simplu, aş dori ca acest lucru să se întâmple cât de curând, poate la turneul F 11 de la Chitila, acolo unde probabil că voi fi primul favorit. Sunt încrezător la acest capitol! Dacă nu voi fi selecţionat în echipa României pentru meciul din Cupa Davis, cu Polonia, din septembrie, voi veni cu mare plăcere să joc şi la turneul ITF de la Iaşi, de la mine de acasă!". 
În proba de simplu, în turul I, Bogdan Ionuţ Apostol l-a învins cu 6-2, 6-3 pe Valentin Vanţă (România), dar în optimile de finală, în faţa bulgarului Alexandar Lazarov, s-a retras, din motive medicale, la scorul de 4-6, 1-3.
Sâmbătă, în semifinalele probei se simplu, de la Complexul Sportiv Comesad Piteşti, au fost programate meciurile: Samuel BENSOUSSAN (Franţa) [3] - Federico CORIA (Argentina) [2] 5-7, 0-6 şi Alexandar LAZAROV (Bulgaria) [8] - Cristian RODRIGUEZ (Columbia) [4] 3-6, 1-6. Duminică, în finala competiţiei, argentinianul Federico Coria (26 ani, locul 391 ATP) se va duela cu jucătorul columbian Cristian Rodriguez (28 ani, locul 480 ATP). La dublu, în sferturi, făcând pereche, ambii au pierdut în faţa cuplului Bogdan Ionuţ Apostol-Luca George Tatomir!
Săptămâna viitoare, va avea loc turneul ITF de la Curtea de Argeş (Romania F 10), cu premii de 15.000 dolari. Din păcate, în urma accidentării de la Piteşti, din proba de simplu, Bogdan Ionuţ Apostol s-a retras din competiţie, dar accidentarea nu este gravă şi, pentru tenismenul ieşean, va urma doar o perioadă mică de odihnă şi refacere!
În prezent, Bogdan Ionuţ Apostol se antrenează la Bucureşti, cu Adrian Ungur şi Nicolae Frunză şi este foarte mulţumit de acest parteneriat sportiv.
DAN TEODORESCU

 

Bogdan Ionuţ Apostol, finalist la turneul ITF de la Bucureşti

În perioada 5-12 august, la Bucureşti s-a desfăşurat turneul internaţional de tenis "România F8 Futures", cu premii totale de 15.000 dolari. Competiţia a fost organizată de Tenis Club Bucureşti, directorul de turneu fiind Ana Pescariu, iar supervisorul ITF fiind Vlad Zdrenţu.
Printre participanţii de pe tabloul principal s-a aflat şi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol (FOTO / 22 ani, care a început tenisul în urmă cu 16 ani, la arenele CS CFR Iaşi), legitimat de câteva luni la CSM Bucureşti.
Bogdan Apostol (favoritul nr. 6, locul 639 ATP) a avut o comportare excelentă la turneul din Capitală, ajungând până în finala competiţiei de duminică, 12 august, acolo unde s-a înclinat în faţa colegului de club Dragoş Dima (26 ani, cap de serie nr. 2, locul 371 ATP), la scorul de 2-6, 5-7, după un meci care a durat 1 oră şi 30 minute. În setul al doilea, Apostol a condus cu 2-0 la game-uri, apoi Dima cu 3-2, a fost egalitate la 5-5, dar Dragoş a mai făcut două game-uri şi a câştigat setul şi meciul.
Până la finala menţionată anterior, rezultatele lui Bogdan Apostol au fost următoarele: 6-1, 6-2 cu VOLFSON David (Canada) - turul I; 6-3, 3-6, 6-2 cu MANOLE Alexandru Vasile (România) - în optimile de finală; 4-6, 6-4, 6-2 cu experimentatul Petru-Alexandru LUNCANU (România) - în sferturile de finală; 1-0 (retragere medicală) cu MARCORA Roberto (Italia, primul favorit al turneului, locul 366 ATP) - în semifinale.
În proba de dublu, perechea Bogdan Ionuţ Apostol - Luca George Ţaţomir (România) a fost eliminată în optimile de finală, la scorul de 3-6, 4-6, de către cuplul finalist Alexandru Vasile Manole / Dan Alexandru Tomescu (România).
În finala probei de dublu, jucată vineri, pe 10 august, am consemnat: Victor Vlad CORNEA / Petru-Alexandru LUNCANU (România) [nr. 3] - Alexandru Vasile MANOLE / Dan Alexandru TOMESCU (România) 6-2, 6-2.
În perioada 13-19 august 2018, la Piteşti se va desfăşura turneul România F9 Futures, cu premii totale de 25.000 dolari.
Primul favorit este Federico CORIA (Argentina, locul 361 ATP), urmat de: 2. Dragoş DIMA (România, 371 ATP); 3.
Samuel BENSOUSSAN (Franţa, 418 ATP); 4. Cristian RODRIGUEZ (Columbia, 437 ATP); 5. Adrian UNGUR (România, 572 ATP); 6. Maxime TCHOUTAKIAN (Franţa, 582 ATP). La startul competiţiei va fi prezent şi ieşeanul Bogdan Ionuţ Apostol, care este cap de serie nr. 7, de pe locul 637 ATP.
Turneul argeşean este organizat de CLUB SPORTIV TENIS COMESAD Piteşti, directorul de turneu fiind Radu Marian Barbu.
În perioada 8-16 septembrie 2018, arenele CFR Iaşi vor găzdui turneul "România F 13 Futures" - Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, din calendarul mondial ITF. Directorul de turneu este nominalizat antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, iar printre competitori este foarte posibil să fie şi fostul său elev, Bogdan Ionuţ Apostol.
DAN TEODORESCU

 

Ceferistul ieşean Răzvan Aghion revine pe terenurile de tenis din Belgia

În perioada de timp 11-19 august 2018, în Belgia, la Nivelles, se desfăşoară turneul de tenis organizat de TC Argayon, pentru categoriile de vârstă 14 ani şi 16 ani, la băieţi şi fete. Într-un turneu puternic, de categoria a II-a, din cadrul circuitului Tennis Europe, printre participanţi se va afla şi tânărul şi talentatul Răzvan Aghion (de la CS CFR Iaşi, însoţit la concurs de bunicul şi antrenorul Vergil Aghion), care va evolua la categoria 16 ani, în probele de simplu şi probabil şi dublu. 
Pe tabloul principal de "32", la simplu, cei 17 jucători calificaţi din oficiu la turneul belgian, în urma locurilor ocupate în clasamentul mondial, sunt:
1. Frank Jonker (Olanda, locul 58 în ierarhia mondială a juniorilor);
2. Gabriele Camilli (Italia, locul 108);
3. Paolo Col (Belgia); 
4. Georgios Nouchakis (Grecia, locul 192);
5. David Tesic (Germania, locul 171);    
6. Gilles Arnaud Bailly (Belgia, locul 293);        
7. Artem Gerasimchuk (Rusia, locul 298);        
8. Carlos Joaquin Ramos Membrives (Spania, locul 354);   
9. Pelayo Rodriguez (Spania, locul 436);
10. Jona Gitschel (Germania, locul 501);
11. Yannick Penkner (Austria, locul 557);        
12. Sam Verkaeren (Belgia, locul 588);        
13. Răzvan Aghion (România, locul 672);        
14. Viktor Sempels (Belgia, locul 779);    
15. Aaron James Williams (Germania, locul 904);        
16. Amelien Thionnet-Hay (Franţa, locul 944);        
17. Yann Tomassi (Elveţia, locul 1619).    
Ieşeanul Răzvan Aghion (care va împlini 15 ani în decembrie 2018) este singurul român nominalizat pe tabloul principal, iar în calificări va mai evolua românul Tudor Bartha (locul 2068).
Directorul turneului TC Argayon va fi belgianul Xavier Daufresne, concursul fiind arbitrat de Luc Delory.
Vă reamintim că arenele CFR Iaşi vor găzdui în perioada următoare, mai precis în intervalul 8-16 septembrie 2018, turneul internaţional futures de tenis "Trofeul Municipiului Iaşi", cu premii totale de 15.000 dolari.  Pe tabloul principal de simplu, clubul organizator, CS CFR Iaşi, poate oferi doar două wild-carduri de participare, acestea urmând a fi acordate tinerilor tenismeni ieşeni Vlad Stoica şi Răzvan Aghion.
DAN TEODORESCU

 

Tenisul internaţional din calendarul ITF revine la arenele CFR Iaşi

Turneul masculin de tenis România F 13 Futures, din calendarul mondial ITF, va avea loc în prima parte a lunii septembrie 2018, la arenele CFR Iaşi, din Şoseaua Naţională nr. 7-9. Pe data de 7 septembrie, până la ora locală 18.00, la arenele CFR Iaşi vor avea loc înscrierile în turneul de calificare de "48", la simplu, meciurile urmând a se disputa în perioada 8-10 septembrie. Pe tabloul principal de simplu, de "32" se va juca în perioada 11-16 septembrie, iar în proba de dublu masculin, pe un tablou principal de "16", meciurile vor avea loc în perioada 11-14 septembrie.
Turneul poartă denumirea de "Trofeul Municipiului Iaşi" şi va avea premii totale de 15.000 dolari, oferite de Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis.
Directorul de turneu este antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion, iar din partea FR Tenis este nominalizat directorul Florin Ardelean.
La concurenţă cu turneul de la Iaşi, din România, în perioada 10-16 septembrie 2018, vor mai avea loc turneele următoare:
- Cu premii de 25.000 dolari: Canada F7 Futures (de la Toronto), Franţa F17 Futures (Mulhouse), Italia F27 Futures (Santa Margherita Di Poula), Spania F27 Futures (Sevilla),
- Cu premii de 15.000 dolari: Argentina F5 Futures (Villa del Dique), Egipt F18 Futures (Cairo), Marea Britanie F4 Futures (Nottingham), Kazakhstan F6 Futures (Almaty), Tunisia F31 Futures (Monastir), SUA F24 Futures (Claremont, CA).
Înaintea turneului internaţional de tenis masculin de la Iaşi, în România mai sunt programate turnee futures din calendarul ITF la Bucureşti (6-12 august), Piteşti (13-19 august), Curtea de Argeş (20-26 august), Chitila (27 august - 2 septembrie) şi Braşov (3-9 septembrie).
În primul turneu menţionat, cel de la Tenis Club Bucureşti (director de turneu Ana Pescariu), cu premii totale de 15.000 dolari, primii favoriţi sunt: Roberto MARCORA (Italia) - locul 366 ATP, Dragoş DIMA (România) - 371 ATP, Samuel BENSOUSSAN (Franţa) - 409 ATP, Adrian UNGUR (România) - 572 ATP, Maxime TCHOUTAKIAN (Franţa) - 585 ATP şi ieşeanul Bogdan Ionuţ APOSTOL (22 ani, România) - locul 639 ATP, legitimat de numai câteva luni la CSM Bucureşti, unde noii săi colegi de club sunt Cezar Creţu, Ştefan Dediu şi Andreea Prisacariu (toţi trei fiind ieşeni), Nicolae Frunză, Dragoş Dima, Cristina Andreea Mitu, Alexandra Damaschin, Irina Camelia Begu, Marius Copil, Sorana Mihaela Cîrstea, Monica Niculescu, Adrian Ungur.
DAN TEODORESCU

 

Triunghiul performanţei sportive la CS CFR Iaşi 2002


* Ieşeanul Răzvan Aghion, semifinalist la turneul juvenil de tenis de la Bruxelles

La Bruxelles, în Belgia, în perioada 9-14 iulie 2018 s-a derulat turneul internaţional de tenis pentru categoria 16 ani - "TC Odrimont -16", din cadrul circuitului "Tennis Europe".
În proba masculină de simplu, tenismenul Răzvan Aghion (FOTO / doar 14 ani şi 8 luni, de la CFR Iaşi, antrenat de bunicul Vergil Aghion) a ajuns până în semifinalele competiţiei, după următoarele rezultate, de pe un tablou principal de "32":
- turul I: Gilles Arnaud BAILLY (Belgia) [cap de serie nr. 4] - Răzvan AGHION (România) 4-6, 5-7;
- turul al II-lea (optimi de finală): Răzvan AGHION (România) - Borys ZGOLA (Polonia) 4-1, retragere Zgola;
- Sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Hendrik HEYM (Germania) 6-1, 7-6 (0);
- Semifinale: Sam VERKAEREN    (Belgia) - Răzvan AGHION (România) 6-3, 6-4.
În finala probei de simplu, disputată sâmbătă, pe 14 iulie, am consemnat: Sam VERKAEREN (Belgia) - Damien LAPORTE (Seychelles) 2-6, 0-6.
Clasamentul final al probei de simplu se prezintă astfel: 1. Damien LAPORTE (Seychelles); 2. Sam VERKAEREN (Belgia); 3-4. Răzvan AGHION (România) şi Nicholas KANAZIREV (Austria) [nr. 2].
Proba de dublu băieţi a revenit perechii Damien LAPORTE (Seychelles) - Keean SHAH (Kenya).
La feminin, s-au impus Sophia GNEUSS (Germania) - la simplu şi perechea Asya SINITSYNA - Zlata YANKOVSKAYA (ambele din Rusia) [nr. 2] - la dublu.
La finalul competiţiei din Belgia, antrenoarea Raluca Aghion, mama lui Răzvan, ne-a declarat: "Razvi a făcut semifinală la Bruxelles. E un început promiţător, deoarece, până când nu s-a încheiat examenul de admitere din acest an, pentru clasa a IX-a, nu s-a prea putut concentra pe tenis. A fost atunci un examen trecut cu brio, la LPS Iaşi. Duminică plecăm la Curtea de Argeş, pentru un nou turneu internaţional. Să auzim numai de bine!".
În perioada 16-22 iulie, la Curtea de Argeş, în România, va avea loc turneul internaţional de tenis "Argeş Cup", tot din circuitul "Tennis Europe" şi tot pentru categoria 16 ani. Pe tabloul principal de simplu este nominalizat şi ieşeanul Răzvan Aghion, căruia îi dorim mult succes! Primul favorit este sârbul Petar Teodorovic, aflat pe locul 66 în clasamentul mondial la zi, la categoria sa de vârstă.
Arbitrul principal este Ştefan Nicorici, iar directorul de turneu  Gheorghe Bortan, ambii din România.
Vă mai informăm că în luna septembrie 2018, turneul internaţional de tenis seniori din circuitul mondial ITF, Trofeul Municipiului Iaşi, cu premii de 15.000 dolari, va reveni la arenele CFR Iaşi, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Iaşi şi al Federaţiei Române de Tenis. 

* Medalii pentru halterofilii ieşeni la Oneşti

În intervalul de timp 10-13 iulie 2018, la Oneşti a avut loc etapa I de calificare din cadrul Campionatului Naţional de haltere tineret (U 23) şi Cupa României.
La categoria 56 kg, mezinul Marius Pagu (CS CFR Iaşi, doar 30 kg greutate corporală, în vârstă de numai 13 ani) s-a clasat pe locul 6, cu un total olimpic de 85 kg, cu 37 kg la smuls şi 48 kg la ridicat.
La categoria 62 kg, ieşeanul Ilie Ciotoiu a cucerit Cupa României.
La feminin, la categoria 69 kg, Ionela Atincăi (CS CFR Iaşi) s-a clasat pe locul 2 la Cupa României, cu un total de 136 kg, după 60 kg la smuls şi 76 kg la aruncat. Pe locul 1 s-a clasat Loredana Toma (CS Olimpia Bucureşti), campioană europeană şi mondială la seniori.
Ieşeanca Bianca Grigoraş (de la CSU Galaţi) s-a clasat pe locul 2 la categoria sa de greutate.
Sportivii de la CS CFR Iaşi sunt antrenaţi de Dănuţ Fron. Finalele Campionatelor Naţionale de haltere pentru tineret, acolo unde sunt calificaţi toţi ieşenii prezenţi în concursul de la Oneşti sunt programate în perioada 7-11 august 2018.

* Medalii de aur şi bronz pentru popicarii veterani ieşeni

În organizarea CS DP Petrolul Băicoi, la Ploieşti au avut loc sâmbătă, 14 iulie 2018, întrecerile de la Cupa Petrolistului la popice veterani.
Au fost prezente 7 echipe, iar CS CFR Olimpia ACB Iaşi s-a clasat pe locul 4, cu un total de 1574 popice doborâte. Fiecare concurent a lansat 100 bile la plin şi izolat, iar din echipa de 5 sportivi s-au luat în considerare doar primele patru rezultate. Pentru ieşeni au punctat: Constantin Iftimie - 424 p.d., Mihai Chilaboc - 387 p.d., Mihai Iftimie - 385 p.d., Aurel Roiu - 378 p.d., iar rezultatul lui Sorin Cotlarciuc (347 p.d.) nu a mai fost luat în calcul. 
Pe podium s-au clasat formaţiile: 1. Bacova - 1588 p.d.; 2. Băicoi - 1587 p.d.; 3. Tălmaciu - 1584 p.d.
În întrecerea individuală, după cum ne-a informat căpitanul echipei moldave, Vasile Ţidularu, ieşeanul Constantin Iftimie, cu 424 p.d., s-a clasat pe locul 1 la categoria de vârstă 50-59 ani. La categoria de vârstă peste 75 ani, Ioan Herman s-a clasat pe locul 1, cu 363 p.d., iar Vasile Croitoru pe locul 3, cu 346 p.d., ambii fiind de la CFR Olimpia ACB Iaşi. Nelu Herman a mai cucerit şi trofeul pentru "cel mai veteran dintre veteranii prezenţi în concurs", la vârsta de 77 ani!
La începutul lunii septembrie, popicarii veterani ieşeni vor participa la Campionatele Naţionale de la Hunedoara.
În luna octombrie, echipa de seniori CFR Olimpia ACB Iaşi, campioană naţională în acest an, va participa la Cupa Mondială de la Zapresic (Croaţia), cu posibilităţi de calificare în Liga Campionilor.
DAN TEODORESCU

 
Mai multe articole...